Author Topic: Geran Strata Vista Dah Ada Ke?  (Read 5134 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sazzahan

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2916
Re: Geran Strata Vista Dah Ada Ke?
« Reply #15 on: October 06, 2011, 05:20:24 PM »
dah ada MC maknanya dah lebih 25% penduduk dah ambik strata title
sape tak ambik, kenalah ambik cepat2
Memanglah dah lebih peratus nya...kalau kat Vista dah lebih 250 unit yang mempunyai Strata..masalahnya yang datang mesyuarat agung perlantikan ahli majlis cuma 15 pemilik aje...

klo ada minum2 kitaorg sanggup penuhkan korum mesyuarat hahahah

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Geran Strata Vista Dah Ada Ke?
« Reply #16 on: October 06, 2011, 05:20:31 PM »
ini menjawab soalan geran tu dah ada atau tidak

selagi tak cukup 25%, pengurusan masih dikendalikan JMB.
lepas cukup, kena buat meeting MC

since vista dah tubuh MC, maka sudah tentulah geran strata dah ada... cuma mereka yg tak ambik lagi je kena gi ambik cepat2 kalau tak kena denda!

dah ada MC maknanya dah lebih 25% penduduk dah ambik strata title
sape tak ambik, kenalah ambik cepat2
Memanglah dah lebih peratus nya...kalau kat Vista dah lebih 250 unit yang mempunyai Strata..masalahnya yang datang mesyuarat agung perlantikan ahli majlis cuma 15 pemilik aje...

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: Geran Strata Vista Dah Ada Ke?
« Reply #17 on: October 06, 2011, 05:26:32 PM »
ini menjawab soalan geran tu dah ada atau tidak

selagi tak cukup 25%, pengurusan masih dikendalikan JMB.
lepas cukup, kena buat meeting MC

since vista dah tubuh MC, maka sudah tentulah geran strata dah ada... cuma mereka yg tak ambik lagi je kena gi ambik cepat2 kalau tak kena denda!

dah ada MC maknanya dah lebih 25% penduduk dah ambik strata title
sape tak ambik, kenalah ambik cepat2
Memanglah dah lebih peratus nya...kalau kat Vista dah lebih 250 unit yang mempunyai Strata..masalahnya yang datang mesyuarat agung perlantikan ahli majlis cuma 15 pemilik aje...
Semalam lagi dah jawab soalan tu...
dah ada MC maknanya dah lebih 25% penduduk dah ambik strata title
sape tak ambik, kenalah ambik cepat2
Memanglah dah lebih peratus nya...kalau kat Vista dah lebih 250 unit yang mempunyai Strata..masalahnya yang datang mesyuarat agung perlantikan ahli majlis cuma 15 pemilik aje...

klo ada minum2 kitaorg sanggup penuhkan korum mesyuarat hahahah
Bukan aje minum2, makan2, door gift dan cabutan bertuah di sediakan..yang ramai datang yang tidak mempunyai strata tittle lagi, di mana mereka ini tidak boleh dilantik jadi ahli majlis...

cubo insert quote..jadi ke idak ni..kakmelah jangan marah kalau tak jadi.. ;D

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Geran Strata Vista Dah Ada Ke?
« Reply #18 on: October 06, 2011, 05:33:28 PM »
ya betul dah jawab. tapi secara logiknya kalau dah tubuh MC tu, memang dah ada strata

ini menjawab soalan geran tu dah ada atau tidak

selagi tak cukup 25%, pengurusan masih dikendalikan JMB.
lepas cukup, kena buat meeting MC

since vista dah tubuh MC, maka sudah tentulah geran strata dah ada... cuma mereka yg tak ambik lagi je kena gi ambik cepat2 kalau tak kena denda!

dah ada MC maknanya dah lebih 25% penduduk dah ambik strata title
sape tak ambik, kenalah ambik cepat2
Memanglah dah lebih peratus nya...kalau kat Vista dah lebih 250 unit yang mempunyai Strata..masalahnya yang datang mesyuarat agung perlantikan ahli majlis cuma 15 pemilik aje...
Semalam lagi dah jawab soalan tu...

Zulhisham GoHartanah

  • Ejen Hartanah Rescom Realty bagi kawasan Bangi, Kajang & Cheras.
  • Penghuni
  • **
  • Posts: 34
  • Gender: Male
  • Ejen Hartanah Rescom Realty
    • Rumah Untuk Dijual Sekitar Bangi, Kajang dan Cheras.
Re: Geran Strata Vista Dah Ada Ke?
« Reply #19 on: October 06, 2011, 05:40:20 PM »
terima kasih bg yg bagi respon.
- Ejen Hartanah Rescom Realty

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Geran Strata Vista Dah Ada Ke?
« Reply #19 on: October 06, 2011, 05:40:20 PM »



Tetikus Hensem

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1026
Re: Geran Strata Vista Dah Ada Ke?
« Reply #20 on: October 06, 2011, 05:40:36 PM »
..kalau kat Vista dah lebih 250 unit yang mempunyai Strata..masalahnya yang datang mesyuarat agung perlantikan ahli majlis cuma 15 pemilik aje...
Tenat sangat tu... :-[

sazzahan

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2916
Re: Geran Strata Vista Dah Ada Ke?
« Reply #21 on: October 06, 2011, 05:46:49 PM »
tu ler. MC kenalaa pikirkan cara terbaik untuk tarik ahli datang mesyuarat. klo aktiviti-aktiviti yg lain mcm jamuan hari raya ari tu ramai plak yg turun huhuhu

my

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2882
Re: Geran Strata Vista Dah Ada Ke?
« Reply #22 on: October 06, 2011, 05:48:28 PM »
dah ada MC maknanya dah lebih 25% penduduk dah ambik strata title
sape tak ambik, kenalah ambik cepat2
Memanglah dah lebih peratus nya...kalau kat Vista dah lebih 250 unit yang mempunyai Strata..masalahnya yang datang mesyuarat agung perlantikan ahli majlis cuma 15 pemilik aje...

ha..nanti den dtg jadikan 16... :D :D

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: Geran Strata Vista Dah Ada Ke?
« Reply #23 on: October 06, 2011, 05:53:07 PM »
ya betul dah jawab. tapi secara logiknya kalau dah tubuh MC tu, memang dah ada strata

ini menjawab soalan geran tu dah ada atau tidak

selagi tak cukup 25%, pengurusan masih dikendalikan JMB.
lepas cukup, kena buat meeting MC

since vista dah tubuh MC, maka sudah tentulah geran strata dah ada... cuma mereka yg tak ambik lagi je kena gi ambik cepat2 kalau tak kena denda!

dah ada MC maknanya dah lebih 25% penduduk dah ambik strata title
sape tak ambik, kenalah ambik cepat2
Memanglah dah lebih peratus nya...kalau kat Vista dah lebih 250 unit yang mempunyai Strata..masalahnya yang datang mesyuarat agung perlantikan ahli majlis cuma 15 pemilik aje...
Semalam lagi dah jawab soalan tu...
Aduhhh..mana ada cerita pasal penubuhan MC sebelum jawapan tu kat thread ni...
tu ler. MC kenalaa pikirkan cara terbaik untuk tarik ahli datang mesyuarat. klo aktiviti-aktiviti yg lain mcm jamuan hari raya ari tu ramai plak yg turun huhuhu
Dio orang tak nak datang bukan nya apo...tak mahu di lantik pogang jawatan...ada yang angkat punggung sebaik sahaja pemilihan hendak di buat..

my

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2882
Re: Geran Strata Vista Dah Ada Ke?
« Reply #24 on: October 06, 2011, 05:58:43 PM »
ya betul dah jawab. tapi secara logiknya kalau dah tubuh MC tu, memang dah ada strata

ini menjawab soalan geran tu dah ada atau tidak

selagi tak cukup 25%, pengurusan masih dikendalikan JMB.
lepas cukup, kena buat meeting MC

since vista dah tubuh MC, maka sudah tentulah geran strata dah ada... cuma mereka yg tak ambik lagi je kena gi ambik cepat2 kalau tak kena denda!

dah ada MC maknanya dah lebih 25% penduduk dah ambik strata title
sape tak ambik, kenalah ambik cepat2
Memanglah dah lebih peratus nya...kalau kat Vista dah lebih 250 unit yang mempunyai Strata..masalahnya yang datang mesyuarat agung perlantikan ahli majlis cuma 15 pemilik aje...
Semalam lagi dah jawab soalan tu...
Aduhhh..mana ada cerita pasal penubuhan MC sebelum jawapan tu kat thread ni...
tu ler. MC kenalaa pikirkan cara terbaik untuk tarik ahli datang mesyuarat. klo aktiviti-aktiviti yg lain mcm jamuan hari raya ari tu ramai plak yg turun huhuhu
Dio orang tak nak datang bukan nya apo...tak mahu di lantik pogang jawatan...ada yang angkat punggung sebaik sahaja pemilihan hendak di buat..

boto tu... ;D ;D ;D

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: Geran Strata Vista Dah Ada Ke?
« Reply #25 on: October 06, 2011, 06:00:31 PM »
Sori kakmelah..quote fail laieee...

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Geran Strata Vista Dah Ada Ke?
« Reply #26 on: October 06, 2011, 06:04:33 PM »
Sori kakmelah..quote fail laieee...
Hahahaha... takut kena marah la tu.  ;D

sang_karibut

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 565
  • Gender: Male
  • ~pulau pinang kita~
Re: Geran Strata Vista Dah Ada Ke?
« Reply #27 on: October 06, 2011, 09:06:15 PM »
dah ada MC maknanya dah lebih 25% penduduk dah ambik strata title
sape tak ambik, kenalah ambik cepat2

dekat mana nak mengambil/memohon nyer bro...

my

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2882
Re: Geran Strata Vista Dah Ada Ke?
« Reply #28 on: October 06, 2011, 09:12:03 PM »
dah ada MC maknanya dah lebih 25% penduduk dah ambik strata title
sape tak ambik, kenalah ambik cepat2

dekat mana nak mengambil/memohon nyer bro...

kono engage lawyer utk uruskan nya bang... ;D ;D ;D

sang_karibut

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 565
  • Gender: Male
  • ~pulau pinang kita~
Re: Geran Strata Vista Dah Ada Ke?
« Reply #29 on: October 06, 2011, 09:34:36 PM »
dah ada MC maknanya dah lebih 25% penduduk dah ambik strata title
sape tak ambik, kenalah ambik cepat2

dekat mana nak mengambil/memohon nyer bro...

kono engage lawyer utk uruskan nya bang... ;D ;D ;D

tq for the info...:)

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Geran Strata Vista Dah Ada Ke?
« Reply #29 on: October 06, 2011, 09:34:36 PM »