Author Topic: Kecewa...........  (Read 5454 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

akula

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 300
Re: Kecewa...........
« Reply #15 on: January 02, 2011, 04:09:26 PM »
td pegi club house, swimming pool club house pun dah bocor... air keluar dari side kolam sampai becak jalan ke track jogging tasik

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: Kecewa...........
« Reply #16 on: January 03, 2011, 09:01:12 AM »
... yang ni kawan kena RM 550...  :P :P :P ada member buat dapat bawah RM 400... nasib ler... kalau kenal kontraktor boleh dapat murah kot...

Saya biasa minta plumber ni untuk urusan paip rumah saya. Dia tinggal di Nilai 3. Cuba dapatkan quotation daripada dia.
>>>> Rosli 019-6034002<<<<<

nando

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 158
Re: Kecewa...........
« Reply #17 on: January 03, 2011, 04:34:03 PM »
kalau masalah paip tu berpunca dari kebocoran paip dalam dinding..saya sarankan...potong je main supply kat depan..tarik paip baru (nak jimat pakai paip getah hitam yg ada line biru)...pastu naik balik atas rumput..nak dinding luar pastu satu turun ke tank n satu pi paip dapur...ini lagi murah berbanding pecah dinding nak cari tempat bocor..saya pun penah kena masa dok situ..paip kat dinding tangga..saya potong je terus..kalau pecah dinding pastu jupe pun..lepas ni kalau bocor lagi...nak korek lagi...ishhhhhhhhh

zull

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 262
Re: Kecewa...........
« Reply #18 on: January 03, 2011, 04:41:23 PM »
kalau masalah paip tu berpunca dari kebocoran paip dalam dinding..saya sarankan...potong je main supply kat depan..tarik paip baru (nak jimat pakai paip getah hitam yg ada line biru)...pastu naik balik atas rumput..nak dinding luar pastu satu turun ke tank n satu pi paip dapur...ini lagi murah berbanding pecah dinding nak cari tempat bocor..saya pun penah kena masa dok situ..paip kat dinding tangga..saya potong je terus..kalau pecah dinding pastu jupe pun..lepas ni kalau bocor lagi...nak korek lagi...ishhhhhhhhh


rasanya bukan masalah paip...sbb paip tu dah buat lain ( dah tarik baru )

nazri 36

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 6
Re: Kecewa...........
« Reply #19 on: March 13, 2011, 11:36:10 PM »
tu water proof punya hal .

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Kecewa...........
« Reply #19 on: March 13, 2011, 11:36:10 PM »



miezie

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 12
Re: Kecewa...........
« Reply #20 on: May 21, 2011, 12:40:50 PM »
:'(

Assalamualaikum pada semua warga BBM.....

Saya dah secara rasminya menjadi warga BBM yg baru ( 25 Dis 2010 ). Baru beli rumah dan duduk ( pindah ) disini.

Namun sedikit kecewaaan terhadap rumah yg di beli. terdapat kebocoran ( air )  pada dinding rumah ( bersebelahan tangga ).
Bila masuk rumah baru owner lama bagi tahu masalah tu.....

kecewa..kecewa
 

apa yang saya tahu.....100% rumah kat sine,mengalami masalah yg sama dgn rumah saudara...itu belum lagi dgn masalah anai2....bersabar je lah....klu ada modal nanti sama2 lee kita menaik taraf rumah masing2.... ;) ;)

Zulhisham GoHartanah

  • Ejen Hartanah Rescom Realty bagi kawasan Bangi, Kajang & Cheras.
  • Penghuni
  • **
  • Posts: 34
  • Gender: Male
  • Ejen Hartanah Rescom Realty
    • Rumah Untuk Dijual Sekitar Bangi, Kajang dan Cheras.
Re: Kecewa...........
« Reply #21 on: May 21, 2011, 03:42:07 PM »
:'(

Assalamualaikum pada semua warga BBM.....

Saya dah secara rasminya menjadi warga BBM yg baru ( 25 Dis 2010 ). Baru beli rumah dan duduk ( pindah ) disini.

Namun sedikit kecewaaan terhadap rumah yg di beli. terdapat kebocoran ( air )  pada dinding rumah ( bersebelahan tangga ).
Bila masuk rumah baru owner lama bagi tahu masalah tu.....

kecewa..kecewa
 

Beli rumah sub sale kena tgk keadaan rumah betul. Sebab kita membeli dgn as is basic. Maksudnya beli dengan keretakan, kebocoran dan mcm2 lagi. Sblm bayar booking pastikan berbincang dgn owner atau ejen berkenaan kerosakan yang kelihatan. So nanti boleh kurangkan harga kalau nak pembeli yang baiki atau suruh je owner repair kerosakan tu. Dan pastikan semua kerosakan yang perlu dibaiki oleh owner dimasukkan ke dalam booking form dan s&p.

Actually tu perkara biasa cuma pembeli kena alert sedikit.
- Ejen Hartanah Rescom Realty

abbm catering

  • PAKAR CATERING & CANOPY (DARI RM6.20)KEATAS -MINIMUM 100 PAX
  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 56
    • PAKAR  CATERING & CANOPY DARI RM6.20 - 100 PAX KEATAS (NS0082767-W)
Re: Kecewa...........
« Reply #22 on: May 30, 2011, 02:44:12 PM »
saya pun beli rumah diseksyen 2 juga..hingga hari ni bikil air depan tak boleh pakai..bocor sampai ke tangga..nasib badan..kalau ada duit,lama dah nak repair..rezeki belum ada ..tengok pun mata sakit..
http://putra-mahkota.com/forum/index.php?topic=7515.0
ABBM CATERING telah membuka "RESTORAN NASI BAJET" di no 7 Jalan BM2/3 Bandar Bukit Mahkota (belakang restoran Asik Maju) .11am ~6pm (lsnin - jumaat).Harga bermula dari RM3.50.Jom datang ..

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Kecewa...........
« Reply #22 on: May 30, 2011, 02:44:12 PM »