Author Topic: Strata Title Telah Keluar  (Read 2769 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Strata Title Telah Keluar
« on: May 13, 2011, 05:12:10 PM »
Saya sudah dapat surat daripada Araprop memaklumkan strata title akan dikeluarkan dalam tempoh 12 bulan daripada 29 April yang lepas. Kepada semua tuan Punya Rumah, silalah menyimpan duit untuk bayaran lawyer dan Memorandum of Transfer (MOT). Sedia bajet dalam RM1500.00 untuk sebuah rumah.


CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: Strata Title Telah Keluar
« Reply #1 on: May 13, 2011, 05:16:12 PM »
Saya sudah dapat surat daripada Araprop memaklumkan strata title akan dikeluarkan dalam tempoh 12 bulan daripada 29 April yang lepas. Kepada semua tuan Punya Rumah, silalah menyimpan duit untuk bayaran lawyer dan Memorandum of Transfer (MOT). Sedia bajet dalam RM1500.00 untuk sebuah rumah.


Dah dekat setahun, Pejabat Tanah masih belum proses permohonan pertukaran hak milek strata tittle...lembab betul...

Norfeal1980

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 918
Re: Strata Title Telah Keluar
« Reply #2 on: May 13, 2011, 05:44:05 PM »
Saya sudah dapat surat daripada Araprop memaklumkan strata title akan dikeluarkan dalam tempoh 12 bulan daripada 29 April yang lepas. Kepada semua tuan Punya Rumah, silalah menyimpan duit untuk bayaran lawyer dan Memorandum of Transfer (MOT). Sedia bajet dalam RM1500.00 untuk sebuah rumah.


Dah dekat setahun, Pejabat Tanah masih belum proses permohonan pertukaran hak milek strata tittle...lembab betul...

Biase ler GOVERNMENT AGENCY memang macam tue  ;D ;D ;D

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Strata Title Telah Keluar
« Reply #3 on: May 13, 2011, 06:32:45 PM »
Saya sudah dapat surat daripada Araprop memaklumkan strata title akan dikeluarkan dalam tempoh 12 bulan daripada 29 April yang lepas. Kepada semua tuan Punya Rumah, silalah menyimpan duit untuk bayaran lawyer dan Memorandum of Transfer (MOT). Sedia bajet dalam RM1500.00 untuk sebuah rumah.


Dah dekat setahun, Pejabat Tanah masih belum proses permohonan pertukaran hak milek strata tittle...lembab betul...

Biase ler GOVERNMENT AGENCY memang macam tue  ;D ;D ;D

Tak semua govt agency macam tu. Cuba pegi Imigresen/LHDN/JPN/KWSP tengok. Pejabat tanah pun tengok gak kat mana. Ada yg efficient. Ada yang tak.

Norfeal1980

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 918
Re: Strata Title Telah Keluar
« Reply #4 on: May 14, 2011, 12:42:39 PM »
Saya sudah dapat surat daripada Araprop memaklumkan strata title akan dikeluarkan dalam tempoh 12 bulan daripada 29 April yang lepas. Kepada semua tuan Punya Rumah, silalah menyimpan duit untuk bayaran lawyer dan Memorandum of Transfer (MOT). Sedia bajet dalam RM1500.00 untuk sebuah rumah.


Dah dekat setahun, Pejabat Tanah masih belum proses permohonan pertukaran hak milek strata tittle...lembab betul...

Biase ler GOVERNMENT AGENCY memang macam tue  ;D ;D ;D

Tak semua govt agency macam tu. Cuba pegi Imigresen/LHDN/JPN/KWSP tengok. Pejabat tanah pun tengok gak kat mana. Ada yg efficient. Ada yang tak.

Hai Bro Backing Nampak  ;D ;D ;D
Imigresen , LHDN, JPN, KWSP dan Kastam memang x dpt dinafikan ketangkasan mereka bkerja  ;D ;D ;D
Kwn geram sesgt coz penah try minta keje goverment bidang accounting dpt interview  tp x penah panggil utk b'kerja  >:( >:( >:( Ketua Jabatan nie pilih bulu dan tali barut mereka jer  >:( >:( >:( Geram 100x Geram  >:( >:( >:(

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Strata Title Telah Keluar
« Reply #4 on: May 14, 2011, 12:42:39 PM »



mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Strata Title Telah Keluar
« Reply #5 on: May 14, 2011, 01:53:28 PM »


Hai Bro Backing Nampak  ;D ;D ;D
Imigresen , LHDN, JPN, KWSP dan Kastam memang x dpt dinafikan ketangkasan mereka bkerja  ;D ;D ;D
Kwn geram sesgt coz penah try minta keje goverment bidang accounting dpt interview  tp x penah panggil utk b'kerja  >:( >:( >:( Ketua Jabatan nie pilih bulu dan tali barut mereka jer  >:( >:( >:( Geram 100x Geram  >:( >:( >:(

Yg betul kita backing.  ;D
Patut la marah sangat. Sebab tak dapat. Sekarang ni pun ramai yg cam tu. Marah sebab tak dapat. Hahahahha....

p/s: Lalu depan trailer yg parking tu nampak cam ada notis.  :P

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: Strata Title Telah Keluar
« Reply #6 on: May 16, 2011, 11:56:37 AM »
Saya sudah dapat surat daripada Araprop memaklumkan strata title akan dikeluarkan dalam tempoh 12 bulan daripada 29 April yang lepas. Kepada semua tuan Punya Rumah, silalah menyimpan duit untuk bayaran lawyer dan Memorandum of Transfer (MOT). Sedia bajet dalam RM1500.00 untuk sebuah rumah.


Dah dekat setahun, Pejabat Tanah masih belum proses permohonan pertukaran hak milek strata tittle...lembab betul...

Peringkat Pejabt tanah Daerah biasanya tiada masalah. Pejabat Tanah dan Galian yang uruskan strata title.

intifadanyz

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 14
Re: Strata Title Telah Keluar
« Reply #7 on: July 03, 2011, 10:32:55 PM »
Strata kena settle kan dulu hutang yuran maintenance. Nama kat bil api dgn bil air pun tak tukar lagi ni ha.

@Kak Siti: nama kat SMP dah tukar ke blom?

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: Strata Title Telah Keluar
« Reply #8 on: July 03, 2011, 11:41:17 PM »
Strata kena settle kan dulu hutang yuran maintenance. Nama kat bil api dgn bil air pun tak tukar lagi ni ha.

@Kak Siti: nama kat SMP dah tukar ke blom?

Bawak gi syabas ngan tnb dokumen berkaitan untuk tukar nama bil... bawak snp.... atau saya dulu bawak contract lelong.

intifadanyz

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 14
Re: Strata Title Telah Keluar
« Reply #9 on: July 04, 2011, 12:41:46 AM »
Strata kena settle kan dulu hutang yuran maintenance. Nama kat bil api dgn bil air pun tak tukar lagi ni ha.

@Kak Siti: nama kat SMP dah tukar ke blom?

Bawak gi syabas ngan tnb dokumen berkaitan untuk tukar nama bil... bawak snp.... atau saya dulu bawak contract lelong.

Ya ya saya tau, cuma nak pergi syabas dengan TNB tu motivasi diri agak lemah kui kui kui kui

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Strata Title Telah Keluar
« Reply #9 on: July 04, 2011, 12:41:46 AM »