Author Topic: Pusat Komuniti Untuk Para Penduduk Anjung Suasana  (Read 3182 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

matjay

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 67
Pusat Komuniti Untuk Para Penduduk Anjung Suasana
« on: May 21, 2011, 03:02:15 PM »

Salam,

Saya mencadangkan agar pihak Bangi Height membina pusat Komuniti untuk para Penduduk Anjung Suasana. Dewan Serbaguna, beberapa gerai makan dan ruang kedai runcit juga diperlukan bagi menjana pendapatan pusat Komuniti itu

Kita boleh mencontohi pusat Komuniti / Komplex Kejiranan Presint 16, Cybejaya, di sebelah pusat pasaraya Alamanda


Terima Kasih

-matjay-

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Pusat Komuniti Untuk Para Penduduk Anjung Suasana
« Reply #1 on: May 21, 2011, 04:01:32 PM »
saya pula berharap agar ianya dibina untuk semua warga BSP

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Pusat Komuniti Untuk Para Penduduk Anjung Suasana
« Reply #2 on: May 21, 2011, 04:37:16 PM »
saya pula berharap agar ianya dibina untuk semua warga BSP

Berdasarkan business viability, memang lebih sesuai untuk semua warga BSP. Jika Anjung Suasana sahaja, market terlalu kecil malahan target market juga tidak sesuai. Bangi Heights mungkin antara developer yg agak prihatin tapi ia masih sebuah entiti perniagaan.

Mungkin penduduk AS boleh buat melalui koperasi?  :o :o ;D ;D ;D :P :P

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Pusat Komuniti Untuk Para Penduduk Anjung Suasana
« Reply #3 on: May 21, 2011, 09:20:35 PM »
saya pula berharap agar ianya dibina untuk semua warga BSP

kalau untuk AS jer, harga up 30%... ::) ::) ::)

WIN

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1056
  • Gender: Female
Re: Pusat Komuniti Untuk Para Penduduk Anjung Suasana
« Reply #4 on: May 21, 2011, 09:58:04 PM »

Setuju dgn cadangan tst. Lebih elok d buka utk Bsp sbb pelanggan lebih ramai. Utk swimming pool, buat membership system. Yg jd ahli shj blh masuk free. Ok?


Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Pusat Komuniti Untuk Para Penduduk Anjung Suasana
« Reply #4 on: May 21, 2011, 09:58:04 PM »



fifilabanza

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 18
Re: Pusat Komuniti Untuk Para Penduduk Anjung Suasana
« Reply #5 on: December 13, 2011, 10:05:17 AM »
As Salam,

Sy ingat kalau adakan Giant ke atau Tesco atau pasaraya besar khas utk penduduk Bandar Seri Putra dan Bandar Bukit Mahkota, bagus jugakkan? Kita kat sinipun dah ramai betul penduduk sy tengok..ni asyik buat kedai aje sy tgk...

Wassalam..

my

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2882
Re: Pusat Komuniti Untuk Para Penduduk Anjung Suasana
« Reply #6 on: December 13, 2011, 10:49:36 AM »
saya pula berharap agar ianya dibina untuk semua warga BSP

den harap utk sumo..BSP, BM & TIP.. :D :D

mud_ismail

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 1001
Re: Pusat Komuniti Untuk Para Penduduk Anjung Suasana
« Reply #7 on: December 13, 2011, 10:52:40 AM »
saya pula berharap agar ianya dibina untuk semua warga BSP

den harap utk sumo..BSP, BM & TIP.. :D :D

Salam,

Ese setuju tu... Kalau pi umrah/haji masa berihram semuo pakai putih jo... Kain kapan pon tak do kaler lain doh...

Sekian.
“Jangan kita berkira dengan Allah, nanti Allah berkira dengan kita. Jangan kita tiada masa dengan Allah, nanti Allah tiada masa dengan kita.”

sazzahan

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2916
Re: Pusat Komuniti Untuk Para Penduduk Anjung Suasana
« Reply #8 on: December 13, 2011, 11:17:46 AM »
mana jer tanah yg kosong? sebelah kubur kah?  ;D

mud_ismail

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 1001
Re: Pusat Komuniti Untuk Para Penduduk Anjung Suasana
« Reply #9 on: December 13, 2011, 11:31:53 AM »
mana jer tanah yg kosong? sebelah kubur kah?  ;D

Salam Sazzz,

Depan KK buleh.. belakang KK pon buleh... Sure Capt tersonyum pasal KK ni...

Sekian.
“Jangan kita berkira dengan Allah, nanti Allah berkira dengan kita. Jangan kita tiada masa dengan Allah, nanti Allah tiada masa dengan kita.”

fifilabanza

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 18
Re: Pusat Komuniti Untuk Para Penduduk Anjung Suasana
« Reply #10 on: December 13, 2011, 04:47:59 PM »
Oooppss! Sorryla my...maksud sy memang utk semua warga disinilah....BSP, BM dan TIP....maaf ye...maklumlah sy warga baru kt sini...

tqvm..

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Pusat Komuniti Untuk Para Penduduk Anjung Suasana
« Reply #11 on: December 15, 2011, 11:13:39 PM »
Kat tanah kosong sebelah camelia tu pun ok. Bagi chance la developer TIP pulak buat. Asik2 BSP n BBM aje. Exit Putra Mahkota developer BSP+BBM dah buat. Developer TIP buat jambatan tah berapa meter tu je. Club house BBM dah buat (walaupun nak guna kena bayar), access ke Nilai pun developer BBM dah buat,  KK/Kubur/Balai Polis developer BSP bagi reserve tanah dia. Tesco/Giant kat TIP cantik la. Market dari bangi lama & development baru sime darby/SP setia belakang tu nanti pun boleh cover sekali. Sudi ke rasanya developer TIP buatkan atau dealkan?

fifilabanza

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 18
Re: Pusat Komuniti Untuk Para Penduduk Anjung Suasana
« Reply #12 on: December 28, 2011, 02:35:17 PM »
tak kisahla sape pun yg nak buat...janji ada tesco atau giant ke atau carrefour ke...hmmmmmm...nampak mcm ada commercial land kat opposite klinik kesihatan dan petronas kat depan tu...

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Pusat Komuniti Untuk Para Penduduk Anjung Suasana
« Reply #12 on: December 28, 2011, 02:35:17 PM »