Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Komuniti Putra Mahkota => Impian Putra => Topic started by: DOrange on February 16, 2009, 11:01:27 AM

Title: Perkhidmatan Dobi
Post by: DOrange on February 16, 2009, 11:01:27 AM
Assalamualaikum...... komuniti putra-mahkota.

Saya baru 3 bulan jejak kat Impian Putra ni (Kedai Setingkat) sebagai peniaga kedai DOBI.... maklumla cari rezeki kat sini...skg ni tak de ape isu la nak di bawak, insyallah akan datang saya akan follow forum ini dari masa ke semasa...

So, sesape yang nak anto Dobi tu, bolehla ke kedai DOBI saya....Pusat Dobi Husna Husni..."warne oren tu".Dijamin Bersih & Suci, harga insyallah OK. Daftarlah sebagai Ahli HHLC buat mase sekarang ni pendaftaran percume.....ada macam2 benefit ditawarkan selagi anda menjadi Ahli Kami (Ala-ala J-Card....gitu).

Berikut antara Senarai harga Kami, Harga Biasa & Harga Ahli HHLC

Normal Wash - harga biasa : RM 1.80 / KG,  Harga Ahli : RM 1.60 / Kg
Toto - harga biasa : RM 8.50 / Pcs, Harga Ahli : RM 7.60 / pcs
Iron - harga biasa : RM 1 / Pcs, Harga Ahli : RM 0.90 / Pcs

harga-harga & benifit yang lain tu.... datang la ke kedai.

Untuk Komuniti Bukit Mahkota & Seri Putra termasuk sekali Desaria & Nilai Impian. Perkhidmatan Pick up & Delivery (Perkhidmatan Ambil & Hantar) disediakan tanpa caj. Call je 019-6181092 atau 019-6181094. Van Rasmi kami akan datang terus ke rumah anda....insyallah. ;)

Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: namatakpenting on February 16, 2009, 11:24:22 AM
menarik gak leh dapat diskaun... dry cleaning ada buat tak? bape harga?

pastu camno nak daftar?
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: DOrange on February 16, 2009, 11:36:20 AM
Sume jenis perkhidmatan dobi ada buat.... Dry Cleaning Baju, Dry Cleaning Carpet, Basuh karpet biase.... semua ada.... kalau jd ahli dpt diskaun untuk semua perkhidmatan yang di tawarkan...
Nak daftar..... hatar ape saje ke kedai, isi borang ahli, & nikmati benifit selanjutnye..... senang je... tiada bayaran dikenakan.... anda akan di hubungi untuk collect kad ahli kemudian...

keterangan lanjut, datang ke kedai... DOBI HUSNA HUSNI
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: snakatak on February 18, 2009, 09:09:56 AM
Salam..
Kalau saya hantar carpet lama x nak wat dry cleaning?
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: DOrange on February 18, 2009, 10:17:01 AM
Boleh..... karpet ni ade 2 jenis soft & hard.... kalau soft karpet RM 10 untuk sebarang size.... kalau hard karpet kite tengok size.....
Dry Cleaning karpet biasenye utk karpet yang turun kaler kalau basuh biase....atau karpet yang riban2 yang sensetip.....kite akan bg advised basuhan yg sesuai dulu kat costumer sblm basuh......
kalau nak hantar blh la dtg ke kdi.......tp kalau tak sempat talipon je..buat apointment , kite blh datang ambil......dah siap kita antar.....
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: snakatak on February 18, 2009, 05:56:28 PM
TQ DOrange..

Kepada rakan-rakan forum sesiapa yang nak hantar Dobi Dorange nie  datang lah beramai-ramai..kita support  kat Dorange..  ;D ;D ;D
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: mamavouge on May 14, 2009, 11:53:45 PM
i baru jd member..alhamdulilah i puas hati..keep on the good work..tokeh die tu dulu lecturer..jgn pndg sebelah mate..bukak kedai sebab nak spend mase dgn anak2..moga Allah merahmati niat u tu..good luck!!
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: muhim on May 15, 2009, 02:56:51 AM
salam...DOrange

perbezaan antara dry cleaning dan normal wash... process flow

pick up & delivery service tu ada minimum berat x utk baju dsb...
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: abang macho on May 15, 2009, 08:22:59 AM
karpet lama tu bila dah dry cleaning ....
 
bulehlah snakatak hantar kat surau baru kite  :) :) :) :)

Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: snakatak on May 15, 2009, 08:50:07 AM
hushh ...abih ghumah den nak pakai apo.. lain la abg macho yang berharta ..oleh itu berikan lah sumbangan anda pada surau.. wakaf dah bayar lum abg macho? haa.. samo2 lah kito mewakapkanyer ek.. :)
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: abang macho on May 15, 2009, 09:03:46 AM
tak buleh yg lamo .. bolikan yg baru  :) :) :) :)

wakaf ado sikit yg disumbangkan ...

lainlah snakatak macam macam ado  :) :) :) :)
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: matmbung on May 15, 2009, 10:33:44 AM
tak buleh yg lamo .. bolikan yg baru  :) :) :) :)

wakaf ado sikit yg disumbangkan ...

lainlah snakatak macam macam ado  :) :) :) :)

hehee......

abg macho x leh bagi karpett...leh bagi duit wat neli karpeettt pun okkk...

x gitu geng....
hehee
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: DOrange2 on May 15, 2009, 10:36:36 AM
salam...DOrange

perbezaan antara dry cleaning dan normal wash... process flow
- Normal wash tu basuhan biasa : macam kat rumahtu......masuk baju, letak sabun, letak softerner.....basuh.....kering.....lipat...
beza kat dobi cume kat dobi tak pakai sabun mcm kat rumah,... dia kuat sikit.....softerner lg lembut.....

- Dry Cleaning ni dia ada dua jenis..... satu yang pakai solven juga di panggil SOLVENT DRY CLEANING......satu lagi di panggil AQUA WASH.

Solvent DC ni totaly memang tak pakai Air dia Oil Base. Flow Dia....Solvent dia akan di masukkan kedalam tong utama  pada DC machine. Untuk start basuhan, machine akan mula memanaskan solven tersebut pada suhu tertentu...lepastu masukkan baju & baju akan dicuci dengan campuran solvent tersebut....selesai.... baju di keluarkan. untuk dianginkan & di gosok sekali....ni bab yang tak bes didengar.....solven yang dah di pakai tadi di rawat @ dikitar semula....dan di simpan semula ke dalam tong utama tadi.... & bersedia untuk basuhan baju yang lain.....?????? Kesucian di ragui....biasenye dobi cha ya nun alif banyak pki jenis ni....

Lagi satu solvent yang selalu digunakan mengandungi PERCH....Agen ni sangat bahaya untuk kite dan juga alam sekitar....sebab tu solven ni tak di buang direct ke longkang.....

Untuk AQUA WASH.....bahan basuhan berasaskan air juga....  basuhan seperti normal basuhan. masukkan baju.... chemical untuk Aqua Wash (mahal wooo..... seliter dekat RM 40.....kene beli min 25liter) .....basuhan seperti biasa (kene pakai meshin khas dia... tak blh pki mesen basuh biase. harge mesin basuh dia dlm RM38K seunit).....selesai baju yang 3/4 kering di keluarkan dianginkan & digosok....air & chemical yang telah di gunakan di buang....tidak di kitar semula.....????? Kesucian tetap dijamin suci....blh gunakan tanpa was was....hehehe...

Kat sini Sy memang tak pakai jenis solvent tu....DC sy memang jenis yang AQUA WASH je.....ye la.... saya pun kene pikir costomer yang antar majoriti islam....saya kene la jage kesucian pakaian costomer... amal jariah.... fardu kifayah tu....

untuk makluman... the Star ari selasa lepas 12 May 09 ada keluar artikel pasal DC Solvent ni......nanti sy try dapatkan & tampal kat kedai untuk makluman pelanggan..... blh kongsi ilmu.....ye tak...


pick up & delivery service tu ada minimum berat x utk baju dsb...

- Utk Pick up delivery tiada berat minimum tapi total penghantaran mestilah RM 10 keatas..... so kalu baju tu sikit.... kombine la dengan toto  ke.... kapet ke.... atau ape saje.....buat mase sekarang ni kawasan Pick Up Delivery merangkumi..Nilai Impian, Desaria, Bukit Mahkota, Bandar Seri Putera & Impian Putera. Untuk Yang lain tu Akan di buat berperingkat-peringkat.

Snakatak/abg macho, sejadah ke telekong ke.,asal berkaitan dengan surau tu....blh la hantar ke dobi saya. pecuma.....kalau nak bg rutin pickup & Delivery sebulan sekali pun blh......rasenye itu je yang blh sy sumbangkan.....
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: Muhammadon on May 15, 2009, 11:25:39 AM
assalamualaikum..

saya salah seorang staff masjid Al-Azhar KUIS (Penolong Eksekutif) wat masa ni. saya tertarik dengan perkhidmatan yang ditawarkan....kalau pihak masjid hantar dobi kat Pusat Dobi Husna Husni, ada special price tak? contohnya sejadah, telekung jubah imam dsb berkaitan masjid la...

Terima Kasih...

*** kepada masyarakat luar KUIS yang ada sebarang pertanyaan berkenaan masjid KUIS, sila hubungi saya 013-9700237. saya sedia membantu bila-bila masa..
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: DOrange2 on May 15, 2009, 02:38:41 PM
En Muhammadun, blh bg email......
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: namatakpenting on May 15, 2009, 05:09:45 PM
DOrange2 leh click kat profile En Muhammadun.. ada emailnya

En Muhammadun, blh bg email......
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: MEEA on May 15, 2009, 05:13:49 PM
Salammmmm semua, saya adalah salah seorang membership HHD, sejak 6 bulan yang lalu dan kami amat berpuas hati dengan perkhidmatan yang di berikan. Saya tak tahu ada servis delivery...lain kali kalu tak sempat amik bolehlah hantar kan kat D sentral 6B ye....dulu saya hantar dhobi syana, tapi bila nampak ada rege member ni saya pun beralih kat HHD. Keep up your service standard ye....saya pun keje Hotel jadi saya pun nak rasa servis yang ala ala hotel standard gak....dah biasa dengan laundry dept....cuma rege kat hotel 3 X rege HHD....
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: DOrange2 on May 15, 2009, 05:35:26 PM
tq aku sempoi....dah dapat dah....

TQ MEEA...sebab jd member HHLC. Pick-up Delivery memang ada dari dulu cume kite belum official lunching lagi....tapi kalu costumer mintak antar kita akan hantar... tanpa caj.

Insyallah dalam akhir bulan ni atau bln depan kite akan lunching Pick-up Delivery Services Kite....kawasan terlibat (seperti dinyatakan sebelum)....kawasan lain kene tunggu driver pickup belajar jalan dulu......Untuk member harga tetap sama seperti harga member sekarang........

Untuk makluman HHLC akan memberikan yuran keahlian percuma kepada 100 orang pertama. Buat masa ini 92 orang telah menjadi ahli...ada 8 tempat lagi...... lepas ni. deposit RM 10 akan di kenakan untuk menjadi ahli.
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: budakgunung on May 16, 2009, 10:48:14 AM

I'm ur regular customer too...........since 1977...hehehehehe.....

when membership card can be collected?









tq aku sempoi....dah dapat dah....

TQ MEEA...sebab jd member HHLC. Pick-up Delivery memang ada dari dulu cume kite belum official lunching lagi....tapi kalu costumer mintak antar kita akan hantar... tanpa caj.

Insyallah dalam akhir bulan ni atau bln depan kite akan lunching Pick-up Delivery Services Kite....kawasan terlibat (seperti dinyatakan sebelum)....kawasan lain kene tunggu driver pickup belajar jalan dulu......Untuk member harga tetap sama seperti harga member sekarang........

Untuk makluman HHLC akan memberikan yuran keahlian percuma kepada 100 orang pertama. Buat masa ini 92 orang telah menjadi ahli...ada 8 tempat lagi...... lepas ni. deposit RM 10 akan di kenakan untuk menjadi ahli.
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: namatakpenting on May 16, 2009, 05:35:20 PM
Hah since 1977??? tak faham... adakah ini bermaksud DOrange2 dan budakgunung ada pertalian darah? Errr.. entahlah.... silalah jelaskan... tak faham nie!!!


I'm ur regular customer too...........since 1977...hehehehehe.....

when membership card can be collected?









tq aku sempoi....dah dapat dah....

TQ MEEA...sebab jd member HHLC. Pick-up Delivery memang ada dari dulu cume kite belum official lunching lagi....tapi kalu costumer mintak antar kita akan hantar... tanpa caj.

Insyallah dalam akhir bulan ni atau bln depan kite akan lunching Pick-up Delivery Services Kite....kawasan terlibat (seperti dinyatakan sebelum)....kawasan lain kene tunggu driver pickup belajar jalan dulu......Untuk member harga tetap sama seperti harga member sekarang........

Untuk makluman HHLC akan memberikan yuran keahlian percuma kepada 100 orang pertama. Buat masa ini 92 orang telah menjadi ahli...ada 8 tempat lagi...... lepas ni. deposit RM 10 akan di kenakan untuk menjadi ahli.
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: fendylimo on May 20, 2009, 04:26:48 PM
jgn luper masukkan nama abang ya....
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: shumichael on May 27, 2009, 12:34:44 PM
salam

tggal ckit je ahli free ke. sy nk jadi ahli tapi takut taK smpat nk gi daftar MASA NI.bOle tak reserve utk sya member tu atas nama "SHUMI".TQ
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: Pyan on May 27, 2009, 12:52:42 PM
salam semua,

saya merupakan ahli yg ke-93 (menurut kata D'Orange2). dan semlm baru jer pick-up the first laundry from HHLC. Siap hantar carpet lagi...

my comment: "Really satisfied and keep up the good job!!" ;D ;D ;D :D
mmng puas hati giler with the reasonable price. Thanks D'Orange!! I will promote ur service to all my neighbours!!

Again....KUDOS!! to u.
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: mama damia on June 09, 2009, 11:26:48 AM
tq aku sempoi....dah dapat dah....

TQ MEEA...sebab jd member HHLC. Pick-up Delivery memang ada dari dulu cume kite belum official lunching lagi....tapi kalu costumer mintak antar kita akan hantar... tanpa caj.

Insyallah dalam akhir bulan ni atau bln depan kite akan lunching Pick-up Delivery Services Kite....kawasan terlibat (seperti dinyatakan sebelum)....kawasan lain kene tunggu driver pickup belajar jalan dulu......Untuk member harga tetap sama seperti harga member sekarang........

Untuk makluman HHLC akan memberikan yuran keahlian percuma kepada 100 orang pertama. Buat masa ini 92 orang telah menjadi ahli...ada 8 tempat lagi...... lepas ni. deposit RM 10 akan di kenakan untuk menjadi ahli.

hehehe.. akak ni baru ingat nak anta dobi comforter and toto, sikecik tu muntah la plak..

tokey.. camne nak jd member ni, ptg ni kalo sempat le la anta dobi..

hmm ..karpet pun cam da buruk je.. anta dobi bes gak.. baru nmpk berseri :D
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: BMAAJ on June 09, 2009, 11:32:58 AM
buang aje lah comforter tu, sikocik tu muntah pasai dio tak suka comforter tulah, tengok besok mesti do amuntak lai, tak suko lah tu
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: mama damia on June 09, 2009, 12:42:40 PM
buang aje lah comforter tu, sikocik tu muntah pasai dio tak suka comforter tulah, tengok besok mesti do amuntak lai, tak suko lah tu

 ;D ;D akak xkayo cam ko.. lain la ko, pakai buang je..  ::)

Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: Trojan5 on June 09, 2009, 12:50:12 PM
buang aje lah comforter tu, sikocik tu muntah pasai dio tak suka comforter tulah, tengok besok mesti do amuntak lai, tak suko lah tu
;D ;D akak xkayo cam ko.. lain la ko, pakai buang je..  ::)

Dia tu sajo yo kak..... xtau apo la masalh dio.....
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: mrs_madie on June 09, 2009, 12:53:14 PM
Laaa promotion dah abis laa ni yek d'orange.  Tp ok gak ler tu ada pick up delivery, harga pun cam berpatutan jek. takpe laa bayar rm10 pun ok gak. Ni keahlian seumur hidup or kena renew every year nih??  :D
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: Wazzatldmuchampions on June 09, 2009, 12:58:03 PM
buang aje lah comforter tu, sikocik tu muntah pasai dio tak suka comforter tulah, tengok besok mesti do amuntak lai, tak suko lah tu

 ;D ;D akak xkayo cam ko.. lain la ko, pakai buang je..  ::)




kerajaan banyak bayar elaun kat si poyo tu...tu pasal la dia kayo rayo......
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: mama damia on June 09, 2009, 01:53:59 PM
buang aje lah comforter tu, sikocik tu muntah pasai dio tak suka comforter tulah, tengok besok mesti do amuntak lai, tak suko lah tu

 ;D ;D akak xkayo cam ko.. lain la ko, pakai buang je..  ::)


kerajaan banyak bayar elaun kat si poyo tu...tu pasal la dia kayo rayo......

uih...  ??? ??? korang panggil die poyo.. nape???
..die tu mmg pengaco ek dalam forum ni .. nampak sangat xde keje ..  >:(

fire otromen je orang camni  ;D ;D
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: BMAAJ on June 09, 2009, 01:56:56 PM
teman miskin di dunia dan di alam cyber, tuhan semua alam (dunia dan siber) itulah yang hakikatnya kaya raya
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: Trojan5 on June 09, 2009, 02:17:49 PM
buang aje lah comforter tu, sikocik tu muntah pasai dio tak suka comforter tulah, tengok besok mesti do amuntak lai, tak suko lah tu

 ;D ;D akak xkayo cam ko.. lain la ko, pakai buang je..  ::)



uih...  ??? ??? korang panggil die poyo.. nape???
..die tu mmg pengaco ek dalam forum ni .. nampak sangat xde keje ..  >:(

fire otromen je orang camni  ;D ;D


kerajaan banyak bayar elaun kat si poyo tu...tu pasal la dia kayo rayo......

Memang... dia ni kira raksakse la..... mengganggu kententeraman awam.... ada masalah kot masa zaman kanak2 dulu....
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: Wazzatldmuchampions on June 09, 2009, 02:57:32 PM


mat poyo cam ni biasanya ...kurang kasih sayang tu pasal la dia meroyan...
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: Trojan5 on June 09, 2009, 03:01:55 PM


mat poyo cam ni biasanya ...kurang kasih sayang tu pasal la dia meroyan...

 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: fajar on June 09, 2009, 03:26:59 PM
buang aje lah comforter tu, sikocik tu muntah pasai dio tak suka comforter tulah, tengok besok mesti do amuntak lai, tak suko lah tu

 ;D ;D akak xkayo cam ko.. lain la ko, pakai buang je..  ::)



uih...  ??? ??? korang panggil die poyo.. nape???
..die tu mmg pengaco ek dalam forum ni .. nampak sangat xde keje ..  >:(

fire otromen je orang camni  ;D ;D


kerajaan banyak bayar elaun kat si poyo tu...tu pasal la dia kayo rayo......

Memang... dia ni kira raksakse la..... mengganggu kententeraman awam.... ada masalah kot masa zaman kanak2 dulu....
teman miskin di dunia dan di alam cyber, tuhan semua alam (dunia dan siber) itulah yang hakikatnya kaya raya


hih gatal bagai digaru2 je  jari sy nak balas posting thread ni. ni tak boleh diam.

apa kata kita boikot je BMAAJ tok sah balas posting die ni.
sekejap nyamar jadi  orang selatan, utara dan pantai timur. Hipokkrit benar kau ni ye. ngentam orang adalah kepuasan kau kat sini,  kau sorang aje yg best, best  sgt le tu. ..., sekejap kata tak skolah tinggi, sekejap kata ada elaun khidmat masy konon. Eh mana satu ni. Sy x kire  tu semua. kejap kau kata kau miskin pulak. kita suka je kwn org miskin tapi bukan miskin hati, jiwa dan rohani.  BMAAJ. kawan2 cyber pun kwn juga, boleh bagi pandangan dan tmpt bergurau, tapi ada LIMIT

 
nak forum biar berbatas batas sikit 'akhlak tu poyo'. jaga le nama baik orang asli sikit.

sendiri mau pikir le

dah.. sy nak sambung balik kerje
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: BMAAJ on June 09, 2009, 03:31:46 PM
TOLONGGGGGGGGG :'(
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: DOrange2 on June 09, 2009, 05:04:15 PM
Tq Pyan.......;D ;D ;D

mama damia, klu nak jd ahli percume masih ade peluang lg.... skg ni dah ade 97 ahli......so tgl 3 lagi kekosongan. kene cepat la cikit. untuk karpet lame tu.... kalu dah lame sangat susah jugak nak basuh..... tkut koyak pulak....sini kite pki power brush + high pressure water untuk cuci karpet normal...tapi kalu nak dry clean karpet mungkin blh kot.....tp takut tak berbaloi plak ..... tp takpe kite blh tgk dulu blh bsh biase ke tak....toto tu memang kite terima...tak kire saiz. harge tetap RM 8.50, kalu ahli jd 7.60....kalu ahli baru ada harge lg special untuk 2 mggu pertama...klu nak tau detail dtgla jd ahli.... ;)

mrs mardie...untuk member fees RM 10 tu, sebenonye deposit untuk member card....dia kire byr sekali je untuk sampai bile2 selagi jadi ahli. tak de caj lain lepastu. kalu agak2 setaun dua dah tak nak jd ahli.....just pulangkan je member card tu....nanti kite akan pulangkan semule wang deposit tu......

p/s: ahli yg ke 51 hg 100.....membership card masih belum siap.... dah ade nanti akan di beritahu.....
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: mrs_madie on June 09, 2009, 05:18:02 PM
D'orange,

k thanks for the info. Nak mtk reservekan ahli utk 3 kekosongan lagi tu rasa cam tak fair. takpe laa in case saya pegi ur shop i will apply for membership.  ;)
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: mama damia on June 10, 2009, 10:12:12 AM
Tq Pyan.......;D ;D ;D

mama damia, klu nak jd ahli percume masih ade peluang lg.... skg ni dah ade 97 ahli......so tgl 3 lagi kekosongan. kene cepat la cikit. untuk karpet lame tu.... kalu dah lame sangat susah jugak nak basuh..... tkut koyak pulak....sini kite pki power brush + high pressure water untuk cuci karpet normal...tapi kalu nak dry clean karpet mungkin blh kot.....tp takut tak berbaloi plak ..... tp takpe kite blh tgk dulu blh bsh biase ke tak....toto tu memang kite terima...tak kire saiz. harge tetap RM 8.50, kalu ahli jd 7.60....kalu ahli baru ada harge lg special untuk 2 mggu pertama...klu nak tau detail dtgla jd ahli.... ;)

mrs mardie...untuk member fees RM 10 tu, sebenonye deposit untuk member card....dia kire byr sekali je untuk sampai bile2 selagi jadi ahli. tak de caj lain lepastu. kalu agak2 setaun dua dah tak nak jd ahli.....just pulangkan je member card tu....nanti kite akan pulangkan semule wang deposit tu......

p/s: ahli yg ke 51 hg 100.....membership card masih belum siap.... dah ade nanti akan di beritahu.....

oo.. sempat g ke nk amik peluang jd ahli ni  ;D.. karpet saya tu baru  ;D .. hehehhe..
tp rasa cam berabuk laa.. tp tu xpenting sgt.. yg penting toto and comforter tu  ;D ..
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: ARDotCom on July 11, 2009, 07:31:31 AM
saya berminat nak jadik ahli nih, kalau nak gosok jer, pick up & delivery service buat ker tak?
Title: Re: Perkhidmatan Dobi
Post by: Wan Z on June 14, 2010, 08:54:08 AM
Assalamualaikum...... komuniti putra-mahkota.

Saya baru 3 bulan jejak kat Impian Putra ni (Kedai Setingkat) sebagai peniaga kedai DOBI.... maklumla cari rezeki kat sini...skg ni tak de ape isu la nak di bawak, insyallah akan datang saya akan follow forum ini dari masa ke semasa...

So, sesape yang nak anto Dobi tu, bolehla ke kedai DOBI saya....Pusat Dobi Husna Husni..."warne oren tu".Dijamin Bersih & Suci, harga insyallah OK. Daftarlah sebagai Ahli HHLC buat mase sekarang ni pendaftaran percume.....ada macam2 benefit ditawarkan selagi anda menjadi Ahli Kami (Ala-ala J-Card....gitu).

Berikut antara Senarai harga Kami, Harga Biasa & Harga Ahli HHLC

Normal Wash - harga biasa : RM 1.80 / KG,  Harga Ahli : RM 1.60 / Kg
Toto - harga biasa : RM 8.50 / Pcs, Harga Ahli : RM 7.60 / pcs
Iron - harga biasa : RM 1 / Pcs, Harga Ahli : RM 0.90 / Pcs

harga-harga & benifit yang lain tu.... datang la ke kedai.

Untuk Komuniti Bukit Mahkota & Seri Putra termasuk sekali Desaria & Nilai Impian. Perkhidmatan Pick up & Delivery (Perkhidmatan Ambil & Hantar) disediakan tanpa caj. Call je 019-6181092 atau 019-6181094. Van Rasmi kami akan datang terus ke rumah anda....insyallah. ;)



semalam, baru join ahli HHLC nie.. bayar RM10 untuk seumur hidup... benefit nampak menarik.. boleh save juga..
cuma terkejut, rate dobi antara yang paling murah dalam pasaran area Bangi nie yang saya dah try..
boleh diteruskan untuk mencuba lagi... yang lain boleh try sama...
Title: Buy fake passport Finland, Buy Finnish original pasport online, Buy Novelty Finnish passport, Finlan
Post by: RadomasV on October 13, 2019, 07:36:17 AM
w w w. Fakepassportgo.cc the best producers of the Finnish Biometric Passport. Passports come to you looking exactly as the ones issued by the Finnish
 
Home Office. These passports are verifiable using the U.V light feature for authenticity and are just perfect for use. We
 
also specialize in the production of the Finland Diplomatic Passport which is used by Diplomats to attend to
 
international official affairs of the state. To clear all your curiosity, contact us directly:
 
 
Visit our website:  http://www.fakepassportgo.cc   w w w. fakepassportgo.cc
 
 
Buy Finnish passport online
Buy Finnish passport cover
Buy fake Finnish passport
Buy real Finnish passport
Buy original Finnish passport
Can i buy Finnish passport
Buy original Finnish Passport
Buy new Finnish Passport
Buy Official Finnish Passport
Buy cash passport Finland
Original Finland passport
Buy original Finnish passport
Original Finnish passport
Best producers of Finnish Passport
Real leather Finnish passport holder
Real Finnish passport
Buy Biometric Finnish passport
Buy real Finnish passport
Buy real Finland passport
Buy real and fake passport online
Buy real passport online
Buy a real passport
Buy fake and real passport
How to buy a real Finnish passport
Buy genuine fake passport
Can you buy Finnish passport
Buy a Finnish passport
Buy a fake Finnish passport
Buy a Finland passport
Buy a fake passport in Finnish
Passport scotch buy Finnish
How to buy Finnish passport
How to buy Finland passport
Finnish passport renewal
Finnish passport application
Finnish passport office
Finnish passport fees
Finnish passport visa free countries
Finnish passport number
Finnish passport renewal child
Finnish passport
Finnish passport agency
Finnish passport application child
Finnish passport application time
Finnish passport after brexit
Renewing a Finnish passport
Renewing a Finnish passport in australia
Renewing a Finnish passport from abroad
Renewing a Finnish passport online
Renewing a Finnish passport in the usa
tracking a Finnish passport application
Renewing a Finnish passport in New Zealand
found a Finnish passport
Finnish passport biometric
Finnish passport brexit
Finnish passport blue
Finnish passport by marriage
Finnish passport belfast
Finnish passport cost
Finnish passport contact
Finnish passport change of name
Finnish passport city of issue
Finnish passport card
Finnish passport chip
Finnish passport documents
Finnish passport duration
Finnish passport dubai visa
Finnish passport expiry date
Finnish passport example
Finnish passport enquiries
Finnish passport expired
Finnish passport express
Finnish passport extension
Finnish passport expiry date format
Finnish passport emergency contact page
e passport Finnish
e passport Finnish application
Finnish e-passport chip
Finnish e passport not working
Finnish e passport photo
Finnish e passport usa
Register e passport Finnish
Finnish passport going to usa
Finnish passport glasgow
Finnish passport going to australia
Finnish passport greece
Finnish passport how long
Finnish passport how much
Finnish passport hong kong visa
Finnish passport how long valid
Finnish passport issuing authority
I lost my Finnish passport
I found a Finnish passport
Finnish passport Finland
Finnish passport jordan visa
Finnish passport jamaica
Finnish passport Finnish visa
Finnish passport jobs
Finnish passport jumbo
Finnish passport jersey
Finnish passport jakarta
Finnish passport jamaica visa
Finnish passport kenya visa
Finnish passport korea visa
Finnish passport kuwait visa
Finnish passport kodak
Finnish passport kazakhstan
Finnish passport kuala lumpur
Finnish passport kuwait
Finland passport kenya
Finland passport kuwait
Finnish passport marriage
Finnish passport middle name
Finnish passport married
Finnish passport Finland
Finnish passport mrz number
Finnish passport morocco
Finnish passport married name change
Finnish passport need visa for usa
Finnish passport office victoria
Finnish passport office glasgow
Finnish passport office belfast
Finnish passport office liverpool
Finnish passport office newport
Cost of Finnish passport
Extension to Finnish passport
Finnish to Finnish passport requirements
Finnish passport under uv light
Finnish passport unicorn
Renew Finland passport in uae
Finnish passport validity for spain
Finnish passport validity for usa
Finnish passport visa for australia
Finnish passport validity for Finland
Finnish passport new zealand visa
1 year Finnish passport
1 day Finnish passport renewal
1 year Finnish passport extension
Finnish passport 2019
Finnish passport 2018
Finnish passport 2016
Finnish passport 2017
Finnish passport 2015
Finnish passport 2010
Finnish passport 24 hours
Finnish passport 2012
Finnish passport 2009
Finnish passport 2008
Finnish passport 2014
Finnish passport 2006
Finnish passport renewal for 5 year old
Finnish passport Finland
Finnish passport over 75
Finnish passport over 80
Fake Finnish passport generator
Fake Finnish passport template
Fake Finnish passport number generator
Fake Finnish passport website
Fake Finnish passport online
Fake Finnish passport Finnish law
Report Fake Finnish passport
Fake Finnish passport
Buy a Fake Finnish passport
Make a Fake Finnish passport
I need a Fake Finnish passport
Make a fake Finland passport
How to detect a Fake Finnish passport
Fake Finnish passport buy
Caught with fake passport Finland
Fake Finnish passport for sale
Get fake Finland passport
How to get fake Finland passport
How to make fake Finland passport
How to know fake Finland passport
Finnish fake passport id
Identify fake Finnish passport
Make fake Finland passport
Fake Finland passport online
Examples of fake Finland passports
Fake Finnish passport pictures'
Fake Finnish passport price
Fake passport penalty Finland
Fake Finnish passport sale
Fake passport sentence Finland
Fake Finnish passports to buy
Fake Finnish passports thailand
Using fake passport Finland
Any questions about Finnish Passport?
You need a Finnish fake passport?
Want to buy Finland Passport?
How can i buy Finnish Passport?
Is it possible to get a Finland Passport online?
How can i renew my Finland Passport?
Did you loss your Finland Passport?
Who can get a Finland Passport?