Author Topic: Sedang mencari rumah teres 2 tingkat di BBM -URGENT!!  (Read 4430 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

khairulanuar

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 5
Sedang mencari rumah teres 2 tingkat di BBM -URGENT!!
« on: December 20, 2010, 11:59:53 AM »
Salam ,
Saya sedang mencari rumah teres 2 tingkat kat sini. Klau bleh dekat area surau.
Then klau dapat end lot atau pun corner lot lg bagus. Sapa2 ader info tlg bgtau saya.
Klau bleh sama dengan harga market value la.  :D
« Last Edit: December 20, 2010, 03:41:14 PM by khairulanuar »

khairulanuar

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 5
Re: Sedang mencari rumah teres 2 tingkat di BBM -URGENT!!
« Reply #1 on: December 21, 2010, 03:26:00 PM »
Saya selalu gak tgk kat mudah...
http://www.mudah.my/li?fs=1&ca=9_s&th=1&q=bukit+mahkota+bangi&cg=2040&w=108&st=s&ros=&roe=&ss=&se=&title=1
tapi x der yg menepati ciri2 yg di maksudkan.. :(.
Mungkin saper ader info yg membantu.

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Sedang mencari rumah teres 2 tingkat di BBM -URGENT!!
« Reply #2 on: December 21, 2010, 03:51:01 PM »
Ada sebuah dekat dengan surau yg tengah buat dekat laman indah BSP. Corner lot. Tanah besar. Cuba tanya Ayiesal. Dekat dgn rumah dia.

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: Sedang mencari rumah teres 2 tingkat di BBM -URGENT!!
« Reply #3 on: December 21, 2010, 04:22:33 PM »
Ada sebuah dekat dengan surau yg tengah buat dekat laman indah BSP. Corner lot. Tanah besar. Cuba tanya Ayiesal. Dekat dgn rumah dia.

Ada dua koner lot nak dijual.. Yang kaler biru, asking price RM550,000.. Setentang dgn dia plak yang kaler putih-kuning most likely around RM500,000 gak..
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Sedang mencari rumah teres 2 tingkat di BBM -URGENT!!
« Reply #4 on: December 21, 2010, 04:52:44 PM »
Haaa... tu jiran dia dah info.  ;D

Tapi tanah dia luas. Boleh tambah 1.5 buah rumah lagik.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Sedang mencari rumah teres 2 tingkat di BBM -URGENT!!
« Reply #4 on: December 21, 2010, 04:52:44 PM »



khairulanuar

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 5
Re: Sedang mencari rumah teres 2 tingkat di BBM -URGENT!!
« Reply #5 on: December 21, 2010, 05:20:18 PM »
Thanks for the info. Tapi BSP over budget la plak. Tgk kat mudah ader lagi iklan nih.

http://www.mudah.my/2+Sty+Corner+House+Bukit+Mahkota+6+11C+Bangi-7694672.htm

Just nak konfirm rumah still available ker. call agent dia cakap owner masuk balik rumah tu...  ??? ader saper2 tau.
« Last Edit: December 21, 2010, 05:21:53 PM by khairulanuar »

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: Sedang mencari rumah teres 2 tingkat di BBM -URGENT!!
« Reply #6 on: December 21, 2010, 05:48:32 PM »
Saya selalu gak tgk kat mudah...
http://www.mudah.my/li?fs=1&ca=9_s&th=1&q=bukit+mahkota+bangi&cg=2040&w=108&st=s&ros=&roe=&ss=&se=&title=1
tapi x der yg menepati ciri2 yg di maksudkan.. :(.
Mungkin saper ader info yg membantu.
Nak bantu setakat beri ulasan dari kacamata penduduk setempat boleh ler, utk BSP la.. cuma nak nasihat sket aje, rumah kat BSP ni biasenyer OVER-PRICED, bank punya evaluation (limit loan) most of the time rendah lagi dari asking price... so, kalo benar2 berminat, bila dapat asking price tu cuba le tanye member2 yg kat bank tolong tengokkan BANK VALUE..

« Last Edit: December 21, 2010, 05:52:59 PM by jabbar4aiman »
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

Ummi irfan

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 7
Re: Sedang mencari rumah teres 2 tingkat di BBM -URGENT!!
« Reply #7 on: February 22, 2011, 06:49:40 PM »
Salam ,
Saya sedang mencari rumah teres 2 tingkat kat sini. Klau bleh dekat area surau.
Then klau dapat end lot atau pun corner lot lg bagus. Sapa2 ader info tlg bgtau saya.
Klau bleh sama dengan harga market value la.  :D

dah dapat ke rumah yang dicari? Kalau masih mencari..saya ada rumah untuk dijual berdekatan surau Al-buhairiah.
teres 2 tingkat. Kalu berminat sila call saya 019-3673123

zul_n

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 46
  • Gender: Male
Re: Sedang mencari rumah teres 2 tingkat di BBM -URGENT!!
« Reply #8 on: March 16, 2011, 12:10:34 PM »
Salam ,
Saya sedang mencari rumah teres 2 tingkat kat sini. Klau bleh dekat area surau.
Then klau dapat end lot atau pun corner lot lg bagus. Sapa2 ader info tlg bgtau saya.
Klau bleh sama dengan harga market value la.  :D

dah dapat ke rumah yang dicari? Kalau masih mencari..saya ada rumah untuk dijual berdekatan surau Al-buhairiah.
teres 2 tingkat. Kalu berminat sila call saya 019-3673123

Ummi, nak tumpang tanya, rumah yg nk dijual tu berapa kire2 harganya ye?

Ummi irfan

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 7
Re: Sedang mencari rumah teres 2 tingkat di BBM -URGENT!!
« Reply #9 on: June 07, 2011, 05:44:45 PM »
Untuk details..sila pm atau called saya. Harga boleh di rundingkan
rumah nih masih untuk di jual...sebelum ni dah ader buyer tp loan dia tak lepas..

sbabg

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 1
Re: Sedang mencari rumah teres 2 tingkat di BBM -URGENT!!
« Reply #10 on: June 13, 2011, 12:33:43 PM »
minggu lps  mcm ada rumah utk dijual dkt surau buhairah tu... rm280k

nurzalis

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 6
  • Gender: Female
Re: Sedang mencari rumah teres 2 tingkat di BBM -URGENT!!
« Reply #11 on: July 15, 2011, 11:22:31 PM »
Kepada sesiapa yang masih mencari rumah or mengidamkan rumah di BBM, pm or called saya kerana saya ada 1 unit umah cluster corner yang nak dijual...renovated 80k, fully furnished. No tel saya 0196199530.

sap

  • low pro....
  • Pelawat
  • *
  • Posts: 5
  • Gender: Male
  • stay calm
Re: Sedang mencari rumah teres 2 tingkat di BBM -URGENT!!
« Reply #12 on: September 29, 2011, 11:48:17 AM »
Ada rumah di jalan bm6/6c untuk dijual(corner lot)....ade no.phone tertera kat gate dia.....interested pegi la survey....

isyamuddin

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 1
  • I Love Putra Mahkota
Re: Sedang mencari rumah teres 2 tingkat di BBM -URGENT!!
« Reply #13 on: January 28, 2013, 06:53:12 PM »
Ada rumah di jalan bm6/6c untuk dijual(corner lot)....ade no.phone tertera kat gate dia.....interested pegi la survey....

Tadi saya ada pergi survey2 rumah dkt sec 6 ni... rumah corner tu masih untuk dijual ke? sebab saya lalu tadi nampak masih kosong tak berrpenghuni.. kalau masih unutk dijual dan sesiapa yang ada contact number owner boleh tolong share dengan saya 013=3422110.

ps/ tercari2 thread utk introduce diri tak jumpa2...

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Sedang mencari rumah teres 2 tingkat di BBM -URGENT!!
« Reply #13 on: January 28, 2013, 06:53:12 PM »