Author Topic: Isu Isu BBMahkota yang aku perasan  (Read 30924 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sunny

  • Guest
Re: Isu Isu BBMahkota yang aku perasan
« Reply #30 on: April 13, 2009, 03:32:36 PM »
Tandatangan ramai2, pastu bagi kat ADUN..... amacam?


pasti setuju, demi kessejahteraan bersama

akula

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 300
Re: Isu Isu BBMahkota yang aku perasan
« Reply #31 on: April 13, 2009, 03:57:02 PM »
saya sokong2 sangat222222

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
ARAPROP TOLONG BUKA MATA!!
« Reply #32 on: April 13, 2009, 04:38:15 PM »

Nyatakan segala komen dan pandangan anda berkaitan Pemaju Bandar Bukit Mahkota.

MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

akula

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 300
Re: ARAPROP TOLONG BUKA MATA!!
« Reply #33 on: April 13, 2009, 05:26:37 PM »
saya rasa priority yg arapark patut buat
1. ratakan / tar semula jalan... banyak sangat jalan2 yg beralun dan berlopak
2. landscape di bahu jalan, klu tak dapat tanam pokok bunga mcm seri putra.. jaga2 le pokok yg sedia ada... cantas/ trim le pokok2 tu...pastu jaga kebersihan... sampah merata-rata.
3. Klu nak tutup jalan buat le proper sikit...bukan main letak aje apa yang ada... dah ada org meninggal pun langgar perghalang jalan tu..
4. pondok guard biar le berseri sikit....
5. customer service kena le improve sbb lembab tahap cipan... klu complain defect letih nak follow up
6. signboard nama jalan dah usang benor, ganti le yg baru..
7. Buang semua iklan2 haram kat pokok, signboard
8. tangkap/korbankan lembu2 yang berkeliaran
9. anjing liar pun banyak
10. Kolam mandi kat club house modify biar cetek untuk budak2 7 tahun ke bawah... pool tu design kat open space... tak sesuai utk org dewasa (ingat kat London ke nak bersidai kat situ... dah le majoriti penduduk melayu, pulak tu dekat sangat dgn playground.
11. buat rumah tu biarle ada kualiti... jengok2 taman perumahan sekeliling
12. tutup le tempat bancuh simen tu... habuk banyak sangat...
13....... aku dah letih nak tulis.. walaupun banyak lg nak complain... so bak kata nabil lu pikir le sindiri....







Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: ARAPROP TOLONG BUKA MATA!!
« Reply #34 on: April 13, 2009, 05:47:38 PM »


kawasan lot banglo tu nak buat apa??......kalau nak buat rumah.... bila?? tak kan nak biar semak je....maintain la sket....tak kan nak jadi tempat ternak ayam hutan!!!!
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: ARAPROP TOLONG BUKA MATA!!
« Reply #34 on: April 13, 2009, 05:47:38 PM »



kiroroe

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 231
Re: ARAPROP TOLONG BUKA MATA!!
« Reply #35 on: April 13, 2009, 05:49:03 PM »
kita kena bertindak ...tak guna kita list kan saja dalam forum ni kalau takde tindakan...

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: ARAPROP TOLONG BUKA MATA!!
« Reply #36 on: April 13, 2009, 05:53:19 PM »
kita kena bertindak ...tak guna kita list kan saja dalam forum ni kalau takde tindakan...

daripada forum ni kita boleh print...foward ke pemaju kedekut tu dengan cover letter sekali...pastu cc kat YB...ahli majlis....
Ada cadangan sebelum ni nak kumpul tandatangan.....tak tau bila bleh jalan....so mulakan dengan cara ni....kalau setuju la....
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

kiroroe

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 231
Re: Isu Isu BBMahkota yang aku perasan
« Reply #37 on: April 13, 2009, 05:57:03 PM »
kita sekarang ni dah ada forum...channel utk kita bersatu semua penghuni BBM..aku rasa total pun dah berapa ramai.....tak semesti kalau isu ni seksyen je main peranan...semua sekali...sapa yang ada/terlibat dengan persatuan tu...bagitau pengerusi persatuan penduduk...suh dia deal dgn sume persatuan penduduk seksyen..buat meeting ....kuarkan semua masalah, pastu buat satu surat ke Araprak,MPK dan cc pada ADUN..amik gambar2 utk sokong aduan...setakat jalan tu.....senang je nak capture....

kiroroe

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 231
Re: ARAPROP TOLONG BUKA MATA!!
« Reply #38 on: April 13, 2009, 06:09:12 PM »
kita buat mcm ni....suh admin susun balik......buat satu ruangan ADUAN.....nanti bila hantar surat, kita hantar SURAT, SENARAI ADUAN, GAMBAR..PASTU cc pada ADUN......diorg keras kepala..kita naik BANNER pulak.....letak kat Tembok "BUKIT MAHKOTA" tu

Giemns

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 365
Re: ARAPROP TOLONG BUKA MATA!!
« Reply #39 on: April 13, 2009, 08:18:51 PM »
mohon mencadangkan,

1. Kenalpasti bahagian mana yang telah di ambilalih oleh pihak majlis (MPKj). Bahagian ini sepatutnya di uruskan ole pihak MPKj.
   Jika didapati tak terurus, buat aduan resmi kat MPKj. Jika lambat sangat tindakan, cuba buat satu mesyuarat dgn ahli majlis yg         memantau kawasan ini.

2. Bagi kawasan di bawah selengaraan pemaju, cuba gunakan desakan bersepadu (Gabungan persatuan penduduk dari setiap seksyen)
    Kalau x jalan juga minta ahli majlis menjadi moderator perbincangan antara pemaju dan penduduk.
    Kalau x jalan juga minta ahli majlis mencadankan kepada mpkj untuk membekukan sebarang kelulusan pembangunan baru di kawasan
    tuan. (Majlis pernah buat perkara ni kat jiran tuan tanpa melalui perkara diatas, cuma aduan penduduk saja)
3. Jemput Karam Singh Walia!!

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: ARAPROP TOLONG BUKA MATA!!
« Reply #40 on: April 14, 2009, 03:00:55 PM »
kita buat mcm ni....suh admin susun balik......buat satu ruangan ADUAN.....nanti bila hantar surat, kita hantar SURAT, SENARAI ADUAN, GAMBAR..PASTU cc pada ADUN......diorg keras kepala..kita naik BANNER pulak.....letak kat Tembok "BUKIT MAHKOTA" tu

SETUJU!!!!!!

kalau boleh minta admin ambil perhatian perkara ni....

Lagi banyak kita listkan benda yg tak betul lagi bagus.....
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: ARAPROP TOLONG BUKA MATA!!
« Reply #41 on: April 14, 2009, 04:19:31 PM »
Apa payah sangat..... jemput ADUN datang la makan2 ke... kenduri ke.... ceramah ke........

Lepas makan je.....  bagi dia semua proposal/komplen......  ;D

Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: Isu Isu BBMahkota yang aku perasan
« Reply #42 on: April 14, 2009, 05:29:33 PM »
kita sekarang ni dah ada forum...channel utk kita bersatu semua penghuni BBM..aku rasa total pun dah berapa ramai.....tak semesti kalau isu ni seksyen je main peranan...semua sekali...sapa yang ada/terlibat dengan persatuan tu...bagitau pengerusi persatuan penduduk...suh dia deal dgn sume persatuan penduduk seksyen..buat meeting ....kuarkan semua masalah, pastu buat satu surat ke Araprak,MPK dan cc pada ADUN..amik gambar2 utk sokong aduan...setakat jalan tu.....senang je nak capture....

Jangan wat camtu... kurang berkesan..... kalau ADUN x follow up.... senyap je nanti....

Buat surat kat ADUN pastu baru cc kat ARAPROP.......... (kita tengok ADUN bleh buat apa)  ;D ;D

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: ARAPROP TOLONG BUKA MATA!!
« Reply #43 on: April 14, 2009, 05:48:53 PM »


tang kenduri dan makan-makan tu yg payah...pulus nak korek mana?...
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: ARAPROP TOLONG BUKA MATA!!
« Reply #44 on: April 14, 2009, 06:13:31 PM »
xpe... kita ajak minum kat Sahabat je.... xkan kenduri besar je nk datang, yg kecik2 pn nk kene tunjuk muka gak....

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: ARAPROP TOLONG BUKA MATA!!
« Reply #44 on: April 14, 2009, 06:13:31 PM »