Author Topic: Beli apartment di Vista seri Putra  (Read 4764 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Beli apartment di Vista seri Putra
« on: January 12, 2012, 04:20:10 PM »
Saya tengah survey2 jugak nak beli unit di sana.
Tak kira low rise or high rise.

Mintak tolong sahabt sahabat bagi info lebih lanjut.
Berdasarkan survey.


Low rise, ada unit yg TELAH dijual pada harga RM 95k.

Soalan Low Rise.
Bagaimana dgn kadar sewa Low rise?
(Kalau baca forum dlm RM 500 - RM 600)
Berapa harga beli asal Low rise ni?

Soalan High Rise.
Bagaimana dgn kadar sewa high rise?
(Kalau baca forum dlm RM 600 - RM 800)
Berapa harga beli asal High rise ni? (Info luar kata RM 112k - Pls verify)

Tahun ni di jangka harga properties akan turun. 
Makan adalah tahun terbaik utk beli.

Kalau ada sesiapa nak let go unit boleh la pm saye.

TQVM.


CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: Beli apartment di Vista seri Putra
« Reply #1 on: January 12, 2012, 04:48:35 PM »
Setakat ni tak ada High Rise yang nak jual..saya pun ada kawan tengah cari unit mengadap swimming pool..Kalau Low Rise ada unit yang nak jual dengan harga RM120K.


DrNoor

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 1
Re: Beli apartment di Vista seri Putra
« Reply #3 on: January 21, 2012, 01:26:52 PM »
Assalam,

Saya tgh mencari2 apartment high rise kat area vista ni untuk investment. Nampak mmg menarik sbb di tepi highway cuma bab2 sampah ni kenapa berlaku di Vista je? Area perumahan lain di Seri Putra @ Bukit Mahkota, x de masalah ini ke? X pasti berkaitan permintaan utk sewa maupun peratus kenaikan rumah2 di kaw ini. Kalau ada yg hendak menjual umah @ sudi membantu sila PM saya.

TQ


CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: Beli apartment di Vista seri Putra
« Reply #4 on: January 21, 2012, 11:31:02 PM »
Assalam,

Saya tgh mencari2 apartment high rise kat area vista ni untuk investment. Nampak mmg menarik sbb di tepi highway cuma bab2 sampah ni kenapa berlaku di Vista je? Area perumahan lain di Seri Putra @ Bukit Mahkota, x de masalah ini ke? X pasti berkaitan permintaan utk sewa maupun peratus kenaikan rumah2 di kaw ini. Kalau ada yg hendak menjual umah @ sudi membantu sila PM saya.

TQ


Pasal sampah ni, bila lori tak datang kutip, tuan rumah ambil inisiatif sendiri untuk membawa dan membuang sampah di kawasan rumah sampah Vista...jalan mudah untuk menyelesaikan masalah sendiri...masalah nya dia orang tak buang dalam tong besar tu tapi di biarkan sahaja di tepi jalan..

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Beli apartment di Vista seri Putra
« Reply #4 on: January 21, 2012, 11:31:02 PM »



my

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2882
Re: Beli apartment di Vista seri Putra
« Reply #5 on: January 22, 2012, 10:35:16 AM »
Assalam,

Saya tgh mencari2 apartment high rise kat area vista ni untuk investment. Nampak mmg menarik sbb di tepi highway cuma bab2 sampah ni kenapa berlaku di Vista je? Area perumahan lain di Seri Putra @ Bukit Mahkota, x de masalah ini ke? X pasti berkaitan permintaan utk sewa maupun peratus kenaikan rumah2 di kaw ini. Kalau ada yg hendak menjual umah @ sudi membantu sila PM saya.

TQ


Pasal sampah ni, bila lori tak datang kutip, tuan rumah ambil inisiatif sendiri untuk membawa dan membuang sampah di kawasan rumah sampah Vista...jalan mudah untuk menyelesaikan masalah sendiri...masalah nya dia orang tak buang dalam tong besar tu tapi di biarkan sahaja di tepi jalan..


dah tobiat eh bang... ;D ;D ;D ;D ;D :D :D :D

mRs.jeli

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 916
  • Gender: Female
Re: Beli apartment di Vista seri Putra
« Reply #6 on: January 26, 2012, 10:34:08 AM »
amboi capt, kek mano2 pn ado cito sampah ;D  ;D  ;D
miAwW..miAWw..;)

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Beli apartment di Vista seri Putra
« Reply #7 on: January 26, 2012, 01:48:19 PM »
Harga Vista high rise ada yg nak jual sampai 175k dah. Tapi valuation bank masih dalam 120k paling tinggi. Low rise kalau nasib baik boleh dapat dalam 100k.

Sewa..... 600-850. Kalau furnished, boleh pegi tinggi lagi terutama kalau sewakan kat orang luar. Tapi kalau nak disewakan tu, jangan lupa ambik tau pasal rumah tu jugak. Kalau main hentam aje, nanti banyak problem. Bila dah banyak problem, letak harga 300 pun orang taknak sewa.

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: Beli apartment di Vista seri Putra
« Reply #8 on: January 26, 2012, 02:06:29 PM »
Harga Vista high rise ada yg nak jual sampai 175k dah. Tapi valuation bank masih dalam 120k paling tinggi. Low rise kalau nasib baik boleh dapat dalam 100k.

Sewa..... 600-850. Kalau furnished, boleh pegi tinggi lagi terutama kalau sewakan kat orang luar. Tapi kalau nak disewakan tu, jangan lupa ambik tau pasal rumah tu jugak. Kalau main hentam aje, nanti banyak problem. Bila dah banyak problem, letak harga 300 pun orang taknak sewa.

Saya tengah survey jugak area2 tu... target low rise price RM 100k.  Nak tau juga apa typical problem dekat area Low rise tu...

Setakat yg saya tahu, banyak pencuri botol gas, naik rumah guna tangga melalui belakang.... yg lain tu, maybe boleh kongsi kat sini. 

TQVM.

norlizamdsaad

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 49
Re: Beli apartment di Vista seri Putra
« Reply #9 on: January 26, 2012, 04:46:26 PM »
saya ada unit low rise untuk dijual,upper ground .tingkat yang paling digemari kerana paling rendah.sewa paling mahal di low rise.berminat boleh Pm saya. direct owner.

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: Beli apartment di Vista seri Putra
« Reply #10 on: February 19, 2012, 09:31:46 PM »
Seorang sahabat saya bertuah.  Dpt beli Vista Seri Putra Low Rise @ RM 90k....
Kalau ada sesiapa lagi nak jual, sila la bagi tau, kat opis skg ni sibuk focus ke Vista Seri Putra...

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: Beli apartment di Vista seri Putra
« Reply #11 on: February 19, 2012, 10:23:55 PM »
Seorang sahabat saya bertuah.  Dpt beli Vista Seri Putra Low Rise @ RM 90k....
Kalau ada sesiapa lagi nak jual, sila la bagi tau, kat opis skg ni sibuk focus ke Vista Seri Putra...
Ada Blok K Highrise untuk di lelong dengan harga bawah 100K..ada notis2 kat pokok2 tepi jalan..

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: Beli apartment di Vista seri Putra
« Reply #12 on: February 19, 2012, 10:32:22 PM »
TQ Capt.  Esok kami dtg tengok...

lyndar

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 38
Re: Beli apartment di Vista seri Putra
« Reply #13 on: February 22, 2012, 08:12:54 AM »
TQ Capt.  Esok kami dtg tengok...

Salam. pada tuan2 yg ada info psl vista seri putra yg nk dijual dgn hrga setara dengan bank value, boleh lah SMS saya.0199120480.kakak saya tgh cri apartment jugak.
Klu tgk kt mudah.my hrga terlalu berbeza dgn valuation bank.xdapatlah nk apply loan.


tq

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Beli apartment di Vista seri Putra
« Reply #14 on: February 22, 2012, 09:49:48 AM »
TQ Capt.  Esok kami dtg tengok...

Salam. pada tuan2 yg ada info psl vista seri putra yg nk dijual dgn hrga setara dengan bank value, boleh lah SMS saya.0199120480.kakak saya tgh cri apartment jugak.
Klu tgk kt mudah.my hrga terlalu berbeza dgn valuation bank.xdapatlah nk apply loan.


tq
Valuation bank berapa tu?

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Beli apartment di Vista seri Putra
« Reply #14 on: February 22, 2012, 09:49:48 AM »