Author Topic: Security door  (Read 2837 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Security door
« on: January 24, 2011, 02:30:09 PM »
Ada sesapa pasang security door tak? Yang sekali dengan grill. Ok tak?

Wan Z

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 820
  • Gender: Male
  • Serangin Homes... Selamat Berjiran Semua!!!
Re: Security door
« Reply #1 on: January 24, 2011, 02:56:32 PM »
pendapat saya...

mmg sesuai... untuk kondo atau apartment sahaja...
biasa rumah macam nie mmg sesuai sbb 1 jer laluan masuk dia..
boleh spend security door RM1000++

rumah jenis lain, tak pernah nampak lagi ler...
chinese mungkin suka sbb fengsui kot...
rumah lain bawak cara nak masuk...
ikut pintu belakang.. ikut bumbung...
sliding door lagi.. tingkap toilet..
tingkap dapur... tingkap belakang...  ::)

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6117
  • Gender: Male
Re: Security door
« Reply #2 on: January 24, 2011, 03:47:49 PM »
security door?... tak pernah dengar sebelum ni.
adakah ini bermaksud, pintu ada security officer jaga? Mahallah camni bro....hahaha. lawak je.
tapi memang tak faham apa yg dimaksudkan dengan "security door".

Ada sesapa pasang security door tak? Yang sekali dengan grill. Ok tak?

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Security door
« Reply #3 on: January 24, 2011, 05:00:58 PM »
Ni salah satu contoh la. Malas nak screen capture. Lepas baca boleh remove address iklan free tuh

http://www.topsecuritydoor.com.my/home.html

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6117
  • Gender: Male
Re: Security door
« Reply #4 on: January 24, 2011, 06:16:49 PM »
ooo...ok... berapa harganya? Kalau pakai pintu berat yg biasa dan buat 4-5 kunci pun bolehkan? Tapi mungkin pintu ni ada 'one button trigger' yang boleh digunakkan kalau berlaku kecemasan. Kalau tak payah nak buka... banyak sangat kunci.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Security door
« Reply #4 on: January 24, 2011, 06:16:49 PM »



mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Security door
« Reply #5 on: October 06, 2011, 03:28:07 PM »
Ada offer pintu depan 1 1/2 dan 1 pintu belakang RM3888. Kalau ikutkan lagi murah dari beli wooden decorative door + grill. Kalau nak lagi murah, 20/10 ni ada HomeDec kat KLCC.

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Security door
« Reply #6 on: November 09, 2011, 09:30:30 AM »
HomeDec lepas memang ada offer. Pintu depan & belakang. Kalau kira-kira, memang lagi murah dari pasang pintu kayu + grill. Siap pasang & plaster balik Rm4500 depan belakang (Depan 1 1/2).

13/11 ni ade Home Renovation Expo kat PWTC. Boleh pegi tengok.

Karimfvyz

  • Sergiosetuxy
  • Pelawat
  • *
  • Posts: 6
  • Gender: Male
  • I Love Putra Mahkota
Security door
« Reply #7 on: October 12, 2017, 08:40:33 PM »
Thanks for letting us know about the security lock for door we got stephen out this morning to change the door lock .
I was advised this robot trading forex for profitable business

Carriefifi

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 1
  • Gender: Male
  • I Love Putra Mahkota
Security door
« Reply #8 on: October 21, 2017, 03:02:23 AM »
Hi folks, my Fontana 1 apartment has a TESA high security lock on the front door. I only have one key hence need to get another cut as a matter of urgency. As these locks and keys are out of the ordinary, does anybody know where they can be duplicated locally? I have drawn a blank getting one in the UK. Thanks in advance. Steve.
I trust automated trading system for profitable investments

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Security door
« Reply #8 on: October 21, 2017, 03:02:23 AM »