Author Topic: Salam perkenalan (plus renovation)  (Read 6430 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

faithar83

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 10
  • Gender: Male
Re: Salam perkenalan (plus renovation)
« Reply #15 on: December 07, 2011, 02:49:12 PM »
Salam drmdarif, boleh share tak company tinted ngan grille tu? Lagi murah dari yg saya jumpa. Terima kasih banyak2 for the info

drmdarif

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 23
Re: Salam perkenalan (plus renovation)
« Reply #16 on: December 07, 2011, 10:24:14 PM »
Salam drmdarif, boleh share tak company tinted ngan grille tu? Lagi murah dari yg saya jumpa. Terima kasih banyak2 for the info
Nanti saya kena belek2 dulu resit2 tuh...will update soon...
*katanya harga tu untuk promosi expo hari tu aje, nanti cuba tanya sendiri

faithar83

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 10
  • Gender: Male
Re: Salam perkenalan (plus renovation)
« Reply #17 on: December 07, 2011, 11:11:11 PM »
Alright terima kasih banyak2.. Bleh pm jek saya nanti k.. At least dpt company tinted tu pun dah ok sbb grille tu saya dah konpem ngan contractor lain.. :)

faithar83

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 10
  • Gender: Male
Re: Salam perkenalan (plus renovation)
« Reply #18 on: December 08, 2011, 10:50:08 PM »
Assalamualaikum semua,
Alhamdulillah berkesempatan ke pameran home & living di MidValley minggu lepas.
Untuk grill satu rumah semua pakai wrought iron : RM 8500.00 (RM 16/kaki)
Tinted satu rumah                                         : RM 1500.00 (RM 3.5/kaki)

brapa total kaki utk wat grille satu umah anjung suasana tu? saya baru dpt quotation wrought iron solid nye satu umah RM13500.. nape banyak beza sgt yek? offer tu utk hollow nye wrought iron ke?

drmdarif

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 23
Re: Salam perkenalan (plus renovation)
« Reply #19 on: December 10, 2011, 07:12:00 AM »
Assalamualaikum semua,
Alhamdulillah berkesempatan ke pameran home & living di MidValley minggu lepas.
Untuk grill satu rumah semua pakai wrought iron : RM 8500.00 (RM 16/kaki)
Tinted satu rumah                                         : RM 1500.00 (RM 3.5/kaki)

brapa total kaki utk wat grille satu umah anjung suasana tu? saya baru dpt quotation wrought iron solid nye satu umah RM13500.. nape banyak beza sgt yek? offer tu utk hollow nye wrought iron ke?

Salam,
Saya tunjuk s&p dan kontraktor tu kira kan. Tak pasti saya berapa kaki yg perlu di grill. Anyway, diorang akan datang kira balik. Mungkin yg saya ambil tu hollow type, klau tak rasanya takkan beza sangat.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Salam perkenalan (plus renovation)
« Reply #19 on: December 10, 2011, 07:12:00 AM »



drmdarif

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 23
Re: Salam perkenalan (plus renovation)
« Reply #20 on: December 10, 2011, 07:17:09 AM »
Alright terima kasih banyak2.. Bleh pm jek saya nanti k.. At least dpt company tinted tu pun dah ok sbb grille tu saya dah konpem ngan contractor lain.. :)

Salam Faithar, saya bg contact tint film tu kat sini jele, pm nak kena match gambar tu susah sbb pakai tab. Contact Simon 0125947566
* kena tanya promotion mvm expo mid valley tuh dapat lagi ke

faithar83

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 10
  • Gender: Male
Re: Salam perkenalan (plus renovation)
« Reply #21 on: December 11, 2011, 03:32:19 PM »
terima kasih drmdarif

mud_ismail

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 1001
Re: Salam perkenalan (plus renovation)
« Reply #22 on: December 13, 2011, 11:43:17 AM »
Assalamualaikum semua,
Alhamdulillah berkesempatan ke pameran home & living di MidValley minggu lepas.
Untuk grill satu rumah semua pakai wrought iron : RM 8500.00 (RM 16/kaki)
Tinted satu rumah                                         : RM 1500.00 (RM 3.5/kaki)

brapa total kaki utk wat grille satu umah anjung suasana tu? saya baru dpt quotation wrought iron solid nye satu umah RM13500.. nape banyak beza sgt yek? offer tu utk hollow nye wrought iron ke?

Salam Wah,

Total sqft dalam 760++ sqft.. Kalau lebih2 tu... agak membimbangkan laaa kalau depa estimate tu...

Sekian.
“Jangan kita berkira dengan Allah, nanti Allah berkira dengan kita. Jangan kita tiada masa dengan Allah, nanti Allah tiada masa dengan kita.”

faithar83

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 10
  • Gender: Male
Re: Salam perkenalan (plus renovation)
« Reply #23 on: December 16, 2011, 09:50:10 PM »
Salam Wah,

Total sqft dalam 760++ sqft.. Kalau lebih2 tu... agak membimbangkan laaa kalau depa estimate tu...

Sekian.

terima kasih mud_ismail.. info yg sgt membantu.. nak kene kira betul2 sebab aritu contractor tu cakap total 840 kaki.. tp lebih sikit tu maybe sbb saya ada tambah 2 sliding door kat tingkat atas.. camne nak ukur sendiri? just kira berapa kaki lebar x berapa kaki tinggi then total kan suma kan?

drfaizal

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 4
Re: Salam perkenalan (plus renovation)
« Reply #24 on: January 05, 2012, 07:31:29 AM »
akum semua..salam perkenalan
saya belum lagi nak pindah..mungkin sewakan buat masa ni..
insya Allah tahun depan 2013.

faizal

desaputra

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 30
  • Gender: Male
Re: Salam perkenalan (plus renovation)
« Reply #25 on: January 08, 2012, 10:00:35 PM »
akum semua..salam perkenalan
saya belum lagi nak pindah..mungkin sewakan buat masa ni..
insya Allah tahun depan 2013.

faizal


samalah kita... bagi sewa dulu, entah bila nak duduk belum tahu...

desaputra

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 30
  • Gender: Male
Re: Salam perkenalan (plus renovation)
« Reply #26 on: January 13, 2012, 11:48:40 PM »
Saya nak share qoutation dari satu contractor sebagai perbandingan/rujukan.
Diharap ada yg boleh komen ttg harga dibawah ni.


A)pasang grill normal flat iron utk keseluruham rumah :rm8700
B)pasang autogate dan tambah wiring untuk lampu kat tiang pagar kat gate depan.=rm3200
C) tinted cermin satu rumah rm 2500.
D)tambah slab kat ruang atas dining area = 14000.

Harga ni dari Bumitra Trading and Agency



Harga dari mr chan...

A) hollow iron rm6500, wrought rm8300
C) tinted rm1900

as_bsp

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 12
Re: Salam perkenalan (plus renovation)
« Reply #27 on: January 16, 2012, 11:45:12 AM »
Salam,

Mohon pertolongan kalau ada kawan2 yg ada contact # qualified and good electrical wireman.  TQ.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Salam perkenalan (plus renovation)
« Reply #27 on: January 16, 2012, 11:45:12 AM »