Author Topic: Berapa market price sekarang utk Semi-D di Anjung Suasana  (Read 5541 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tomatoman

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 137
Berapa market price sekarang utk Semi-D di Anjung Suasana
« on: October 05, 2011, 10:29:57 AM »
Masa Launching dulu RM424 ++ ... berapa market price sekarang ni..?

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: Berapa market price sekarang utk Semi-D di Anjung Suasana
« Reply #1 on: October 05, 2011, 11:21:34 AM »
Masa Launching dulu RM424 ++ ... berapa market price sekarang ni..?
600K kot...

amran

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 272
  • Gender: Male
Re: Berapa market price sekarang utk Semi-D di Anjung Suasana
« Reply #2 on: October 05, 2011, 11:51:17 AM »
Saya nengok dalam www.gohartanah.com rege semi-D dua tingkat RM745k.  Makin lama makin naik rege...tak tahulah lepas bajet ni...Kalau PM umum Penjawat Awam naik gaji...tak mustahil rege rumah pun turut naik di samping rege barangan lain....
Am

Atan

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 242
  • GP800
Re: Berapa market price sekarang utk Semi-D di Anjung Suasana
« Reply #3 on: October 05, 2011, 01:06:24 PM »
dengar2..Government staff ada salary adjustment up to 40% next year...if betul, confirm everything will go up..

Tomatoman

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 137
Re: Berapa market price sekarang utk Semi-D di Anjung Suasana
« Reply #4 on: October 05, 2011, 02:37:28 PM »
1 je masalah yg saya nampak...harga rumah atas org bank selalu evaluate low...tapi kalau rumah baru harga RM1Juta pun dia sanggup balik loan.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Berapa market price sekarang utk Semi-D di Anjung Suasana
« Reply #4 on: October 05, 2011, 02:37:28 PM »



Zulhisham GoHartanah

  • Ejen Hartanah Rescom Realty bagi kawasan Bangi, Kajang & Cheras.
  • Penghuni
  • **
  • Posts: 34
  • Gender: Male
  • Ejen Hartanah Rescom Realty
    • Rumah Untuk Dijual Sekitar Bangi, Kajang dan Cheras.
Re: Berapa market price sekarang utk Semi-D di Anjung Suasana
« Reply #5 on: October 05, 2011, 03:55:24 PM »
Semi D Anjung Suasana 1 ni saya tak pernah jual so tak boleh nak bg pandang. Kalau nak semak market value boleh pm info rumah. nnt saya bg kat valuer.
- Ejen Hartanah Rescom Realty

gerenti

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 21
Re: Berapa market price sekarang utk Semi-D di Anjung Suasana
« Reply #6 on: October 05, 2011, 04:36:02 PM »
Semi D Anjung Suasana 1 ni saya tak pernah jual so tak boleh nak bg pandang. Kalau nak semak market value boleh pm info rumah. nnt saya bg kat valuer.


semi D fasa 2 dah pernah jual ker? hari tu tgk dlm mudah.my ada jual rm745k klu tak silap.. tpi hari ni check tgk ada banglo ja yg tinggal. semi-D dah takder

Zulhisham GoHartanah

  • Ejen Hartanah Rescom Realty bagi kawasan Bangi, Kajang & Cheras.
  • Penghuni
  • **
  • Posts: 34
  • Gender: Male
  • Ejen Hartanah Rescom Realty
    • Rumah Untuk Dijual Sekitar Bangi, Kajang dan Cheras.
Re: Berapa market price sekarang utk Semi-D di Anjung Suasana
« Reply #7 on: October 05, 2011, 04:37:45 PM »
semi d tu ada lg.hilang kejap sebab readvertise.
- Ejen Hartanah Rescom Realty

gerenti

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 21
Re: Berapa market price sekarang utk Semi-D di Anjung Suasana
« Reply #8 on: October 05, 2011, 04:38:56 PM »
ada sebuah semi-D nak jual/sewa kat anjung suasana ni.. corner lot betul2 sebelah dgn area AS 2.. saja ja call kat number fon tu katanya nak jual RM780k tapi bole nego lagi la

gerenti

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 21
Re: Berapa market price sekarang utk Semi-D di Anjung Suasana
« Reply #9 on: October 05, 2011, 04:41:13 PM »
semi d tu ada lg.hilang kejap sebab readvertise.

ouh. so brapa harga dia? ada kawan tgh survey nk beli semi-D kat anjung suasana ni.. tgk legundi residensi mcm tak berminat sebab kecik sket size dia berbanding anjung

my

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2884
Re: Berapa market price sekarang utk Semi-D di Anjung Suasana
« Reply #10 on: October 05, 2011, 05:07:41 PM »
1 je masalah yg saya nampak...harga rumah atas org bank selalu evaluate low...tapi kalau rumah baru harga RM1Juta pun dia sanggup balik loan.

bank follow valuer...kalu valuer nilai tinggi mako tinggilah.. ;D ;D ;D

my

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2884
Re: Berapa market price sekarang utk Semi-D di Anjung Suasana
« Reply #11 on: October 05, 2011, 05:09:01 PM »
semi d tu ada lg.hilang kejap sebab readvertise.

ouh. so brapa harga dia? ada kawan tgh survey nk beli semi-D kat anjung suasana ni.. tgk legundi residensi mcm tak berminat sebab kecik sket size dia berbanding anjung

ha zul...apo laie...potential kiro nyo nie..he he ;D ;D ;D

my

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2884
Re: Berapa market price sekarang utk Semi-D di Anjung Suasana
« Reply #12 on: October 05, 2011, 05:11:41 PM »
ada sebuah semi-D nak jual/sewa kat anjung suasana ni.. corner lot betul2 sebelah dgn area AS 2.. saja ja call kat number fon tu katanya nak jual RM780k tapi bole nego lagi la


corner lot...?? ado tak no dio...??  ;D ;D ;D

gerenti

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 21
Re: Berapa market price sekarang utk Semi-D di Anjung Suasana
« Reply #13 on: October 05, 2011, 05:14:33 PM »
ada sebuah semi-D nak jual/sewa kat anjung suasana ni.. corner lot betul2 sebelah dgn area AS 2.. saja ja call kat number fon tu katanya nak jual RM780k tapi bole nego lagi la


corner lot...?? ado tak no dio...??  ;D ;D ;D

yups, corner lot.. tak save plak number dia.. tapi bole pi tgk sendiri la sbb umah dia depan mengadap jalan utama..

Zulhisham GoHartanah

  • Ejen Hartanah Rescom Realty bagi kawasan Bangi, Kajang & Cheras.
  • Penghuni
  • **
  • Posts: 34
  • Gender: Male
  • Ejen Hartanah Rescom Realty
    • Rumah Untuk Dijual Sekitar Bangi, Kajang dan Cheras.
Re: Berapa market price sekarang utk Semi-D di Anjung Suasana
« Reply #14 on: October 05, 2011, 05:16:57 PM »
ha zul...apo laie...potential kiro nyo nie..he he ;D ;D ;D

tgh deal lar ni...hehehe
- Ejen Hartanah Rescom Realty

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Berapa market price sekarang utk Semi-D di Anjung Suasana
« Reply #14 on: October 05, 2011, 05:16:57 PM »