Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Komuniti Putra Mahkota => Bandar Seri Putra => D'Sentral Terrace 6A => Topic started by: putra1500 on 25 Jun, 02:56:56 PM

Title: D'Sentral memang best
Post by: putra1500 on 25 Jun, 02:56:56 PM
Mana yang lain nie???

Apapun, D'sentralian memang best... BSP best...
Title: Re: D'Sentral memang best
Post by: pukat_tarik on 11 Jul, 12:22:12 PM
Mana yang lain nie???

Apapun, D'sentralian memang best... BSP best...

mlm ni... geng d'sentral main futsal kat nilai 3
Title: Re: D'Sentral memang best
Post by: namatakpenting on 12 Jul, 07:41:52 AM
Kat Mawar tak de genglah... kalau nak join boleh ke?

Kat Bangi lama pun sekarang dah ada Futsal court... waktu malam boleh nampak dari Mawar cahaya cerah kat Bangi lama.

Mungkin boleh pindah situ.. dekat sikit.

Boleh join ke...aku tak teror, tapi nak gak bersukan.
Title: Re: D'Sentral memang best
Post by: wiszita on 14 Jul, 05:09:40 PM
Memang best, byk aktiviti esp futsal kat nilai 3
samapi dah sebulan tak dpt main sebab keje punyer pasal........... :) :) :)
tapi bila keje tak de sureeeee turun.

Hidup D' Sentrallllllll.............. :) :)
Title: Re: D'Sentral memang best
Post by: amir on 30 Jul, 02:54:14 PM
boleh wujudkan geng.. takkisah laa dari blok mana.. kwsn rumah mana pun.. (yang pasti D'sentral mmg best) ahaks! ahaks! ahaks!

sapa ada joint futsal... aku rasa cam nak joint je.. ada sesaper...
jemput2 laa....
Title: Re: D'Sentral memang best
Post by: xwindow on 31 Jul, 08:51:44 PM
salam to all d-sentrallian,

aku baru aje pindah ke D-SENTRAL 6B, #6 jln 3/b Isnin haritu, masih lagi dlm proses nak membiasakan diri dgn suasana di BSP ni.

Ada group yg main badminton ke?futsal pun bleh tapi prefer badminton lagi (psl dah lama tak main futsal+stamina nak lari dah kureng).

Looking fwd if got members to play.
Title: Re: D'Sentral memang best
Post by: komot on 01 Aug, 01:13:40 AM
badminton x de court yg dekat ler bro...

terdekat kt bandar baru nilai
tapi ada 3 court dn lantai simen

best main kalu kt putrajaya, percint 16 atau 8 atau 9
nak book bole tapi kenal awal2 ler....sejam rm8 sahaja
cukup korum bole ler set2 kan
Title: Re: D'Sentral memang best - Main Futsal!
Post by: pukat_tarik on 01 Aug, 12:09:24 PM
PEMBERITAHUAN!!

Salam,

Aktiviti futsal dijalankan seperti biasa!

Bila?  Mlm ni, 10.00pm, 1/08/08
Di mana? Pusat Futsal Nilai 3

Amacam ada berani ka?? nak join pm aku!
Title: Re: D'Sentral memang best
Post by: xwindow on 04 Aug, 09:54:53 PM
Quote
Posted by: komot
Insert Quote
badminton x de court yg dekat ler bro...

terdekat kt bandar baru nilai
tapi ada 3 court dn lantai simen

best main kalu kt putrajaya, percint 16 atau 8 atau 9
nak book bole tapi kenal awal2 ler....sejam rm8 sahaja
cukup korum bole ler set2 kan

setakat nie mmg aku main dkt Precint 16 Putrajaya ler,biasa main jumaat mlm dgn opismate aku,ni dah dkt 2 minggu tak main psl tak cukup korum(member pi outstation oversea) kalau cukup korum dkt D'S6A/B bleh pi main sama2 dkt sana.
Title: Re: D'Sentral memang best
Post by: amir on 06 Aug, 10:17:23 AM
aku sokong laa kalau ada team... at least leh laa wat kuarkan peluh2, dah lama stop main sport ni... takder kaki....
kalau ada... atau nak wujudkan.... just let me know.... k
Title: Re: D'Sentral memang best
Post by: MaSsArO on 06 Aug, 11:42:36 AM
Ada gak rasa nak join... dah dekat 2 bulan x main. Nilai 3 kat area mana futsal court tu? Mmg dekat area kedai2 tu ker?
Title: Re: D'Sentral memang best
Post by: amir on 06 Aug, 01:11:21 PM
hr tu ada jugak org ajak ghi sana.. masalahnya mmg tak tahu pun tmpt tu... esok kalau seaper dah ready nak main.. lepas raya boleh set-up  team... amacam.. ada sesaper nak follow...
Title: Re: D'Sentral memang best
Post by: MaSsArO on 06 Aug, 04:11:04 PM
Ok gak tu En Amir....  :)
En Pukat_tarik, tiap2 jumaat malam ada main ke?
Title: Re: D'Sentral memang best
Post by: pukat_tarik on 08 Aug, 11:12:58 AM
PEMBERITAHUAN!!

Salam,

Aktiviti futsal dijalankan seperti biasa!

Bila?  Mlm ni, 10.00pm, 08/08/08
Di mana? Pusat Futsal Nilai 3


Amacam ada berani ka?? nak join pm aku!

Direction ---> lepas guard BM, jalan terus don't belok2 jumpa simpang kedua belok kanan(betul2 depan kilang hexagon dikiri dan tangki air dikanan) go straight dan selepas jln menurun bukit akan nampak di sebelah kiri anda pusat futsal nilai.. kilang pertama slps turun bukit tu.. ;D

susah2.. kita carpool.. tunggu kat area takraw d'sentral 9.35pm..
Title: Re: D'Sentral memang best
Post by: amir on 10 Aug, 01:53:25 PM
carpool tu bagus jugak... aku pun cam blur la tmpt tu, ko main ngan sapa yek!.. ada group ke?
Title: Re: D'Sentral memang best
Post by: cienoet on 27 Aug, 05:17:14 PM
alahai encik pukat..ada org tanya tu... 
Title: Re: D'Sentral memang best
Post by: zul on 27 Aug, 05:29:40 PM
nampak bunner takzirah oleh Ust Farid Ravi pada 30/08/2008...
kat mana yea?..
Title: Re: D'Sentral memang best
Post by: BSP on 27 Aug, 05:55:58 PM
nampak bunner takzirah oleh Ust Farid Ravi pada 30/08/2008...
kat mana yea?..

Info..

Assalamaualaikum,

Tarikh: 30 Ogos 2008 (Sabtu)

Masa : Bermula - 9.00pm

Atur cara : -Ketibaan tetamu
                -Majlis bermula dengan Tazkirah oleh Ustaz Mohd Fariz Ravi Abdullah             
               - Doa Selamat
                -Jamuan
                -Bersurai

Tempat : Padang Permainan (Berhadapan Semi D/Putra 96)

Ajuran : Kelab Sukan Bandar Seri Putra

Jemputan : Penduduk-penduduk Bandar Seri Putra semua di jemput hadir ke Majlis tersebut.

** banner (di simpang masuk jalan utama) / Flyer - sudah diedarkan...

Title: Re: D'Sentral memang best
Post by: MEEA on 20 Apr, 09:12:00 AM
d'SENTRAL 6B bestttttttt....minggu depan kita gi sama sama gotong royong ye kengkawan.....syoknya dapat berhimpun sekali sekala cam ni bolehlah kita berkenalan dengan lebih erat agar dapat mewujudkan suasana kejiranan yang harmoni. Hidup D'sentraliannnnnnnnn
Title: Re: D'Sentral memang best
Post by: mydotnet on 27 Apr, 12:10:47 PM
d'SENTRAL 6B bestttttttt....minggu depan kita gi sama sama gotong royong ye kengkawan.....syoknya dapat berhimpun sekali sekala cam ni bolehlah kita berkenalan dengan lebih erat agar dapat mewujudkan suasana kejiranan yang harmoni. Hidup D'sentraliannnnnnnnn


Go...go...go....D Central !!!    ;D
Title: Re: D'Sentral memang best
Post by: kasutburuk on 14 May, 02:53:47 PM
best memang best tapi pecah rumah menjadi2 kita sama2 mmbantu
Title: Re: D'Sentral memang best
Post by: MEEA on 14 May, 04:25:35 PM
Betul tu....rumah saya baru kena hari isnin baru ni.....sama samalah kita ambil tahu hal jiran2 bukan nak kepoh tapi ambil tahu sikit sikit .....baru tinggal kat sini setahun dan dulu rasa seronok sangat tinggal kat sini tapi la ni rasa cuak semacam je. Hari hari gi keje tapi hati berdebar debar ...... baru baru ni jiran saya yang tak kerja kata dah ada pulak budak melayu lelaki 4 org naik kete iswara colour gelap tekan loceng rumah dia tanya nak tengok barang ( gores dan menang kot) tapi jiran saya tak layan pastu siap budak tu tanya lagi hari ni kak keje ke cuti......apasal dia tanya cam tu ye.........misteriiiiii