Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Komuniti Putra Mahkota => Bandar Bukit Mahkota => Seksyen 8 => Topic started by: wsc7201 on 02 Jun, 09:53:44 AM

Title: rumah sewa di seksten 8
Post by: wsc7201 on 02 Jun, 09:53:44 AM
salam,
 
saya memerlukan rumah untuk disewa...jika terdapat kekosongan tlg bgth...saya nk urgent untuk kemasukan bulan 6 / 7 2009... ???
Title: Re: rumah sewa di seksten 8
Post by: mrs_madie on 02 Jun, 10:13:30 AM
Seksyen 8??? Kat mana plak seksyen 8 nih???
Title: Re: rumah sewa di seksten 8
Post by: Trojan5 on 02 Jun, 10:18:32 AM
Seksyen 8??? Kat mana plak seksyen 8 nih???

Ye la.... dah bukak ke Sek 8 nihh??
Title: Re: rumah sewa di seksten 8
Post by: Trojan5 on 02 Jun, 10:20:20 AM
Sek 5 Jalan 16 ada satu rumah utk disewa.... Kalau apply dapatlah.....

Rumah semi-D.... besar tu x besarlah......
Title: Re: rumah sewa di seksten 8
Post by: mrs_madie on 02 Jun, 10:46:03 AM
Ooo maknanya area situ bukan seksyen 5 saje la. Ada setengah seksyen 8.. gitu??? Loorrr tak tau pun selama nih ..  ;)
Title: Re: rumah sewa di seksten 8
Post by: Trojan5 on 02 Jun, 10:47:08 AM
Seksyen 8??? Kat mana plak seksyen 8 nih???

Ye la.... dah bukak ke Sek 8 nihh??
seksyen 8 tu kawasan banglo (2 tingkat) vila kazana sederet ngan sekyen 5. kalau nak keluar menghala ke nilai 3, jalan atas bukit belah kanan seksyen 6, belah kiri seksyen 4,8 dan 5. tau.......... kita pon baru tau.

Ye ke? bukan Sek 8 bertentangan dgn Sek 3 ke? @ Bertentangan dgn padang bola tu....

Try cek kat sini....

http://maps.google.com/ (http://maps.google.com/)

Klau sederet dgn Sek 5 mana ada kawasan lagi...... Takkan kat TNB kot...
Title: Re: rumah sewa di seksten 8
Post by: Trojan5 on 02 Jun, 10:48:16 AM
Ooo maknanya area situ bukan seksyen 5 saje la. Ada setengah seksyen 8.. gitu??? Loorrr tak tau pun selama nih ..  ;)

Sek 5 dgn Sek 5/8 kot...  ;D ;D ;D ;D ;D
Title: Re: rumah sewa di seksten 8
Post by: Trojan5 on 02 Jun, 10:57:14 AM
Banglo yg dlm Sek 5 tu ke? Sejak bila diaorang pecah kawasan ni.... Maksud awak banglo yg tengah2 Sek 5 tu ke? Yg lepas bulatan... naik bukit... atas bukit.... yg belah kiri tu ke? ??? ??? ???

Title: Re: rumah sewa di seksten 8
Post by: mrs_madie on 02 Jun, 11:06:15 AM
Ehhh ye ker .. kalau tak silap seksyen 8 tu kat depan padang bola seksyen 3 tuh .. yg tgh ada naik satu banglo tak siap tuh ..

Errr XYZ123 bukan dok banglo seksyen 5 tu kannn ...  :D
Title: Re: rumah sewa di seksten 8
Post by: Trojan5 on 02 Jun, 11:16:46 AM
Ehhh ye ker .. kalau tak silap seksyen 8 tu kat depan padang bola seksyen 3 tuh .. yg tgh ada naik satu banglo tak siap tuh ..

Errr XYZ123 bukan dok banglo seksyen 5 tu kannn ...  :D

Awk pandai wat lawak yee..... ;D ;D ;D ;D itu depan rumah sy le..... ooo...rupenya selama ni... rumah sy depan sempadan Sek 8..... Klau cmtu Pengerusi Persatuan Penduduk org Sek 8 la....
Title: Re: rumah sewa di seksten 8
Post by: mrs_madie on 02 Jun, 11:25:29 AM
fajar,

sori la. tp mang pun selama ni kami dok ingat seksyen 8 tu kat tmpt lain. Sebab base on dia punya papan tanda kat tepi jalan tuh.  Selama ni dok ingat all those houses kat seksyen 5 tuh are belongs to seksyen 5. Sebab dalam satu seksyen ada macam2 jenis rumah, dpd single storey terrace, double storey terrace, semi-d, semi-d cluster and banglo. Macam kat seksyen 6 tuh. Tak penah lak tau kat area seksyen 5 tu, yg banglo lot tu ropernyer seksyen 8.

Apa2 pun mang setuju la, better refer back to araprop sales office untuk confirmation. Sebelum membuat conclusion and hebahan info kepada umum .. sekian terima kasih.  ;)
Title: Re: rumah sewa di seksten 8
Post by: Trojan5 on 02 Jun, 11:32:34 AM
Ehhh ye ker .. kalau tak silap seksyen 8 tu kat depan padang bola seksyen 3 tuh .. yg tgh ada naik satu banglo tak siap tuh ..

Errr XYZ123 bukan dok banglo seksyen 5 tu kannn ...  :D
mrs madie, xyz123, saya naik confuse hangpa buat, ??? ??? ???  apa pon selama ni mmg saya anggap banglo vila kazana tu seksyen 8 sebab mereka yang claimed cam tu. apa pon.... saya candangkan kita pergi kat sals office tu tanya lokasi sebenarnya.wallahualam ;)

Hang confuse tak pe... Sy yg tinggal kat Sek 5 laaaggiiiiiii la confused.........  ;D ;D ;D ;D
Title: Re: rumah sewa di seksten 8
Post by: fajar on 02 Jun, 11:35:55 AM
tu le........mrs madie,

eventhough saya dah beli umah kat seksyen 6 since 2004, tapi moved in 2 yrs ago, masih lagi tak cam kwsn BBM secara keseluruhannya, saya tak pernah jejak kaki ke seksyen 2, 4 (seksyen 1 ade ke?), seksyen 3 sekali itu pon ada orang jemput kenduri kawin 2 tahun lepas. dah tu duduk le saje kat seksyen 6 nih.

lepas ni say nak cycle lah sorang2 pusing BBM ;D ;D
Title: Re: rumah sewa di seksten 8
Post by: Trojan5 on 02 Jun, 11:53:25 AM
tu le........mrs madie,

eventhough saya dah beli umah kat seksyen 6 since 2004, tapi moved in 2 yrs ago, masih lagi tak cam kwsn BBM secara keseluruhannya, saya tak pernah jejak kaki ke seksyen 2, 4 (seksyen 1 ade ke?), seksyen 3 sekali itu pon ada orang jemput kenduri kawin 2 tahun lepas. dah tu duduk le saje kat seksyen 6 nih.

lepas ni say nak cycle lah sorang2 pusing BBM ;D ;D

Jgn cycle tgh malam sudah le..... nnt menimbulkan syakwasangka plak... maklumla.... skang byk kes....
Title: Re: rumah sewa di seksten 8
Post by: mrs_madie on 02 Jun, 11:53:33 AM
kalau tgk ikut google map tu .. mang sah ler seksyen 8 tu kat area bukit bersebelahan dgn area banglo lot kat seksyen 9 tu .. tak de plak kuar nama jalan kat area seksyen 5 tu as jalan BM 8/XX. (Saja bagi lagi confuse ...  :D)
Title: Re: rumah sewa di seksten 8
Post by: Trojan5 on 02 Jun, 11:59:46 AM
kalau tgk ikut google map tu .. mang sah ler seksyen 8 tu kat area bukit bersebelahan dgn area banglo lot kat seksyen 9 tu .. tak de plak kuar nama jalan kat area seksyen 5 tu as jalan BM 8/XX. (Saja bagi lagi confuse ...  :D)

Ni tengah lagi kompius ni..... Pengerusi Persatuan Penduduk Sek 5.... sebenarnya org Sek 8 (tah.. dia tau ke tak??), depan rumah sy pn Sek 8..... argghhhhh tidakkkkkk....... ;) ;)
Title: Re: rumah sewa di seksten 8
Post by: fajar on 02 Jun, 12:00:22 PM
tu le........mrs madie,

eventhough saya dah beli umah kat seksyen 6 since 2004, tapi moved in 2 yrs ago, masih lagi tak cam kwsn BBM secara keseluruhannya, saya tak pernah jejak kaki ke seksyen 2, 4 (seksyen 1 ade ke?), seksyen 3 sekali itu pon ada orang jemput kenduri kawin 2 tahun lepas. dah tu duduk le saje kat seksyen 6 nih.

lepas ni say nak cycle lah sorang2 pusing BBM ;D ;D

Jgn cycle tgh malam sudah le..... nnt menimbulkan syakwasangka plak... maklumla.... skang byk kes....

tak yah guna goolge map tuhh....jom kita kuar cycle same-same dgn mrs madie , tengah hari. Larat?(silau mate tak nampak ape)
Title: Re: rumah sewa di seksten 8
Post by: Trojan5 on 02 Jun, 12:06:34 PM
X larat nk cycle tgh hari......  dulu boleh la..... Pg pasar Sg Besi beli brg dapur nk basikal dr Seri Petaling..... saja gatal.... berpinau mata bila sampai rumah.... hijau jee.....

xpe ko cycle dulu.... nnt sy ikut naik moto.....  :D :D :D :D...
Title: Re: rumah sewa di seksten 8
Post by: mrs_madie on 02 Jun, 12:10:54 PM
Ok .. utk membetulkan maklumat2 yg dah makin confuse tu, saya dah call araprop sales office kat bukit mahkota.  Confirm, as per info from the staff there, seksyen 8 is the area yg dekat atas bukit berdekatan dengan club house seksyen 6 tuh.  Area yg masih kosong, didiami oleh pohon2 hijau dan semak samun. Area tu masih belum dibangunkan. Ini yang membawa kepada persoalan saya awal2 tadi, sebab setahu saya seksyen 8 tak ada development lagi, cemana plak org nak cari umah sewa kat seksyen 8 ni ...

So the staff also confirm keseluruhan seksyen 5 tu adalah seksyen 5. Mana posmen dapat idea itu seksyen 8 or the penduduk banglo itself kata itu seksyen 8 adalah diluar siasatan dan pengetahuan saya.   :D

Sekian warta jam 12.09 p.m.

Title: Re: rumah sewa di seksten 8
Post by: Trojan5 on 02 Jun, 12:23:41 PM
Ok .. utk membetulkan maklumat2 yg dah makin confuse tu, saya dah call araprop sales office kat bukit mahkota.  Confirm, as per info from the staff there, seksyen 8 is the area yg dekat atas bukit berdekatan dengan club house seksyen 6 tuh.  Area yg masih kosong, didiami oleh pohon2 hijau dan semak samun. Area tu masih belum dibangunkan. Ini yang membawa kepada persoalan saya awal2 tadi, sebab setahu saya seksyen 8 tak ada development lagi, cemana plak org nak cari umah sewa kat seksyen 8 ni ...

So the staff also confirm keseluruhan seksyen 5 tu adalah seksyen 5. Mana posmen dapat idea itu seksyen 8 or the penduduk banglo itself kata itu seksyen 8 adalah diluar siasatan dan pengetahuan saya.   :D

Sekian warta jam 12.09 p.m.



Tu yg heran.... rumah sapa dia nmpak kat dalam tu..... Bunian kot?
Title: Re: rumah sewa di seksten 8
Post by: fajar on 02 Jun, 02:31:57 PM
Ok .. utk membetulkan maklumat2 yg dah makin confuse tu, saya dah call araprop sales office kat bukit mahkota.  Confirm, as per info from the staff there, seksyen 8 is the area yg dekat atas bukit berdekatan dengan club house seksyen 6 tuh.  Area yg masih kosong, didiami oleh pohon2 hijau dan semak samun. Area tu masih belum dibangunkan. Ini yang membawa kepada persoalan saya awal2 tadi, sebab setahu saya seksyen 8 tak ada development lagi, cemana plak org nak cari umah sewa kat seksyen 8 ni ...

So the staff also confirm keseluruhan seksyen 5 tu adalah seksyen 5. Mana posmen dapat idea itu seksyen 8 or the penduduk banglo itself kata itu seksyen 8 adalah diluar siasatan dan pengetahuan saya.   :D

Sekian warta jam 12.09 p.m.


EMMMMMMMMMM..........itu macam ka. heran-heran, ini cerita tahun 2007. sori le geng, buat u all confuse je.


Tu yg heran.... rumah sapa dia nmpak kat dalam tu..... Bunian kot?
Title: Re: rumah sewa di seksten 8
Post by: CaptRahman on 02 Jun, 02:45:00 PM
Ok .. utk membetulkan maklumat2 yg dah makin confuse tu, saya dah call araprop sales office kat bukit mahkota.  Confirm, as per info from the staff there, seksyen 8 is the area yg dekat atas bukit berdekatan dengan club house seksyen 6 tuh.  Area yg masih kosong, didiami oleh pohon2 hijau dan semak samun. Area tu masih belum dibangunkan. Ini yang membawa kepada persoalan saya awal2 tadi, sebab setahu saya seksyen 8 tak ada development lagi, cemana plak org nak cari umah sewa kat seksyen 8 ni ...

So the staff also confirm keseluruhan seksyen 5 tu adalah seksyen 5. Mana posmen dapat idea itu seksyen 8 or the penduduk banglo itself kata itu seksyen 8 adalah diluar siasatan dan pengetahuan saya.   :D

Sekian warta jam 12.09 p.m.


EMMMMMMMMMM..........itu macam ka. heran-heran, ini cerita tahun 2007. sori le geng, buat u all confuse je.


Tu yg heran.... rumah sapa dia nmpak kat dalam tu..... Bunian kot?
Dia ingat seksyen 8 kat Bandar Bangi la tu!! Mamat yang sama tu response untuk iklan rumah sewa kat Mines.
Title: Re: rumah sewa di seksten 8
Post by: Trojan5 on 02 Jun, 03:28:50 PM
Betul la..... tang Seksyen-seksyen ramai yg kompius sket..... org ingat Bangi je...
Title: Re: rumah sewa di seksten 8
Post by: mrs_madie on 02 Jun, 03:37:39 PM
Uikss .. jauh beza susunan seksyen Bandar Baru Bangi ngan Bukit Mahkota nih .. apsal leh confuse lak .. BBB tuh lagik confuse ..  :D
Title: Re: rumah sewa di seksten 8
Post by: Trojan5 on 02 Jun, 03:42:55 PM
Uikss .. jauh beza susunan seksyen Bandar Baru Bangi ngan Bukit Mahkota nih .. apsal leh confuse lak .. BBB tuh lagik confuse ..  :D

Sbb kitakan kawasan baru.... Perkataan "Seksyen" tu bila disebut, terus diaorang ingat BBB... nk wat camne....? Rasanya cina nk pasang kabinet tu pun sama...  ;D ;D ;D... Klau dia pg Sek 8 Bkt Mahkota... makanya rumah Bunian la dia pasang kabinet.....  :D :D :D :D
Title: Re: rumah sewa di seksten 8
Post by: fajar on 02 Jun, 03:45:25 PM
sedara skian, udah le konfius mengkonfius ni. kan warta jam 12 tadi oleh mrs madie dah jelas. jom kita cycle.

ok kita tutup sini, buka cite lain lak
Title: Re: rumah sewa di seksten 8
Post by: Wazzatldmuchampions on 07 Jun, 11:22:45 PM


aduhyaiiiii.....dah wujud ke seksyen 8 ni.....
conpius tahap gaban.....
Title: Re: rumah sewa di seksten 8
Post by: BMAAJ on 08 Jun, 03:48:53 AM
bukit mahkota ada di ceras, banting dan johor

seksyen 8 bukit mahkota mungkin araprop buat di alam cyber, kawan yang nak sewa jumpe ke rumah tu. Tunggu respons
Title: Re: rumah sewa di seksten 8
Post by: bayan budiman on 16 May, 01:10:05 PM
yg betulnya bungalow dan semi-D sek 5 tu adalah fasa 8A. fasa pembinaan. tak ada kena ngena ngan seksyen. Mungkin info inilah yg mengelirukan... Sek 5 masih ttp sek 5..