Author Topic: Consultant to inspect newly built house...  (Read 1496 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Consultant to inspect newly built house...
« on: December 30, 2011, 10:25:22 AM »
Seorang sahabat saya sedang mencari-cari perkhidmatan Inspection oleh consultant bertauliah utk rumah bungalow beliau yg baru di beli... kalau kat luar negara, perkhidmatan mcm ni memang ada, tapi tak tau kat malaysia ada ke tak?  kalau ada boleh share contact no, mereka tak..

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Consultant to inspect newly built house...
« Reply #1 on: December 30, 2011, 05:10:14 PM »
Belum ada yg betul-betul ditauliah berdasarkan undang-undang. Paling hampir, boleh dilakukan oleh civil engineer. Kalau berminat nak employ building surveyor jugak, boleh try contact UITM.

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: Consultant to inspect newly built house...
« Reply #2 on: December 30, 2011, 06:44:20 PM »
ada specific contact yg boleh saya hubungi?

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Consultant to inspect newly built house...
« Reply #3 on: December 30, 2011, 08:01:31 PM »
Kalau UITM boleh rujuk Sr Ellemy Iskandar Khalid
Head of Programme
Bachelor of Building Surveying (AP229)
Tel : 03-5544 4345
E-mail : ellemy@salam.uitm.edu.my

Ni pun direct dari website aje.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Consultant to inspect newly built house...
« Reply #3 on: December 30, 2011, 08:01:31 PM »