Author Topic: Tadika Mawaddah... Apa komen anda..?  (Read 24067 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

suzz

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 236
Re: Tadika Mawaddah... Apa komen anda..?
« Reply #15 on: 19 Oct, 02:29:31 PM »
Dah masuk 4 bulan babyku di hantar ke taska ni...
Tp dlm masa tu...ada jer nampak beberapa insiden yg tak berapa best di hati ni...
cuba buat tak tau...risau lak keadaan anak kita.... :(
dah survey 2 taska lain...takut pulak lebih teruk..... ???
sapa2 yg ada hantar baby atau anak kat taska ni...boleh syer info lagi tak...

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Tadika Mawaddah... Apa komen anda..?
« Reply #16 on: 19 Oct, 03:26:39 PM »
suzz...senang cite..klu dh nmpk adegan yg x sedap di pandang..try laa carik taska lain. sy skang anto bby kat pengasuh..so far alhamdulillah. Taska or pengasuh ada je risiko nyer..tp cari laa taska yg leh wt kite senang ati. Jgn cari sb dekat umah...tgk ramai jer org anto..harge murah..tp servis leh wt kite x senang ddk mase kt tmpt kije.... :-\  :-\ :-\
Mgkin org lain anto ok..maybe turn kite lak x ok... choose the best for ur baby,dear.. ::) ::) ::)

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: Tadika Mawaddah... Apa komen anda..?
« Reply #17 on: 19 Oct, 03:42:38 PM »
suzz...senang cite..klu dh nmpk adegan yg x sedap di pandang..try laa carik taska lain. sy skang anto bby kat pengasuh..so far alhamdulillah. Taska or pengasuh ada je risiko nyer..tp cari laa taska yg leh wt kite senang ati. Jgn cari sb dekat umah...tgk ramai jer org anto..harge murah..tp servis leh wt kite x senang ddk mase kt tmpt kije.... :-\  :-\ :-\
Mgkin org lain anto ok..maybe turn kite lak x ok... choose the best for ur baby,dear.. ::) ::) ::)
Ada lagi ko?? ;D ;D

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Tadika Mawaddah... Apa komen anda..?
« Reply #18 on: 19 Oct, 04:12:21 PM »
suzz...senang cite..klu dh nmpk adegan yg x sedap di pandang..try laa carik taska lain. sy skang anto bby kat pengasuh..so far alhamdulillah. Taska or pengasuh ada je risiko nyer..tp cari laa taska yg leh wt kite senang ati. Jgn cari sb dekat umah...tgk ramai jer org anto..harge murah..tp servis leh wt kite x senang ddk mase kt tmpt kije.... :-\  :-\ :-\
Mgkin org lain anto ok..maybe turn kite lak x ok... choose the best for ur baby,dear.. ::) ::) ::)
Ada lagi ko?? ;D ;D

ado capt..kluaran thn lopeh & still baby.....  ;) ;) :D :D

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Tadika Mawaddah... Apa komen anda..?
« Reply #19 on: 19 Oct, 09:11:15 PM »
suzz...senang cite..klu dh nmpk adegan yg x sedap di pandang..try laa carik taska lain. sy skang anto bby kat pengasuh..so far alhamdulillah. Taska or pengasuh ada je risiko nyer..tp cari laa taska yg leh wt kite senang ati. Jgn cari sb dekat umah...tgk ramai jer org anto..harge murah..tp servis leh wt kite x senang ddk mase kt tmpt kije.... :-\  :-\ :-\
Mgkin org lain anto ok..maybe turn kite lak x ok... choose the best for ur baby,dear.. ::) ::) ::)
Ada lagi ko?? ;D ;D

ado capt..kluaran thn lopeh & still baby.....  ;) ;) :D :D

kakak nyer dulu dah declare bongsu, tengok tengok dapat lak adik yer... ahaks... ;D ;D ;D

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: Tadika Mawaddah... Apa komen anda..?
« Reply #20 on: 20 Oct, 08:46:39 AM »
suzz...senang cite..klu dh nmpk adegan yg x sedap di pandang..try laa carik taska lain. sy skang anto bby kat pengasuh..so far alhamdulillah. Taska or pengasuh ada je risiko nyer..tp cari laa taska yg leh wt kite senang ati. Jgn cari sb dekat umah...tgk ramai jer org anto..harge murah..tp servis leh wt kite x senang ddk mase kt tmpt kije.... :-\  :-\ :-\
Mgkin org lain anto ok..maybe turn kite lak x ok... choose the best for ur baby,dear.. ::) ::) ::)
Ada lagi ko?? ;D ;D

ado capt..kluaran thn lopeh & still baby.....  ;) ;) :D :D

kakak nyer dulu dah declare bongsu, tengok tengok dapat lak adik yer... ahaks... ;D ;D ;D
Ada lagi tu...yang ni pun tak declare bongsu..cuma tahun keluaran aje ;D ;D

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Tadika Mawaddah... Apa komen anda..?
« Reply #21 on: 20 Oct, 04:44:15 PM »
 ;D ;D ;D ank itu rezeki dan amanah   ;D ;D  ;D..tp kompeni polisi.. "up to 5 surviving children"... ;D ;D ;D

Bg ler pd yg blum cukup kuota..mcm wai..dd..tld..AS ( ::) )..

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Tadika Mawaddah... Apa komen anda..?
« Reply #22 on: 20 Oct, 06:40:08 PM »
"Kenapa kau sebut nama aku.... aku tak ada kena mengena dalam ini cerita"

;D ;D ;D ank itu rezeki dan amanah   ;D ;D  ;D..tp kompeni polisi.. "up to 5 surviving children"... ;D ;D ;D

Bg ler pd yg blum cukup kuota..mcm wai..dd..tld..AS ( ::) )..

faizaljuana

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 19
Re: Tadika Mawaddah... Apa komen anda..?
« Reply #23 on: 20 Oct, 08:11:47 PM »
Salam...

Saya pernah menghantar anak saya yg berumur 6 tahun selama beberapa bulan ke sana. Secara keseluruhannya, bpleh la dianggap memuaskan. Tetapi masih banyak kekurangan yg boleh diperbaiki lagi. Saya berhenti menghantar anak ke sana bila dia kurang semangat untuk ke sekolah. Asyik nak ponteng jer.

Setelah refer dgn beberapa org kawan, mereka suggest utk hantar ke Al Fatih di Seri Putra. Alhamdulillah, saya amat berpuashati dengan prestasi anak saya. Yg paling menonjol ialah silibus yg diajar, akhlak dan hubungan diantara guru dan anak2 juga ibubapa.

Saya memang rekomen sesiapa utk hantar antar kesana. InsyaAllah, puashati....

besout

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 136
  • Gender: Male
Re: Tadika Mawaddah... Apa komen anda..?
« Reply #24 on: 10 Nov, 08:10:18 PM »
Salam, boleh tolong tulis perkataan penuh tak? Susah nak baca, saya dah tua, tak faham sangat singkatan-singkatan ni. Terima kasih hehe..  ;D

SALAM PADA SUME2 BKENAN...

ak juz gtaw bnyk kburukan anto ank2 at taska or tadika lbey2 g tmpat yg nga dbincang kn nh...
ak xpna anto ane2 ank ak kt c2 tp base dr pnglmn ak kje kt c2...
kdg2 tem de parent yg nk rgster kt c2 ble owner nh trang r kat dorg sal taska or tdika 2 pnye r brabok c owner 2 trang kan sal taska dan tdika dy..nek ktuat ak dnga..
ap ak leh ckp an ap yg owner taska dan tdika nh ckp drp 100% hnye 35% je yg btol..

ak bkn nk ckp pe..mmg btol de pkerje kt c2 slalu btuka2 sbb xtaan ngan owner dy yg cam tuuuuut...
ak pna jge bdk sramai sblas org..peh mmg xlrt nk kja jge bby ag nk jge bdk staon ke ats g..nk msk ag..nk andikan dorg g.. kdg2 dorg gado sme2 sndri lbam sne sni ak nk wt cne..tngan ak bkn sploh nk jge sne nk jge sni..kdg2 nek mlu ak nk mnx maaf kt parent bdk2..yg owner nh tau dtg2 nk mrh2 ak nk komen2 ak..

smpai ak nk smayang pn tgaggu...ak pk ak cuak jge bby ak bnti.. :(

law nk taw owner nh pnipu beso.. so carefull r..
kdg2 2 de ank org ne gget ngan ank owner tp pkerje dpakse bg alasan ank dorg men dan terjatoh..pnye beso temberang owner nh..sal kutu plak bkn tkat bdk2 ngan ak skali tkene...so ak pn xpat nk wat cne g..d ggak ak mnx parent bli an tp snyap je...em xtaw la nk ckp pe..tp ape2 pn bnyk ag ak xbongkar...tp ak sbgai hamba allah brhak gtaw bnd yg brhak ak gtaw..

so pd sume parent pk r ank2 korg sblm wat ppe tndkan anto ank kt sne..tpulang pd sume ntok mnilainy..yg psti ak ckp bnd dr pnglman...

DG767

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 69
Re: Tadika Mawaddah... Apa komen anda..?
« Reply #25 on: 10 Nov, 11:28:05 PM »
Kawan yg tak berapa tua lg ni pun kena baca berkali2,tak reti nk pukul ejaan n bahasa mcm ni..tuan admin kena masuk dlm aturan berforum ttg aturan berbahasa ni nampaknya,hehe..lg satu bulan bahasa baru je habis..nmpknya sia2 kerajaan brbelanja ratusan ribu utk kmpen bulan bahasa ni.. :)

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Tadika Mawaddah... Apa komen anda..?
« Reply #26 on: 10 Nov, 11:30:44 PM »
Saya yg muda ni pun sama....  ;D

fizaMyusub

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 41
  • Gender: Female
Re: Tadika Mawaddah... Apa komen anda..?
« Reply #27 on: 11 Nov, 10:11:56 AM »
salam,

saya pun ada hantar anak di taska ni...hari-hari hantar mesti nangis xnak pergi sekolah... semalam saya ambil anak saya pipi dh lebam macam di tumbuk or di lempang.. bila ditanya pada pengasuh.. boleh dijawab xtau n x perasan.. setelah berbincng dgn husband.. kami akan mencari taska yang baru untuk mengelakkan perkara yg lebih buruk berlaku....last3 day saya hantar anak, saya sendiri menyaksikan si suami n si isteri tuan punya taska ni bergaduh... menjerit-jerit si suami... tanpa perasaan malu dihadapan saya ketika tu mahu menghantar anak...ape yg saya lihat anak-anak didlm taska ramai yg menangis pada ketika itu mungkin takut dengan situasi begitu...

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Tadika Mawaddah... Apa komen anda..?
« Reply #28 on: 11 Nov, 10:44:56 AM »
hhaaddooooiii sedara/i lalala, perlu ker gune bhs sms bebudak kt cni..kite bersembang ngan pelbgai lapisan umur..klu nak shortform pn agak2 r.... ::) ::),

Ssh tul jd working parents ni kan..lelebih lg klu ada bby. Kpd sesapa yg rase taska x sesuai..cepat2 laa carik taska / pengasuh lain seblm terlambat. Rasanyer kat sek 6..sek 5..sek 3 ada beberapa taska yg pd pandangan sy ok laaa. Sbb ank kite habis kan hmpr separuh hari di taska, so klu "environment" nyer x bagus..takut mmberi kesan kpd emosi ank tu nnti... biar laa mahal skit, asalkan kite senang ati nak g keje... :) :)

fizaMyusub

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 41
  • Gender: Female
Re: Tadika Mawaddah... Apa komen anda..?
« Reply #29 on: 11 Nov, 11:00:05 AM »
tengah pening juga ni untuk memilih taska yang baru... kalau ada yang boleh bagi pendapat sangat diharapkan.