Author Topic: PS3 vs Wii vs XBox 360  (Read 6085 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ayiesal

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2107
  • Gender: Male
  • Rimbun Suria
    • True Journey Begins
PS3 vs Wii vs XBox 360
« on: December 21, 2011, 03:21:33 AM »
Den ingat nak boli video games untuk den dan anak2  ;D ;D ;D

Den tongah pikir nih, agak2 mano yang lobih sesuai antaro PS3, Wii dan XBox 360 with kinect?

Raso2 eh, hargo lobih korang samo. Semuo dalam rm1000++.

PS3 main pakai joystick.
Wii buleh main gorak2 tapi kono pogang alat kat tangan atau berdiri atas alat dio.
XBox 360 dgn kinect boleh berdansa/begusti dopan tv tanpo pakai pogang apo2.

Agak2 mano yang lobih sesuai untuk permainan sesisi keluargo?

Wan Z

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 820
  • Gender: Male
  • Serangin Homes... Selamat Berjiran Semua!!!
Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
« Reply #1 on: December 21, 2011, 05:38:20 AM »
kinect ler terbaik... mmg enjoy main seisi keluarga...

mak bapak bleh main sport, racing, fitness, dance & action games...
anak-anak bleh main game yg sesuai dgn depa tanpa tercegat depan tv jer, sbb kena ada movement...

bila ada family gathering, ramai boleh main, sbb mudah nak belajar...

satu alternatif untuk exercise/aktiviti luar rumah... baru main 30 minit dah basah dengan peluh...
anak2 tak cepat bosan dgn game macam nie, ada kebaikan disitu... tapi kena kawal time depa main...

sazzahan

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2916
Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
« Reply #2 on: December 21, 2011, 09:04:25 AM »
... baru main 30 minit dah basah dengan peluh...

erm. mcm nak beli gak satu ni hihihi

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
« Reply #3 on: December 21, 2011, 09:40:00 AM »
Pengalaman..

wii : dah tak main sebab gambar tak cantik n controller selalu terlepas, terutamanya kanak kanak.
xBox 360 + Kinect : ok utk kanak kanak n family... la ni tengah main Dance Central 2.
Ps3 : no comment. sebab tak dak exp.

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
« Reply #4 on: December 21, 2011, 09:41:40 AM »
Pengalaman saya pula


wii : no komen sebab tak ada
xBox no komen sebab tak ada
Ps3 : no komen sebab tak ada

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
« Reply #4 on: December 21, 2011, 09:41:40 AM »



mud_ismail

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 1001
Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
« Reply #5 on: December 21, 2011, 09:43:59 AM »
... baru main 30 minit dah basah dengan peluh...

erm. mcm nak beli gak satu ni hihihi

Salam,

Nintendo... PSP... tak boleh join ka?

Sekian.
“Jangan kita berkira dengan Allah, nanti Allah berkira dengan kita. Jangan kita tiada masa dengan Allah, nanti Allah tiada masa dengan kita.”

sazzahan

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2916
Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
« Reply #6 on: December 21, 2011, 10:20:35 AM »
... baru main 30 minit dah basah dengan peluh...

erm. mcm nak beli gak satu ni hihihi

Salam,

Nintendo... PSP... tak boleh join ka?

Sekian.
layankan jer. kat umah ada PS2 jer.

ayiesal

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2107
  • Gender: Male
  • Rimbun Suria
    • True Journey Begins
Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
« Reply #7 on: December 21, 2011, 12:51:53 PM »
Den pon tongah survey nak beli xbox. Agak2 sebolum boli, apo yg nak kene tau. Den dah riki, kat sogo xbox dgn kinect yang dah dicrackkan dlm rm1100 jo. Tapi bilo riki tompat lain, ado rm1200, ado rm1600, kat low yat pon rm 1700... Apo yang buat bezo banyak tu?

my

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2882
Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
« Reply #8 on: December 21, 2011, 04:56:57 PM »
... baru main 30 minit dah basah dengan peluh...

erm. mcm nak beli gak satu ni hihihi

Salam,

Nintendo... PSP... tak boleh join ka?

Sekian.

line tepon takdo camno nak join... ;D ;D

my

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2882
Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
« Reply #9 on: December 21, 2011, 04:58:15 PM »
Den ingat nak boli video games untuk den dan anak2  ;D ;D ;D

Den tongah pikir nih, agak2 mano yang lobih sesuai antaro PS3, Wii dan XBox 360 with kinect?

Raso2 eh, hargo lobih korang samo. Semuo dalam rm1000++.

PS3 main pakai joystick.
Wii buleh main gorak2 tapi kono pogang alat kat tangan atau berdiri atas alat dio.
XBox 360 dgn kinect boleh berdansa/begusti dopan tv tanpo pakai pogang apo2.

Agak2 mano yang lobih sesuai untuk permainan sesisi keluargo?


iyo ko anak yg nak main...abah eh yg beriyo iyo ghoman eh.. ;D ;D ;D

ayiesal

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2107
  • Gender: Male
  • Rimbun Suria
    • True Journey Begins
Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
« Reply #10 on: December 21, 2011, 08:30:10 PM »
Den ingat nak boli video games untuk den dan anak2  ;D ;D ;D

Den tongah pikir nih, agak2 mano yang lobih sesuai antaro PS3, Wii dan XBox 360 with kinect?

Raso2 eh, hargo lobih korang samo. Semuo dalam rm1000++.

PS3 main pakai joystick.
Wii buleh main gorak2 tapi kono pogang alat kat tangan atau berdiri atas alat dio.
XBox 360 dgn kinect boleh berdansa/begusti dopan tv tanpo pakai pogang apo2.

Agak2 mano yang lobih sesuai untuk permainan sesisi keluargo?


iyo ko anak yg nak main...abah eh yg beriyo iyo ghoman eh.. ;D ;D ;D

Hehehehe... anak2 kene baca buku. Hari minggu je buleh main. Abah hari2 pon takpo  ;D ;D ;D

my

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2882
Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
« Reply #11 on: December 21, 2011, 08:32:56 PM »
Den ingat nak boli video games untuk den dan anak2  ;D ;D ;D

Den tongah pikir nih, agak2 mano yang lobih sesuai antaro PS3, Wii dan XBox 360 with kinect?

Raso2 eh, hargo lobih korang samo. Semuo dalam rm1000++.

PS3 main pakai joystick.
Wii buleh main gorak2 tapi kono pogang alat kat tangan atau berdiri atas alat dio.
XBox 360 dgn kinect boleh berdansa/begusti dopan tv tanpo pakai pogang apo2.

Agak2 mano yang lobih sesuai untuk permainan sesisi keluargo?


iyo ko anak yg nak main...abah eh yg beriyo iyo ghoman eh.. ;D ;D ;D

Hehehehe... anak2 kene baca buku. Hari minggu je buleh main. Abah hari2 pon takpo  ;D ;D ;D

kobar kek den nanti mano satu yg sodap...tp ps3 game dio tak byk ler.. ;D ;D ;D


sazzahan

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2916
Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
« Reply #13 on: December 22, 2011, 12:16:34 PM »
Den pon tongah survey nak beli xbox. Agak2 sebolum boli, apo yg nak kene tau. Den dah riki, kat sogo xbox dgn kinect yang dah dicrackkan dlm rm1100 jo. Tapi bilo riki tompat lain, ado rm1200, ado rm1600, kat low yat pon rm 1700... Apo yang buat bezo banyak tu?

yg beza tu antara yg ori ngan tak ori jo laa  ;D ;D

ayiesal

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2107
  • Gender: Male
  • Rimbun Suria
    • True Journey Begins
Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
« Reply #14 on: December 22, 2011, 12:18:28 PM »
Makin tak sabo den nak boli xbox nih...

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
« Reply #14 on: December 22, 2011, 12:18:28 PM »