Author Topic: Bonggol tinggi betul la.  (Read 5341 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

my

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2884
Re: Bonggol tinggi betul la.
« Reply #15 on: November 24, 2011, 09:42:27 AM »
tu yg mula-mula tu pelik... kenapa negara tu boleh hidup tanpa bonggol
tapi kawasan kita ada kemudahan meratakan jalan, ada gak bonggol

kawan masa kursus kat papua new guinea dulu memang tak jumpa 'bonggol'

katakan tidak pada bonggol!!!

aaaa... kan dah kato... MuaHaHaHa... :D :D :D

buat bonggol pun agak2 lar... ini tak dan change gear satu dah jumpa satu lagi... estimated ler agar speed boleh maintain dalam gear dua... boleh panjat bonggol tanpa perlu tekan brek... laju pun tak laju tu kan? ni kawan belajar masa dok kat Hawaii dulu ni... ;D ;D ;D

ler.. memang ler... pasal jalan dia pun dah berbonggol2... jadi, tak perlu lagi penambahan bonggol... kawan training 3 minggu kat Papua dulu... ;D

sobab kek negaro kito ado orang tu baru balik dari jopun.... ;D ;D ;D

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6117
  • Gender: Male
Re: Bonggol tinggi betul la.
« Reply #16 on: November 24, 2011, 09:43:10 AM »
hahaha... lepas den kursus tu, den terus buat latihan industri pembuatan karipap frozen untuk menajamkan fikiran den

kawan masa kursus kat papua new guinea dulu memang tak jumpa 'bonggol'

katakan tidak pada bonggol!!!

aaaa... kan dah kato... MuaHaHaHa... :D :D :D

buat bonggol pun agak2 lar... ini tak dan change gear satu dah jumpa satu lagi... estimated ler agar speed boleh maintain dalam gear dua... boleh panjat bonggol tanpa perlu tekan brek... laju pun tak laju tu kan? ni kawan belajar masa dok kat Hawaii dulu ni... ;D ;D ;D

salah tu bang...den ghaso lon berapo tajam laie pemikiran korang...kono kojo kek jopun dulu... 8) 8) 8) 8)

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Bonggol tinggi betul la.
« Reply #17 on: November 24, 2011, 09:43:42 AM »

tu yg mula-mula tu pelik... kenapa negara tu boleh hidup tanpa bonggol
tapi kawasan kita ada kemudahan meratakan jalan, ada gak bonggol


dio bagi pilihan... nak bonggol kat jalan ko... nak bonggol kat kepalo?  ;) ;) ;)


kawan masa kursus kat papua new guinea dulu memang tak jumpa 'bonggol'

katakan tidak pada bonggol!!!

aaaa... kan dah kato... MuaHaHaHa... :D :D :D

buat bonggol pun agak2 lar... ini tak dan change gear satu dah jumpa satu lagi... estimated ler agar speed boleh maintain dalam gear dua... boleh panjat bonggol tanpa perlu tekan brek... laju pun tak laju tu kan? ni kawan belajar masa dok kat Hawaii dulu ni... ;D ;D ;D

salah tu bang...den ghaso lon berapo tajam laie pemikiran korang...kono kojo kek jopun dulu... 8) 8) 8) 8)

Apo plak... Hawaii lagi bagus... kalau tak, takkan jepun pegi attack Pearl Habour dulu... samole kes jepun "attack Malaya" dulu... Malaya pun bagus gak... ::) ::) ::)

my

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2884
Re: Bonggol tinggi betul la.
« Reply #18 on: November 24, 2011, 09:45:33 AM »
hahaha... lepas den kursus tu, den terus buat latihan industri pembuatan karipap frozen untuk menajamkan fikiran den

kawan masa kursus kat papua new guinea dulu memang tak jumpa 'bonggol'

katakan tidak pada bonggol!!!

aaaa... kan dah kato... MuaHaHaHa... :D :D :D

buat bonggol pun agak2 lar... ini tak dan change gear satu dah jumpa satu lagi... estimated ler agar speed boleh maintain dalam gear dua... boleh panjat bonggol tanpa perlu tekan brek... laju pun tak laju tu kan? ni kawan belajar masa dok kat Hawaii dulu ni... ;D ;D ;D

salah tu bang...den ghaso lon berapo tajam laie pemikiran korang...kono kojo kek jopun dulu... 8) 8) 8) 8)



tak cukop laie bang...sobab abg lon buleh laie ado kebulehan membaco pikiran org.... ;D ;D ;D

sazzahan

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2916
Re: Bonggol tinggi betul la.
« Reply #19 on: November 24, 2011, 09:46:09 AM »
barulah kepalo x dilotak dilutuit.  ;D

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Bonggol tinggi betul la.
« Reply #19 on: November 24, 2011, 09:46:09 AM »



namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6117
  • Gender: Male
Re: Bonggol tinggi betul la.
« Reply #20 on: November 24, 2011, 09:46:58 AM »
syria lagi bagus camtu sebab dio "attack harimou malaya" duo bijik malam tadi

p/s: banyak merah thread ni
Apo plak... Hawaii lagi bagus... kalau tak, takkan jepun pegi attack Pearl Habour dulu... samole kes jepun "attack Malaya" dulu... Malaya pun bagus gak... ::) ::) ::)

my

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2884
Re: Bonggol tinggi betul la.
« Reply #21 on: November 24, 2011, 09:48:50 AM »

tu yg mula-mula tu pelik... kenapa negara tu boleh hidup tanpa bonggol
tapi kawasan kita ada kemudahan meratakan jalan, ada gak bonggol


dio bagi pilihan... nak bonggol kat jalan ko... nak bonggol kat kepalo?  ;) ;) ;)


kawan masa kursus kat papua new guinea dulu memang tak jumpa 'bonggol'

katakan tidak pada bonggol!!!

aaaa... kan dah kato... MuaHaHaHa... :D :D :D

buat bonggol pun agak2 lar... ini tak dan change gear satu dah jumpa satu lagi... estimated ler agar speed boleh maintain dalam gear dua... boleh panjat bonggol tanpa perlu tekan brek... laju pun tak laju tu kan? ni kawan belajar masa dok kat Hawaii dulu ni... ;D ;D ;D

salah tu bang...den ghaso lon berapo tajam laie pemikiran korang...kono kojo kek jopun dulu... 8) 8) 8) 8)

Apo plak... Hawaii lagi bagus... kalau tak, takkan jepun pegi attack Pearl Habour dulu... samole kes jepun "attack Malaya" dulu... Malaya pun bagus gak... ::) ::) ::)

den ghaso lopeh kono attack tu yg dio jadi tajam pemikiran eh & bule nilai sesorang tu... ;D ;D ;D

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Bonggol tinggi betul la.
« Reply #22 on: November 24, 2011, 10:15:45 AM »

tu yg mula-mula tu pelik... kenapa negara tu boleh hidup tanpa bonggol
tapi kawasan kita ada kemudahan meratakan jalan, ada gak bonggol


dio bagi pilihan... nak bonggol kat jalan ko... nak bonggol kat kepalo?  ;) ;) ;)


kawan masa kursus kat papua new guinea dulu memang tak jumpa 'bonggol'

katakan tidak pada bonggol!!!

aaaa... kan dah kato... MuaHaHaHa... :D :D :D

buat bonggol pun agak2 lar... ini tak dan change gear satu dah jumpa satu lagi... estimated ler agar speed boleh maintain dalam gear dua... boleh panjat bonggol tanpa perlu tekan brek... laju pun tak laju tu kan? ni kawan belajar masa dok kat Hawaii dulu ni... ;D ;D ;D

salah tu bang...den ghaso lon berapo tajam laie pemikiran korang...kono kojo kek jopun dulu... 8) 8) 8) 8)

Apo plak... Hawaii lagi bagus... kalau tak, takkan jepun pegi attack Pearl Habour dulu... samole kes jepun "attack Malaya" dulu... Malaya pun bagus gak... ::) ::) ::)

den ghaso lopeh kono attack tu yg dio jadi tajam pemikiran eh & bule nilai sesorang tu... ;D ;D ;D

Ooo... jadi tok bomoh ler tu...  ::) ::) ::)

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Bonggol tinggi betul la.
« Reply #23 on: November 24, 2011, 10:32:54 AM »
hahahaa...tajam betul bahasa dn gaya penulisan org2 yg baru balik dr oversea nih..
respek kat AS, balik jer dr papua terus buat LI karipap frozen dn terus jd pengedar yg berjaya... :D :D

azrul, dr pandangan surirumah @ orang rumah yg xpenah ke oversea ni (tp xler smpai tahap otak letak ke lutut), ada beberapa bonggol yg rase nyer over tinggi. Mcm kat blok E, yg kt tengah antara tmn dan blok g dn yg kat blok B. yg lain ok jer rasenyer. Elok gak ada bonggol tu..gheti ler jugak nk bwk kenderaan perlahan2 esp motor...

@zrul@li™

  • Berpijak diBumi Allah, Bernaung DiLangit Allah
  • Penghuni
  • **
  • Posts: 30
  • Gender: Male
Re: Bonggol tinggi betul la.
« Reply #24 on: November 24, 2011, 10:42:08 AM »
aku tahu tujuan Bonggol du wujudkan adalah bertujuan untuk elakan kenderaan memandu laju disekitar kawasan perumahan.
tapi kalau dah sampai semua jenis kereta lalu semua sangkut.apa cer!..
ada sampai bumper kereta tercabut, piping eksoz pon sangkut. jahanamkan kereta je.
buat biar la berpada-pada.kan ada spec untuk buat bonggol, bagi kereta slow sudah la.. ini sampai nk kena change Gear 1.
MOGA ISLAM TERUS BERSINAR™

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Bonggol tinggi betul la.
« Reply #25 on: November 24, 2011, 10:50:01 AM »
spt yg di kata, ada beberapa bonggol yg mungkin x ikut spec, so klu x puas ati buat aduan. kita ada jmb or rujuk pd en suffian. So far lalu kat bonggol sebelah blok G ,depan blok H dan depan blok A..ok lagi w/p kadangkala kereta mmpunyai "muatan berlebihan" .. ::)

my

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2884
Re: Bonggol tinggi betul la.
« Reply #26 on: November 24, 2011, 09:31:27 PM »
spt yg di kata, ada beberapa bonggol yg mungkin x ikut spec, so klu x puas ati buat aduan. kita ada jmb or rujuk pd en suffian. So far lalu kat bonggol sebelah blok G ,depan blok H dan depan blok A..ok lagi w/p kadangkala kereta mmpunyai "muatan berlebihan" .. ::)

den sokong kak... ;D ;D ;D
kalu keto yg lowered tu memang sangkut ...itu pandai2 lah adjust..yo tak kak.. ;D ;D ;D ;D

@zrul@li™

  • Berpijak diBumi Allah, Bernaung DiLangit Allah
  • Penghuni
  • **
  • Posts: 30
  • Gender: Male
Re: Bonggol tinggi betul la.
« Reply #27 on: November 25, 2011, 09:15:05 AM »
BLOK E sangkut
MOGA ISLAM TERUS BERSINAR™

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Bonggol tinggi betul la.
« Reply #28 on: November 25, 2011, 09:18:18 AM »
OT: Kat depan kedai yg takder bonggol pun Trailer boleh sangkut. Tapi kekadang ajelah sangkutnya.

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Bonggol tinggi betul la.
« Reply #29 on: November 25, 2011, 09:21:26 AM »
OT: Kat depan kedai yg takder bonggol pun Trailer boleh sangkut. Tapi kekadang ajelah sangkutnya.

Heheeeh.. treler to lowered sgt.. tu yg sangkut..

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Bonggol tinggi betul la.
« Reply #29 on: November 25, 2011, 09:21:26 AM »