Author Topic: Harga lot Bungalow di Bukit Mahkota.  (Read 4499 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Harga lot Bungalow di Bukit Mahkota.
« on: April 28, 2011, 09:12:26 PM »
Harga survey lot bungalow di Bukit Mahkota spt berikut.

Harga Lelong = RM 14.00 -19.00 /sqft.
Harga Market = RM 25.00 - 30.00 /sqft.

Expectation :
Harga = RM 21.00 - 25.00 /sqft.
Location = within area yg di highlight warna merah.

Any komen dialu alukan... cth.. Berbaloi ke, any limitation ke, cth kena develop within 2 yrs after purchase... etc.
TQVM.

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Harga lot Bungalow di Bukit Mahkota.
« Reply #1 on: April 29, 2011, 08:55:39 AM »
Kalau 21-25 tu rasanya dah murah dah. Tapi macam tak berapa ada marketing untuk lot-lot ni. So lambat la sikit naik kut.

terra2400

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 320
Re: Harga lot Bungalow di Bukit Mahkota.
« Reply #2 on: April 29, 2011, 11:11:19 AM »
Kalau untuk jangka panjang 'buy' kerana tanah lot di Selangor tepi Lebuhraya memang strategik.

Lihat 'Country height' Kajang dilancarkan 1987 mengambil masa yang lama untuk maju/naik harga.
Persamaan = tanah lot di Selangor tepi Lebuhraya

Disclaimer "ini cuma pendapat saya dan saya tidak bertanggungjawab atas keputusan tuan/puan"

akula

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 300
Re: Harga lot Bungalow di Bukit Mahkota.
« Reply #3 on: May 12, 2011, 04:54:05 PM »
ada jgk tengok2 lot bonglo kat BBM nie... byk owner beli lot utk pelaburan aje.. nak jual kembali bila harga tinggi, masalahnya bila byk owner simpan tak nak  bangunkan... kawasan jd terbiar.. jadilah hutan simpan.... silap perancangan araprak jugak... jual lot bunglo byk sgt kat unit depan, simpan lot kat belakang... bila nak bangungkan kawasan kat belakang... nampak tak molek sbb kat kawasn depan terbiar
« Last Edit: May 12, 2011, 04:58:03 PM by akula »

Norfeal1980

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 918
Re: Harga lot Bungalow di Bukit Mahkota.
« Reply #4 on: May 26, 2011, 12:38:04 AM »
ada jgk tengok2 lot bonglo kat BBM nie... byk owner beli lot utk pelaburan aje.. nak jual kembali bila harga tinggi, masalahnya bila byk owner simpan tak nak  bangunkan... kawasan jd terbiar.. jadilah hutan simpan.... silap perancangan araprak jugak... jual lot bunglo byk sgt kat unit depan, simpan lot kat belakang... bila nak bangungkan kawasan kat belakang... nampak tak molek sbb kat kawasn depan terbiar

Betul 3x  ;D ;D ;D

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Harga lot Bungalow di Bukit Mahkota.
« Reply #4 on: May 26, 2011, 12:38:04 AM »



OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: Harga lot Bungalow di Bukit Mahkota.
« Reply #5 on: June 19, 2011, 03:24:31 PM »
dah buat research...

Phase 1.. lot yg dekat simpang-3 tu (sebelah Banyan Close depan Seksyen 3) ..
Bank value area tu cuma RM 25/sqft.
Ada ternampak iklan orang jual dgn harga RM 21/sqft.  (Kena re confirm)...
So boleh bargain siapa yg nak beli...  letak target RM 21/sqft.

(kalau lot belakang tu boleh dpt lagi murah... ada lot kena lelong RM 15/sqft je)

Ada info lain, sila kongsikan kat sini..

akula

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 300
Re: Harga lot Bungalow di Bukit Mahkota.
« Reply #6 on: June 20, 2011, 09:44:53 AM »
 bulan 4 lepas lot lelong kat seksyen 9... bukak RM 14... harga jual rm18...
ada lot lelong lg RM15, tp dekat dgn sempadan kilang seksyen 7

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: Harga lot Bungalow di Bukit Mahkota.
« Reply #7 on: July 28, 2011, 12:27:21 AM »
seorang sahabat baru beli dekat phase 1 tu.
RM 23/sqft. x 14000 sqft.

Siapa nak beli lagi rasanya boleh kurang lagi kot. boleh try RM 21/sqft.

Ada sesiapa tahu tahun bila bungalow lot ni start di jual oleh pemaju n berapa harga asal?

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Harga lot Bungalow di Bukit Mahkota.
« Reply #7 on: July 28, 2011, 12:27:21 AM »