Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Isu Umum Putra Mahkota => Iklan & Promosi => Topic started by: OffshoreMan on February 28, 2009, 07:23:22 PM

Title: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: OffshoreMan on February 28, 2009, 07:23:22 PM
Ucapan terima kasih kepada semua yang mengiklankan produk & Perkhidmatan anda di sini.  Anda tidak akan rugi sekiranya menggunakan Putra-Mahkota.com medium marketing anda.  Percaya atau tidak, untuk certain keywords, Putra-Mahkota.com adalah di tempat pertama di google.  Pertambahan pelawat juga amat memberangsangkan malahan penggunaan bandwidth juga hampir "MengKeringkan" account Webmaster  ;D .  Buat masa ini, pengiklanan adalah PERCUMA. 

Untuk mengiklan sila patuhi Peraturan Mudah di bawah :


Note : ahli forum di jemput utk menambah syarat di atas.


Sekiranya anda GAGAL mematuhi peraturan MUDAH di atas :


Nota Tambahan.

Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!
Post by: Matahati on February 28, 2009, 07:41:26 PM
Tuan Moderator,

Mungkin ada kawan2 yg ingin mengatahui samada hanya warga PMC boleh mengiklankan produk mereka di forum ini Atau sesiapa sahaja yg bukan warga PMC pun boleh berbuat begitu?

Terima kasih tuan.
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: OffshoreMan on February 28, 2009, 07:57:42 PM
Buat masa ini ianya terbuka utk semua orang dgn syarat produk berkenaan boleh disampaikan kepada penduduk putra mahkota.
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: nassir on March 02, 2009, 05:18:11 PM
terima kasih atas perkhidmatan iklan dari admin putra-mahkota,en sulaiman

berikut senarai top search dari blog saya
- www.mrorchidbangi.com,  jualan gudang perabot 2009,  perabut dipasaran,  www.putra-mahkota.com,  putra-mahkota.com
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: morpheus on March 03, 2009, 09:12:44 AM
Mungkin abg Leman buleh tambah satu lagi term, 'Jangan hijack topik iklan orang lain'... hehehe cadangan jer. ;D

Apapun terima kasih buat pihak webmaster kerana sudi menyediakan platform khusus untuk tujuan pengiklanan mcm ni, demi kemudahan pengunjung Putra-Mahkota.com.
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: mierock on March 03, 2009, 10:43:49 PM
harap harap tak ada lagi kejadian menyalahguna forum yang amat bermanafaat ini untuk share maklumat. i appreciate those peniaga, spt kawan kita nie Tuan nassir yang beretika ketika mengiklankan barang barangnya. (ada dua tiga lagi.... kambing etc terlupa la pulok).

again. terima kasih pak leman. shabaz ... shabbaz pak leman shahab... shabbaz
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: OffshoreMan on August 25, 2009, 11:24:56 AM
Sahabat & Pengunjung sekalian.

Kebelakangan ni byk sgt iklan yang TIDAK MENGIKUT PERATURAN.  oleh itu, setiap kali ada iklan yg tidak mengikut peraturan, Iklan anda akan di DELETE & sekiranya post anda kurang dari 10 ketika iklan anda  di DELETE, nickname anda akan di BAN!.

Terima Kasih.
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!
Post by: mommabranded on August 25, 2009, 02:15:06 PM
Sahabat & Pengunjung sekalian.

Kebelakangan ni byk sgt iklan yang TIDAK MENGIKUT PERATURAN.  oleh itu, setiap kali ada iklan yg tidak mengikut peraturan, Iklan anda akan di DELETE & sekiranya post anda kurang dari 10 ketika iklan anda  di DELETE, nickname anda akan di BAN!.

Terima Kasih.

PaK Leman,.. atau momod lain.. nape ek momma punye kene delete

1st time buka thread mmg momma admit salah sbb xbaca rules.. ok ..u all da delete..  :D :D

2nd time momma just letak jemputan ke blog momma.. kene delete gak.. ish xpaham ni.. ape salah nye lagi..
 ??? ??? ???

malu betanya sesat jalan
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: mierock on August 25, 2009, 05:52:14 PM
pak leman


syabbas....

thanks for the prompt action.
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!
Post by: Matahati on August 25, 2009, 06:53:08 PM
PaK Leman,.. atau momod lain.. nape ek momma punye kene delete

1st time buka thread mmg momma admit salah sbb xbaca rules.. ok ..u all da delete..  :D :D

2nd time momma just letak jemputan ke blog momma.. kene delete gak.. ish xpaham ni.. ape salah nye lagi..
 ??? ??? ???

malu betanya sesat jalan

Momma....apa yg sy faham dari syarat2 yg harus semua patuhi, anda perlu ada sekurang-kurang 10 posts sebelum mengiklan iklan anda. Dan sesuatu iklan jangan melebihi dari satu thread.

Sila baca syarat2 yg telah di tetapkan di bawah ini :-

Untuk mengiklan sila patuhi Peraturan Mudah di bawah :

    * Jangan post lebih dari 3 Gambar
    * Jangan post lebih dari satu thread.  Satu Thread satu Product
    * Letakkan post anda di kategori yang betul.
    * Produk mestilah HALAL
    * Jangan 'Hijack' Iklan orang lain.  Buat iklan sendiri sekiranya ada persaingan
    * Minimum 10 Posts sebelum meletak iklan.  Utk memastikan anda adalah kerap mengunjungi forum ini.  (Bukan Jenis Touch n' Go)
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: telogoreng on October 30, 2009, 02:43:17 PM
maafkan saya, maklum dengan iklan di internet ni saya kurang arif apa yang dimaksudkan dgn min 10 post sebelum meletak iklan.  dan kategori yg betul? sedangkan saya klik saje pada iklan tu
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: bob@maeps on October 30, 2009, 03:47:29 PM
maafkan saya, maklum dengan iklan di internet ni saya kurang arif apa yang dimaksudkan dgn min 10 post sebelum meletak iklan.  dan kategori yg betul? sedangkan saya klik saje pada iklan tu

meh saya jelaskan...buat lah pengenalan kat forum nie..dah satu post...sembang2 ngan orang kat sini dah ada dua-tiga post...cari isu yang boleh anda beri pandangan mungkin dah bertambah 4-5 post lagi...lepas tu tengok kat ruangan sebelah kiri anda kat bawah avatar berapakah bilangan post anda..kalau dah 10..yang ke 11 tu boleh lah buat thread iklan....kategori yang betul tu..kalau nak jual ayam jangan la letak dalam kategori kecantikan...kalau nak jual barang kecantikan jangan pulak letak kat kategori automotif...lebih kurang gitu lah... ;D
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: ikareena on December 07, 2009, 11:03:53 AM
SALAM,,,
 
Ada kemusykilan sedikit...

NApe ada post yang diletakkan web mereka tetapi tk didelete oleh moderator???? Mcamana nak pastikan website boleh dimuatkan di forum ni
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: Matahati on December 07, 2009, 11:09:53 AM
SALAM,,,
 
Ada kemusykilan sedikit...

NApe ada post yang diletakkan web mereka tetapi tk didelete oleh moderator???? Mcamana nak pastikan website boleh dimuatkan di forum ni


Salam,

Untuk mengiklan di forum ini, syaratnya post mesti se kurang2 nya 10 post sebelum meletakan iklan anda.

sila baca syarat2 untuk mengiklan. Terima kasih.
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: Matahati on December 07, 2009, 11:54:48 AM
Sdr ikareena....sy telah menjelaskan syarat2 utk mengiklan kpd sdr melalui thread2 yg sdr iklankan dan melalui PM. Sdr masih tidak mematuhi garis panduan yg telah di tetapkan.

Selepas peringatan ini, sy akan terus delete iklan2 sdr jika sdr gagal mematuhi syarat2 yg telah di tetapkan.
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: aeimila on January 10, 2010, 02:50:18 PM
Tak perasan langsung pasal syarat-syarat nih .. sorry dah terletak tapi dah buang balik dah .. nanti dah lebih 10 bleh la iklan balik kan ?? Harap webmaster tak blacklist la ye ... TQ
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: kazlizam on January 25, 2010, 04:52:32 PM
baik boss...
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: yanazads on February 03, 2010, 01:29:23 AM
salam..

sorry ye..saya ader post iklan tapi dah kena delete..
my mistake coz tak baca dulu syarat2 nyer...
munkin lepas ni ader peluang utk saya..

personality, emotion, soul

Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: Matahati on March 10, 2010, 12:47:38 PM
Sy up kan thread ini sebagai panduan bersama kerana sejak kebelakangan ini banyak terdapat iklan2 yang tidak menepati syarat dan terpaksa di deletekan.

Sila baca syarat2 untuk mengiklan di muka pertama thread ini atau boleh di baca di sini ---> http://putra-mahkota.com/forum/index.php?topic=1098.0 (http://putra-mahkota.com/forum/index.php?topic=1098.0)

Kerjasama anda amat di hargai. Terima kasih.
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: hairiaz on June 07, 2010, 01:33:58 PM
Terima kasih di atas information ini.mungkin saya langsung tak aware pasal syarat2 yg ada.Insya Allah saya akan patuhi.TQ.."maap kan kami"
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: Matahati on June 19, 2010, 02:28:07 PM
Sy up kan kembali syarat2 mengiklan ini krn masih ada yang kurang faham dan menghantar mesej beberapa kali kpd sy apabila iklannya terpaksa sy delete.

Di harap sdr/sdri baca dgn teliti syarat2 nya. Sangat mudah utk di fahami dan di patuhi.

Terima kasih.
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: rc36v4 on September 01, 2010, 12:24:38 PM
Sy up kan kembali syarat2 mengiklan ini krn masih ada yang kurang faham dan menghantar mesej beberapa kali kpd sy apabila iklannya terpaksa sy delete.

Di harap sdr/sdri baca dgn teliti syarat2 nya. Sangat mudah utk di fahami dan di patuhi.

Terima kasih.

TQ mod...baru dpt cari syarat iklan ni...
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: putra frozen on September 25, 2010, 09:36:50 AM
maafkan saya, maklum dengan iklan di internet ni saya kurang arif apa yang dimaksudkan dgn min 10 post sebelum meletak iklan.  dan kategori yg betul? sedangkan saya klik saje pada iklan tu

meh saya jelaskan...buat lah pengenalan kat forum nie..dah satu post...sembang2 ngan orang kat sini dah ada dua-tiga post...cari isu yang boleh anda beri pandangan mungkin dah bertambah 4-5 post lagi...lepas tu tengok kat ruangan sebelah kiri anda kat bawah avatar berapakah bilangan post anda..kalau dah 10..yang ke 11 tu boleh lah buat thread iklan....kategori yang betul tu..kalau nak jual ayam jangan la letak dalam kategori kecantikan...kalau nak jual barang kecantikan jangan pulak letak kat kategori automotif...lebih kurang gitu lah... ;D

SALAM MR BOB...
rasanya mr bob byk guna ayam dan brg lainkan hehe boleh lah hubungi sy untuk dapat brg keperluan tu dgn harga special punya
apa2 calling2 sy k ;D
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: cujang on October 12, 2010, 10:39:29 PM
Sori tak baca peraturan
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: Hairul Faizal on November 09, 2010, 05:56:05 PM
terima kasih...saya dah baca terma dan syarat pengiklanan.

Bandar Bukit Mahkota-Bandar Seri Putra-Impian Putra
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: mmtree on November 11, 2010, 08:06:52 PM
Assalamualaikum,


Dah dua hari saya buat iklan asik di delete ... mula2 mmg salah tempat dekat bahagian perumahan so mmg saya silap.... then dh buat dekat

bahagian Community Forum of Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra > Isu Umum Putra Mahkota > Iklan & Promosi > Perabot & Aksesori


pun masih kene delete..... sebenarnye boleh iklan ke tak..? tak boleh pun tkpe... bg tau je tak boleh
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: Matahati on November 11, 2010, 08:40:22 PM
Salam...

Sy rasa tuan tak baca syarat2 nya dgn teliti. Utk mengiklan, post tuan mesti sekurang-kurangnya 10 posts.

Cuba tuan tengok jumlah postig tuan!
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: mmtree on November 11, 2010, 09:06:29 PM
OK boss Matahati...

terima kasih kerana memberitahu.....

maaf sekiranya persoalaan sy mengganggu...
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!
Post by: mhismail on December 12, 2010, 10:02:37 PM
PaK Leman,.. atau momod lain.. nape ek momma punye kene delete

1st time buka thread mmg momma admit salah sbb xbaca rules.. ok ..u all da delete..  :D :D

2nd time momma just letak jemputan ke blog momma.. kene delete gak.. ish xpaham ni.. ape salah nye lagi..
 ??? ??? ???

malu betanya sesat jalan

Momma....apa yg sy faham dari syarat2 yg harus semua patuhi, anda perlu ada sekurang-kurang 10 posts sebelum mengiklan iklan anda. Dan sesuatu iklan jangan melebihi dari satu thread.

Sila baca syarat2 yg telah di tetapkan di bawah ini :-



Untuk mengiklan sila patuhi Peraturan Mudah di bawah :

    * Jangan post lebih dari 3 Gambar
    * Jangan post lebih dari satu thread.  Satu Thread satu Product
    * Letakkan post anda di kategori yang betul.
    * Produk mestilah HALAL

    * Jangan 'Hijack' Iklan orang lain.  Buat iklan sendiri sekiranya ada persaingan
    * Minimum 10 Posts sebelum meletak iklan.  Utk memastikan anda adalah kerap mengunjungi forum ini.  (Bukan Jenis Touch n' Go)


Alamak...patut le 3 kali saya postkan.. tak jalan. Bolehke mintak kelonggaran sbb saya ni tak le jenis banyak cakap punye orang. Nak post 10# mungkin makan masa lebih 3 bulan kot! Saya nak promo kan bilik saya di Vista tu unt bulan disember 2010 shj. Selepas Disember 2010 kadar promosi luput!! Saya memang tinggal di BSP pun. Minta tolong tuan hakim!!
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: midsmida on January 13, 2011, 12:50:30 PM
maafkan saya, maklum dengan iklan di internet ni saya kurang arif apa yang dimaksudkan dgn min 10 post sebelum meletak iklan.  dan kategori yg betul? sedangkan saya klik saje pada iklan tu

meh saya jelaskan...buat lah pengenalan kat forum nie..dah satu post...sembang2 ngan orang kat sini dah ada dua-tiga post...cari isu yang boleh anda beri pandangan mungkin dah bertambah 4-5 post lagi...lepas tu tengok kat ruangan sebelah kiri anda kat bawah avatar berapakah bilangan post anda..kalau dah 10..yang ke 11 tu boleh lah buat thread iklan....kategori yang betul tu..kalau nak jual ayam jangan la letak dalam kategori kecantikan...kalau nak jual barang kecantikan jangan pulak letak kat kategori automotif...lebih kurang gitu lah... ;D

salam... ;D
Jadi maksudnya utk permulaan sy kena borak-borak la dgn sape2 kt dlm ni bru boleh post iklan yee...itu pn nk kene post smpai 10 post, barulah bole buat iklan ye ke?
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: midsmida on January 13, 2011, 01:24:03 PM
Buat masa ini ianya terbuka utk semua orang dgn syarat produk berkenaan boleh disampaikan kepada penduduk putra mahkota.

utk semua jenis produk ke? maksud saya..produk baby,baju,ubat2an, makanan...????  ??? ???
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: karim on January 13, 2011, 02:52:11 PM
maafkan saya, maklum dengan iklan di internet ni saya kurang arif apa yang dimaksudkan dgn min 10 post sebelum meletak iklan.  dan kategori yg betul? sedangkan saya klik saje pada iklan tu

meh saya jelaskan...buat lah pengenalan kat forum nie..dah satu post...sembang2 ngan orang kat sini dah ada dua-tiga post...cari isu yang boleh anda beri pandangan mungkin dah bertambah 4-5 post lagi...lepas tu tengok kat ruangan sebelah kiri anda kat bawah avatar berapakah bilangan post anda..kalau dah 10..yang ke 11 tu boleh lah buat thread iklan....kategori yang betul tu..kalau nak jual ayam jangan la letak dalam kategori kecantikan...kalau nak jual barang kecantikan jangan pulak letak kat kategori automotif...lebih kurang gitu lah... ;D

salam... ;D
Jadi maksudnya utk permulaan sy kena borak-borak la dgn sape2 kt dlm ni bru boleh post iklan yee...itu pn nk kene post smpai 10 post, barulah bole buat iklan ye ke?

ye tuan... :D...begitulah syarat2 'tuan rumah'....jadi 'follow da rule'.... ;D...mudah kan?
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: khoty on January 14, 2011, 10:53:05 PM
OOO baru sy faham..ok/..
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: malayson on February 15, 2011, 10:50:15 PM
Ucapan terima kasih kepada semua yang mengiklankan produk & Perkhidmatan anda di sini.  Anda tidak akan rugi sekiranya menggunakan Putra-Mahkota.com medium marketing anda.  Percaya atau tidak, untuk certain keywords, Putra-Mahkota.com adalah di tempat pertama di google.  Pertambahan pelawat juga amat memberangsangkan malahan penggunaan bandwidth juga hampir "MengKeringkan" account Webmaster  ;D .  Buat masa ini, pengiklanan adalah PERCUMA. 

Untuk mengiklan sila patuhi Peraturan Mudah di bawah :

  • Jangan post lebih dari 3 Gambar
  • Jangan post lebih dari satu thread.  Satu Thread satu Product
  • Letakkan post anda di kategori yang betul.
  • Produk mestilah HALAL
  • Jangan 'Hijack' Iklan orang lain.  Buat iklan sendiri sekiranya ada persaingan
  • Minimum 10 Posts sebelum meletak iklan.  Utk memastikan anda adalah kerap mengunjungi forum ini.  (Bukan Jenis Touch n' Go)

Note : ahli forum di jemput utk menambah syarat di atas.


Sekiranya anda GAGAL mematuhi peraturan MUDAH di atas :

  • Iklan anda akan di delete.
  • Account anda mungkin akan terus di delete.  (Lebih mudah utk Admin kerana once Account deleted, semua posting anda terus di delete automatically.  Efficient utk kes yg multiple posting)

Nota Tambahan.

  • Sesiapa saja boleh mengiklan, asalkan produk/perkhidmatan anda boleh sampai ke Putra-Mahkota

Rasanya saya sudah mematuhi semua syarat2 diatas.diharap pihak tuan tidak mendelete thread saya iaitu " Pusat Tuisyen Impact Learning Centre"
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: tebbaloi on March 05, 2011, 01:39:24 AM
ok noted tuan admin, TQVM for clarification
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: acik on March 07, 2011, 04:10:16 PM
hmmm..rasanya saya dah faham..cara2 nak buat iklan kat forum ni...thx to tuan moderator dan semua yg terlibat =)
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: mesin jahit on May 24, 2011, 11:02:15 PM
Salam Tuan Moderator..

Nak test 1 post nih menjadi tak??

Buah cempedak di luar pagar..

TQ
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: mesin jahit on May 24, 2011, 11:05:54 PM
Salam Tuan Moderator nampak nyer menjadi,

Ok tima kasih sbb masih belum delete iklan saya.. camner pun prosedur tetap akan saya ikut. 8)

TQ
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: mesin jahit on May 24, 2011, 11:40:20 PM
Salam Tuan Moderator..

Cayalah dah 6 post ni .. sok saya sambung lagi untuk tambah kredit 8)

Salam
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: norlizamdsaad on October 16, 2011, 12:29:31 AM
maafkan saya, maklum dengan iklan di internet ni saya kurang arif apa yang dimaksudkan dgn min 10 post sebelum meletak iklan.  dan kategori yg betul? sedangkan saya klik saje pada iklan tu

meh saya jelaskan...buat lah pengenalan kat forum nie..dah satu post...sembang2 ngan orang kat sini dah ada dua-tiga post...cari isu yang boleh anda beri pandangan mungkin dah bertambah 4-5 post lagi...lepas tu tengok kat ruangan sebelah kiri anda kat bawah avatar berapakah bilangan post anda..kalau dah 10..yang ke 11 tu boleh lah buat thread iklan....kategori yang betul tu..kalau nak jual ayam jangan la letak dalam kategori kecantikan...kalau nak jual barang kecantikan jangan pulak letak kat kategori automotif...lebih kurang gitu lah... ;D



barulah faham.patutlah iklan tak keluar-keluar.terima kasih.
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: riwanzi on October 28, 2011, 03:53:01 PM
Maaf lupa nak baca dulu, patut iklan kene delete... :-[
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: namatakpenting on February 22, 2012, 02:41:20 PM
Maaf kepada pengiklan yang baru cuba mengiklan. Sila pastikan anda baca panduan ini sebelum mengiklan. Maaf kami terpaksa padam iklan yang tidak mengikut garis panduan ini.
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: ahmadbasyir on February 24, 2012, 05:50:04 PM
Mantap..

Tuan rumah sememangnya seorg yg budiman, setiakawan lagi ceriawan... ;D

Bdr seri putra bandar sejahtera insyaAllah...baldatun toyyibatun wa rabbun ghofuur..
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: sazzahan on February 25, 2012, 04:29:26 PM
Mantap..

Tuan rumah sememangnya seorg yg budiman, setiakawan lagi ceriawan... ;D

Bdr seri putra bandar sejahtera insyaAllah...baldatun toyyibatun wa rabbun ghofuur..

Halalan Thoiyiban  :D :D
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: fabricdecors on March 05, 2012, 04:35:26 PM
kepada tuan moderator,
terima kasih di atas info dan penjelasan. :)
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: Impian_home on March 13, 2012, 04:24:42 PM
OK.. faham. Bagus jugak ada peraturan camni.
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: purplish on July 30, 2012, 04:47:08 PM
ohhh :D

hehe saya da patuhi syarat :D

akan setiasa 'berkampung' kat sini insyaALLAH :D
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: daddyvw on July 30, 2012, 05:00:01 PM
ohhh :D

hehe saya da patuhi syarat :D

akan setiasa 'berkampung' kat sini insyaALLAH :D

syarat dah dipenuhi, jadi sila update iklan anda... :D
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: purplish on July 30, 2012, 05:36:31 PM
adeh.. nak update cmne tuu?
admin dah remove certain2 link :D
so nak kene buat semula ke cmne tuu :P
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: daddyvw on July 30, 2012, 05:41:03 PM
adeh.. nak update cmne tuu?
admin dah remove certain2 link :D
so nak kene buat semula ke cmne tuu :P

buat lain semula atau pegi edit balik post tu..  8)
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: purplish on July 31, 2012, 08:36:33 PM
adeh.. nak update cmne tuu?
admin dah remove certain2 link :D
so nak kene buat semula ke cmne tuu :P

buat lain semula atau pegi edit balik post tu..  8)


okeyyy rogerr  8)
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: Rezeki Aulad on February 16, 2013, 09:44:13 AM
Assalamualaikum, saya baru berpindah dari Pangsapuri Seri Mawar ke SP5. Sebenarnya sejak saya beli unit di Seri Mawar tahun 2011, saya dah join forum ni sebagai pemerhati. Saya sangat berbangga menjadi sebahagian dari pensuduk BSP.
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: pija74 on March 06, 2015, 12:36:39 AM
InshAllah..perkongsian yg secara baik kita cuba utarakan.
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: yusriyusra on June 05, 2017, 12:18:17 AM
Assalamualaikum tuan, saya baru di sini. Nak tanya, kalau nak iklan barang kat sini selain daripada 10 post, tempoh iklan ada expired tak?
Title: Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
Post by: SlowHyGax on November 20, 2017, 02:39:35 AM
 
directory (https://www.openstreetmap.org/user/dandesiva1989)
Title: Panduan MengIklan Produk Perkhidmatan Patuhi atau iklan anda di Delete
Post by: bennieBub on April 25, 2019, 11:36:02 AM
At me a similar situation. It is possible to discuss.