Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Komuniti Putra Mahkota => Bandar Seri Putra => Seri Mawar => Topic started by: namatakpenting on June 12, 2008, 10:54:16 AM

Title: JMB Seri Mawar
Post by: namatakpenting on June 12, 2008, 10:54:16 AM
Assalammualaikum.

Saya orang baru kat forum ini dan menetap di Pangsapuri Seri Mawar, Bandar Seri Putra.

Ni nak war-warkan yang Badan Pengurusan Bersama Pangsapuri Seri Mawar (JMBSM) telah dibentuk untuk menguruskan kerja-kerja penyelenggaraan pangsapuri kami. Perjumpaan dengan penduduk akan diadakan pada Ahad 29 Jun 2008 ni 9.30pagi.

Maklumat terkini berkenaan pangsapuri kami boleh diperolehi di http://pangsapuriserimawar.blogspot.com/.

Harap maklum.
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: OffshoreMan on June 12, 2008, 09:36:16 PM
Tahniah kerana buat blog utk JMB Seri Mawar... Diharap boleh letakkan pautan Putra-Mahkota.com dekat bahagian Pautan...
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: namatakpenting on June 13, 2008, 07:23:40 AM
Insya-Allah akan dimasukkan pautan ke forum ini.

Tahniah kerana buat blog utk JMB Seri Mawar... Diharap boleh letakkan pautan Putra-Mahkota.com dekat bahagian Pautan...
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: kelana on July 24, 2008, 02:05:58 PM
salam,

tak tau nak post kat mana. tapi dah tak tahan ngan gelagat depa ni ..

rumah no B2 - 19 ni ada lelaki dn perempuan tinggal sekali. dan bawa anak pulak.
macam suami ister.. minta kerja sama banteras isu tak bermoral ni ..

nak komplen kat mana pun tak tau ..  :( :(

minta selidik dan siasat dulu kes ni.. kalau nak info lebih lanjut boleh email..

terima kasih..

Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: Matahati on December 23, 2008, 01:05:10 AM
Salam,

Tak ramai ek penghuni seri mawar yg join forum ni yer....boleh dikira.

Sy penghuni baru di sini.
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: cikenet on December 24, 2008, 08:28:48 AM
apart seri mawar ni dah bbrp ari xder air ??? ??? ???
naper xder notis..... >:( >:(
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: Matahati on December 26, 2008, 06:11:51 PM

Salam,

Tak ramai ek penghuni seri mawar yg join forum ni yer....boleh dikira.

Sy pendatang baru di sini.
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: Barongan on January 21, 2009, 03:23:27 PM
apart seri mawar ni dah bbrp ari xder air ??? ??? ???
naper xder notis..... >:( >:(
Saya diberi tahu oleh pihak pengurusan kerja2 pemasangan paip sedang dijalankan minta semua warga aprt seri sedia tempat tadahan air utk simpanan...rumah saya dah 1 bulan takde air ingat kena potong_saya musafir baru di sini_
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: namatakpenting on January 21, 2009, 04:24:37 PM
Setakat ini hanya 10 rumah yg kita potong bekalan airnya. Itupun setelah notis amaran dikeluarkan 3 kali.

Berkenaan gangguan bekalan air, tolong maklumkan secara bertulis di pejabat. Baru pemeriksaan boleh dijalankan. Kalau tak camno kami nak tahu masalah anda.

Berkaitan dengan gangguan bekalan air, sejak Disember lalu sudah 3 kali gangguan berlaku disebabkan oleh operasi Syabas. Makluman kami ada berikan melalui SMS kepada semua AJK persatuan dan dari mulut ke mulut. Tetapi tidak ditampal dipapan kenyataan. Insya-Allah di lain masa, kami akan cuba maklumkan melalui papan kenyataan. Harap dapat rujuk papan kenyataan.

Masih berkaitan gangguan bekalan air Syabas. Kami dapati selepas bekalan air pulih, memang di dapati ada beberapa unit yang masih tiada bekalan. Oleh itu, kami telah menyelesaikannya. Kami dapati 'kotoran' dalam saluran telah mengganggu aliran air. Setelah dibersihkan, maka ianya elok kembali.

Secara kesimpulannya, harap dapat membuat laporan rasmi di pejabat dan dalam masa yang sama, harap dapat bayar tunggakan air kalau ada.
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: Barongan on January 22, 2009, 11:00:07 AM
Air kat rumah saya dah ok dah tq JMB
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: namatakpenting on January 22, 2009, 12:38:27 PM
Alhamdulillah... teruslah menyokong JMB dan tegur kami (secara baiklah) kalau ada sebarang masalah.
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: Matahati on January 22, 2009, 01:03:49 PM
sdr akusempoi...nak tanya sikit berkaitan tunggakan maintenance.

2 apartment yg sy beli secara lelong di seri mawar ada tunggakan lebih kurang RM10k. Owner lama tak settlekan.
Ada cara tak utk sy dapatkan potongan bayaran? maklumlah jumlah tunggakan banyak.

Maaf keluar topik sikit. :)
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: namatakpenting on January 22, 2009, 01:13:02 PM
Salam,

Berkenaan pengurangan bayaran tertangguh, setakat ini kes-kes ini terpaksa ditolak disebabkan mengambil kira kepentingan semua penduduk terutama yang telah menjelaskan kesemua bayaran. Kami beranggapan adalah tidak adil untuk beri potongan sedangkan ianya tidak dibayar dalam masa ditetapkan. Sebenarnya JMB ada kuasa untuk kenakan interest, tetapi kami tidak membuat demikian seperti mana pemaju tidak mengenakan interest lewat bayar.

Satu penyelesaian adalah dengan bersetuju membayar bulanan kepada JMB untuk bayaran tertunggak.

Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: Matahati on January 22, 2009, 01:16:47 PM
salam sdr akusempoi,

Terima kasih di atas jawapan yg diberikan.
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: areyumm on March 04, 2009, 08:12:09 AM
salam sdr akusempoi,

Terima kasih di atas jawapan yg diberikan.

Salam Perpaduan....

Aku cuma nak minta pihak pengurusan pantau sikit penghuni ytang parkir motor hingga kaki lima rumah. Bukankah parkir telah disediakan.
Tolong ambil tindakan....saman ka, surat amaran ka..Saya pernah tegur rakan saya yang menginap di apartmen yang sama berkenaan perkara ini. Jawapannya, orang lain pun buat. So, kalau semu org berfikiran macam rakan saya ni, penuhlah kaki lima dengan motor-motor.

Harap pengurusan JMB ambil tindakan perkara ini.
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: namatakpenting on March 04, 2009, 09:12:43 AM
areyumm

Terima kasih atas keperhatinan areyumm.

Untuk pengetahuan, kami memang pantau dan dah beberapa kali menjalankan operasi parkir ditempat tidak dibenarkan.

Alhamdulillah, di Blok A perkara ini telah dibendung. Manakala di Blok B, ada satu golongan yang memang berdegil walaupun telah dimaklumkan secara lisan dan amaran bertulis(dah 2 kali). Insya-Allah dalam masa terdekat kami akan melaksanakan langkah ke-3 iaitu mengunci tayar motor.

Harap areyumm dapat nasihatkan semula pada rakan tersebut agar jangan melakukan lagi agar tidak dikenakan tindakan.

p/s: Tak semua apa yg orang lain buat kita boleh ikut. Kalau orang mencuri, kita nak ikut ke?
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: CaptRahman on March 04, 2009, 12:42:51 PM
Akusempoi,
Masalah yang sama di hadapi oleh JMB Vista Seri Putra.
Seri Mawar dah ada supplier untuk `Clamping devices' tak?
VSP dah dapat proposal for a very simple design dengan harga RM 200 sebiji. Rasanya mahal sangat lah.
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: namatakpenting on March 04, 2009, 12:47:10 PM
Captain,

Kat seri mawar kita nak gunakan rantai, mangga dan tali amaran (merah belang putih).
Kita akan rantai tayar dan kuncikannya.
Kemudian, ikat talu amaran ke side mirror (utk kereta) atau handle (utk motor)
Itu cara termurah yg dapat difikirkan.

Akusempoi,
Masalah yang sama di hadapi oleh JMB Vista Seri Putra.
Seri Mawar dah ada supplier untuk `Clamping devices' tak?
VSP dah dapat proposal for a very simple design dengan harga RM 200 sebiji. Rasanya mahal sangat lah.
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: CaptRahman on March 04, 2009, 02:25:14 PM
Captain,

Kat seri mawar kita nak gunakan rantai, mangga dan tali amaran (merah belang putih).
Kita akan rantai tayar dan kuncikannya.
Kemudian, ikat talu amaran ke side mirror (utk kereta) atau handle (utk motor)
Itu cara termurah yg dapat difikirkan.

Akusempoi,
Masalah yang sama di hadapi oleh JMB Vista Seri Putra.
Seri Mawar dah ada supplier untuk `Clamping devices' tak?
VSP dah dapat proposal for a very simple design dengan harga RM 200 sebiji. Rasanya mahal sangat lah.
Untuk moto mungkin boleh guna rantai tu. Tapi kalau untuk kereta rasanya tak sesuai lah. Anyway, terima kasih atas feed back.
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: Matahati on March 04, 2009, 02:47:35 PM
Sekadar berkongsi info. Di bawah ni sy letakkan beberapa JMB di sekitar selangor.
Mungkin boleh di jadikan panduan.

JMB seri melati tak dengar berita pun?

http://pppkiambang.wordpress.com/berita-jmb/  Kiambang

http://pppkiambang.wordpress.com/berita-jmb/ Puncak Kinrara

http://selesahomeskajang.blogspot.com/ Selesa Home Kajang
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: namatakpenting on March 04, 2009, 04:43:23 PM
Salam,

Captain, kat opis saya mmg pakai begitu. Sebab itu digunakan 'tape berbelang' tu untuk ambil perhatian kemilik kereta.
Tapi mmg betul tak berapa efektif, tapi bolehlah untuk biar dia perasan yg kereta dia telah dikunci.
Kalau dia terus jalan, kita akan caj termasuk kerosakan kunci dan rantai kita.

Untuk moto mungkin boleh guna rantai tu. Tapi kalau untuk kereta rasanya tak sesuai lah. Anyway, terima kasih atas feed back.
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: areyumm on March 05, 2009, 08:14:22 AM
akusempoi, terima kasih....harap perkara ini akan dibendung dan Sri MAwar akan terus tenang....

Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: namatakpenting on March 05, 2009, 05:33:59 PM
Saya dimaklumkan oelh Pengerusi yang mereka akan bertindak malam ni.
Harap ianya berjalan lancar.
akusempoi, terima kasih....harap perkara ini akan dibendung dan Sri MAwar akan terus tenang....
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: areyumm on March 06, 2009, 12:09:48 PM
Saya dimaklumkan oelh Pengerusi yang mereka akan bertindak malam ni.
Harap ianya berjalan lancar.
akusempoi, terima kasih....harap perkara ini akan dibendung dan Sri MAwar akan terus tenang....

Salam....

Sori byk songel sikit....tapi bertujuan utk kepentingan bersama....

Semalam ada sekumpulan budak sekolah datang rumah member kat GF Blok A...masuk ngan motor hingga ke kai lima...

Pas tu bising2 cam anjing menyalak.....bengang pun ada...nak tegur, nanti bertindak lain pulak...so simpan aja dalam hati...

Itulah mohon bantuan dari JMB untuk maklumkan kepada pelawat had parkir motor agar tidak nampak macam tiada pemantauan.
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: namatakpenting on December 26, 2009, 01:32:50 PM
Joint Management Body (JMB)

Jawatankuasa Pengurusan Bersama  (JMC) sesi 2009/2010

Pengerusi: En. A Rahim Bin Md Top

Setiausaha: En. Khairil Bin Anuar

Bendahari: En. Mohamad Yusof Bin Hassan

AJK:
    * Pn. Norhasimah Binti Mohamed Nawi
    * En. Abdul Razak Bin Haji Tamin
    * En. Wan Mohd Zamzuri Bin Mohd Zahid
    * En. Fadzri (Wakil Pemaju, Bangi Height)
    * En. Khairuddin Bin Yasim (Baru)
    * En. Mohd Latiff Bin Lumar (Baru)
    * En. Azra Bin Mohd Zin (Baru)
    * En. Bakhtiar Bin Othman (Baru)

----------------------------------------------------------------------------
Badan Pengurusan Bersama Pangsapuri Seri Mawar,
A-G-14, Pangsapuri Seri Mawar, Jalan Seri Putra 4,
Bandar Seri Putra, 43000 Kajang, Selangor.

Waktu Pejabat:

Telefon:

Faks:

Email:

Web: http://pangsapuriserimawar.blogspot.com (http://pangsapuriserimawar.blogspot.com)
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Pangsapuri-Seri-Mawar-Bangi/91019927486 (http://www.facebook.com/pages/Pangsapuri-Seri-Mawar-Bangi/91019927486)
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: cikenet on January 20, 2010, 09:14:34 AM
akusempoi,
naper lampu koridor kat blok B x b'fungsi ptg smlm?
pg ni x perasan ler plak coz kuar umah dah terang-benderang :D
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: namatakpenting on January 20, 2010, 03:01:52 PM
Boleh bagi maklumat lebih terperinci tingkat dan berhampiran unit mana untuk JMB ambil tindakan. Kalau boleh tolong email ke pangsapuriserimawar@gmail.com. Ataupun boleh terus isi borang aduan di pejabat JMB.

akusempoi,
naper lampu koridor kat blok B x b'fungsi ptg smlm?
pg ni x perasan ler plak coz kuar umah dah terang-benderang :D
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: cikenet on January 20, 2010, 04:19:13 PM
kat blok B fr ground flr till tkt 2 kalu x silap....
area umah wak hassan...
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: namatakpenting on January 20, 2010, 04:26:32 PM
Terima kasih. Saya dah maklumkan pejabat untuk buat siasatan.

kat blok B fr ground flr till tkt 2 kalu x silap....
area umah wak hassan...
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: namatakpenting on January 20, 2010, 05:19:00 PM
Cikenet.

Berikut apa yang dimaklumkan oleh pejabat JMB:

"Lampu xde masalah. Semalam (19/1/2010) berlaku trip akibat kilat."

Harap maklum.
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: bob@maeps on February 02, 2010, 02:32:12 PM
akusempoi...leh citer sket perkembangan upgrade sistem wireless JMB...apa yang diupgrade dan bagaimana bayaran perkhidmatan..saya tak kisah kalau naikkan sikit asal kualiti signal lagi bagus........ :)
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: namatakpenting on February 02, 2010, 03:05:05 PM
salam bob

Kita dah increase bandwidth dan dalam proses nak menambah akses point. Akses point tambahan ini kita harap dapat cover kawasan yang lebih luar. Bagaimanapun, ianya hanya meliputi ground floor dan tingkat atas mungkin masih mengalami masalah untuk akses.

Setakat ini apa yg kita dah buat:
1- Menyekat penerimaan wifi kepada mereka yang berdaftar sahaja dimana pegawai JMB sendiri masukkan password dan ini menyekat penyebaran password kepada pengguna lain.
2- Menambah bandwidth. Sekarang boleh support maximum 20 pengguna pada satu2 masa (statistik JMB pengguna berdaftar adalah kurang 10 orang)

Akan buat:
1- Menggurus dan menambah akses point supaya boleh meliputi kawasan yang lebih luar termasuk kawasan taman kedua-dua blok.
2- Menyediakan kerusi dan meja batu di taman untuk kemudahan pengguna.
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: Hairul Faizal on September 20, 2011, 09:56:45 AM

Assalammualaikum..

Saya ingin bertanya mengenai perkembangan masalah bumbung di A-4-10 Pangsapuri Seri Mawar BSP.. Buat masa ini saya masih menunggu pihak pengurusan JMB untuk membuat tindakan sewajarnya mengenai laporan kebocoran syiling dan atap bumbung yang perlu pembaikan segera. Laporan telah dimaklumkan sebelum Hari Raya Aidilfitri yang lalu. Kunjungan saya ke rumah A-4-10 masih tiada sebarang baik pulih dilakukan.

Harap dapat maklumkan kepada saya segera.
Terima kasih.

Assalammualaikum.

Saya orang baru kat forum ini dan menetap di Pangsapuri Seri Mawar, Bandar Seri Putra.

Ni nak war-warkan yang Badan Pengurusan Bersama Pangsapuri Seri Mawar (JMBSM) telah dibentuk untuk menguruskan kerja-kerja penyelenggaraan pangsapuri kami. Perjumpaan dengan penduduk akan diadakan pada Ahad 29 Jun 2008 ni 9.30pagi.

Maklumat terkini berkenaan pangsapuri kami boleh diperolehi di http://pangsapuriserimawar.blogspot.com/. (http://pangsapuriserimawar.blogspot.com/.)

Harap maklum.
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: my on September 20, 2011, 10:30:47 AM
salam bob

Kita dah increase bandwidth dan dalam proses nak menambah akses point. Akses point tambahan ini kita harap dapat cover kawasan yang lebih luar. Bagaimanapun, ianya hanya meliputi ground floor dan tingkat atas mungkin masih mengalami masalah untuk akses.

Setakat ini apa yg kita dah buat:
1- Menyekat penerimaan wifi kepada mereka yang berdaftar sahaja dimana pegawai JMB sendiri masukkan password dan ini menyekat penyebaran password kepada pengguna lain.
2- Menambah bandwidth. Sekarang boleh support maximum 20 pengguna pada satu2 masa (statistik JMB pengguna berdaftar adalah kurang 10 orang)

Akan buat:
1- Menggurus dan menambah akses point supaya boleh meliputi kawasan yang lebih luar termasuk kawasan taman kedua-dua blok.
2- Menyediakan kerusi dan meja batu di taman untuk kemudahan pengguna.


wah...ado wifi, kek vista pun ado wifi kan..?
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: CaptRahman on September 20, 2011, 10:43:10 AM
salam bob

Kita dah increase bandwidth dan dalam proses nak menambah akses point. Akses point tambahan ini kita harap dapat cover kawasan yang lebih luar. Bagaimanapun, ianya hanya meliputi ground floor dan tingkat atas mungkin masih mengalami masalah untuk akses.

Setakat ini apa yg kita dah buat:
1- Menyekat penerimaan wifi kepada mereka yang berdaftar sahaja dimana pegawai JMB sendiri masukkan password dan ini menyekat penyebaran password kepada pengguna lain.
2- Menambah bandwidth. Sekarang boleh support maximum 20 pengguna pada satu2 masa (statistik JMB pengguna berdaftar adalah kurang 10 orang)

Akan buat:
1- Menggurus dan menambah akses point supaya boleh meliputi kawasan yang lebih luar termasuk kawasan taman kedua-dua blok.
2- Menyediakan kerusi dan meja batu di taman untuk kemudahan pengguna.


wah...ado wifi, kek vista pun ado wifi kan..?
Ado..tapi kena beli kad akses...Ada yang valid untuk 60 hari dan ada yang 4 hari aje..kalau light users OK lah..
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: my on September 20, 2011, 10:53:34 AM
salam bob

Kita dah increase bandwidth dan dalam proses nak menambah akses point. Akses point tambahan ini kita harap dapat cover kawasan yang lebih luar. Bagaimanapun, ianya hanya meliputi ground floor dan tingkat atas mungkin masih mengalami masalah untuk akses.

Setakat ini apa yg kita dah buat:
1- Menyekat penerimaan wifi kepada mereka yang berdaftar sahaja dimana pegawai JMB sendiri masukkan password dan ini menyekat penyebaran password kepada pengguna lain.
2- Menambah bandwidth. Sekarang boleh support maximum 20 pengguna pada satu2 masa (statistik JMB pengguna berdaftar adalah kurang 10 orang)

Akan buat:
1- Menggurus dan menambah akses point supaya boleh meliputi kawasan yang lebih luar termasuk kawasan taman kedua-dua blok.
2- Menyediakan kerusi dan meja batu di taman untuk kemudahan pengguna.


wah...ado wifi, kek vista pun ado wifi kan..?
Ado..tapi kena beli kad akses...Ada yang valid untuk 60 hari dan ada yang 4 hari aje..kalau light users OK lah..

fuhh, pantas sekali jawapan nya
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: CaptRahman on September 20, 2011, 11:42:42 AM
salam bob

Kita dah increase bandwidth dan dalam proses nak menambah akses point. Akses point tambahan ini kita harap dapat cover kawasan yang lebih luar. Bagaimanapun, ianya hanya meliputi ground floor dan tingkat atas mungkin masih mengalami masalah untuk akses.

Setakat ini apa yg kita dah buat:
1- Menyekat penerimaan wifi kepada mereka yang berdaftar sahaja dimana pegawai JMB sendiri masukkan password dan ini menyekat penyebaran password kepada pengguna lain.
2- Menambah bandwidth. Sekarang boleh support maximum 20 pengguna pada satu2 masa (statistik JMB pengguna berdaftar adalah kurang 10 orang)

Akan buat:
1- Menggurus dan menambah akses point supaya boleh meliputi kawasan yang lebih luar termasuk kawasan taman kedua-dua blok.
2- Menyediakan kerusi dan meja batu di taman untuk kemudahan pengguna.


wah...ado wifi, kek vista pun ado wifi kan..?
Ado..tapi kena beli kad akses...Ada yang valid untuk 60 hari dan ada yang 4 hari aje..kalau light users OK lah..

fuhh, pantas sekali jawapan nya
Last week tersalah beli..Kad valid 4 days after activation dengan kredit selama 5760 hours. Mana nak terpakai sebanyak tu..baik beli yang valid untuk 60 hari..kalau tak silap RM15 ada banyak jam juga lah...
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: daddyvw on September 20, 2011, 11:52:07 AM
salam bob

Kita dah increase bandwidth dan dalam proses nak menambah akses point. Akses point tambahan ini kita harap dapat cover kawasan yang lebih luar. Bagaimanapun, ianya hanya meliputi ground floor dan tingkat atas mungkin masih mengalami masalah untuk akses.

Setakat ini apa yg kita dah buat:
1- Menyekat penerimaan wifi kepada mereka yang berdaftar sahaja dimana pegawai JMB sendiri masukkan password dan ini menyekat penyebaran password kepada pengguna lain.
2- Menambah bandwidth. Sekarang boleh support maximum 20 pengguna pada satu2 masa (statistik JMB pengguna berdaftar adalah kurang 10 orang)

Akan buat:
1- Menggurus dan menambah akses point supaya boleh meliputi kawasan yang lebih luar termasuk kawasan taman kedua-dua blok.
2- Menyediakan kerusi dan meja batu di taman untuk kemudahan pengguna.


wah...ado wifi, kek vista pun ado wifi kan..?
Ado..tapi kena beli kad akses...Ada yang valid untuk 60 hari dan ada yang 4 hari aje..kalau light users OK lah..

fuhh, pantas sekali jawapan nya
Last week tersalah beli..Kad valid 4 days after activation dengan kredit selama 5760 hours. Mana nak terpakai sebanyak tu..baik beli yang valid untuk 60 hari..kalau tak silap RM15 ada banyak jam juga lah...

"Orang kuat" yang buat kerja mesti cepat respond dia... tak kira masa dan tempat... walaupun dalam thread Mawar... MuaHaHaHa... :D :D :D

kalau tak abis, kawan2 kan ader...  ;D ;D ;D
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: my on September 20, 2011, 01:13:31 PM
baru yo antar dah di "reply" nya...dasat dasat, kagum den
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: CaptRahman on September 20, 2011, 02:08:42 PM
baru yo antar dah di "reply" nya...dasat dasat, kagum den
ekau nya pasal, den keno reply copek...
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: Hairul Faizal on September 20, 2011, 04:38:43 PM
salam..

Masih menunggu jawapan daripada JMB Seri Mawar, BSP. Butiran peribadi saya ada dalam simpanan. Harap dapat segera menghubungi saya. Terima kasih.


Assalammualaikum..

Saya ingin bertanya mengenai perkembangan masalah bumbung di A-4-10 Pangsapuri Seri Mawar BSP.. Buat masa ini saya masih menunggu pihak pengurusan JMB untuk membuat tindakan sewajarnya mengenai laporan kebocoran syiling dan atap bumbung yang perlu pembaikan segera. Laporan telah dimaklumkan sebelum Hari Raya Aidilfitri yang lalu. Kunjungan saya ke rumah A-4-10 masih tiada sebarang baik pulih dilakukan.

Harap dapat maklumkan kepada saya segera.
Terima kasih.

Assalammualaikum.

Saya orang baru kat forum ini dan menetap di Pangsapuri Seri Mawar, Bandar Seri Putra.

Ni nak war-warkan yang Badan Pengurusan Bersama Pangsapuri Seri Mawar (JMBSM) telah dibentuk untuk menguruskan kerja-kerja penyelenggaraan pangsapuri kami. Perjumpaan dengan penduduk akan diadakan pada Ahad 29 Jun 2008 ni 9.30pagi.

Maklumat terkini berkenaan pangsapuri kami boleh diperolehi di http://pangsapuriserimawar.blogspot.com/. (http://pangsapuriserimawar.blogspot.com/.)

Harap maklum.
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: namatakpenting on September 20, 2011, 05:00:57 PM
tuan kena terus ke JMB kerana saya dah tidak dapat menjawab bagi pihak Mawar.

salam..

Masih menunggu jawapan daripada JMB Seri Mawar, BSP. Butiran peribadi saya ada dalam simpanan. Harap dapat segera menghubungi saya. Terima kasih.


Assalammualaikum..

Saya ingin bertanya mengenai perkembangan masalah bumbung di A-4-10 Pangsapuri Seri Mawar BSP.. Buat masa ini saya masih menunggu pihak pengurusan JMB untuk membuat tindakan sewajarnya mengenai laporan kebocoran syiling dan atap bumbung yang perlu pembaikan segera. Laporan telah dimaklumkan sebelum Hari Raya Aidilfitri yang lalu. Kunjungan saya ke rumah A-4-10 masih tiada sebarang baik pulih dilakukan.

Harap dapat maklumkan kepada saya segera.
Terima kasih.

Assalammualaikum.

Saya orang baru kat forum ini dan menetap di Pangsapuri Seri Mawar, Bandar Seri Putra.

Ni nak war-warkan yang Badan Pengurusan Bersama Pangsapuri Seri Mawar (JMBSM) telah dibentuk untuk menguruskan kerja-kerja penyelenggaraan pangsapuri kami. Perjumpaan dengan penduduk akan diadakan pada Ahad 29 Jun 2008 ni 9.30pagi.

Maklumat terkini berkenaan pangsapuri kami boleh diperolehi di http://pangsapuriserimawar.blogspot.com/. (http://pangsapuriserimawar.blogspot.com/.)

Harap maklum.
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: Hairul Faizal on September 21, 2011, 10:10:55 AM
Salam..

Semalam selepas pulang bekerja saya telah berjumpa Kak Shima (JMB Seri Mawar). Kerja-kerja pemasangan dan baik pulih bumbung tidak dapat dilaksanakan atas faktor hujan. Insyallah jika semua selesai mudah saya mencari penyewa untuk pangsapuri saya ini.

A-4-10, Blok A, Pangsapuri Seri Mawar,
Bandar Seri Putra, Kajang.

Dah ada yang melihat rumah ini, cuma ada masalah teknikal yang perlu diselesaikan dahulu untuk keselesaan penyewa.

Terima kasih JMB.

tuan kena terus ke JMB kerana saya dah tidak dapat menjawab bagi pihak Mawar.

salam..

Masih menunggu jawapan daripada JMB Seri Mawar, BSP. Butiran peribadi saya ada dalam simpanan. Harap dapat segera menghubungi saya. Terima kasih.


Assalammualaikum..

Saya ingin bertanya mengenai perkembangan masalah bumbung di A-4-10 Pangsapuri Seri Mawar BSP.. Buat masa ini saya masih menunggu pihak pengurusan JMB untuk membuat tindakan sewajarnya mengenai laporan kebocoran syiling dan atap bumbung yang perlu pembaikan segera. Laporan telah dimaklumkan sebelum Hari Raya Aidilfitri yang lalu. Kunjungan saya ke rumah A-4-10 masih tiada sebarang baik pulih dilakukan.

Harap dapat maklumkan kepada saya segera.
Terima kasih.

Assalammualaikum.

Saya orang baru kat forum ini dan menetap di Pangsapuri Seri Mawar, Bandar Seri Putra.

Ni nak war-warkan yang Badan Pengurusan Bersama Pangsapuri Seri Mawar (JMBSM) telah dibentuk untuk menguruskan kerja-kerja penyelenggaraan pangsapuri kami. Perjumpaan dengan penduduk akan diadakan pada Ahad 29 Jun 2008 ni 9.30pagi.

Maklumat terkini berkenaan pangsapuri kami boleh diperolehi di http://pangsapuriserimawar.blogspot.com/. (http://pangsapuriserimawar.blogspot.com/.)

Harap maklum.
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: my on September 21, 2011, 10:23:50 AM

napo bang...dah pindah ko



tuan kena terus ke JMB kerana saya dah tidak dapat menjawab bagi pihak Mawar.

salam..

Masih menunggu jawapan daripada JMB Seri Mawar, BSP. Butiran peribadi saya ada dalam simpanan. Harap dapat segera menghubungi saya. Terima kasih.


Assalammualaikum..

Saya ingin bertanya mengenai perkembangan masalah bumbung di A-4-10 Pangsapuri Seri Mawar BSP.. Buat masa ini saya masih menunggu pihak pengurusan JMB untuk membuat tindakan sewajarnya mengenai laporan kebocoran syiling dan atap bumbung yang perlu pembaikan segera. Laporan telah dimaklumkan sebelum Hari Raya Aidilfitri yang lalu. Kunjungan saya ke rumah A-4-10 masih tiada sebarang baik pulih dilakukan.

Harap dapat maklumkan kepada saya segera.
Terima kasih.

Assalammualaikum.

Saya orang baru kat forum ini dan menetap di Pangsapuri Seri Mawar, Bandar Seri Putra.

Ni nak war-warkan yang Badan Pengurusan Bersama Pangsapuri Seri Mawar (JMBSM) telah dibentuk untuk menguruskan kerja-kerja penyelenggaraan pangsapuri kami. Perjumpaan dengan penduduk akan diadakan pada Ahad 29 Jun 2008 ni 9.30pagi.

Maklumat terkini berkenaan pangsapuri kami boleh diperolehi di http://pangsapuriserimawar.blogspot.com/. (http://pangsapuriserimawar.blogspot.com/.)

Harap maklum.
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: namatakpenting on September 21, 2011, 10:34:55 AM
ya dah tak duduk mawar lagi, dan tak dapat bantu JMB situ dah.


napo bang...dah pindah ko



tuan kena terus ke JMB kerana saya dah tidak dapat menjawab bagi pihak Mawar.

salam..

Masih menunggu jawapan daripada JMB Seri Mawar, BSP. Butiran peribadi saya ada dalam simpanan. Harap dapat segera menghubungi saya. Terima kasih.


Assalammualaikum..

Saya ingin bertanya mengenai perkembangan masalah bumbung di A-4-10 Pangsapuri Seri Mawar BSP.. Buat masa ini saya masih menunggu pihak pengurusan JMB untuk membuat tindakan sewajarnya mengenai laporan kebocoran syiling dan atap bumbung yang perlu pembaikan segera. Laporan telah dimaklumkan sebelum Hari Raya Aidilfitri yang lalu. Kunjungan saya ke rumah A-4-10 masih tiada sebarang baik pulih dilakukan.

Harap dapat maklumkan kepada saya segera.
Terima kasih.

Assalammualaikum.

Saya orang baru kat forum ini dan menetap di Pangsapuri Seri Mawar, Bandar Seri Putra.

Ni nak war-warkan yang Badan Pengurusan Bersama Pangsapuri Seri Mawar (JMBSM) telah dibentuk untuk menguruskan kerja-kerja penyelenggaraan pangsapuri kami. Perjumpaan dengan penduduk akan diadakan pada Ahad 29 Jun 2008 ni 9.30pagi.

Maklumat terkini berkenaan pangsapuri kami boleh diperolehi di http://pangsapuriserimawar.blogspot.com/. (http://pangsapuriserimawar.blogspot.com/.)

Harap maklum.
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: my on September 21, 2011, 10:49:16 AM
takpo...bantu dari jauh


ya dah tak duduk mawar lagi, dan tak dapat bantu JMB situ dah.


napo bang...dah pindah ko



tuan kena terus ke JMB kerana saya dah tidak dapat menjawab bagi pihak Mawar.

salam..

Masih menunggu jawapan daripada JMB Seri Mawar, BSP. Butiran peribadi saya ada dalam simpanan. Harap dapat segera menghubungi saya. Terima kasih.


Assalammualaikum..

Saya ingin bertanya mengenai perkembangan masalah bumbung di A-4-10 Pangsapuri Seri Mawar BSP.. Buat masa ini saya masih menunggu pihak pengurusan JMB untuk membuat tindakan sewajarnya mengenai laporan kebocoran syiling dan atap bumbung yang perlu pembaikan segera. Laporan telah dimaklumkan sebelum Hari Raya Aidilfitri yang lalu. Kunjungan saya ke rumah A-4-10 masih tiada sebarang baik pulih dilakukan.

Harap dapat maklumkan kepada saya segera.
Terima kasih.

Assalammualaikum.

Saya orang baru kat forum ini dan menetap di Pangsapuri Seri Mawar, Bandar Seri Putra.

Ni nak war-warkan yang Badan Pengurusan Bersama Pangsapuri Seri Mawar (JMBSM) telah dibentuk untuk menguruskan kerja-kerja penyelenggaraan pangsapuri kami. Perjumpaan dengan penduduk akan diadakan pada Ahad 29 Jun 2008 ni 9.30pagi.

Maklumat terkini berkenaan pangsapuri kami boleh diperolehi di http://pangsapuriserimawar.blogspot.com/. (http://pangsapuriserimawar.blogspot.com/.)

Harap maklum.
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: cipansedut on September 23, 2011, 09:04:09 PM
Assalamua'laikum...apa cerita ngan kes security baru ni?? isu remeh temeh sampai saudara guard kita kena pindah post pengawal? tak senang dengar sebab kawan tu adalah teman sekerja.

Dengar cerita pasal laptop pun nak report? Kawan tu dah la buat kerja 24 jam kat pos seri mawar...klu dia off pagi...terkejar kejar pergi ke Pudu nak submit artwork. So bila ada peluang kerja malam di post Seri Mawar yang dimana pada waktu malam dimaklumkan ada 2 guard. Jadinya dia ambil peluang tu nak buat design secepat yang mungkin tanpa lalai atas tanggungjawab dia.

Kes satu lagi bebudak burger pinjam laptop nak tengok Movie kat laptop pak guard ni, itu pun jadi kes? sebab saya tgk memang di luar kawasan pos pun...isk isk isk....kesian aku tgk..makin bertambah jauh tempat dia nak kerja.

Tak bertimbang rasa..
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: my on September 24, 2011, 10:48:20 AM
Assalamua'laikum...apa cerita ngan kes security baru ni?? isu remeh temeh sampai saudara guard kita kena pindah post pengawal? tak senang dengar sebab kawan tu adalah teman sekerja.

Dengar cerita pasal laptop pun nak report? Kawan tu dah la buat kerja 24 jam kat pos seri mawar...klu dia off pagi...terkejar kejar pergi ke Pudu nak submit artwork. So bila ada peluang kerja malam di post Seri Mawar yang dimana pada waktu malam dimaklumkan ada 2 guard. Jadinya dia ambil peluang tu nak buat design secepat yang mungkin tanpa lalai atas tanggungjawab dia.

Kes satu lagi bebudak burger pinjam laptop nak tengok Movie kat laptop pak guard ni, itu pun jadi kes? sebab saya tgk memang di luar kawasan pos pun...isk isk isk....kesian aku tgk..makin bertambah jauh tempat dia nak kerja.

Tak bertimbang rasa..

den pun tumpang simpati... ;D ;D ;D
Title: Re: JMB Seri Mawar
Post by: lyndar on September 24, 2011, 04:10:34 PM
Berapa sewanya tuann/// ;D

salam..

Masih menunggu jawapan daripada JMB Seri Mawar, BSP. Butiran peribadi saya ada dalam simpanan. Harap dapat segera menghubungi saya. Terima kasih.


Assalammualaikum..

Saya ingin bertanya mengenai perkembangan masalah bumbung di A-4-10 Pangsapuri Seri Mawar BSP.. Buat masa ini saya masih menunggu pihak pengurusan JMB untuk membuat tindakan sewajarnya mengenai laporan kebocoran syiling dan atap bumbung yang perlu pembaikan segera. Laporan telah dimaklumkan sebelum Hari Raya Aidilfitri yang lalu. Kunjungan saya ke rumah A-4-10 masih tiada sebarang baik pulih dilakukan.

Harap dapat maklumkan kepada saya segera.
Terima kasih.

Assalammualaikum.

Saya orang baru kat forum ini dan menetap di Pangsapuri Seri Mawar, Bandar Seri Putra.

Ni nak war-warkan yang Badan Pengurusan Bersama Pangsapuri Seri Mawar (JMBSM) telah dibentuk untuk menguruskan kerja-kerja penyelenggaraan pangsapuri kami. Perjumpaan dengan penduduk akan diadakan pada Ahad 29 Jun 2008 ni 9.30pagi.

Maklumat terkini berkenaan pangsapuri kami boleh diperolehi di http://pangsapuriserimawar.blogspot.com/. (http://pangsapuriserimawar.blogspot.com/.)

Harap maklum.