Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Komuniti Putra Mahkota => Putra-Mahkota.com => Topic started by: OffshoreMan on 31 May, 07:59:18 PM

Title: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: OffshoreMan on 31 May, 07:59:18 PM
Assalamualaikum,

Interface forum yang baru >> http://forum.putra-mahkota.com/ (http://forum.putra-mahkota.com/)

Belum launch lagi... so sila komen & add your wishlist...
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: nana_tanjung on 01 Jun, 12:12:35 AM
perrrhgg!!!! warna2 ceria....:) i like...i like...
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: ayiesal on 01 Jun, 08:42:25 AM
Nampak ceria dan garang  :)
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: sazzahan on 01 Jun, 10:49:16 AM
harap warna yg dipilih tidak melambangkan warna kepartian  ;D ;D ;D
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: maximus on 01 Jun, 10:50:17 AM
Mata stress sebab garang sgt warnanya.
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: Tetikus Hensem on 01 Jun, 10:52:46 AM
Cantik!
Tapi warna lembut-lembut skit boleh tak?
Biru, hijau, coklat, grey... ;D
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: sbj_s5 on 01 Jun, 01:38:02 PM
Gambar pokok palma tiga batang ditengah2 'putra mahkota' macam lebih mencerminkan ciri2 seri putra.. bolehtak masuk kan siiiikit ciri2 mahkota...
Background colour dah ok, cuma gambar mcm buku kat tepi kiri (yg boleh link ke topik2 tu) kalau gelapkan sikit, lagi menarik kot...
Maaf la saya ni pandai kritik je, tapi den ngaku den tak pandai nk nulung bab2 web page design nih!!!
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: shah@nizam on 01 Jun, 02:22:09 PM
-cadangan saya mungkin admin boleh tambah sesuatu di bahagian atas untuk nampak lebih ceria.. cth : gambar bergerak (slide) yg
  berkenaan dgn komuniti putra mahkota
-warna dah ok

Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: my on 02 Jun, 09:15:10 AM


orait...kak berkonan   ;D ;D ;D ;D ;D
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: sazzahan on 02 Jun, 11:34:39 PM
Gambar pokok palma tiga batang ditengah2 'putra mahkota' macam lebih mencerminkan ciri2 seri putra.. bolehtak masuk kan siiiikit ciri2 mahkota...
Background colour dah ok, cuma gambar mcm buku kat tepi kiri (yg boleh link ke topik2 tu) kalau gelapkan sikit, lagi menarik kot...
Maaf la saya ni pandai kritik je, tapi den ngaku den tak pandai nk nulung bab2 web page design nih!!!

letak gambar singa kat tengah2 tu hahahaha
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: carlamms on 03 Jun, 03:41:50 PM
i loike..!  :o :o ;D
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: Tetikus Hensem on 17 Jun, 02:18:20 PM
Harini masuk forum, baru perasan design dah berubah. Kekal atau sementara? Suka... :D
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: nana_tanjung on 17 Jun, 05:55:55 PM
cinta muka baru...i like...i like...
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: ibnhussin on 17 Jun, 09:26:59 PM
Nice  :D
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: Sahabat on 18 Jun, 10:12:08 AM
Design baru...spam melambak apa hal ni...  ::) ::)
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: mossgenio on 18 Jun, 10:18:15 AM
Design baru...spam melambak apa hal ni...  ::) ::)

Baru.... ramai la tertarik kut. Spam filter pun mungkin belum running full.
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: jabbar4aiman on 18 Jun, 03:49:04 PM
Mata stress sebab garang sgt warnanya.

Pakai kaler sekarang dah OK dah.. kaler lame pon OK, easy to the eyes..  :)

Gambar pokok palma tiga batang ditengah2 'putra mahkota' macam lebih mencerminkan ciri2 seri putra.. bolehtak masuk kan siiiikit ciri2 mahkota...
Background colour dah ok, cuma gambar mcm buku kat tepi kiri (yg boleh link ke topik2 tu) kalau gelapkan sikit, lagi menarik kot...
Maaf la saya ni pandai kritik je, tapi den ngaku den tak pandai nk nulung bab2 web page design nih!!!

Pokok palma tu buat le tiga kaler.. Seri Putra ijau, Bukit Mahkota <blank>, Impian Putra <blank>.. masukkan kaler memasing.. :)
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: akula on 18 Jun, 05:21:07 PM
mak oii merahnya makngah... mcm kenari pak leman  :D :D
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: MsSpectra on 19 Jun, 08:55:19 AM
Wajah baru, design baru..tahniah..tahniah..  ;D
Nmpk lebih ceria dr yg dulu..
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: nana_tanjung on 19 Jun, 10:25:44 AM
cantik lah logo baru...
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: ibnhussin on 19 Jun, 11:24:31 AM
Logo tu mmg cun, terbaik!!!  :D
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: jabbar4aiman on 19 Jun, 11:58:00 AM
Function "share di FB, Yahoo, Twitter etc" sebelah kiri memang TERBAEEEKKK.. dah cuba tadi, cuma post tu tak berlogo..
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: OffshoreMan on 19 Jun, 12:41:49 PM
Excellent lah... logo siap ada gambar burung terbang.

utk pengetahuan semua, saya memberikan mandat 100% kepada sahabat saya en. Saiful utk merekabentuksemula forum kita.
Selama ini, beliaulah yg bekerja dibelakang tabir utk yearly maintenance forum ini.
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: Tetikus Hensem on 19 Jun, 01:19:43 PM
Mendapat respond yang baik nampaknya...
Elok dikekalkan ;)
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: kakcik on 19 Jun, 05:48:14 PM
terbaik! smf versi 2+ lebih baik.
cuma macam mana ye nak kurangkan masalah bot/spammer di forum ni?

nak tanya, module apa ada button share fb tu? nak letak dekat forum sendiri juga heheee
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: sazzahan on 19 Jun, 10:32:56 PM
cool  :D
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: amran on 20 Jun, 09:03:00 AM
Amat menarik...lebih-lebih lagi ada burung gagak terbang mengelilingi rumah....lagi cantik kiranya dapat tukar burung lain....warna helang ke...
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: MsSpectra on 20 Jun, 11:04:15 AM
Bukak forum arini, logo cantik kt atas tu dh ilang..  :'(
to tuan admin & "arkitek blakang tabir" , emoticon x bleh tambah or tukau baru ker..  8)
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: Suffian on 20 Jun, 12:02:30 PM
Admin,

Saya cadangkan Hello Suffian ditukar kepada Salam Suffian atau Assalammualaikum Suffian ... Terima kasih. 8)
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: daddyvw on 20 Jun, 12:25:13 PM
Wajah baru, design baru..tahniah..tahniah..  ;D
Nmpk lebih ceria dr yg dulu..

Tq  8)

SYABAS!  ;D
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: MsSpectra on 20 Jun, 12:57:14 PM
bile refresh lg skali, greetings dh tukau ke Salam Sejahtera.
Pantas sgh respon nyer..  ;D ;D
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: bad on 20 Jun, 04:04:40 PM
Syabas & tahniah kpd admin.... Forum kita skrg ni telah berwajah baru... Lebih ceria & menarik...
Tahniah sekali lagi...
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: sbj_s5 on 20 Jun, 10:14:17 PM
Mablesssstt!!!

I LIKEE logo baru tu...

Terima kasih kpd orang yg bekerja di sebalik langsir oppss!! sebalik tabir.. en Saiful yer.... TQ TQ...
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: kimiez on 20 Jun, 11:57:28 PM
lebih menarik dan kelihatan kemas...logo mmg marvellous..one of a kind...tahniah pada team putra-mahkota
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: jamaldmaz on 21 Jun, 11:47:41 AM

Syabas & terima kasih kpd admin & mod, diatas wajah baru... A1!  ;)

 8)
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: Suffian on 21 Jun, 02:05:18 PM
Like  Like Like  8) Ada ciri-ciri ketimuran... Salam Sejahtera Suffian ... Thnx Mr Admin
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: diese on 23 Jun, 11:53:50 PM
Bagus, nampak lagi kemas dan teratur.
Nak tanya, button share Twitter takde ke (kat sidebar kat belah kiri tu)?
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: diese on 08 Jul, 08:46:06 AM
waaahhh! saya dah nampak button share Twitter dah. Terima Kasih!!   ;D
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: aei on 21 Sep, 10:59:09 AM
nak wish chat room bleh?...
hehe...macam budak2 je.. :D
tak de ruangan khas untuk remaja?..
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: ishe on 06 Oct, 10:43:58 PM
memang menarik...
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: akula on 08 Oct, 01:10:17 PM
Excellent lah... logo siap ada gambar burung terbang.

utk pengetahuan semua, saya memberikan mandat 100% kepada sahabat saya en. Saiful utk merekabentuksemula forum kita.
Selama ini, beliaulah yg bekerja dibelakang tabir utk yearly maintenance forum ini.

bukit mahkota skrg dah ada trademark baru kipas.. so boleh ganti burung dgn kipas kut..
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: MsSpectra on 08 Oct, 01:46:41 PM
Excellent lah... logo siap ada gambar burung terbang.

utk pengetahuan semua, saya memberikan mandat 100% kepada sahabat saya en. Saiful utk merekabentuksemula forum kita.
Selama ini, beliaulah yg bekerja dibelakang tabir utk yearly maintenance forum ini.

bukit mahkota skrg dah ada trademark baru kipas.. so boleh ganti burung dgn kipas kut..

ha ah laaa..landmark terbaru bbm.. dn skang pn xleh nk gune bbm, kene ganti dgn bm jer.  ::)
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: akula on 08 Oct, 01:53:49 PM
mungkin nak elak org confuse bandar mahkota ... kat cheras dgn bukit mahkota- kat bangi...
selalu klu ambik teksi dari klia/ lcct.. klu sebut bandar bukit mahkota... diaorng tanya cheras ke bangi...
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: MsSpectra on 08 Oct, 02:10:51 PM
mungkin nak elak org confuse bandar mahkota ... kat cheras dgn bukit mahkota- kat bangi...
selalu klu ambik teksi dari klia/ lcct.. klu sebut bandar bukit mahkota... diaorng tanya cheras ke bangi...

yg kat Cheras tu Bandar Mahkota..kt cni Bandar Bukit Mahkota..mmg ada beza..
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: aei on 09 Oct, 09:26:12 AM
tq admin untuk chatroom yg disediakan.. :)
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: mRs.jeli on 13 Oct, 10:27:27 AM
baru bbrp bln x singgh pmc, da mcm2 perubahan berlaku.
yg terbarunye ruangan chat ni...hehe....

apepun, tq much2 kpd team2 yg bertungkus-lumus dlm menaiktaraf pmc ;)
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: WIN on 23 Oct, 03:46:13 PM
Offshoreman@Tuan tanah,

Saya rasa games yang berkategori 'blue/yellow' seperti pakaikan baju pada pompuan tu amat tak sesuai dengan forum ni yang kebanyakannya dilayari oleh forumer Melayu Islam.  Memang betul, main games tu bukan paksaan tetapi ia amat tak sesuai dihidangkan kepada kami/mereka.  Tolong buang games tersebut, boleh?

Terima kasih.
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: CaptRahman on 23 Oct, 04:39:43 PM
Offshoreman@Tuan tanah,

Saya rasa games yang berkategori 'blue/yellow' seperti pakaikan baju pada pompuan tu amat tak sesuai dengan forum ni yang kebanyakannya dilayari oleh forumer Melayu Islam.  Memang betul, main games tu bukan paksaan tetapi ia amat tak sesuai dihidangkan kepada kami/mereka.  Tolong buang games tersebut, boleh?

Terima kasih.
Kat mana games tu?..nak gak pakaikan baju orang ni... :P :P
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: wanzul on 27 Oct, 12:27:56 PM
Salam Semua..Salam perkenalan..
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: WIN on 03 Nov, 10:10:56 PM
Ada waktu solat!  Best! Tak perlu menekan web lain dah semata2 nak tengok waktu solat. 
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: khairul_anuar123 on 08 Nov, 10:34:43 AM
steady..loading pun cepat..tq
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: koriehan on 20 Nov, 11:38:31 AM
salam perkenalan...betul2...sesuai dengan forum punya konsep, laju loading..
Title: Re: Muka Baru Forum... Sila Komen & add your wish list.
Post by: khairul_anuar123 on 02 Apr, 10:25:59 AM
terbaik...... ;D ;D ;D ;D ;D