Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Isu Umum Putra Mahkota => Iklan & Promosi => Topic started by: frugalife on June 12, 2008, 10:00:26 AM

Title: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: frugalife on June 12, 2008, 10:00:26 AM
apa pendapat korang? @putra mahkota mana yg paling bagus? ;D

kedai makan...
kedai runcit...
kedai gunting...
kedai dobi..
nursery...
dsbnye...

manalah tahu.. kot2, kita ckp tak best.. org lain ckp best! apa sbb nye.. murah, servis bagus... :D
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: nikhilmizam on June 12, 2008, 11:38:17 AM
Baru nak tanya member2 kat sini, kedai makan yang paling bagus pada pandangan semua dari segi sajian, kebersihan, layanan dan sebagainya..

(tak termasuk restoran mamak ... sori la dah kena 2, 3 kes... ambo macam dah serik nak gi restoran mamak)

Wassalam
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: stiletto on June 12, 2008, 03:03:56 PM
saya pun bukan penggemar kedai mamak gak... tapi saya suka makan roti nan kat haji tapah, seri putera... char kuey teow dulu ok gak kat situ, tapi semenjak dah tukar cook, dah tak sedap... pasar malam lagi best..

kalau nak beli ikan bela lak, dua-dua kedai kat seri putera tu pun ok. yg kat sebelah pej pos tu ok, yg kat sebelah balai polis tu pun ok gak...
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: razi on June 12, 2008, 05:02:03 PM
kalau nak makan...cadangan..Restoren Delima tak digalakkan....

dah terkena banyak kali...yg tukang ambil order...pastu hantar makanan..semua kurang hajoo...

lagi best masa dulu ada nasi ayam tumpang berniaga kat situ....tokey nasi ayam plak kena marah..sebab bagi nasi ayam kat pelanggan cepat sangat..diorang tak sempat nak serve air..ada ka patut..ko lembab nak marah org lain...

yg lain2 setakat nie semua ok..memuaskan..

-edi-
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: nikhilmizam on June 12, 2008, 05:07:23 PM
saya pun bukan penggemar kedai mamak gak... tapi saya suka makan roti nan kat haji tapah, seri putera... char kuey teow dulu ok gak kat situ, tapi semenjak dah tukar cook, dah tak sedap... pasar malam lagi best..

kalau nak beli ikan bela lak, dua-dua kedai kat seri putera tu pun ok. yg kat sebelah pej pos tu ok, yg kat sebelah balai polis tu pun ok gak...

Restoran Hj Tap**... hmm.. saya mendengar berita yg kurang memuaskan tentang restoran tersebut. Dulu ada jugak pergi makan, tapi lepas sorang cikgu cakap bulan lalu satu hari pagi jumaat owner RTH ni bawak sorang sami hindu kasi 'mandrem' keliling restoran dia, saya terus kasi goodbye..

Byk lagi cerita kurang elok saya dgr ttg RTH... nak tahu lebih lanjut tanya org Putra Tropika, BSP.

Wassalam
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: stiletto on June 12, 2008, 05:10:30 PM
betul ker ni? ala baru hari ahad lepas pegi sana.....terima kasih la yea sebab bagi tau....
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: nikhilmizam on June 12, 2008, 05:38:01 PM
Assalamualaikum,

Kepada sesiapa yg mempunyai maklumat tentang perkara ini harap boleh sahkan..

Khabarnya bahawa Restoran Hj Tapah (RHT) merupakan restoran franchise, sesiapa pun .. tak kira bangsa atau agama boleh memohon untuk mendapatkan franchise ini asalkan cukup modal dan lokasi strategik, then bayar fee tiap-tiap bulan kepada pemilik franchise.(macam McD la lebih kurang)

Franchisee RHT BSP khabarnya dimiliki oleh seorang berbangsa India, kalu perasan ada datang sekali sekala dgn BMWnya, berbadan besar dan botak.

Samada ini fakta atau auta hanya Allah yg tau. Boleh sesapa sahkan? Bukannya apa.. org islam kena sensitif dgn bab-bab makan ni, makanan yg kotor akan sebabkan jiwa kita gelap dan sukar terima hidayah Allah.

Wassalam.
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: frugalife on June 12, 2008, 05:51:53 PM
Assalamualaikum,

Kepada sesiapa yg mempunyai maklumat tentang perkara ini harap boleh sahkan..

Khabarnya bahawa Restoran Hj Tapah (RHT) merupakan restoran franchise, sesiapa pun .. tak kira bangsa atau agama boleh memohon untuk mendapatkan franchise ini asalkan cukup modal dan lokasi strategik, then bayar fee tiap-tiap bulan kepada pemilik franchise.(macam McD la lebih kurang)

Pemilik franchise RHT BSP khabarnya dimiliki oleh seorang berbangsa India, kalu perasan ada datang sekali sekala dgn BMWnya, berbadan besar dan botak.

Samada ini fakta atau auta hanya Allah yg tau. Boleh sesapa sahkan? Bukannya apa.. org islam kena sensitif dgn bab-bab makan ni, makanan yg kotor akan sebabkan jiwa kita gelap dan sukar terima hidayah Allah.

Wassalam.

mmg mamak beroperasi lebih kurang franchise.. dgr cerita.. tokey nya hanya tahu collect duit..

tp yg pasti.. area situ.. mmg kuat pelaris..(bukan hj tapah shj!) hatta yg bwh pokok pun ada org kenekan..

sehari terpacak kat situ.. sorg pun tak beli.
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: nikhilmizam on June 12, 2008, 05:53:08 PM
Klinik Pilihan..

Klinik Amal - Poliklinik dan Surgeri - No. 6 Jalan Seri Putra 3/13 - dekat dgn Pasar Mini Ilsya..

Klinik gigi - Klinik Pergigian Haslina - No. 23, Jalan Seri Putra 1/5 - deretan Pos Malaysia BSP..

Kedua-duanya ada doktor yg bagus, khidmat memuaskan dan yang penting murah !! ;)

Kepada yg mempunyai anak yg takut dgn doktor gigi, serahkan pada dr Haslina, dia pandai psiko budak  ;D.. dan yg tua-tua nak scaling gigi, setakat ni saya rasa dr haslina yg paling detail cuci n scaling dgn harga yg murah, RM50 jer - nak jumpa buat appointment dulu 8925 0014

Kat BSP juga ada klinik 23 jam 22 jam, (lupa nama klinik tu, tapi dekat dgn kedai service keta menghadap Vista) Poliklinik Seri Putra, elok juga kalau ada kes emergency tak payah menapak ke Nilai atau BBbangi, tapi satu jer yg kureng... Doktor ni kurang mesra, bercakap pun tak tengok mata orang.. ish. Kalau Dr terbaca posting ni harap ada perubahan. Kita ni kalau boleh nak la Dr yg 'ramah' sikit, baru bole buat kawan. Tak gitu tuan Doktor?

Wassalam.
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: namatakpenting on June 12, 2008, 06:28:59 PM
Saya pulak

Klinik - sama ada Klinik Ummu Ammar (Dr pompuan, org rumah lebih selesa) atau Klinik Amal

Kedai makan - nama kedai tak ingat tapi dia baris belakang Hj Tapah. Ada 3 kedai makan... saya suka yg lokasinya di tengah2 sebab kuantiti banyak dan rasa ok

Kedai hardware - sebaris dgn Hj Tapah (macam2 ada)

Kedai gunting - sebaris dgn Hj Tapah juga sebab siap urut leher dan tengkuk

Bengkel Kereta - kat sebelah kilink homeopathy dekat Hj Tapah

Basuh kereta - belah belakang kedai bengkel yg saya selalu pergi
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: mentarimerah on June 12, 2008, 07:00:42 PM
penduduk putra tropika dah tak MASUK HJ TAPAH
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: nikhilmizam on June 13, 2008, 12:32:28 AM
Saya pulak

Klinik - sama ada Klinik Ummu Ammar (Dr pompuan, org rumah lebih selesa) atau Klinik Amal

Kedai makan - nama kedai tak ingat tapi dia baris belakang Hj Tapah. Ada 3 kedai makan... saya suka yg lokasinya di tengah2 sebab kuantiti banyak dan rasa ok

Kedai hardware - sebaris dgn Hj Tapah (macam2 ada)

Kedai gunting - sebaris dgn Hj Tapah juga sebab siap urut leher dan tengkuk

Bengkel Kereta - kat sebelah kilink homeopathy dekat Hj Tapah

Basuh kereta - belah belakang kedai bengkel yg saya selalu pergi


Ambo pun selalu pi kedai tu, dulu ada sorang budak Acheh yg selalu gunting rambut ambo, sampai dah kenal benar tak yah bagitau nak fesyen apa. Alih2 budak tu dah balik Acheh.

Sekarang kena hati2 sikit, ada sorang budak baru yg tinggi2 tu.. kalu mengurut masyaAllah macam nak patah belakang ambo dikerjakan.. sampai kena sound, then budak ni malas nak tukar razor blade. Yang ni pun dah 2 kali kena sound dgn ambo. Untuk makluman tuan2, kementerian telah mewajibkan semua kedai gunting menggunakan razor blade yg baru, tak leh recycle. Nanti kena jangkitan kuman atau virus... NauzubiLLaahi min zalik!!
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: nikhilmizam on June 13, 2008, 12:42:11 AM
Restoran Pilihan..

Restoran pilihan ambo adalah RESTORAN HAMIDI, baris haji tapah.. hujung sekali.

Penyediaan makanannya bersih dan harganya MURAH. Sebab tu budak KUIS suka makan kat situ. Untuk makluman tuan-tuan juga, Hamidi byk jasa dlm DANA PEMBINAAN SURAU AS-SYAKIRIN.

Setiap Jumaat malam Sabtu lepas Isya' Surau al-hijrah Putra Tropika mengadakan kelas al-Quran dan Tajwid. Biasanya kami ambil tempahan jamuan dari Restoran Hamidi kerana beliau senang berkira dlm soal-soal surau ni.

Antara favourite saya di Restoran ini adalah nasi goreng Thai, nasi berlauk (pagi) dan mi bandung. Boleh cuba !

Wassalam
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: stiletto on June 13, 2008, 10:48:00 AM
Poliklinik Mahkota pun OK gak...Ubat tak le mahal sangat... tapi yg tak bestnya takde panel klinik la bagi saya.. saya ke kat AmInvestment Bank, KL
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: razi on June 13, 2008, 10:56:03 AM
aminvestment apa panelnyer...pmcare ker?
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: stiletto on June 13, 2008, 11:00:52 AM
ooppss.. sorry, ayat tak habis.. saya keje kat AmInvestment. kalau area kita nie, mmg takde panel.. tapi kat bdr baru bangi ada la... jauh sangat tu...
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: xemadi on June 13, 2008, 11:09:35 AM
Salam,

Klu korg nak pekena roti canai, pegi ke Nilai 3. Kat pasar borong tu ada satu tempat roti canai mantin. melayu punya. DIa nya rasa ada lain sket dari tori canai mamak. Cubalah... :)
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: razi on June 13, 2008, 11:24:50 AM
ooooo....mcm tuh..
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: namatakpenting on June 13, 2008, 11:47:30 AM
Kalau roti canai saya suka yg dekat Teras Jernang (simpang sebelum sampai UKM). Daripada simpang tu 500m sebelah kiri, ada kedai roti canai... camana nak tahu... banyak kereta parking dekat kedai tu.  Kalau nak makan kena datang sebelum 9.30 pagi.

Gambar boleh tengok kat sini http://hazril.info/blog/?p=8

(http://picasaweb.google.com/kyreel/RotiCanaiPakAji/photo#5167177174704081506)


Salam,

Klu korg nak pekena roti canai, pegi ke Nilai 3. Kat pasar borong tu ada satu tempat roti canai mantin. melayu punya. DIa nya rasa ada lain sket dari tori canai mamak. Cubalah... :)
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: namatakpenting on June 13, 2008, 11:51:07 AM
Pak Mod, apasal bila paste link gambar, tak keluar gambar ek?
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: OffshoreMan on June 13, 2008, 02:41:28 PM
utk masukkan image baca kat sini >> Cara cara masukkan image (http://putra-mahkota.com/forum/index.php?action=help;page=post)

Advance note : Pastikan source image membenarkan hotlink/directlink...
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: frugalife on June 13, 2008, 03:37:33 PM
Kalau roti canai saya suka yg dekat Teras Jernang (simpang sebelum sampai UKM). Daripada simpang tu 500m sebelah kiri, ada kedai roti canai... camana nak tahu... banyak kereta parking dekat kedai tu.  Kalau nak makan kena datang sebelum 9.30 pagi.

Gambar boleh tengok kat sini http://hazril.info/blog/?p=8

(http://picasaweb.google.com/kyreel/RotiCanaiPakAji/photo#5167177174704081506)


Salam,

Klu korg nak pekena roti canai, pegi ke Nilai 3. Kat pasar borong tu ada satu tempat roti canai mantin. melayu punya. DIa nya rasa ada lain sket dari tori canai mamak. Cubalah... :)

yg kat teras jernang tu.. kedainye berkarat sangat!

aku bukan nak kondem.. tp kalau kedai dah kelam.. mcm mana pulak makanannya? pikir2 sendiri
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: frugalife on June 13, 2008, 03:45:19 PM
sape dah try... kedai gunting serambi mekah tu?.. yg dekat balai polis..

ok ke?

aku suka kedai gunting sebelah pejabat post.. siap urut lg ;) :D
dulu kedai asal dia sebelah bengkel motor dan farmasi.
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: namatakpenting on June 13, 2008, 05:47:26 PM
Takat yg saya pergi hanya kedai je tak cantik, tapi tengok dalam kedai oklah... cuma tak delah gi belah belakang kedai tu.

Mungkin next visit boleh tengok lebih teliti.

Quote
yg kat teras jernang tu.. kedainye berkarat sangat!

aku bukan nak kondem.. tp kalau kedai dah kelam.. mcm mana pulak makanannya? pikir2 sendiri
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: namatakpenting on June 13, 2008, 05:50:44 PM
Ok, mungkin sebab masalah source kot..thanks

utk masukkan image baca kat sini >> Cara cara masukkan image (http://putra-mahkota.com/forum/index.php?action=help;page=post)

Advance note : Pastikan source image membenarkan hotlink/directlink...
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: CaptRahman on June 18, 2008, 11:17:52 PM
Kedai Motor paling bagus dan murah - SPK moto kat depan Melati tu.
Moto besar kalau datang dia tak ambil caj lebih.
Spare part tak de, dia boleh modified. Boleh tolak ansur.
Kedai moto kat Pharmacy Seri Putra tu cekik darah!

Kalau perhidmatan kesihatan -  Klinik Ummu Ammar agak murah juga dan panel ING.
Tapi, kalau patient lelaki dia check ala kadar aje. Check dari jauh je!
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: MaSsArO on June 27, 2008, 11:50:16 AM
Emm Klinik Ummu Aimar ni... Selalu bawak anak ke situ... Ada satu doc lelaki kat situ ... aku panggil doc Rasa sbb dia cakap.... "Saya RASAlah anak En ni kena demam campak ni....". Aku ingat dulu dia nak jadi chef sekali tertukar profesyen  ;D. Sbb tu kalau aku gi klinik ni tgk dulu sapa yg bertugas  8)... Kalau doc rasa, kim salam jer la  ;)
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: siti7 on June 27, 2008, 11:58:24 AM
ehehe ade doc lelaki ke klinik ummu ammar ni? Slalu kalo g sane, pompuan jer...tatau nama apa..ok gak doc ni detail ceta pasal sakit kita...mcm cikgu pon ade... ;D tp ok laa dari doc yg buat tak reti jerk...
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: ibnhussin on June 27, 2008, 12:07:54 PM
Kedai Motor paling bagus dan murah - SPK moto kat depan Melati tu.
Maaf bertanya, "Melati" tu apa ya? Kat mana? Saya pun nak cari Bengkel Motor yg Bagus gak utk Motor Besar :)
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: sang_karibut on June 27, 2008, 02:30:09 PM
dekat dengan car wash....sebelah pangsapuri "melati" kat BSP
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: MaSsArO on June 27, 2008, 03:11:16 PM
 ;D Yg banyak cakap tu Dr Shariah kot klu x silap, dia memang detail sket, penuh informasi. Pernah jumpa sekali jer la doc lelaki tu... part time kot
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: nikhilmizam on June 27, 2008, 03:56:40 PM
;D Yg banyak cakap tu Dr Shariah  kot klu x silap, dia memang detail sket, penuh informasi. Pernah jumpa sekali jer la doc lelaki tu... part time kot

Dr. shahariah.. ;D
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: MaSsArO on June 27, 2008, 04:20:23 PM
 :) tq en nik
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: bangimen on June 27, 2008, 06:36:39 PM
Salam,

Klu korg nak pekena roti canai, pegi ke Nilai 3. Kat pasar borong tu ada satu tempat roti canai mantin. melayu punya. DIa nya rasa ada lain sket dari tori canai mamak. Cubalah... :)

SETUJU! roti canai mantin ni memang sedap bawak balik umah lepas sejam 2 pon lembot lagi...kalau tempat lain boleh buat main frisbee....
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: morpheus on July 14, 2008, 05:53:10 PM
Kedai Motor paling bagus dan murah - SPK moto kat depan Melati tu.
Maaf bertanya, "Melati" tu apa ya? Kat mana? Saya pun nak cari Bengkel Motor yg Bagus gak utk Motor Besar :)

Maaf bertanya gak.. Saya baru kat sini dan belum familiar sgt dgn area BSP & BBM.. Mencari gak bengkel motor besar yang berdekatan. Pangsapuri Melati tu pangsapuri yang mana satu? Yang saya tau kondo/apartment tinggi depan jalan masuk BSP tu je. Tu pun tak tau nama.

TQ! :D
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: putramahkota_bangi on July 15, 2008, 05:32:48 PM
(http://www.melayu.com/v2/sembang2/img/smiley/sm21.gif)

pangsapuri Melati terletak di belakang deretan kedai (satu tingkat)  dalam Seri putra...  yg tepi tol tu.. Vista Seri Putra
... ker guana..?
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: morpheus on July 15, 2008, 06:04:42 PM
Ooo.. Pangsapuri belakang/bertentangan deretan kedai2 termasuk restoran Hj. Tapah tuh ke..
Ok TQ! ;)
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: stiletto on July 21, 2008, 03:13:08 PM
tumpang tanya, ada sesape tau kat mana tempat paling bagus utk tempah baju kurung kat sekitar Putra Mahkota?
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: Hairul_Senibina on July 21, 2008, 03:21:27 PM
tumpang tanya, ada sesape tau kat mana tempat paling bagus utk tempah baju kurung kat sekitar Putra Mahkota?

Kalau rajin sikit, mungkin Nadia boleh jenguk2 kedai jahit di Nilai Impian (Selepas tol Nilai / Sebelah Nilai 3).

Lokasi kedai = di sebelah Pondok Polis Nilai Impian & bersebelahan dgn restoran tomyam.

Jahitan kemas & harga upah jahit pun berpatutan.

Regards,
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: stiletto on July 21, 2008, 03:32:16 PM
tumpang tanya, ada sesape tau kat mana tempat paling bagus utk tempah baju kurung kat sekitar Putra Mahkota?

Kalau rajin sikit, mungkin Nadia boleh jenguk2 kedai jahit di Nilai Impian (Selepas tol Nilai / Sebelah Nilai 3).

Lokasi kedai = di sebelah Pondok Polis Nilai Impian & bersebelahan dgn restoran tomyam.

Jahitan kemas & harga upah jahit pun berpatutan.

Regards,

terima kasih senibina, nanti saya gi survey.
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: Hairul_Senibina on July 21, 2008, 04:34:30 PM
Maaf bertanya gak.. Saya baru kat sini dan belum familiar sgt dgn area BSP & BBM.. Mencari gak bengkel motor besar yang berdekatan. Pangsapuri Melati tu pangsapuri yang mana satu? Yang saya tau kondo/apartment tinggi depan jalan masuk BSP tu je. Tu pun tak tau nama.

TQ! :D

Salam,

Saya selalu servis ZXR Ninja saya di Nilai Cycle, Bandar Baru Nilai (Berhampiran Allson Klana & Giant BBN).

Harga:  +- pada saya ok, la... berpatutan, la.

Ada servis towing lagi. Kalau motor tak bleh start, diorg akan bwk lori kecik dtg rumah kita & amik motor besar tuan2 ke bengkel Nilai Cycle tersebut.

Kalau nak pergi, ikut Bkt Mahkota pun boleh atau ikut Tol Nilai.   :)

**Kalau ada bengkel motor besar di putra-mahkota, LAAAAAAAAAAAGI bagus. tak payah la kita susah2 ke tempat lain. Ada ke? Any info?   :)

Regards,
senibina
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: morpheus on July 21, 2008, 05:20:01 PM
Oooo.. Nilai Cycle.. Dah pernah pergi. Dekat ngan Pizza Hut BBN. Saya beli aksesori kat sana. Tapi tak pernah try hantar servis lagi. Cuma kalau boleh nak cari bengkel moto cc besar kat Putra Mahkota.. Senang sket in case kalo emergency ;D

Betu la kata CaptRahman, SPK Motor depan Melati tu boleh buat motor cc besar. Sabtu lepas berpeluang gi sana & tukar minyak hitam. Harga.. boleh ler.. Memang dia tak cas harga moto cc besar. Pomen dia peramah kalo kita pandai bukak citer. ;D  Layannn!

So far, dia memang biasa buat ZX2, ZZ2, Vulcan, Virago, Aprilia & assorted cubs.. ;) Tapi kalo sparepart takde stock tu mmg kena order kat KL ler..
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: BSP on July 21, 2008, 05:38:41 PM
tumpang tanya, ada sesape tau kat mana tempat paling bagus utk tempah baju kurung kat sekitar Putra Mahkota?

Kena pandu jauh sikit ke BBBangi depan Komplek PKNS - recomend Kedai jahit ini (nama kedai dia lupa pulak)tingkat 1 (bawah dia kedai bundle dan sebelah tusyen& Briyani Gam Ghazal the best)...dkt area Putra Mahkota ini kedai Kak Teh tukang jahit...berderetan dgn Res. Hj Tapah....sb my wife/anak2 setiap tahun tempah dkt kedai ini..puas hati setakat ini (harga & kemas jahitannya). :o :o :o..promote.. ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: Azzraf on July 21, 2008, 05:50:54 PM
Dulu ada kedai tempah baju wanita kat belah belakang deretan kedai BBM Seksyen 5 bersebelahan Restoran Zurina (depan pangsapuri). Tapi skrg kedai tu dah tutup & owner dia buka kedai kat Batang Benar, Beranang. Tengok sample baju & jahitan dia quite kemas gak. Malangnya dah pindah :-\

Kalo berminat, cuba try survey kalau2 dia ada tinggalkan no telefon & alamat kat depan kedai dia dulu @ roller shutter/tiang
Title: Re: "Paling Bagus!" Kedai Moto & jahit
Post by: CaptRahman on July 25, 2008, 04:53:01 PM
Moto:

Kalau emergency case atau normal servicing kat SPK moto memang murah. Tak ada caj berlebihan kalau dia order kan barang.
Last week baru tukar tayar belakang - RM 224 aje. Dah tanya kat Melaka nak caj RM350, selepas tawar menawar dia boleh beri RM 320 aje.

Yang nak tempah baju kurung tu, Yani dari Seri Putra khabarnya nak buka kedai jahit kat sebelah Vista Cafe (Ruang Pejabat Persatuan Penduduk). Perfect timing lah untuk hari raya yang nak dekat ni.
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: kambing on July 27, 2008, 03:45:26 PM
Restoran Pilihan..

Restoran pilihan ambo adalah RESTORAN HAMIDI, baris haji tapah.. hujung sekali.

Penyediaan makanannya bersih dan harganya MURAH. Sebab tu budak KUIS suka makan kat situ. Untuk makluman tuan-tuan juga, Hamidi byk jasa dlm DANA PEMBINAAN SURAU AS-SYAKIRIN.

Setiap Jumaat malam Sabtu lepas Isya' Surau al-hijrah Putra Tropika mengadakan kelas al-Quran dan Tajwid. Biasanya kami ambil tempahan jamuan dari Restoran Hamidi kerana beliau senang berkira dlm soal-soal surau ni.

Antara favourite saya di Restoran ini adalah nasi goreng Thai, nasi berlauk (pagi) dan mi bandung. Boleh cuba !

Wassalam

sy pon suke mkn kat hamidi ceria tuh...hehehehe ::)
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: pukat_tarik on August 15, 2008, 10:49:47 AM
kedai dobi yg berpatutan?
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: putramahkota_bangi on August 15, 2008, 11:00:26 AM
kedai dobi yg berpatutan?

KEDAI DOBI MAHKOTA ...

tokey sendiri yg cuci dan jaga kedai. Asal Org Bagan Datuk. Tinggal di Desa Ria, Nilai.
Murah dan Berpatutan. Cucian bersih dan Wangi. .  saya pelanggan tetap dia.
saya tahulah..../ 

Iklan ...lg./ ;D
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: enciksyah on August 19, 2008, 10:01:35 AM
Salam,

Tompang lalu..

Cari punya cari kedai makan. Rupanya Restoren Sahabat BM tu pun boleh tahan juga masakannya ye.
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: dott on December 09, 2008, 10:51:58 AM
benci betul la org meniaga pakai mandrem2 nih. mesti byk jin bertenggek kat periuk kuali. pe kata kita panggil ustaz tolong clearkan jin2 nih...
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: mrzul on January 28, 2009, 04:55:37 PM
benci betul la org meniaga pakai mandrem2 nih. mesti byk jin bertenggek kat periuk kuali. pe kata kita panggil ustaz tolong clearkan jin2 nih...

Herm ustaz pon ada macam-macam ustaz kat BSP ni.. nak ustaz yang 5 minit ke ustaz 10 minit..(pst minit tu duration dia baca doa daaa) ;D
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: F4iring on January 29, 2009, 09:20:07 AM
sapa pernah p makan kat restoran ehsania3, dekat jalan pasar malam BSP tu, kluar tol aje bole nampak restoran tu belah kiri...makanan dia ok la...tp yg best ada wifi....bw laptop bole surf internet....tempat lain yg ada free wifi kat mana yer?
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: mrzul on January 30, 2009, 09:55:15 AM
sapa pernah p makan kat restoran ehsania3, dekat jalan pasar malam BSP tu, kluar tol aje bole nampak restoran tu belah kiri...makanan dia ok la...tp yg best ada wifi....bw laptop bole surf internet....tempat lain yg ada free wifi kat mana yer?

Pernah la jugak jengah2 kedai-kedai makan kat BSP tu bro, tapi kebanyakan kedai makan kat BSP sembelih leher la jugak, tapi apa nak buat, kalau tak nak kene sembelih kena la masak makan kat rumah.

So far kedai makan yang paling kompetitif Hamidi Ceria je. Contohnya, harga nasi ayam masih lagi murah, rasa pon boleh tahan. Lagi satu en. Hamidi tu pun jenis tak berkira sangat, banyak menyumbang dari segi kewangan dan makanan pada surau As-Asyakirin. Mudah-mudahan murah rezeki en. Hamidi kita tu, insya-Allah ;D
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: Barongan on January 30, 2009, 11:27:29 AM
(http://i135.photobucket.com/albums/q130/bartsiraj/kedaikumar-1.jpg)

Salam..Kedai service moto yang ok dan harga pun murah kat SPK moto dia punya tokey nama kumar...motobesar pun dia boleh la repair la sikit-sikit...masa ada motobesar dulu selalu gak gi kat tempat dia kat bandar baru Nilai ada satu kedai moto besar Cycle Point tapi service mahal giler..saya ada sertakan map sekali itupun kalau gambar keluar la...adios
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: Sahabat on February 01, 2009, 11:03:31 PM
Restoran Pilihan..

Restoran pilihan ambo adalah RESTORAN HAMIDI, baris haji tapah.. hujung sekali.

Penyediaan makanannya bersih dan harganya MURAH. Sebab tu budak KUIS suka makan kat situ. Untuk makluman tuan-tuan juga, Hamidi byk jasa dlm DANA PEMBINAAN SURAU AS-SYAKIRIN.

Setiap Jumaat malam Sabtu lepas Isya' Surau al-hijrah Putra Tropika mengadakan kelas al-Quran dan Tajwid. Biasanya kami ambil tempahan jamuan dari Restoran Hamidi kerana beliau senang berkira dlm soal-soal surau ni.

Antara favourite saya di Restoran ini adalah nasi goreng Thai, nasi berlauk (pagi) dan mi bandung. Boleh cuba !

Wassalam

sy pon suke mkn kat hamidi ceria tuh...hehehehe ::)

Salam semua....saja nak bagitau En.Hamidi tokeh hamidi ceria ni sekarang kat hospital Serdang...konpom denggi...hari Jumaat lepas admitted...tadi tengahari saya pi jengok dia di wad 7C Tkt 7 katil 8...tu yang kedai dah 2-3 hari tak bukak...Just for Info semua
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: kiroroe on February 01, 2009, 11:24:36 PM
betul..betul...betul..hamidi ceria punya makanan sedap...kedai sempoi je...tapi paling sedap kuey tiaw basah...nasi goreng pataya dia pun banyak...puas ati makan..
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: OffshoreMan on February 01, 2009, 11:33:41 PM
saya selalu pi sana... makan roti canai dia... bersih.. telur di basuh sblm di pegang oleh pembuat roti canai...
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: Matahati on February 01, 2009, 11:42:42 PM
Sy pulak suka makan capati Hj Tapah....walaupun ada cerita2 kurang enak di situ...tapi sy tibai gak...sedap!
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: mrzul on February 02, 2009, 11:57:40 AM
Kita sama2 doakan semoga Hamidi cepat sembuh dan kembali ceria 'beraksi' di kedainye, insya-Allah.. Pening jgk kepala nak pi cari kedai makan lain kalau kedai Hamidi ceria tutup, ye tak? ;D
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: kucing_alien on February 06, 2009, 10:51:55 AM
Kita sama2 doakan semoga Hamidi cepat sembuh dan kembali ceria 'beraksi' di kedainye, insya-Allah.. Pening jgk kepala nak pi cari kedai makan lain kalau kedai Hamidi ceria tutup, ye tak? ;D

Ye betul tu setakat nie kalau nak beli Roti Canai, saya akan beli kat kedai dia sebab saya yakin dengan kebersihan
terutamanya telur ayam tu dibasuh atau tidak.

Kebanyakkan kedai yang pembuat roti canai tu mamak, saya dapati telur yang digunakan tidak dibasuh.
Direct dari papan telur, masuk ke bakul telur dan masuk ke perut anda. Dengan t*** ayam, bulu ayam dan tah apa-apa
dari ayam tu ada kat papan telur dan telur dan tangan pengadun roti canai... fikir fikirkan la ye.
(ini pendapat peibadi saya jer ya)

Karang kecik ati lak keturunan mamak, bukan semua macam tu ye.... sb apa bangsa pun kalau tak beringat pasal
kebersihan sama jer hasilnya.

Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: prince_emir on March 06, 2009, 10:58:51 AM
kedai dobi yg berpatutan?


Saya selalu hantar comforter ke kedai DObi SYANA, BSP. Murah, cucian bersih, wangi dan servisnya bagus & mesra pelanggan. Dobi ni paling murah (untuk cucian comforter) di BSP.  :)
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: Giemns on March 06, 2009, 10:18:26 PM
betul tu !! the girls are very hard working.
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: Wan Z on May 04, 2009, 03:49:01 PM
Kedai Gunting Rambut...

Budak Acheh... sebelah kedai runcit.. deretan kedai di BBM...

Normal rate RM8.00...
yang best : lepas gunting dia urut skit... kasi patah tengkok.. lega rasanyer..  ;D
                 dengar cakap pelanggan, dia ikut apa kita nak...
                 pasang radio IKIM.fm... takder ler boring sangat...
                 bukak sampai kul 11.00 mlm..
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: sunny on May 04, 2009, 04:40:39 PM
kedai dobi yg berpatutan?


Saya selalu hantar comforter ke kedai DObi SYANA, BSP. Murah, cucian bersih, wangi dan servisnya bagus & mesra pelanggan. Dobi ni paling murah (untuk cucian comforter) di BSP.  :)

nak tahu,  comforter dia charge berapa? kalau ok boleh try kat sini plak ;D
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: Sahabat on May 04, 2009, 05:10:01 PM

[/quote]


Saya selalu hantar comforter ke kedai DObi SYANA, BSP. Murah, cucian bersih, wangi dan servisnya bagus & mesra pelanggan. Dobi ni paling murah (untuk cucian comforter) di BSP.  :)
[/quote]

nak tahu,  comforter dia charge berapa? kalau ok boleh try kat sini plak ;D
[/quote]

selalu hantar comforter, RM8.00 je cajnye..puas hati bersih...wangi
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: morpheus on May 04, 2009, 11:31:57 PM
Kedai Gunting Rambut...

Budak Acheh... sebelah kedai runcit.. deretan kedai di BBM...

Normal rate RM8.00...
yang best : lepas gunting dia urut skit... kasi patah tengkok.. lega rasanyer..  ;D
                 dengar cakap pelanggan, dia ikut apa kita nak...
                 pasang radio IKIM.fm... takder ler boring sangat...
                 bukak sampai kul 11.00 mlm..


Oww ye ke ada urut2 gak... Memang nak cari kedai gunting yg ada khidmat urut kepala/tengkuk. Leh release stress keje. Selalu gi kat kedai gunting Serambi Mekah @ Seri Putra tu. Lepas gunting ada gak urut2. Tapi bila time ramai pelanggan tu, nak tunggu turn yg x sanggup tu. Pasnih bleh ler try kat BM nyer plak..
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: mamavouge on May 14, 2009, 11:48:57 PM
KEDAI GUNTING PLG BEST : SERAMBI MEKAH..CEPAT..tmpat selesa..

KEDAI MAKAN : ARUNA TOMYAM LAUK LUNCH BLH TAHAN..TP KALAU MAMAK, KAT IMPIAN PUTRA, MAMAK BARU..NAZEEM MAJU KOT NAMENYER..MASAKAN GRG2 BLH TAHAN..KARI PLG BES ...

DOBI : Rase dobi HUSNA HUSNI Impian Putra blh tahan..dry clean, sehari blh siap..carpet harum..bes..tgk ID dah tau bes..kalau jd member byk benefit..tp ramai org kate, dobi ni cepat..

KLINIK : UMMU AMMAR..doctor memg penuh info..siap selit ceramah lg..insaf ...i dtg time die jer..kalau doctor locum tu tak bes sgt..

TADIKA : THE LITTLE CALLIPHS..anak 2++ dah kenal huruf, numbers, solat n doa harian..alhamdulilah..
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: muhim on May 15, 2009, 02:31:43 AM
salam........

klu sy poliklinik mahkota...Dr Norlela & rakan - rakan (tp x penah nampak rakan2nye)..


Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: iera_ariza on October 27, 2010, 12:20:01 PM
Bab makan: selalu gie luar dr kws putra mahkota. Kurang pilihan la :(
Klinik : Memang Poliklinik Mahkota je tempat tujuan sebab the best! Doktor bagus dan alhamdulillah setakat nie kami sekeluarga memang rasi dgn ubat-ubatannya plus servis tiptop!! Penah pegi Ummu Ammar,time tue bwk anak sbb tangan,kaki,mulut anak naik mcm lepuh2(poliklinik mahkota tutup).Saya tanya doktor lelaki yg bertugas kat ummu ammar time tue,penyakit tangan kaki mulut ke.Dia ckp bukan.Hati tak sedap coz nampak mcm penyakit tangan,kaki dan mulut (coz sebelum2 nie Dr Norlela dr Poliklinik Mahkota penah beritahu tanda2 penyakit tue).Esoknya bawak g Poliklinik Mahkota,Dr Norlela kata tangan kaki mulut.Sejak tu tobat tak pegi dah Ummu Ammar :(
Klu Poliklinik Mahkota tutup, An-Nur pilihan kedua tp mahal cket la :P
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: hamBGR on November 10, 2010, 02:08:51 AM
hahaha makan n makan...kalau kita suka makanan ringan atau segera macam2 ada kat kws putra mahkota ni
contoh stor2 burger macam2 nama tapi ada 1 stor burger kat pekan putra mahkota kalau x silap NICE2K BURGER
burger2 kat stor ni memang power rasanya dan bayak pilihan jarang ada kat stor burger yg lain dan boss stor burger ni pun peramah
 ;Dhehehe sorry!!!  abg D bukan nak bodek burger free tapi sy iklas.... any way burger u memang power dari yg lain...
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: zerrypvilla on November 14, 2010, 09:51:13 PM
Courier Service!

Sebagai alternative Agensi Peghantaran Ekspress (Skynet) kini telah beroperasi di Bandar Seri Putra. Sebaris dengan POS Malaysia......
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: putra frozen on November 25, 2010, 12:40:59 AM
hahaha makan n makan...kalau kita suka makanan ringan atau segera macam2 ada kat kws putra mahkota ni
contoh stor2 burger macam2 nama tapi ada 1 stor burger kat pekan putra mahkota kalau x silap NICE2K BURGER
burger2 kat stor ni memang power rasanya dan bayak pilihan jarang ada kat stor burger yg lain dan boss stor burger ni pun peramah
 ;Dhehehe sorry!!!  abg D bukan nak bodek burger free tapi sy iklas.... any way burger u memang power dari yg lain...

hehe!! terima kasih atas sokongan anda n semua :)
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: RI FAMILY N KIDZ on November 25, 2010, 10:06:53 AM
hahaha makan n makan...kalau kita suka makanan ringan atau segera macam2 ada kat kws putra mahkota ni
contoh stor2 burger macam2 nama tapi ada 1 stor burger kat pekan putra mahkota kalau x silap NICE2K BURGER
burger2 kat stor ni memang power rasanya dan bayak pilihan jarang ada kat stor burger yg lain dan boss stor burger ni pun peramah
 ;Dhehehe sorry!!!  abg D bukan nak bodek burger free tapi sy iklas.... any way burger u memang power dari yg lain...

hehe!! terima kasih atas sokongan anda n semua :)

BETUL TU...saya suka makan burger size besar ngan campur cheezy kuning tu...perghhhh...sedap.
tapi dua (2) malam lepas gerai tutup pulak la abang Putra Frozen....
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: namatakpenting on November 25, 2010, 12:34:43 PM
Kat mana pulak PEKAN PUTRA MAHKOTA ni?

hahaha makan n makan...kalau kita suka makanan ringan atau segera macam2 ada kat kws putra mahkota ni
contoh stor2 burger macam2 nama tapi ada 1 stor burger kat pekan putra mahkota kalau x silap NICE2K BURGER
burger2 kat stor ni memang power rasanya dan bayak pilihan jarang ada kat stor burger yg lain dan boss stor burger ni pun peramah
 ;Dhehehe sorry!!!  abg D bukan nak bodek burger free tapi sy iklas.... any way burger u memang power dari yg lain...
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: RI FAMILY N KIDZ on November 29, 2010, 08:28:02 AM
Kat mana pulak PEKAN PUTRA MAHKOTA ni?

hahaha makan n makan...kalau kita suka makanan ringan atau segera macam2 ada kat kws putra mahkota ni
contoh stor2 burger macam2 nama tapi ada 1 stor burger kat pekan putra mahkota kalau x silap NICE2K BURGER
burger2 kat stor ni memang power rasanya dan bayak pilihan jarang ada kat stor burger yg lain dan boss stor burger ni pun peramah
 ;Dhehehe sorry!!!  abg D bukan nak bodek burger free tapi sy iklas.... any way burger u memang power dari yg lain...

paham2 sudah la Bro Moderator...hehehehe
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: namatakpenting on November 29, 2010, 05:12:35 PM
tanya sebab tak tahulah ni :)
ke nak kata pekan bangi lama?
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: z1z1 on November 29, 2010, 05:33:03 PM
 ::) ramai org baru tertanya jugak pekan putra mahkota terletak kat mana?
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: Norfeal1980 on November 29, 2010, 06:15:02 PM
::) ramai org baru tertanya jugak pekan putra mahkota terletak kat mana?

Harap maklum .... Pekan Putra Mahkota terbahagi kpd 2 iaitu : Bandar Seri Putra (Sblh Tol Putra Mahkota) dan Bandar Bukit Mahkota (Seksyen 4, BBM)  ;D ;D ;D

AKAN DATANG... Pekan BBM terletak di Seksyen 2, BBM  ;D ;D ;D
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: WIN on November 29, 2010, 08:02:45 PM
Bl sebut pekan, saya terbayang kedai ala 80an 4~5 buah je, hehe.. Jadi area deretan kedai d klinik Amal tu 'Pekan Seri Putra' ke?
Cam pelik pulak.... Iye ke? Pemaju x marah ke? Depa hutang keliling nak bina 'bandar', kita senang2 je label 'pekan'. Hahahaha! Joking je.
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: terra2400 on November 30, 2010, 07:59:59 AM
Satu ketika dulu projek perumahan seperti BSP atau BM dipanggil 'Taman' mungkin boleh disebut Taman Seri Putra atau Taman Bukit Mahkota (macam kat England, garden=taman perumahan), sekarang ni semua nak sebut bandar walaupun hanya deretan rumah dan 3-4 unit kedai, nama rasmi USJ dulu adalah Taman Seafield. Kini Subang Jaya, lebih meriah dan besar dari Bandar Baru Bangi tapi tak disebut Bandar Subang Jaya.  ;D ;D ;D
Betul kata Cik Puan Win pelik dalam 'bandar' ada 'pekan'... ??? ??? ???
'Confused' yang mana satu pekan, yang mana satu bandar dan yang mana satu bandaraya.
Dalam kamus; pekan = town, market, bazaar; bandar = town, city; bandaraya = city   
 ;)
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: RI FAMILY N KIDZ on November 30, 2010, 09:57:24 AM
hehehehehe...
Tu dia...menjadi perdebatan di mana terletaknya pekan putra mahkota ni....sampai ke Subang Jaya tuhhhhhhhhh.... ;D ;D ;D
Bro hamBGR mungkin tersilap taip...
Gerai burger Bro Putra Frozen ni terletak di depan Empire College, Bandar Seri Putra (College ni ada lagi ke?)...
alah...dekat seven eleven....kedai hardware...kedai gunting....
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: namatakpenting on November 30, 2010, 04:38:03 PM
Saya kurang perasan nama kedai burger2 ni kecuali burger OTAI. Tu yg nak tahu tu.

hehehehehe...
Tu dia...menjadi perdebatan di mana terletaknya pekan putra mahkota ni....sampai ke Subang Jaya tuhhhhhhhhh.... ;D ;D ;D
Bro hamBGR mungkin tersilap taip...
Gerai burger Bro Putra Frozen ni terletak di depan Empire College, Bandar Seri Putra (College ni ada lagi ke?)...
alah...dekat seven eleven....kedai hardware...kedai gunting....

Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: putra frozen on December 01, 2010, 04:25:21 PM
hahaha makan n makan...kalau kita suka makanan ringan atau segera macam2 ada kat kws putra mahkota ni
contoh stor2 burger macam2 nama tapi ada 1 stor burger kat pekan putra mahkota kalau x silap NICE2K BURGER
burger2 kat stor ni memang power rasanya dan bayak pilihan jarang ada kat stor burger yg lain dan boss stor burger ni pun peramah
 ;Dhehehe sorry!!!  abg D bukan nak bodek burger free tapi sy iklas.... any way burger u memang power dari yg lain...

hehe!! terima kasih atas sokongan anda n semua :)

BETUL TU...saya suka makan burger size besar ngan campur cheezy kuning tu...perghhhh...sedap.
tapi dua (2) malam lepas gerai tutup pulak la abang Putra Frozen....
                                                                                                                                                                           

salam semua n terima kasih... buat sementara ni stor burger nice2k cuti akan dibuka pada 13/12/2010 ini
dan yg istimewanya ader promosi hebat burger ayam n daging special rm2.50 shj
dan burger terbaru dr kami burger ayam dan daging cendawan burger saiz jumbo tungu pada 13/12/2010 ini
kami memohon maaf pada semua pelangan kami ..syg u all semua
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: putra frozen on December 09, 2010, 01:06:02 AM
hahaha makan n makan...kalau kita suka makanan ringan atau segera macam2 ada kat kws putra mahkota ni
contoh stor2 burger macam2 nama tapi ada 1 stor burger kat pekan putra mahkota kalau x silap NICE2K BURGER
burger2 kat stor ni memang power rasanya dan bayak pilihan jarang ada kat stor burger yg lain dan boss stor burger ni pun peramah
 ;Dhehehe sorry!!!  abg D bukan nak bodek burger free tapi sy iklas.... any way burger u memang power dari yg lain...

hehe!! terima kasih atas sokongan anda n semua :)

BETUL TU...saya suka makan burger size besar ngan campur cheezy kuning tu...perghhhh...sedap.
tapi dua (2) malam lepas gerai tutup pulak la abang Putra Frozen....
                                                                                                                                                                           

salam semua n terima kasih... buat sementara ni stor burger nice2k cuti akan dibuka pada 13/12/2010 ini
dan yg istimewanya ader promosi hebat burger ayam n daging special rm2.50 shj
dan burger terbaru dr kami burger ayam dan daging cendawan burger saiz jumbo tungu pada 13/12/2010 ini
kami memohon maaf pada semua pelangan kami ..syg u all semua

Jangan lupa hari isnin ini 13/12/2010
 PROMOSI HEBAT DARI  NICE2K BURGER (BURGER SPECIAL AYAM/DAGING JENIS TEBAL +TELUR HANYA RM2.50 SHJ ) OK SEMUA DATANG JANGAN TAK DATANG HEHEHEHE ;D
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: RI FAMILY N KIDZ on December 09, 2010, 08:43:45 AM
hahaha makan n makan...kalau kita suka makanan ringan atau segera macam2 ada kat kws putra mahkota ni
contoh stor2 burger macam2 nama tapi ada 1 stor burger kat pekan putra mahkota kalau x silap NICE2K BURGER
burger2 kat stor ni memang power rasanya dan bayak pilihan jarang ada kat stor burger yg lain dan boss stor burger ni pun peramah
 ;Dhehehe sorry!!!  abg D bukan nak bodek burger free tapi sy iklas.... any way burger u memang power dari yg lain...

hehe!! terima kasih atas sokongan anda n semua :)

BETUL TU...saya suka makan burger size besar ngan campur cheezy kuning tu...perghhhh...sedap.
tapi dua (2) malam lepas gerai tutup pulak la abang Putra Frozen....
                                                                                                                                                                           

salam semua n terima kasih... buat sementara ni stor burger nice2k cuti akan dibuka pada 13/12/2010 ini
dan yg istimewanya ader promosi hebat burger ayam n daging special rm2.50 shj
dan burger terbaru dr kami burger ayam dan daging cendawan burger saiz jumbo tungu pada 13/12/2010 ini
kami memohon maaf pada semua pelangan kami ..syg u all semua

Jangan lupa hari isnin ini 13/12/2010
 PROMOSI HEBAT DARI  NICE2K BURGER (BURGER SPECIAL AYAM/DAGING JENIS TEBAL +TELUR HANYA RM2.50 SHJ ) OK SEMUA DATANG JANGAN TAK DATANG HEHEHEHE ;D
saya musti pilih... ;D ;D
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: Ummi Ammar on January 05, 2011, 03:52:29 PM
alahaiii.. saya terlambat lah pulak... selalu nampak tapi belum pernah singgah lagi.. len kali pasti singgah..
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: kakcik on January 08, 2011, 09:06:22 AM
salam n selamat pagi,
saya baru di sini. Duduk di Vista Seri Putra.
terima kasih admin n mod yang menyediakan forum ni untuk berinteraksi sesama warga putra-mahkota. Semoga usaha ni diberkati Allah.

Panjang intronya. Sekarang masa utk soalan :-D
Nak tanya mana nak
1) servis kereta yang harga okay dan servis bagus area sini. Kereta saya Kelisa. Kalau sini tak berapa ok, area BB Bangi pun ok gak.
2) Barangan runcit, dan basah (dapur). Pasar pagi kat mana?

Terima kasih.
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: mossgenio on January 08, 2011, 10:18:00 AM
Selamat datang ke Komuniti Putra Mahkota kakcik.
Untuk soalan2 tu, kita tunggu respon forummer lain.
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: namatakpenting on January 09, 2011, 08:04:14 AM
1) servis kereta yang harga okay dan servis bagus area sini. Kereta saya Kelisa. Kalau sini tak berapa ok, area BB Bangi pun ok gak.
Saya biasa servis kat kedai kereta tepi balai polis Seri Putra. Saya tengok OCS Ramlan pun servis situ. :)

2) Barangan runcit, dan basah (dapur). Pasar pagi kat mana?
Barang runcit biasa beli kat pasar borong selangor (seri kembangan)...tapi sebulan sekali. Kalau masih kurang gi pasar Nilai3
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: Suffian on January 14, 2011, 03:00:31 PM
......2) Barangan runcit, dan basah (dapur). Pasar pagi kat mana?

Terima kasih.

kalau takat susu n pampers saya beli kat kedai runcit yang sebelah dengan ebngkel kereta dan sederet dengan Balai polis. Walaupun jauh seket dari BBM, harga dia competitive. Lagi murah dari harga di CF.
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: maira on January 18, 2011, 04:51:23 PM
Kakcik,

Sekadar berkongsi, dulu saya pun penah tanya soalan lebih kurang ni juga.hehe.

Servis kereta: suami saya selalu ke Seksyen 4 Tambahan di BBB. Belakang Restoran Yus, tak ingat nama kedai tapi tulis Continental. Harga tu tak pastila sebab suami memang regular customer situ.

Pasar basah: Pasar nilai 3, pasar malam sabtu dan selasa BSP, pasar malam khamis di Bangi Lama, dan pasaraya FS kat Impian Putra, tak nampak dari roundabout sebab kedainya kat belakang bangunan yang ada tulis Pusat Tuisyen (tak ingat nama).
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: maira on January 18, 2011, 04:56:46 PM
Lupa pulak pasal pasar pagi.

Pasar pagi Bangi Lama Isnin, BBB seksyen 1 Khamis.
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: kakcik on January 18, 2011, 04:59:03 PM
terima kasih suffian, kusempoi, feisal dan maira :-D
soalan org baru kan maira, gitu la
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: zulkiflekadir on July 08, 2018, 12:20:46 PM
salam... sy nk tanya.. mc nugget origanal copy mcd masih ade lgi ke
Title: Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
Post by: putramahkota_bangi on August 20, 2018, 12:28:11 PM

ogos 2018 
update . paling bagus  Pasar Karat  CBS  Seksyen 2 BBM  .
Title: "Paling Bagus" putra mahkota
Post by: bennieBub on April 23, 2019, 05:40:33 PM
Permisi...newbie mobil matik neh...mohon sharing infonya dong, berdasarkan pengalaman dan uji coba...oli transimisi matik yang paling bagus itu apa ya? thx sebelumnya
Title: "Paling Bagus" putra mahkota
Post by: byronlom on May 05, 2019, 06:17:20 PM
..
melihat oli matic jangan cuma dari produsen dan harganya saja,
tapi perhatikan dengan cermat spek yang dibutuhkan.
mau aman?...pake oli matic bawaan pabrik.
Title: "Paling Bagus" putra mahkota
Post by: Barryapede on July 11, 2019, 09:28:16 AM
hehehe...thx...jadi bingung nih...keliatannya polling terbaik mobil1 ya? tapi bos toper bilang mobil1 udah gak fully syn...jd bingung lagi dah...eneos oli buatan mana yah?