Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Komuniti Putra Mahkota => Bandar Seri Putra => Rimbun Suria => Topic started by: Kapten Shah on 07 Jun, 06:42:55 PM

Title: Cadangan Pemasangan Pagar Keselamatan Lorong Belakang Fasa Rimbun Suria
Post by: Kapten Shah on 07 Jun, 06:42:55 PM
Salam.....
Satu mesyuarat akan diadakan seperti berikut:

a. Tarikh : 9 Jun 2012
b. Masa  : 9.30 malam
c. Tempat : Rumah No. 24 Jln 2/4B

maklum...
Title: Re: Cadangan Pemasangan Pagar Keselamatan Lorong Belakang Fasa Rimbun Suria
Post by: ayiesal on 08 Jun, 09:26:13 AM
Noted. Maaf tak dapat hadir, balik kampung  :P
Title: Re: Cadangan Pemasangan Pagar Keselamatan Lorong Belakang Fasa Rimbun Suria
Post by: Kapten Shah on 08 Jun, 09:38:26 AM
takpe...janji setuju...borang tu pesan kat sape2 jiran sebelah tu untuk rujukan permit MPKj...nanti kita kutip duit jer...anggaran untuk blok kita RM 150 serumah...
Title: Re: Cadangan Pemasangan Pagar Keselamatan Lorong Belakang Fasa Rimbun Suria
Post by: ujang on 08 Jun, 12:00:26 PM
row 2/4C semua setuju... cuma tak dapat contact pak pin (umah no19). insyaAllah sy hadir mlm ni. sy dah contact geng-geng lain. semua ada commitment lain mlm nie.
Title: Re: Cadangan Pemasangan Pagar Keselamatan Lorong Belakang Fasa Rimbun Suria
Post by: Kapten Shah on 08 Jun, 02:41:18 PM
bukan malam ni....malam esok....sabtu malam ahad... ;D
Title: Re: Cadangan Pemasangan Pagar Keselamatan Lorong Belakang Fasa Rimbun Suria
Post by: ayiesal on 08 Jun, 03:39:41 PM
 ;D ;D ;D
Semangat betul ujang nak pasang pagar belakang  ;D. Bags bagus...
Title: Re: Cadangan Pemasangan Pagar Keselamatan Lorong Belakang Fasa Rimbun Suria
Post by: ujang on 08 Jun, 03:46:09 PM
hahaha.... terlebih semangat pulak... hahahaha.
nasib baik abg black bagitau, kalo tak malu je aku gi meeting sorang sorang....
Title: Re: Cadangan Pemasangan Pagar Keselamatan Lorong Belakang Fasa Rimbun Suria
Post by: Kapten Shah on 13 Jun, 08:11:45 PM
Salam...

1.    Merujuk mesyuarat yang diadakan pada 9 Jun 2012 jam 9.30 malam...berikut adalah perkara yang telah dipersetujui oleh wakil setiap blok yang hadir:

a. Wakil setiap blok menyatakan bahawa majoriti penghuni setiap blok bersetuju untuk pemasangan pagar keselamatan tersebut.

b. Harga yang perlu dibayar bagi setiap penghuni mengikut blok adalah seperti berikut:

      1) Blok 2 - jln 2/4C dan 2/4B (14 buah rumah) - RM150.00/ rumah.
      2) Blok 2 - jln 2/4A dan 2/4B ( 17 buah rumah) - RM 120.00/ rumah.

c. Wang akan dikutip oleh wakil-wakil yang telah dilantik setiap blok/ Jln seperti berikut:

      1) Blok 2, Jln 2/4B - En Azmi/ En Eddy.
      2) Blok 2, Jln 2/4C - En Shukri.
      3) Blok 2, Jln 2/4A - En Shahazan.

d. Mesyuarat bersetuju supaya wang dikutip dari rumah ke rumah mulai 25 - 30 jun 2012.

e. Borang pembayaran akan diedarkan dalam masa terdekat.

f. Pagar keselamatan akan siap dibina sebelum Hari Raya Aidilfitri.

g. Mohon hebahkan kepada jiran-jiran yang tidak hadir mesyuarat tersebut. Kerjasama semua penghuni amatlah dihargai. Sekian, terima kasih.
Title: Re: Cadangan Pemasangan Pagar Keselamatan Lorong Belakang Fasa Rimbun Suria
Post by: ayiesal on 14 Jun, 11:17:31 AM
Cantekkkk... sedang2 elok la bayau masa dapat gaji  ;D
Title: Re: Cadangan Pemasangan Pagar Keselamatan Lorong Belakang Fasa Rimbun Suria
Post by: jabbar4aiman on 14 Jun, 11:38:56 AM
Kesepakatan yang beginilah yang kita nak tengok dalam kejiranan..  :)
Title: Re: Cadangan Pemasangan Pagar Keselamatan Lorong Belakang Fasa Rimbun Suria
Post by: Kapten Shah on 14 Jun, 10:39:49 PM
janji bayar...jangan masuk gaji sonyap plak! risau jugak...aduhhhhh...
Title: Re: Cadangan Pemasangan Pagar Keselamatan Lorong Belakang Fasa Rimbun Suria
Post by: ayiesal on 09 Jul, 09:56:05 AM
Bayaran dah dibuek, agak2 pagar sempat ke naik sebelom Aidilfitri?
Title: Re: Cadangan Pemasangan Pagar Keselamatan Lorong Belakang Fasa Rimbun Suria
Post by: bsweetybakery on 15 Jul, 01:12:10 PM
nak tanya ye...kami di jalan 2/3c dan 2/3a bercadang dan agak bersetuju untuk pasang pagar jalan belakang rumah...ade 1 soalan:
1) perlukan ape2 persetujuan dari pihak tertentu ke? mpkj ke? bomba ke? kalau ade, boleh share tak surat or persetujuan tu ke?

mohon pertolongan sebab kami tengah semangat ni
TQ
Title: Re: Cadangan Pemasangan Pagar Keselamatan Lorong Belakang Fasa Rimbun Suria
Post by: ayiesal on 16 Jul, 10:07:51 AM
nak tanya ye...kami di jalan 2/3c dan 2/3a bercadang dan agak bersetuju untuk pasang pagar jalan belakang rumah...ade 1 soalan:
1) perlukan ape2 persetujuan dari pihak tertentu ke? mpkj ke? bomba ke? kalau ade, boleh share tak surat or persetujuan tu ke?

mohon pertolongan sebab kami tengah semangat ni
TQ

Abang askar kite yang uruskan hari tu (Black Hackle@RRD). Nombo telipon dia takde plak...
Title: Re: Cadangan Pemasangan Pagar Keselamatan Lorong Belakang Fasa Rimbun Suria
Post by: jabbar4aiman on 16 Jul, 11:01:31 AM
nak tanya ye...kami di jalan 2/3c dan 2/3a bercadang dan agak bersetuju untuk pasang pagar jalan belakang rumah...ade 1 soalan:
1) perlukan ape2 persetujuan dari pihak tertentu ke? mpkj ke? bomba ke? kalau ade, boleh share tak surat or persetujuan tu ke?

mohon pertolongan sebab kami tengah semangat ni
TQ

Abang askar kite yang uruskan hari tu (Black Hackle@RRD). Nombo telipon dia takde plak...

hantar message aje pada dia thru forum punya PM..
Title: Re: Cadangan Pemasangan Pagar Keselamatan Lorong Belakang Fasa Rimbun Suria
Post by: Kapten Shah on 17 Jul, 06:39:38 AM
nak tanya ye...kami di jalan 2/3c dan 2/3a bercadang dan agak bersetuju untuk pasang pagar jalan belakang rumah...ade 1 soalan:
1) perlukan ape2 persetujuan dari pihak tertentu ke? mpkj ke? bomba ke? kalau ade, boleh share tak surat or persetujuan tu ke?

mohon pertolongan sebab kami tengah semangat ni
TQ

Abang askar kite yang uruskan hari tu (Black Hackle@RRD). Nombo telipon dia takde plak...

Maaf... abang askar kite sedang berada di luar kawasan selama 3 minggu... esok balik, insyaAllah... (yeay..yeay...) - wife abang askar...
Title: Re: Cadangan Pemasangan Pagar Keselamatan Lorong Belakang Fasa Rimbun Suria
Post by: ujang on 18 Jul, 12:17:16 PM
Bayaran dah dibuek, agak2 pagar sempat ke naik sebelom Aidilfitri?

insya Allah, skang nie ramai sgt contractor yang masuk tender... AJK susah sikit nak buat decision... hehehehe