Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Komuniti Putra Mahkota => Bandar Bukit Mahkota => Seksyen 7 => Topic started by: OffshoreMan on 13 Mar, 01:14:20 PM

Title: New Development. Jimbaran Close, Rumah teres, semiD setingkat & semiD 2 tingkat
Post by: OffshoreMan on 13 Mar, 01:14:20 PM
Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

Perasan tak kalau lalu kat tol tu, ada signboard baru Bandar Bukit Mahkota,  Jimbaran Close (Kalau tak silap).

Lepas tu  saya singgah dekat sales gallery tanya pasal new development tersebut.  Tapi belum ada info detail lagi.  Bulan 6 or 7 ni baru ada brochure & show house siap.  tapi lepas tanya tanya berikut adalah INDICATION harganya:

Rumah Teres = RM 280 k
Semi D setingkat & dua tingkat = up to RM 500 k
Bungalow = Min. RM 600 k

siap dalam 2 tahun, start 2009 so siap dlm 2011... 

Sebarkan kepada sahabat sahabat, semoga bertambah ahli komuniti kita ni...
Title: Re: New Development. Jimbaran Close, Rumah teres, semiD setingkat & semiD 2 tingkat
Post by: wanna be R3 owner on 13 Mar, 02:42:00 PM
macam nama group kumpulan rock aje.. Jinbara... Pelik aje namenye... tapi seronok gak makin ramei le org kat bukit mahkota...
Title: Re: New Development. Jimbaran Close, Rumah teres, semiD setingkat & semiD 2 tin
Post by: Wan Z on 13 Mar, 03:03:31 PM
mungkin developer yang sama dengan banyan close tu kot...  ::)


Title: Re: New Development. Jimbaran Close, Rumah teres, semiD setingkat & semiD 2 tingkat
Post by: OffshoreMan on 18 Mar, 09:43:19 AM
Wow, ramai la pula kawan kawan kat luar sana yang tanya.  Nampaknya 'Glamour' jugak la sebenarnya Bukit Mahkota ni.  So, teruskan mempromosi kawasan kita ni, kalau orang yg kita kenal lagi baik...

cuma harapan agar harga jangan le 'terlalu mahal' he he he...
Title: Re: New Development. Jimbaran Close, Rumah teres, semiD setingkat & semiD 2 tingkat
Post by: Sahabat on 18 Mar, 11:34:23 AM
Jimbaran ni saya cari dlm wikipedia nama kampong nelayan&resort pelancong kt bali rupenye...kalo mcm tu sah cantek punye design ni kt BBM kalo siap nanti...cuma kt mana agaknye lokasi pantai tu nanti...
Title: Re: New Development. Jimbaran Close, Rumah teres, semiD setingkat & semiD 2 tingkat
Post by: OffshoreMan on 31 May, 02:12:36 AM
any new news pasal new development ni...?
he he he ada sesiapa singgah dekat sales gallery tak..?

Insya Allah kalau sempat this month saya singgah kat sales gallery.  sebab last time depa kata brochure keluar by june....
Title: Re: New Development. Jimbaran Close, Rumah teres, semiD setingkat & semiD 2 tingkat
Post by: Raiesa on 03 Oct, 11:35:33 PM
Actually saya dah register nama, saje jer. Lepas tu tengok design dia yang masih belum approve. Design dia memang pelik skitt..dan harga macam En Sulaiman ceritakan. Harap2 Seksyen 7 ni tak jadi mcm seksyen yang lain dr segi kualitinya.
Title: Re: New Development. Jimbaran Close, Rumah teres, semiD setingkat & semiD 2 tingkat
Post by: OffshoreMan on 16 Aug, 05:02:43 AM
dah pi tanya.

Depa kata, next year baru launch.  Sekarang ni nak concentrate utk Banyan Close 2.
Title: Re: New Development. Jimbaran Close, Rumah teres, semiD setingkat & semiD 2 tingkat
Post by: wanna be R3 owner on 16 Aug, 08:06:41 AM
Papan tanda Jimbaram kat tol tu pun dah lusuh, masa naik projek tu nanti dah roboh agaknya papan tanda tu..  ;D ;D Seri putra rumah dah nak siap papan tanda cantik lagi.. Apa nak jadi Araprak nih... ;D ;D
Title: pandora bracelet
Post by: tongxuefang on 02 Nov, 02:50:04 PM
Lepas tu  saya singgah xxxxxxxx dekat sales gallery tanya pasal new development tersebut.  Tapi belum ada info detail lagi.  Bulan 6 or 7 ni baru ada brochure & show house siap.  tapi lepas tanya xxxxxxxxxxx tanya berikut adalah INDICATION harganya:
Title: Re: pandora bracelet
Post by: mImOsaPudiCa on 02 Nov, 03:13:58 PM
Lepas tu  saya singgah xxxxxxxxxxx (http://www.xxxxxxxxxxxjewellerymall.com/)dekat sales gallery tanya pasal new development tersebut.  Tapi belum ada info detail lagi.  Bulan 6 or 7 ni baru ada brochure & show house siap.  tapi lepas tanyaxxxxxxxxxx (http://www.xxxxxxxxxxxjewellerymall.com/) tanya berikut adalah INDICATION harganya:

ni..... nk promot barang kemas kn.... napa msk cni....  ::)
wt la iklan baru... buka thread baru...
msk cni.... mr.mod dtg, dh kene padam....  ;)
Title: Re: New Development. Jimbaran Close, Rumah teres, semiD setingkat & semiD 2 tingkat
Post by: INA on 02 Nov, 04:13:27 PM
kelakarnye...siap buat citer dulu tu...he...he..he :D
Title: Re: New Development. Jimbaran Close, Rumah teres, semiD setingkat & semiD 2 tingkat
Post by: OffshoreMan on 01 Mar, 05:27:12 PM
 ;D

Any new news pasal development ni?
Title: Re: New Development. Jimbaran Close, Rumah teres, semiD setingkat & semiD 2 tingkat
Post by: abuakief on 09 Jun, 09:53:22 PM
Assalam..

tadi saya pergi Sales Gallery... akak Sales tu kata Jimbaran akan launch bulan 8 ni, plan n rumah contoh miniature pun dah ready, cuma management belum tentukan harga je lagi...

makin ramai arr yek penduduk BBM mcm nih :)
Title: Re: New Development. Jimbaran Close, Rumah teres, semiD setingkat & semiD 2 tingkat
Post by: sepul on 17 Jun, 03:01:05 PM
Rumah cth yg tepi pondok pengawal tu kot.tgk kt sek 7 sblh dlm sket dh mula keje ratakn tanah.
Title: Re: New Development. Jimbaran Close, Rumah teres, semiD setingkat & semiD 2 tingkat
Post by: putera on 04 Aug, 03:12:02 PM
td sempat bertanya  kat sales gallery , akak tu kata akan launch bulan 10@11 tahun ni, delay sbb kerja tapak belum siap lagi.

Semi D setingkat harga dlm 400-500k,
Semi D dua tingkat up to 700k.
Keluasan tanah kedua-dua jenis rumah 40"x80'

Teres dlm perancangan, saiz tanah 22x80 harga dlm 350-400k.
Besar sikit dari teres baru Serangin  22x75 di sekyen 6,  dulu harga baru 180k je.
Title: Re: New Development. Jimbaran Close, Rumah teres, semiD setingkat & semiD 2 tingkat
Post by: OffshoreMan on 05 Aug, 01:50:12 AM
Masih lebih 'Murah' berbanding Legundi Residensi...  Tapi original billboard dia kat tol tu pun dah lunyai...
Title: Re: New Development. Jimbaran Close, Rumah teres, semiD setingkat & semiD 2 tingkat
Post by: sazzahan on 06 Aug, 09:02:37 AM
Masih lebih 'Murah' berbanding Legundi Residensi...  Tapi original billboard dia kat tol tu pun dah lunyai...

mukim lain2 :)
Title: Re: New Development. Jimbaran Close, Rumah teres, semiD setingkat & semiD 2 tingkat
Post by: sbj_s5 on 06 Aug, 02:03:55 PM
td sempat bertanya  kat sales gallery , akak tu kata akan launch bulan 10@11 tahun ni, delay sbb kerja tapak belum siap lagi.

Semi D setingkat harga dlm 400-500k,
Semi D dua tingkat up to 700k.
Keluasan tanah kedua-dua jenis rumah 40"x80'

Teres dlm perancangan, saiz tanah 22x80 harga dlm 350-400k.
Besar sikit dari teres baru Serangin  22x75 di sekyen 6,  dulu harga baru 180k je.

Peerggh!!
Punyalah berganda2 naik harga rumah sekarang ni yer....
Tapi orang sekarang ni ada  'buying power', jadi walaupun kadang2 kita rasa harga rumah macam tak munasabah,  tapi sold out juga tuh!!
Tak dapat nak bayangkana harga rumah di zaman anak cucu kita nanti.. nampaknya mereka ni kena balik kampung la gamaknyer , kan banyak sangat rumah2 tinggal.. 
Title: Re: New Development. Jimbaran Close, Rumah teres, semiD setingkat & semiD 2 tingkat
Post by: sazzahan on 06 Aug, 03:41:36 PM

.... nampaknya mereka ni kena balik kampung la gamaknyer , kan banyak sangat rumah2 tinggal..

trend skang ni ada anak2 yg dulu duduk bandar pulang ke kampung selepas pencen. masa tu baru nak sedar  betapa berharga tanah yang ada skang ni hatta kat kampung sekalipun sbb harga tanah makin lama makin naik. moralnya klo ada tanah kat kampung, jgn sewenang2nya jual terutama tanah pusaka. melencong plak dah huhuhu
Title: Re: New Development. Jimbaran Close, Rumah teres, semiD setingkat & semiD 2 tingkat
Post by: Norfeal1980 on 10 Aug, 01:16:28 PM
td sempat bertanya  kat sales gallery , akak tu kata akan launch bulan 10@11 tahun ni, delay sbb kerja tapak belum siap lagi.

Semi D setingkat harga dlm 400-500k,
Semi D dua tingkat up to 700k.
Keluasan tanah kedua-dua jenis rumah 40"x80'

Teres dlm perancangan, saiz tanah 22x80 harga dlm 350-400k.
Besar sikit dari teres baru Serangin  22x75 di sekyen 6,  dulu harga baru 180k je.

Peerggh!!
Punyalah berganda2 naik harga rumah sekarang ni yer....
Tapi orang sekarang ni ada  'buying power', jadi walaupun kadang2 kita rasa harga rumah macam tak munasabah,  tapi sold out juga tuh!!
Tak dapat nak bayangkana harga rumah di zaman anak cucu kita nanti..  nampaknya mereka ni kena balik kampung la gamaknyer , kan banyak sangat rumah2 tinggal..

Kwn rase lah, anak cucu kite nanti hanya mampu beli dan tinggal di rmh flat jer. sbbnyer barang keperluan rmh makin lame makin naik harga cuma gaji jer yg tak brp naik  :'( :'( :( :(
Title: Re: New Development. Jimbaran Close, Rumah teres, semiD setingkat & semiD 2 tingkat
Post by: Tetikus Hensem on 10 Aug, 05:45:02 PM
Kwn rase lah, anak cucu kite nanti hanya mampu beli dan tinggal di rmh flat jer. sbbnyer barang keperluan rmh makin lame makin naik harga cuma gaji jer yg tak brp naik  :'( :'( :( :(
Jangan mengeluh. Kalau nak lebih, usaha pun mestilah lebih. Kita patutnya sedia maklum, memang susah nak kaya kalau dengan cara makan gaji sahaja... ;)
Title: Re: New Development. Jimbaran Close, Rumah teres, semiD setingkat & semiD 2 tingkat
Post by: sazzahan on 10 Aug, 06:02:02 PM
yes. jgn makan gaji jer, makan nasi skali  ;D ;D ;D
Title: Re: New Development. Jimbaran Close, Rumah teres, semiD setingkat & semiD 2 tingkat
Post by: my on 10 Aug, 08:08:55 PM
yes. jgn makan gaji jer, makan nasi skali  ;D ;D ;D

makan nasi solang soli dgn dian he he he  ;D ;D ;D ;D
Title: Re: New Development. Jimbaran Close, Rumah teres, semiD setingkat & semiD 2 tingkat
Post by: mastura on 27 Sep, 03:27:29 PM
Assalam, saya ada beli lot bungalow di seksyen 7 bukit mahkota, lama juga tak kesana... ada progress bagus tak? tqvm
Title: Re: New Development. Jimbaran Close, Rumah teres, semiD setingkat & semiD 2 tingkat
Post by: gerenti on 28 Sep, 09:53:22 AM
saya dah bosan dengar delay development plan kat bukit mahkota nih.. dari 2009 lg saya dok tanya, katanya end of the year 2009 tu akan launch semi-d tu.. sampai ujung tahun tu, takde plak. awal 2010 saya tanya, cakap dlm pertengahan tahun tapi bila dah pertengahan tahun, still takde ape2 progress jugak pon.. last2, dlm bulan september 2010 tu saya terus beli umah kat seri putra ja. mahal sketla tapi berbaloi2 sebab cepat jer siap. asalnya ikut plan siap awal 2012 tapi dlm oktober 2011 da dpt kunci.. baru2 ni saya saja gi tanya kat sales gallery bukit mahkota tu, katanya akan launch end of this year semi-d single storey n double storey (showhouse yg kat entrance bukit mahkota tu).. walhal bulan 7 hari tu saya saja pi tengok kat showhouse tu, guard yg jaga tu katanya nak launch bulan 8! huhu bg saya, jgn terlalu berharap la utk diorang launch end of this year jugak. kemungkinan utk delay sampai awal tahun depan pon boleh jadik jugak
Title: Re: New Development. Jimbaran Close, Rumah teres, semiD setingkat & semiD 2 tingkat
Post by: akula on 28 Sep, 10:10:10 AM
saya dah bosan dengar delay development plan kat bukit mahkota nih.. dari 2009 lg saya dok tanya, katanya end of the year 2009 tu akan launch semi-d tu.. sampai ujung tahun tu, takde plak. awal 2010 saya tanya, cakap dlm pertengahan tahun tapi bila dah pertengahan tahun, still takde ape2 progress jugak pon.. last2, dlm bulan september 2010 tu saya terus beli umah kat seri putra ja. mahal sketla tapi berbaloi2 sebab cepat jer siap. asalnya ikut plan siap awal 2012 tapi dlm oktober 2011 da dpt kunci.. baru2 ni saya saja gi tanya kat sales gallery bukit mahkota tu, katanya akan launch end of this year semi-d single storey n double storey (showhouse yg kat entrance bukit mahkota tu).. walhal bulan 7 hari tu saya saja pi tengok kat showhouse tu, guard yg jaga tu katanya nak launch bulan 8! huhu bg saya, jgn terlalu berharap la utk diorang launch end of this year jugak. kemungkinan utk delay sampai awal tahun depan pon boleh jadik jugak

developer tunggu sekolah naik... buleh mark up harga...business strategy le tu..
Title: Re: New Development. Jimbaran Close, Rumah teres, semiD setingkat & semiD 2 tingkat
Post by: qwerty on 28 Sep, 11:21:34 AM
saya pun plan nak tunggu rumah teres atau semi d setingkat kt bukit mahkota jer sebelum ni...tp takut diorg delay2 lg..terus decide angkat bangi avenue jer..takut 2 2 terlepas lak...harga bukit mahkota sekyen 7 tu pun taktau dlm berapa..haritu tanya kt showhouse mungkin dlm 600K..tp sini kata dlm 400K lak..so beli bangi avenue je lah takut bkt mahkota mahal sgt
Title: Re: New Development. Jimbaran Close, Rumah teres, semiD setingkat & semiD 2 tingkat
Post by: gerenti on 28 Sep, 01:18:03 PM
saya pun plan nak tunggu rumah teres atau semi d setingkat kt bukit mahkota jer sebelum ni...tp takut diorg delay2 lg..terus decide angkat bangi avenue jer..takut 2 2 terlepas lak...harga bukit mahkota sekyen 7 tu pun taktau dlm berapa..haritu tanya kt showhouse mungkin dlm 600K..tp sini kata dlm 400K lak..so beli bangi avenue je lah takut bkt mahkota mahal sgt

bangi avenue katmana ek? 400k tu tak silap single storey semi-d.. yg double storey tu around 500k-800k klu tak silap la salesman tu estimate
Title: Re: New Development. Jimbaran Close, Rumah teres, semiD setingkat & semiD 2 tingkat
Post by: mancis on 28 Sep, 02:08:24 PM
saya pun plan nak tunggu rumah teres atau semi d setingkat kt bukit mahkota jer sebelum ni...tp takut diorg delay2 lg..terus decide angkat bangi avenue jer..takut 2 2 terlepas lak...harga bukit mahkota sekyen 7 tu pun taktau dlm berapa..haritu tanya kt showhouse mungkin dlm 600K..tp sini kata dlm 400K lak..so beli bangi avenue je lah takut bkt mahkota mahal sgt

bangi avenue katmana ek? 400k tu tak silap single storey semi-d.. yg double storey tu around 500k-800k klu tak silap la salesman tu estimate

bangi avenue dekat jalan deoan petronas BSP tu... straight je nanti ada flyover/bridge baru, tengah buat... depan tu je... tk sure lah ada semi-D ke tak dekat bangi avenue, nampak banyak teres....

bukit mahkota banyak banglo lagi nak launch, dalam master plan memang banyak lagi... rasa mungkin tunggu sekolah siap kot... harga pun dah dekat sama seri putra launch2 yg baru, cuma rumah besar sikit....
Title: Re: New Development. Jimbaran Close, Rumah teres, semiD setingkat & semiD 2 tingkat
Post by: abuakief on 27 Mar, 10:38:42 PM
Assalamualaikum sahabat BBM sekalian,

Saya baru perasan yg kerja2 di tapak Jimbaran Close tu dah berhenti. Bila tanya di Sales Gallery, diorg kata management BBM dah tukar strategy lain utk kawasan tu..

ada x sahabat2 yg tahu perkembangan kawasan tersebut? apa strategy baru management BBM agaknya yek?