Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Isu Umum Putra Mahkota => Pengumuman => Topic started by: OffshoreMan on July 08, 2009, 09:21:34 AM

Title: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: OffshoreMan on July 08, 2009, 09:21:34 AM
Sejak kebelakangan ni ada satu kereta... Honda Putih.  Kalau lalu depan rumah saya memang mcm nak pecah semua tingkap... Taulah Eksoz kereta hang power! tapi be considerate sikit... BABY NAK TIDOR!!! 

btw: Kereta Ferari Merah yg selalu lalu depan rumah saya pun tak de lah nak VROOOOM VROOOM mcm lu bro!
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: ZUE2418 on July 08, 2009, 04:06:41 PM
Salam...

Orang BBM ker.... Akak selalu terserempak kat hway.... dalam kul 6.45... gitu..... bunyi berderum deram... tapi lajunyer tak ler selaju mana....... bosan sungguh kalau pagi2 jumpa mamat ni....... Macam dia sorang jer bayar cukai....... Baru ari ni tau dia jiran En SS.....tension wooooo dapat jiran cam gini... sabor jer la.....
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: wanna be R3 owner on July 08, 2009, 05:57:25 PM
Rasa2 honda civic ni... Civic baru ke lama? kedua2 jenis kereta ni ada kat sini, dua2 bunyi kuat. Saya pun ada perasan 2 kereta bunyi gegar kampung ni. Anak saya tidur dalam kereta pun terbangun kalau kereta ni jalan kat sebelah.
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: OffshoreMan on July 08, 2009, 07:37:01 PM
saya tak tau dia dok mana... tapi yg pasti lalu depan rumah... isk.... Pelik betui manusia ni.. bunyi kuat kuat bukan dapat apa pun.. dapat sumpah seranah ada le... cukup 40 orang sumpah kan dah jadi lain pulak nanti...
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Azlan on July 08, 2009, 07:57:05 PM
get the plat number and put it here
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: mierock on July 08, 2009, 10:55:57 PM
pak leman,

apa kata kita pakat ramai ramai, pinjam ekzos buluh, pasang kat 40 - 50 kereta, pas tu press minyak kuat kuat kat depan rumah dia. try tengok, dia keluar rumah ke tak.

aku rasa mamat tu keretanya rosak, tu jadi pakai ekzos buluh. segala macam punya rosak dia dah tak dengar lagi dah
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: ZUE2418 on July 10, 2009, 03:50:46 PM
Salam...

Pagi semalam jumpa lagi kat hway...... suka cucuk bontot kereta orang......... kelam kabut kereta depan dia... Kalau dia buat kat kak zura.. aku x kan alih punya... berani.. langgar.. tenguk... nak ajar dia sikit..... gila meroyan agaknyer...
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: azmi_K on July 10, 2009, 04:07:53 PM
pernah terserempak dgn mamat ni.. menuju bukit mahkota, tak adalah laju mana.. torque pun tak adalah sepower mana.. gempak aje lebih... setakat dapat maki orang buat apa taruk ekzos bising-bising... kita hidup jangan dok menyusahkan orang lain sudah..
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Trojan5 on July 10, 2009, 04:16:40 PM
Rasanya Civic yg baru tu kannn..... ada gak jpe kat kedai Sek 4...... memang bunyik bising ya amat....
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: mierock on July 10, 2009, 05:16:58 PM
rumah dia kat mana...??? nanti  malan aku panjat, sumbat mercun bola dengan mercun bom kat dalam exhaust buluh dia. tuuu dia, baru power punye meletup.
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Trojan5 on July 10, 2009, 05:44:51 PM
rumah dia kat mana...??? nanti  malan aku panjat, sumbat mercun bola dengan mercun bom kat dalam exhaust buluh dia. tuuu dia, baru power punye meletup.

Nak sumbat? kene pakai banyak tu.... lubang ejos besar gedabak tuuuu.....
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: mierock on July 10, 2009, 07:27:39 PM
tak de hal bro.. aku ada dua bungkus. nak main aku ada anak kecik. nak main kat kampung, mak aku marah. memekak katanya, walau pun dia tak berapa dengar. aku main kat rumah mak mentua aku, terbom anak kucing. aku tak tau dia ada kat dalam kolong, kepaw... mati tiga ekor. tu yang tertangguh permainan mercun aku nie. sebungkus dah anak sedara aku mintak. ada la dua bungkus lagi. bom ada 50 biji, bola ada 100 biji. muat tu exhaust buluh tu.

tapi... aku takut kalau kalau, mamat tuan punye kereta tu pun masuk forum..... gagal nanti rancangan ni
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: kedainasfa on July 10, 2009, 10:21:34 PM
Salam...

Pagi semalam jumpa lagi kat hway...... suka cucuk bontot kereta orang......... kelam kabut kereta depan dia... Kalau dia buat kat kak zura.. aku x kan alih punya... berani.. langgar.. tenguk... nak ajar dia sikit..... gila meroyan agaknyer...

bagus tu kak.....saya pun klau kena macam tu,saya x akan alih keta ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Trojan5 on July 11, 2009, 08:30:07 AM
bagus tu kak.....saya pun klau kena macam tu,saya x akan alih keta ;D

Saya pun camtu..... klau sy berada dilorong yg betul.... biarlah dia cucuk..... penat nnt dia pg  la..... mngkin duit x cukup nk isi minyak kot... tu yg cucuk org tu, curik angin.....  ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: kedainasfa on July 11, 2009, 09:10:36 AM
bagus tu kak.....saya pun klau kena macam tu,saya x akan alih keta ;D

Saya pun camtu..... klau sy berada dilorong yg betul.... biarlah dia cucuk..... penat nnt dia pg  la..... mngkin duit x cukup nk isi minyak kot... tu yg cucuk org tu, curik angin.....  ;D

hahhaha.....curik angin.....jimat minyak ;D ;D

p/s teringat masa blajar dulu....masa kat highway suka dok belakang bas.....curik angin....laju cket motor ;D ;D ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Trojan5 on July 11, 2009, 09:41:21 AM
bagus tu kak.....saya pun klau kena macam tu,saya x akan alih keta ;D

Saya pun camtu..... klau sy berada dilorong yg betul.... biarlah dia cucuk..... penat nnt dia pg  la..... mngkin duit x cukup nk isi minyak kot... tu yg cucuk org tu, curik angin.....  ;D

hahhaha.....curik angin.....jimat minyak ;D ;D

p/s teringat masa blajar dulu....masa kat highway suka dok belakang bas.....curik angin....laju cket motor ;D ;D ;D

Tp rasenya owner honda civic tu bukan bebudak lg.....  :D :D :D :D :D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Wazzatldmuchampions on July 13, 2009, 02:43:04 PM
rumah dia kat mana...??? nanti  malan aku panjat, sumbat mercun bola dengan mercun bom kat dalam exhaust buluh dia. tuuu dia, baru power punye meletup.

Nak sumbat? kene pakai banyak tu.... lubang ejos besar gedabak tuuuu.....

cket hari lagi motor ko pun pakai ekzos besar kan....ha ha ha kawan nak standby mercun bola..200 biji.... ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Trojan5 on July 13, 2009, 05:51:08 PM
cket hari lagi motor ko pun pakai ekzos besar kan....ha ha ha kawan nak standby mercun bola..200 biji.... ;D

Aisey bro..... 200 mana cukup...... up la sket......  ;)
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: mierock on July 13, 2009, 06:08:10 PM
susah woo... sekarang nak bawak masuk susah. polis hutan banyak tunggu
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Trojan5 on July 13, 2009, 06:17:00 PM
susah woo... sekarang nak bawak masuk susah. polis hutan banyak tunggu

Aisey fren.... xmau ikut hutan la...... ikut jalan raya xbleh mehhhhh? ;D ;D ;D ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: mierock on July 13, 2009, 07:30:34 PM
semua tempat ada polis hutan tunggu. ikut jalan, dia tunggu. ikut sungai lagi dia tunggu. kena tengok kat kedai kedai runcit. biasa diaorang ada stock punya. mau bom ikan la kawan.
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Trojan5 on July 13, 2009, 07:39:40 PM
semua tempat ada polis hutan tunggu. ikut jalan, dia tunggu. ikut sungai lagi dia tunggu. kena tengok kat kedai kedai runcit. biasa diaorang ada stock punya. mau bom ikan la kawan.

Dulu Jalan Petaling pun ada jual maaa....... Ampang pun ada.....
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: mierock on July 14, 2009, 08:26:11 AM
kat sini mahal bro. kelantan baru rm 10 je untuk bola, 12 untuk bom
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Wazzatldmuchampions on July 14, 2009, 09:34:27 AM


kat mana ada jual....kawan nak meneruskan aktiviti membakar mercun....anjing pun dah banyak skrg ni.....
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Trojan5 on July 14, 2009, 09:35:41 AM
kat sini mahal bro. kelantan baru rm 10 je untuk bola, 12 untuk bom

Cantek la klau camtu..... nk kirim blehhhhh?
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidu
Post by: aminha on July 15, 2009, 01:18:23 AM
get the plat number and put it here

Yang aku tau.... ada dua kereta honda civic putih serupa....satu dok kat Sri Putra...yang satu lagi dok kat Bkt Mahkota.... yang aku selalu aim ni kat area tempat aku. Nak keluar simpang pun kasi vroom vroom, supaya orang tau gahnya honda aku nih... tapi ##BONGOK##...perkataan paling kasar sikit ##BODOHHH##... sorry to say laaa... kalau taman BBM ni KELUARGA dia punya lantak la suka ati nak wat pe. Hormat la jiran tetangga...orang ada baby, terkejut...menangis lagi... apa dia tak de anak ke?.. timbang rasa la sikit...sekolah tinggi-tinggi, jangan la tahap kebodohan tu meningkat-ningkat. Sebaik-baik kejadian makhluk yang Allah ciptakan adalah MANUSIA yang mempunyai kebijaksanaan AKAL untuk berfikir. piker-piker la..

Citer pasal h/way pun sama lak kena kat aku....cocok bontot kereta rapat-rapat.... dah dua kali...kali ke-3 aku tekan brek cukup2 kasi melekat honda dia kat bontot kereta aku...siap main lampu lagi tuh suh ke tepi cepat.... harap bunyi je bagus...power out. Bila dah kasi dia lalu, pastu aku cocok bontot kereta dia...tak nak lak ketepi... pls la forumer kat sini semuanya menyampah....namanya pun MELAYU, badan leh tahan besar...kepala tak da rambut...botak la tu senang citer....no plate pun senang ingat...44. Kalau jumpa kereta honda ni.....hon-hon la...tunjuk tanda 'bagus' je kat dia....kereta power la katakan...

Sorry moderator...aku pun dah tahap PANASSSSS ni....
   >:( >:( >:( >:( >:(
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: wanna be R3 owner on July 15, 2009, 08:33:22 AM
Letak aje no plat penuh kat sini, tak yah sorok2. Biar semua orang tau >:(... Saya dah lama tak jumpa kereta ni mungkin sbb keluar lambat sikit. Saya paham kepanasan tuan.. sbb saya dah kena dulu.. kalau orang tu betul2 racer dia tau beza jalan raya dan track. Itu sume gaya aje lebih. Kalau dah kawin kesian kat anak dia sebab dapat bapak yang tak pikir pasal orang lain. Kalau ekzos besar pun tak pe tapi bawak la slow sikit bro!
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: sbj_s5 on July 15, 2009, 08:36:23 AM

Kawan2, abang2, akak2 yg budiman.....

Saya rasa xguna kita mengutuk, mengata, menyatakan kemarahan kat forum ni saja, kalau tuanpunya kereta Honda TypeR tu tak tak baca forum!!!  So the best thing is, masa dia tgh santai, tgh bersiar2 kat kedai BBM tu, tahan & dan bgtau je laa... yg ejoss kete dia tu menyebabkan pencemaran bunyi serta menyakitkan hati org sekeliling.... abis cerita!!! Terpulang kpd dia samada nak tukaw ejos ke, atau nak tukaw kpd ejoss perang lg besaw ke.. janji dia tau!!!

p/s :  Penah gak nak cuba cucuk mamat @ minah ni tp dh belok ke sek6 la plak... wakakakakaka!!! ;D ;)
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: nassir on July 15, 2009, 08:44:28 AM
kak sbj_s5

nanti pape jgn cucuk saya ye,saya tak bersalah







p/s: saya pakai honda kapcai je
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidu
Post by: F4iring on July 15, 2009, 08:52:28 AM
get the plat number and put it here

Yang aku tau.... ada dua kereta honda civic putih serupa....satu dok kat Sri Putra...yang satu lagi dok kat Bkt Mahkota.... yang aku selalu aim ni kat area tempat aku. Nak keluar simpang pun kasi vroom vroom, supaya orang tau gahnya honda aku nih... tapi ##BONGOK##...perkataan paling kasar sikit ##BODOHHH##... sorry to say laaa... kalau taman BBM ni KELUARGA dia punya lantak la suka ati nak wat pe. Hormat la jiran tetangga...orang ada baby, terkejut...menangis lagi... apa dia tak de anak ke?.. timbang rasa la sikit...sekolah tinggi-tinggi, jangan la tahap kebodohan tu meningkat-ningkat. Sebaik-baik kejadian makhluk yang Allah ciptakan adalah MANUSIA yang mempunyai kebijaksanaan AKAL untuk berfikir. piker-piker la..

Citer pasal h/way pun sama lak kena kat aku....cocok bontot kereta rapat-rapat.... dah dua kali...kali ke-3 aku tekan brek cukup2 kasi melekat honda dia kat bontot kereta aku...siap main lampu lagi tuh suh ke tepi cepat.... harap bunyi je bagus...power out. Bila dah kasi dia lalu, pastu aku cocok bontot kereta dia...tak nak lak ketepi... pls la forumer kat sini semuanya menyampah....namanya pun MELAYU, badan leh tahan besar...kepala tak da rambut...botak la tu senang citer....no plate pun senang ingat...44. Kalau jumpa kereta honda ni.....hon-hon la...tunjuk tanda 'bagus' je kat dia....kereta power la katakan...

Sorry moderator...aku pun dah tahap PANASSSSS ni....
   >:( >:( >:( >:( >:(

perghhhhh....ni betul2 marah ni....relax bro, aku pon marah gak kena cucuk2 ni..... ;D

p/s: saya bw keter slow ajer....jangan la korang cucuk2 aku pulak....selalu bw anak antar nursery seksyen 2 awal pagi, tu yg bw slow.....nanti anak aku marah pasal bw keter laju2.... ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: mImOsaPudiCa on July 15, 2009, 10:04:30 AM
pagi2 kul brapa yer honda putih ni slalu kuar.... x pnh tserempak plk... kuar awal x jmpa, kuar lwat pn x jmpa... ;D ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: sbj_s5 on July 15, 2009, 10:31:19 AM
kak sbj_s5

nanti pape jgn cucuk saya ye,saya tak bersalah

p/s: saya pakai honda kapcai je


Nassir,

eehh ehh... ader ke kena cucuk nih????   maaf la yerk....

xde la nak cucuk x tentu pasal, tapi kalau ada yg bawa 20km/hr tp duk lorong kanan jgn le salahkan owang kalau kete blakang duk rapat kat bumper.... kena la fikir kr org lain gak yg bwk kete gak....

Kalau nk tengok org bawak kete dgn skill like F1 driver, tunggu lah kul 7.30 time nak antar anak skolah, memasing bwk laju berdesup sbb nak kejaw masa sblm loceng berbunyi..
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: CaptRahman on July 15, 2009, 10:37:44 AM
kak sbj_s5

nanti pape jgn cucuk saya ye,saya tak bersalah

p/s: saya pakai honda kapcai je


Nassir,

eehh ehh... ader ke kena cucuk nih????   maaf la yerk....

xde la nak cucuk x tentu pasal, tapi kalau ada yg bawa 20km/hr tp duk lorong kanan jgn le salahkan owang kalau kete blakang duk rapat kat bumper.... kena la fikir kr org lain gak yg bwk kete gak....

Kalau nk tengok org bawak kete dgn skill like F1 driver, tunggu lah kul 7.30 time nak antar anak skolah, memasing bwk laju berdesup sbb nak kejaw masa sblm loceng berbunyi..
Bukan lorong kanan aje. Kat highway 3 lorong kalau bawa perlahan tu dok lorong paling kiri!!  Ni nak duduk lorong tengah aje, malas nak keluar masuk lah tuu, tapi meyusahkan pengguna lain. Kadang kadang ada yang bawa terlampau perlahan sampai lori kargo fully loaded pun nak mencucuk juga.
Nak kena buat macam kat Korea, kalau di highway ada tempat tu, tak boleh bawa kurang dari 50 Km/jam.
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: mImOsaPudiCa on July 15, 2009, 10:43:10 AM
Bukan lorong kanan aje. Kat highway 3 lorong kalau bawa perlahan tu dok lorong paling kiri!!  Ni nak duduk lorong tengah aje, malas nak keluar masuk lah tuu,  tapi meyusahkan pengguna lain. Kadang kadang ada yang bawa terlampau perlahan sampai lori kargo fully loaded pun nak mencucuk juga.
Nak kena buat macam kat Korea, kalau di highway ada tempat tu, tak boleh bawa kurang dari 50 Km/jam.
[/quote]


pg td sy jumpa 1 kete myv itam.... poyo jer dok lorong tengah.... dh bg bem pun.... selamber badak jer.....jap laju, lap slow... geram gk... bile sy motong.... kesian tgk muka kakak driver tu.... cam takut2 jer bw kete kt highway....  ;D ;D .... bru dpt lesen P kot.... ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: sbj_s5 on July 15, 2009, 10:45:24 AM
kak sbj_s5
nanti pape jgn cucuk saya ye,saya tak bersalah
p/s: saya pakai honda kapcai je
Nassir,
eehh ehh... ader ke kena cucuk nih????   maaf la yerk....
xde la nak cucuk x tentu pasal, tapi kalau ada yg bawa 20km/hr tp duk lorong kanan jgn le salahkan owang kalau kete blakang duk rapat kat bumper.... kena la fikir kr org lain gak yg bwk kete gak....
Kalau nk tengok org bawak kete dgn skill like F1 driver, tunggu lah kul 7.30 time nak antar anak skolah, memasing bwk laju berdesup sbb nak kejaw masa sblm loceng berbunyi..
Bukan lorong kanan aje. Kat highway 3 lorong kalau bawa perlahan tu dok lorong paling kiri!!  Ni nak duduk lorong tengah aje, malas nak keluar masuk lah tuu, tapi meyusahkan pengguna lain. Kadang kadang ada yang bawa terlampau perlahan sampai lori kargo fully loaded pun nak mencucuk juga.
Nak kena buat macam kat Korea, kalau di highway ada tempat tu, tak boleh bawa kurang dari 50 Km/jam.


haa... at last lorong kiri  kosong, sbbb semua nak ke tengah  & kanan shj..
Kalau faham peraturan jalanraya xpe, tapi pemandu kat Mesia ni degil, ada sesetengah tu perasan yg dia sensorang  je yg guna jalanraya... tapi bila kena cucuk marah la plak....
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: nassir on July 15, 2009, 11:51:30 AM
nanti saya nak tuka kete sports rim stended,dok lorong 3 ..ada kete depan je saya high beam...kalau nasib baik saya cucuk aje..
lagi lagi itu implezaaaaa biru... ;D ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Wazzatldmuchampions on July 15, 2009, 02:20:12 PM
nanti saya nak tuka kete sports rim stended,dok lorong 3 ..ada kete depan je saya high beam...kalau nasib baik saya cucuk aje..
lagi lagi itu implezaaaaa biru... ;D ;D


tukar rim pajero je bro....ngam-ngam suluh tang biji mata...... ;D ;D ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: nassir on July 15, 2009, 02:35:02 PM
cara gak tu,lagi2 kalau lalu tol ;D

kak sbj_s5,jgn marah ye..gurau kasar je  ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: aminha on July 15, 2009, 05:15:33 PM
Letak aje no plat penuh kat sini, tak yah sorok2. Biar semua orang tau >:(... Saya dah lama tak jumpa kereta ni mungkin sbb keluar lambat sikit. Saya paham kepanasan tuan.. sbb saya dah kena dulu.. kalau orang tu betul2 racer dia tau beza jalan raya dan track. Itu sume gaya aje lebih. Kalau dah kawin kesian kat anak dia sebab dapat bapak yang tak pikir pasal orang lain. Kalau ekzos besar pun tak pe tapi bawak la slow sikit bro!

Bayangkan aku pun tgh laju gak....rasa2nya dalam 130km/j...pada aku laju suam-suam kuku je...pagi la katakan... maklum la kes lambat kuar umah.... masa aku kat lane kanan, tgh dok layan memandu nih...tetiba kat belakang kereta aku dari jauh dah main lampu.....dah dekat pun main lampu lagi... pastu dia pandu cam ular kiri kanan kiri kanan.... supaya kita kat depan tu "KETEPI LA...AKU NAK CEPAT NIH"...mungkin inilah yang dia katakan....

Allo...jalan tu aku bayar tol...mana2 orang guna h/way tu pun bayar tol gak... apalagi darah dah naik paras tengkuk dah....aku bagi dia lalu dulu...pastu aku kejar.... cocok belakang dia... aku bukak lampu besar... peduli apa..aku ingatkan bini dia nak bersalin kembar.... tah apa yang dia nak kejar tah...jangan piker aku tak leh cocok kereta orang.... kalau cara memandu tak sopan kat jalan raya... orang akan mengumpat. Aku jumpa lagi Honda Putih yang ekzos muat 5 anak kucing tu lepas ni...tau la apa nak buat....

Sorry la pada semua forumer....pasal issue yang aku taip nih... kata orang "ala cakap je lebih, buatnya tak..." tengok la apa aku nak buat nanti...
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: nassir on July 15, 2009, 05:22:38 PM
baru teringat,tp taktau la kete tu atau tak

civic lama tak lamala thn 2000 ke atas tgh basuh kat S&M

budak muda yg bawak,pakai spek rayban petaling street dan bawak notebook beg free

Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: sbj_s5 on July 15, 2009, 06:03:12 PM
cara gak tu,lagi2 kalau lalu tol ;D

kak sbj_s5,jgn marah ye..gurau kasar je  ;D

eehh ehh .. x marah laa.... ;D  ;D
hati misti baik kan... senyum selalu....

'Smile....... eventhough your heart is aching'
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: penjejak on July 23, 2009, 12:12:04 AM
aku dok baca dari page satu
sampai last page,harap2 nomor kete tu kuar,tapi takde ...
takde sapa sapa berani conferm plate number kete nih ke? hehe.
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidu
Post by: Wan Z on July 23, 2009, 08:13:22 AM
Letak aje no plat penuh kat sini, tak yah sorok2. Biar semua orang tau >:(... Saya dah lama tak jumpa kereta ni mungkin sbb keluar lambat sikit. Saya paham kepanasan tuan.. sbb saya dah kena dulu.. kalau orang tu betul2 racer dia tau beza jalan raya dan track. Itu sume gaya aje lebih. Kalau dah kawin kesian kat anak dia sebab dapat bapak yang tak pikir pasal orang lain. Kalau ekzos besar pun tak pe tapi bawak la slow sikit bro!

Bayangkan aku pun tgh laju gak....rasa2nya dalam 130km/j...pada aku laju suam-suam kuku je...pagi la katakan... maklum la kes lambat kuar umah.... masa aku kat lane kanan, tgh dok layan memandu nih...tetiba kat belakang kereta aku dari jauh dah main lampu.....dah dekat pun main lampu lagi... pastu dia pandu cam ular kiri kanan kiri kanan.... supaya kita kat depan tu "KETEPI LA...AKU NAK CEPAT NIH"...mungkin inilah yang dia katakan....

Allo...jalan tu aku bayar tol...mana2 orang guna h/way tu pun bayar tol gak... apalagi darah dah naik paras tengkuk dah....aku bagi dia lalu dulu...pastu aku kejar.... cocok belakang dia... aku bukak lampu besar... peduli apa..aku ingatkan bini dia nak bersalin kembar.... tah apa yang dia nak kejar tah...jangan piker aku tak leh cocok kereta orang.... kalau cara memandu tak sopan kat jalan raya... orang akan mengumpat. Aku jumpa lagi Honda Putih yang ekzos muat 5 anak kucing tu lepas ni...tau la apa nak buat....

Sorry la pada semua forumer....pasal issue yang aku taip nih... kata orang "ala cakap je lebih, buatnya tak..." tengok la apa aku nak buat nanti...

ok..ok...nanti bleh kasi laporan kat sini apa yg dah berlaku yer.. ::)
sebagai pengajaran bersama...
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: asnuru on July 27, 2009, 03:59:42 PM
...tembak je dgn senapang gajah! Baru padan dgn muka dia! >:( >:(



p/s. tapi tembak kat ekzos dia le... :D ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: wanna be R3 owner on August 03, 2009, 09:27:37 AM
Secara rasminya, kereta yang kita anti sgt tu no pendaftaran dia AGR 44 , ape yang buat aku tulis hari ni tak lain dan tak bukan oleh kerana kereta ni tersangat lah kurang ajar nye... tak reti hormat orang.... makcik goreng pisang kat simpang pun boleh cerita pasal kereta ni... maaf lah bahasa saya. Dari makluman dia ni geng2 Banchik Auto, satu lagi pusat masalah kat Bukit Mahkota ni. Dari Toyota lama, Myvi, sampaila Subaru.. semua geng perasan bagus ade kat bengkel ni.. Woi bro kalau lu ade lat dalam forum ni, dah ramai racer gua kenal dari R3 driver sampai la Honda driver.. tak de la mabuk drive macam lu... Orang ade anak la brO!!! Boikot Banchik Auto!!! Geramnye...... Istighfar byk2 bro kasi lari sikit lu punya setan..Maaf sekali lagi.
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Tomatoman on August 03, 2009, 09:34:26 AM
mintak maaf la kerana mencelah...since kita dah dpt tau sape owner kereta and bengkel kereta...tak manis n elok kita mencaci or boiket bengkel bangsa kita sendiri...apa kata kita lantik ketua kampung or ahli surau untuk bagi nasihat (cara baik) kat bengkel kereta n owner kereta..

Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Wazzatldmuchampions on August 03, 2009, 09:47:14 AM
Secara rasminya, kereta yang kita anti sgt tu no pendaftaran dia AGR 44 , ape yang buat aku tulis hari ni tak lain dan tak bukan oleh kerana kereta ni tersangat lah kurang ajar nye... tak reti hormat orang.... makcik goreng pisang kat simpang pun boleh cerita pasal kereta ni... maaf lah bahasa saya. Dari makluman dia ni geng2 Banchik Auto, satu lagi pusat masalah kat Bukit Mahkota ni. Dari Toyota lama, Myvi, sampaila Subaru.. semua geng perasan bagus ade kat bengkel ni.. Woi bro kalau lu ade lat dalam forum ni, dah ramai racer gua kenal dari R3 driver sampai la Honda driver.. tak de la mabuk drive macam lu... Orang ade anak la brO!!! Boikot Banchik Auto!!! Geramnye...... Istighfar byk2 bro kasi lari sikit lu punya setan..Maaf sekali lagi.

hari jumaat lepas terjumpa kereta ni....nyaris kawan tertonggeng dihimpit di persimpangan lampu isyarat PM....kalau ikut kan panas baran sure muka mamat ni dah kena letup masa kat kedai sek 4.....tapi bila sampai situ tengok dlm kereta ada budak kecik...hati jadi sejuk .....mamat setan tu dah beranak pinak gak.....kalau ada la sekutu mamat tu kat sini ...tlg la nasihat ...bawak keta biar elok sket....tak guna ram kereta tak tentu pasal....org kt bukit mahkota ni tak heran pun ko nak pakai keta apa....rasanya kalau kena lagi sekali ...sendiri mau ingat .....
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Trojan5 on August 03, 2009, 11:32:00 AM
Secara rasminya, kereta yang kita anti sgt tu no pendaftaran dia AGR 44 , ape yang buat aku tulis hari ni tak lain dan tak bukan oleh kerana kereta ni tersangat lah kurang ajar nye... tak reti hormat orang.... makcik goreng pisang kat simpang pun boleh cerita pasal kereta ni... maaf lah bahasa saya. Dari makluman dia ni geng2 Banchik Auto, satu lagi pusat masalah kat Bukit Mahkota ni. Dari Toyota lama, Myvi, sampaila Subaru.. semua geng perasan bagus ade kat bengkel ni.. Woi bro kalau lu ade lat dalam forum ni, dah ramai racer gua kenal dari R3 driver sampai la Honda driver.. tak de la mabuk drive macam lu... Orang ade anak la brO!!! Boikot Banchik Auto!!! Geramnye...... Istighfar byk2 bro kasi lari sikit lu punya setan..Maaf sekali lagi.

Dah agak dah..... dari awal thread dah tau sapa...... Sbb kete ni yg ejos bingit gila......tp rasa skang ejos dia dah senyap sket kot..... Mgkn ejos dah tukar, tp cara pemanduan belum lagi kot..... Amik masa sket rasanya tuhh..  ;)
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: sunny on August 03, 2009, 11:52:47 AM
makhluk macam ni masih tak sedar dunia (pembetulan,...tak sedar akhirat, tapi sedar dunia saja)

dia lupa urusan dia selain dengan Tuhan , yg satu lagi urusan dia sesama insan di muka bumi.

harap berubah, lagi pun awak dah beranak pinak, takut kuah tumpah ke pinggan
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: wanna be R3 owner on August 03, 2009, 12:02:13 PM
Maaf kalau saya terover, tapi rasanye tak pernah boikot bisnes bangsa sendiri, tapi boikot bisnes orang melayu yang dah hilang kemelayuannya... antaranya kurang ajar, kaki kelentong, tak menghormati orang lain dll. Dalam forum ni pun dah ada orang yang kena pau dengan bengkel ni. Rasanya saya sentiasa menyokong bangsa sendiri dan buatan malaysia dari ubat gigi sampai la ke kereta. Malaysia kita sudah berjaya.. Aman makmur bahagia.... Malaysia abadi selamanya... berjaya dan berjaya.. (nyanyi lagu malaysia berjaya masa sekolah rendah) ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: sunny on August 03, 2009, 12:05:45 PM
Maaf kalau saya terover, tapi rasanye tak pernah boikot bisnes bangsa sendiri, tapi boikot bisnes orang melayu yang dah hilang kemelayuannya... antaranya kurang ajar, kaki kelentong, tak menghormati orang lain dll. Dalam forum ni pun dah ada orang yang kena pau dengan bengkel ni. Rasanya saya sentiasa menyokong bangsa sendiri dan buatan malaysia dari ubat gigi sampai la ke kereta. Malaysia kita sudah berjaya.. Aman makmur bahagia.... Malaysia abadi selamanya... berjaya dan berjaya.. (nyanyi lagu malaysia berjaya masa sekolah rendah) ;D

WBR3O,
boleh explain sikit macam mane kwn tu kena pau. Sekadar peringatan bersama
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Trojan5 on August 03, 2009, 12:25:06 PM

WBR3O,
boleh explain sikit macam mane kwn tu kena pau. Sekadar peringatan bersama


Ada kaitan dgn kes kat sini kot....

http://putra-mahkota.com/forum/index.php?topic=448.0 (http://putra-mahkota.com/forum/index.php?topic=448.0)
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: sunny on August 03, 2009, 12:35:45 PM
kes OrangKpgBatu le ni.......... :'(
OrangKpgKayu pun dah banyak terkena, berkepul2 duit melayang, hasil tak dak ???
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Trojan5 on August 03, 2009, 12:39:58 PM
kes OrangKpgBatu le ni.......... :'(
OrangKpgKayu pun dah banyak terkena, berkepul2 duit melayang, hasil tak dak ???

Mgkn le kot..... sy x sure..... mgkn kes @ ada kes lain.....
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Wazzatldmuchampions on August 03, 2009, 02:24:59 PM


sesapa yg bawak keta masuk bengkel tu siap sediakan je la duit bebanyak.....silap haribulan beraya kat Bm je la...
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Wan Z on August 03, 2009, 02:44:17 PM
pilihan di tangan anda..!!!

pilih memartabatkan & menyokong bisnes melayu...
atau
pilih untuk ditipu dan dianiaya...

bukan semua melayu tu islam & bukan semua islam tu melayu...

pandangan saya hanya terhadap golongan kita yang sering mengambil kesempatan & fikir nak untung sahaja...
masih ada melayu yang berniaga dengan ikhlas... contoh.. kedai Hijrah HalalMart...  ;)
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: sunny on August 03, 2009, 03:00:17 PM


sesapa yg bawak keta masuk bengkel tu siap sediakan je la duit bebanyak.....silap haribulan beraya kat Bm je la...

itu la...........
sy tak pasti apa yg bengkel ni dah buat pada kereta sorang hamba Allah ni, yg saya kenali sebagai org yg baik dan murah  hati.
beberapa hari yg lepas, dia bg tau bengkel ini dah minta lebih 2K kat dia, dan kereta beliau masih lagi sakit-sakit ??? ??? ???
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: aminha on August 03, 2009, 06:03:01 PM
Secara rasminya, kereta yang kita anti sgt tu no pendaftaran dia AGR 44 , ape yang buat aku tulis hari ni tak lain dan tak bukan oleh kerana kereta ni tersangat lah kurang ajar nye... tak reti hormat orang.... makcik goreng pisang kat simpang pun boleh cerita pasal kereta ni... maaf lah bahasa saya. Dari makluman dia ni geng2 Banchik Auto, satu lagi pusat masalah kat Bukit Mahkota ni. Dari Toyota lama, Myvi, sampaila Subaru.. semua geng perasan bagus ade kat bengkel ni.. Woi bro kalau lu ade lat dalam forum ni, dah ramai racer gua kenal dari R3 driver sampai la Honda driver.. tak de la mabuk drive macam lu... Orang ade anak la brO!!! Boikot Banchik Auto!!! Geramnye...... Istighfar byk2 bro kasi lari sikit lu punya setan..Maaf sekali lagi.

Dah agak dah..... dari awal thread dah tau sapa...... Sbb kete ni yg ejos bingit gila......tp rasa skang ejos dia dah senyap sket kot..... Mgkn ejos dah tukar, tp cara pemanduan belum lagi kot..... Amik masa sket rasanya tuhh..  ;)

Ya bettullllll...... AGR 44.... honda ni la yang aku tengah hangin satu badan nih...terkejut anak aku tengah tido dalam kereta..siap dia tanya lagi " Ayah, tu kereta ke apa?" Aku jawab kereta superlaju, tak ingat orang lain pun ada kereta gak...

Ni nak surat layang ke...nak calar kereta...rumah pun aku tau kat mana?
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: wanna be R3 owner on August 04, 2009, 08:21:57 AM
Dulu pernah dengar cerita orang macam ni, tapi bukan setakat kena calar tapi sampai kena simbah dengan cat minyak. Pagi tadi mamat ni buat hal lagi, yang aku pelik tu, bunyi macam nak begegar tapi lari tak la laju mana, bagi je surat layang dulu.. tak pun print aje msg kita ramai2 kat sini, masukkan dalam peti surat dia, supaya dia faham yang dia dah menggangu ketenteraman jiran dia yang baik2 semua ni.
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: asnuru on August 04, 2009, 09:16:38 AM
Memang kurang ajar betul kereta ni....pagi tadi saya dah terkena. Selalu nya orang Perak tak berlagak sangat macam ni. Agak nya syok sangat kot baru mampu beli kereta Honda. Selama ni pakai kereta buruk aje kot. Otak belacan punya orang! Nombor kereta tu memang dah elok dah...orang Cina kata MATI! Orang Melayu kata MAMPUS! >:( >:(
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: sunny on August 04, 2009, 09:35:07 AM
Memang kurang ajar betul kereta ni....pagi tadi saya dah terkena. Selalu nya orang Perak tak berlagak sangat macam ni. Agak nya syok sangat kot baru mampu beli kereta Honda. Selama ni pakai kereta buruk aje kot. Otak belacan punya orang! Nombor kereta tu memang dah elok dah...orang Cina kata MATI! Orang Melayu kata MAMPUS! >:( >:(


 ;D ;D ;D ;D
 ??? ??? ???
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: zawang on August 04, 2009, 11:09:25 AM
Memang kurang ajar betul kereta ni....pagi tadi saya dah terkena. Selalu nya orang Perak  tak berlagak sangat macam ni. Agak nya syok sangat kot baru mampu beli kereta Honda. Selama ni pakai kereta buruk aje kot. Otak belacan punya orang! Nombor kereta tu memang dah elok dah...orang Cina kata MATI! Orang Melayu kata MAMPUS! >:( >:(


 ;D ;D ;D ;D
 ??? ??? ???

Sunny mana u tahu dia org perak, tapi itu kereta selalu ke sek. 6 lah.
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: sunny on August 04, 2009, 11:37:36 AM
Quote from: [b
asnuru link[/b]=topic=1931.msg20854#msg20854 date=1249348598]
Memang kurang ajar betul kereta ni....pagi tadi saya dah terkena. Selalu nya orang Perak  tak berlagak sangat macam ni. Agak nya syok sangat kot baru mampu beli kereta Honda. Selama ni pakai kereta buruk aje kot. Otak belacan punya orang! Nombor kereta tu memang dah elok dah...orang Cina kata MATI! Orang Melayu kata MAMPUS! >:( >:(

Sunny mana u tahu dia org perak, tapi itu kereta selalu ke sek. 6 lah.

mana ada i yg bg tau ???
asnuru yg cakap ;D
 
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: zawang on August 04, 2009, 01:57:40 PM
Quote from: [b
asnuru link[/b]=topic=1931.msg20854#msg20854 date=1249348598]
Memang kurang ajar betul kereta ni....pagi tadi saya dah terkena. Selalu nya orang Perak  tak berlagak sangat macam ni. Agak nya syok sangat kot baru mampu beli kereta Honda. Selama ni pakai kereta buruk aje kot. Otak belacan punya orang! Nombor kereta tu memang dah elok dah...orang Cina kata MATI! Orang Melayu kata MAMPUS! >:( >:(

Sunny mana u tahu dia org perak, tapi itu kereta selalu ke sek. 6 lah.

mana ada i yg bg tau ???
asnuru yg cakap ;D
 
maaf salah lihat diatas
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: CaptRahman on August 04, 2009, 02:09:02 PM
Dulu pernah dengar cerita orang macam ni, tapi bukan setakat kena calar tapi sampai kena simbah dengan cat minyak. Pagi tadi mamat ni buat hal lagi, yang aku pelik tu, bunyi macam nak begegar tapi lari tak la laju mana, bagi je surat layang dulu.. tak pun print aje msg kita ramai2 kat sini, masukkan dalam peti surat dia, supaya dia faham yang dia dah menggangu ketenteraman jiran dia yang baik2 semua ni.
Kalau rasa nak bersemuka menimbulkan banyak masalah, buat cara ni dulu,, Mungkin anak isteri dia pun dapat baca dan boleh memberi nasihat.
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Trojan5 on August 04, 2009, 02:35:07 PM
Sunny mana u tahu dia org perak, tapi itu kereta selalu ke sek. 6 lah.

Pehal bro? ko terasa ke? ko kan org ganu....  ;D ;D ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: sunny on August 04, 2009, 02:39:35 PM
Memang kurang ajar betul kereta ni....pagi tadi saya dah terkena. Selalu nya orang Perak  tak berlagak sangat macam ni. Agak nya syok sangat kot baru mampu beli kereta Honda. Selama ni pakai kereta buruk aje kot. Otak belacan punya orang! Nombor kereta tu memang dah elok dah...orang Cina kata MATI! Orang Melayu kata MAMPUS! >:( >:(

 ;D ;D ;D ;D
 ??? ??? ???

Sunny mana u tahu dia org perak, tapi itu kereta selalu ke sek. 6 lah.

buat malu orang sek.6 sj  >:( ('org perak' pon dah dpt malu) :-[
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Trojan5 on August 04, 2009, 02:43:10 PM
Memang kurang ajar betul kereta ni....pagi tadi saya dah terkena. Selalu nya orang Perak  tak berlagak sangat macam ni. Agak nya syok sangat kot baru mampu beli kereta Honda. Selama ni pakai kereta buruk aje kot. Otak belacan punya orang! Nombor kereta tu memang dah elok dah...orang Cina kata MATI! Orang Melayu kata  MAMPUS! >:( >:(

 ;D ;D ;D ;D
 ??? ??? ???

Sunny mana u tahu dia org perak, tapi itu kereta selalu ke sek. 6 lah.

buat malu orang sek.6 sj  >:( ('org perak' pon dah dpt malu) :-[

Org ganu Perak pun terasa tempiasnya...  ;D ;D ;D ;D ;D

Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: sunny on August 04, 2009, 02:47:28 PM
ini dah jadi 'PERAK MAN' ;D ;D ;D
http://allmalaysia.info/news/story.asp?file=/2003/10/4/state/6340195&sec=mi_perak (http://allmalaysia.info/news/story.asp?file=/2003/10/4/state/6340195&sec=mi_perak)

Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Trojan5 on August 04, 2009, 02:50:43 PM
ini dah jadi 'PERAK MAN' ;D ;D ;D
http://allmalaysia.info/news/story.asp?file=/2003/10/4/state/6340195&sec=mi_perak (http://allmalaysia.info/news/story.asp?file=/2003/10/4/state/6340195&sec=mi_perak)


Biasala kan.... Honda Civic Type R tu.....  ;)
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: sunny on August 04, 2009, 02:55:51 PM
satu2nya spesies tu yg tersesat kat BBM (seksyen 6 lah pula)
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Trojan5 on August 04, 2009, 02:57:38 PM
satu2nya spesies tu yg tersesat kat BBM (seksyen 6 lah pula)

Kat Sekysen 5 pun ada gak yg cenggini.... tp ejos tak bising la... cuma cara pemanduan tu sama.....
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: zawang on August 04, 2009, 04:35:25 PM
Sunny mana u tahu dia org perak, tapi itu kereta selalu ke sek. 6 lah.

Pehal bro? ko terasa ke? ko kan org ganu....   ;D ;D ;D

tak de le terasa bro, kalau dah kenal asal negerinya,pasti dah kenal tuan punya badan kereta hantu tu. mana lah tahu boleh di sekolahkan sikit, aku pun berbulu mata lihat dia hari tu, macan dia aje punya jalan kat BM ni. Apa kata Bro XYZ123 Sekolahkan dia sikit.
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Trojan5 on August 04, 2009, 04:38:31 PM
Sunny mana u tahu dia org perak, tapi itu kereta selalu ke sek. 6 lah.

Pehal bro? ko terasa ke? ko kan org ganu....   ;D ;D ;D

tak de le terasa bro, kalau dah kenal asal negerinya,pasti dah kenal tuan punya badan kereta hantu tu. mana lah tahu boleh di sekolahkan sikit, aku pun berbulu mata lihat dia hari tu, macan dia aje punya jalan kat BM ni. Apa kata Bro XYZ123 Sekolahkan dia sikit.

Camne aku nk sekolahkan dia..... aku sendiri pun sekolah x abis......  ;D

Aku rasa ko lebih afdal....  ;)
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: zawang on August 05, 2009, 09:16:47 AM
tak pa, dia pun sekolah x abis sama lah tu, kalau dia sekolah dah tentu dia tahu hormat hak org lain. tak ke gitu bro.
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Trojan5 on August 05, 2009, 08:02:01 PM
tak pa, dia pun sekolah x abis sama lah tu, kalau dia sekolah dah tentu dia tahu hormat hak org lain. tak ke gitu bro.


Tak..... dia terlebih sekolah....... klau x cukup sekolah, mesti dia x pakai ejos tu dan bawak cam org gila.....  ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Naim on August 06, 2009, 01:51:42 AM
Wah bila lagi ler nak ke sana ...nak tengok2 gak kot terserempak dgn keta nih.  Kena dengan saya ...habisler!!!

Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: zawang on August 06, 2009, 01:24:31 PM
Wah bila lagi ler nak ke sana ...nak tengok2 gak kot terserempak dgn keta nih.  Kena dengan saya ...habisler!!!



alah kau duduk je kat round about tu bro
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Naim on August 06, 2009, 05:27:15 PM
Wah bila lagi ler nak ke sana ...nak tengok2 gak kot terserempak dgn keta nih.  Kena dengan saya ...habisler!!!



alah kau duduk je kat round about tu bro

Roundabout yang dekat2 dengan tol tuh ker?  Nak kena bawak keta buwok ler camnih...kot nak senggol2 an.

BTW kat sini ada Ferrari ker?
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Trojan5 on August 06, 2009, 05:30:52 PM
Wah bila lagi ler nak ke sana ...nak tengok2 gak kot terserempak dgn keta nih.  Kena dengan saya ...habisler!!!



alah kau duduk je kat round about tu bro

Roundabout yang dekat2 dengan tol tuh ker?  Nak kena bawak keta buwok ler camnih...kot nak senggol2 an.

BTW kat sini ada Ferrari ker?

Ada rasanya kat Sek 6....
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: sbj_s5 on August 08, 2009, 09:11:13 PM
Wah bila lagi ler nak ke sana ...nak tengok2 gak kot terserempak dgn keta nih.  Kena dengan saya ...habisler!!!



alah kau duduk je kat round about tu bro

Roundabout yang dekat2 dengan tol tuh ker?  Nak kena bawak keta buwok ler camnih...kot nak senggol2 an.

BTW kat sini ada Ferrari ker?

Ada rasanya kat Sek 6....

Tu ferrari betul ke modified?
Terserampak kete ni kat Petronas,
kaler merah ferrari, lambang prancing horse kemain besau,



made jepun???   ;D >:( ??? ::) kwang kwang!!..........................
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Naim on August 13, 2009, 05:49:35 PM

Iye ker?  Pernah terserempak ngan Ferrari kat dalam SMART...huhuhu...bunyinya bestnya!
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Atan on August 13, 2009, 06:39:03 PM
Pernah terserempak kereta Honda nie kat highway Putrajaya..tak tahu la apa masalah mamat Honda AGR nie..budak motor pun kena cucuk dari belakang...
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Trojan5 on August 13, 2009, 07:30:05 PM
Pernah terserempak kereta Honda nie kat highway Putrajaya..tak tahu la apa masalah mamat Honda AGR nie..budak motor pun kena cucuk dari belakang...

Camtu teruk sekali ke? Cucuk angin moto je?.... cucuk la angin lori ke... bas ke.....

Masuk air betul la....  :)
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidu
Post by: mossgenio on August 13, 2009, 09:17:38 PM
Terjumpa keta AGR tu kat Petronas. Tapi takde la bising sangat masa tu. Tengok yang bawak tu takde la muda pun.... tak tau la kalau orang lain yg bawak pulak.  ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidu
Post by: cipansedut on August 13, 2009, 10:28:53 PM
Hahaha...nampak isu ni pun makin panas didengar.. Sakit hati bila dapat jiran gini. Kereta Civic Type R putih dia dan Wish dia pun bunyi sama memekak. Kami dah naik muak ngan perangai dia. Kami bukanlah sejenis manusia yg suka cari gadOh, *harap jangan ada yang terasa* kenapa kebanyakan orang kelantan semua tak ingat dunia bila dah berharta?

Korang nak ke No plate kereta ni??? Honda Civic Type R AGR 44  ngan Toyota Wish WPG 3036. Muka stok macam setanggi. Korang nengok macam nak langgar je mamat ni klu jumpa kat tepi jalan. Cakap tak ingat...tinggi diri...macam dia seorang je orang kaya kat situ. Tak reti nak hormat yang lebih tua dari dia. Apakah dia lebih tua dari ayah aku??? Bumi Allah ini tempat sementara je bai.

Waktu pagi time lepas subuh?? Masya Allah....Allah je tahu betapa penyabarnya kami sekeluarga. Dengan kekecohan bukak tutup pintu di rumah sampai nak runtuh dan bergegar kami yg dok sebelah ni dengar. Macam takder akal keluarga nie. Kata kerja PRIVATE INVESTIGATOR!!!! tapi takder moral value in life.


Quote
Topic Summary
Posted on: Today at 09:17:38 PM Posted by: feisal
Insert Quote
Terjumpa keta AGR tu kat Petronas. Tapi takde la bising sangat masa tu. Tengok yang bawak tu takde la muda pun.... tak tau la kalau orang lain yg bawak pulak. 


Tiada orang lain melainkan dia seorang sahaja yang bawak kereta tu....anak laki dia kecik2 lagi...so takleh bawak kereta lagi....basikal pun takder ini kan pula nak suruh anak laki dia bawak kereta???? Laki Bini kaki perah minyak bila pepagi buta atau tak kira waktu bila keluar dari rumah....takder ADAB dalam hidup....


Pernah terserempak kereta Honda nie kat highway Putrajaya..tak tahu la apa masalah mamat Honda AGR nie..budak motor pun kena cucuk dari belakang...

Camtu teruk sekali ke? Cucuk angin moto je?.... cucuk la angin lori ke... bas ke.....

Masuk air betul la....  :)

Saya dah ratus kali cucuk dia kat highway...dia je tak perasan sebab selalu pakai kereta pakcik dan pakai topi. Kalau pakai kereta yang kat rumah comfirm kereta aku kena pecah ngan dia hari hari. Jangan ingat anda seorang je mampu pakai kereta jepun berType R. Type R lama pakcik aku lagi sedap dari kereta dia...mampu duduk belakang dia dari Tol Putra Mahkota sampai ke Putrajaya. Tak cukup kaki mamat tu nak tekan....tengok muka dia dlm kereta dari cermin pandang belakang macam dah tekan berdiri...berkerut dahi kena cucuk ngan type R lama mana tak nyer......dah cecah 210 km/h. Bukan nak riak dan takbur....tapi ingat....jika fikir diri sendiri hebat...ada yg lagi hebat...Lu fikir la sendiri...

Lega rasa hati bila buat sessi luahan hati.Alhamdulillah

Nak alamat??? aku leh kasi full detail....aku dah tak peduli....masuk mahkamah ke atau jadi kes polis...aku dah tak kisah...ini dah kes mengganggu ketenteraman awam.

No.78, Jalan BM 6/6B, Seksyen 6.
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: wanna be R3 owner on August 14, 2009, 08:56:02 AM
Mak oi.... simpatinye aku kalo sesape rumah dekat dgn rumah mamat tu... Tapi dia memang betul la macam tak de akal. Aku cakap tak de akal sebab kalau otak, lembu pun ada lagi beso. Aku kalo dia speeding kat highway tu, tension mmg tension, tapi aku maafkan sbb highway, yang tak dpt terima tu, semua tempat dalam bukit mahkota dia nak potong, tak kira simpang, jalan pendek dan sampai depan post guard pun nak pintas. Ramai org dah test Drive Civic Type R baru ni dan majoriti komen, harga tak padan dgn power yang diberikan. Aku rasa byk kereta lagi power dari Civic Type R tu, tapi tak le bising dan belagak mcm mamat tu.. 
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: asnuru on August 14, 2009, 09:07:58 AM
Mamat ni orang Kelate rupa nyer......sembah derhaka (istilah politik Matahati) dari saya untuk orang PERAK......sbb no. plet kete dia AGR 44! Ingat orang PERAK! Keliru sikit. Maaf sekali lagi.   :) ::)
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidu
Post by: cipansedut on August 14, 2009, 11:57:08 AM
Assalamua'laikum w.b.t,
   Nak tanya la....boleh ke aku print the whole story pasal mamat ni dari forum...pastu aku letak dalam sampul surat....dan letak dlm peti surat dia....boleh gak dia baca baca sket...kesian tengok dia...jenis tak berkawan dan tegur jiran2....takut nanti jadi kera sumbang sumbing.

Ok tak cadangan ini???
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidu
Post by: fauzi on August 14, 2009, 12:02:11 PM
Assalamua'laikum w.b.t,
   Nak tanya la....boleh ke aku print the whole story pasal mamat ni dari forum...pastu aku letak dalam sampul surat....dan letak dlm peti surat dia....boleh gak dia baca baca sket...kesian tengok dia...jenis tak berkawan dan tegur jiran2....takut nanti jadi kera sumbang sumbing.

Ok tak cadangan ini???

Aku tersangat ler setuju..
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: besout on August 14, 2009, 12:07:04 PM
Lagi elok apa yang tak puas hati cakap baik² terus kepada yang punya kereta.. Marah² kat sini pun dia bukan baca. Masalah tak selesai jugak. Sesiapa yang ada masalah dengan dia bagitaula direct elok²..  :)

P/S - Honda Civic Type-R kereta idaman saya  ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Tomatoman on August 14, 2009, 12:09:04 PM
apa kata ko just balik link forum ni kat dia..or cuba2 lah tegur mamat ni pasal bunyi bising
kang dia baca apa yg ko tulis dlm forum ni blh bawak bergaduh lak...kita org ni lain la..duduk bukan sebelah rumah dia...
kang ko n mamat ni bergaduh tak tentu pasal...
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: besout on August 14, 2009, 12:15:03 PM
apa kata ko just balik link forum ni kat dia..or cuba2 lah tegur mamat ni pasal bunyi bising
kang dia baca apa yg ko tulis dlm forum ni blh bawak bergaduh lak...kita org ni lain la..duduk bukan sebelah rumah dia...
kang ko n mamat ni bergaduh tak tentu pasal...

Setuju.. kalau cipansedut nak delete pun takpe post dia sebab semua orang dah baca, tau cerita dan orang sebenar.. saya pulak risau nanti bergaduh jiran sebelah menyebelah.. Nak berjiran lama lagi tu.. Heheh..
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Atan on August 14, 2009, 12:41:02 PM
setuju, print & masuk kat post box dia....

Mamat AGR nie somebody ke..takkan polis/JPJ tak tahan sebab ekzos dia memang bingit sangat..
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: asnuru on August 14, 2009, 03:18:18 PM
setuju, print & masuk kat post box dia....

Mamat AGR nie somebody ke..takkan polis/JPJ tak tahan sebab ekzos dia memang bingit sangat..


Setuju...print & masuk kat post box dia...habis. Tak payah bersemuka...buat gaduh je. Kita cuma nak tegur je, bukan nak gaduh!

Mamat ni kalau somebody tak buat perangai macam tu...nobody le tu!  :D ;D ;D



Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidu
Post by: cipansedut on August 14, 2009, 03:30:31 PM
Nak suruh saya delete??? NO WAY....

Nak bertegur?? Ya Allah....Engkau sahaja yang Maha Mengetahui betapa beratnya lidahku hendak menegur atau menutur sebarang bahasa pada jiranku. Jenis tak boleh ditegur....karang dia buat mata bulat terbeliak...tau tau nak marah...saya dah hampir 2 tahun duduk sebelah ngan dia....dia memang jenis tak reti bahasa.

Berita terbaru....sekarang dia buat perangai baru....pasang Radio MENGAJI kuat kuat dari kul 11 mlm sehingga ke subuh. Adakah patut dia buat perangai macam tu?? Mengaji tak salah...tapi jangan sampai menganggu ketenteraman orang lain.

Ya Allah...Kau bukaklah pintu hatinya semoga dia tahu bukan dia sahaja tinggal di Bumi Allah ini...Kami sedara islam hidup berjiran...bukan nyer anjing dan kucing...Kami adalah sebaik baik ciptaan dan berAKAL. Ya Allah ampunilah dosaku, dosa kedua ibubapaku dan juga dosa saudara islamku tidak kira dimana.

*"Hati dah hancur dan tutup untuk menegur jiran sebegini, masih lagi terasa ketika buat kenduri kahwin adik...dia tak keluar rumah langsung..walaupun dah dijemput dengan lisan dan hantar kad"
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidu
Post by: besout on August 14, 2009, 03:38:45 PM
Nak suruh saya delete??? NO WAY....

Nak bertegur?? Ya Allah....Engkau sahaja yang Maha Mengetahui betapa beratnya lidahku hendak menegur atau menutur sebarang bahasa pada jiranku. Jenis tak boleh ditegur....karang dia buat mata bulat terbeliak...tau tau nak marah...saya dah hampir 2 tahun duduk sebelah ngan dia....dia memang jenis tak reti bahasa.

Berita terbaru....sekarang dia buat perangai baru....pasang Radio MENGAJI kuat kuat dari kul 11 mlm sehingga ke subuh. Adakah patut dia buat perangai macam tu?? Mengaji tak salah...tapi jangan sampai menganggu ketenteraman orang lain.

Ya Allah...Kau bukaklah pintu hatinya semoga dia tahu bukan dia sahaja tinggal di Bumi Allah ini...Kami sedara islam hidup berjiran...bukan nyer anjing dan kucing...Kami adalah sebaik baik ciptaan dan berAKAL. Ya Allah ampunilah dosaku, dosa kedua ibubapaku dan juga dosa saudara islamku tidak kira dimana.

*"Hati dah hancur dan tutup untuk menegur jiran sebegini, masih lagi terasa ketika buat kenduri kahwin adik...dia tak keluar rumah langsung..walaupun dah dijemput dengan lisan dan hantar kad"

Ooh itu dah tahap tegar dah tu.. Patutla mengamuk sakan..
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidu
Post by: Matahati on August 14, 2009, 03:45:52 PM
Nak suruh saya delete??? NO WAY....

Nak bertegur?? Ya Allah....Engkau sahaja yang Maha Mengetahui betapa beratnya lidahku hendak menegur atau menutur sebarang bahasa pada jiranku. Jenis tak boleh ditegur....karang dia buat mata bulat terbeliak...tau tau nak marah...saya dah hampir 2 tahun duduk sebelah ngan dia....dia memang jenis tak reti bahasa.

Berita terbaru....sekarang dia buat perangai baru....pasang Radio MENGAJI kuat kuat dari kul 11 mlm sehingga ke subuh. Adakah patut dia buat perangai macam tu?? Mengaji tak salah...tapi jangan sampai menganggu ketenteraman orang lain.

Ya Allah...Kau bukaklah pintu hatinya semoga dia tahu bukan dia sahaja tinggal di Bumi Allah ini...Kami sedara islam hidup berjiran...bukan nyer anjing dan kucing...Kami adalah sebaik baik ciptaan dan berAKAL. Ya Allah ampunilah dosaku, dosa kedua ibubapaku dan juga dosa saudara islamku tidak kira dimana.

*"Hati dah hancur dan tutup untuk menegur jiran sebegini, masih lagi terasa ketika buat kenduri kahwin adik...dia tak keluar rumah langsung..walaupun dah dijemput dengan lisan dan hantar kad"

Ishh...ada lagi orang mcm nii ya!

Masa sihat boleh ler hidup sendiri2....esok jika ada sakit dan kematian di rumah tuu mcm mana ya! Tak ke jiran2 yg di carik nanti  :o


Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidu
Post by: cipansedut on August 14, 2009, 03:52:41 PM
Kami ingat lagi..sewaktu baru beli rumah kat sini....ada ke patut dia SLAM pintu terus...sebab budget dia bagus....Kami tercegat kat luar rumah...baru nak bertegur...tapi reaksi dia anggap kami ni macam sampah....tak patut di layan..so kami dpt tahu perangai dia memang macam tu...masa ada sessi tolong menolong buat bunga telur untuk perkahwinan adikku...masa tu macam ada rombongan cik kiah ke rumah...semua geng2 perempuan....heheheh biasa la...dah seangkatan ngan mak aku.....Dari situ la ..diaorang bercerita ...memang macam tu perangai dia dari dulu sampai sekarang....jenis tak pernah bertegur orang....dia rasa dia bagus la tu...tapi takper...Allah tu Maha Mengetahui.

Korang tak tgk lagi klu dia buat BBQ ...dia jemput kawan2 dia semua...no plat semua sama je...3036....apa kes...kereta tak mengalah...semua gempak2??? Macam ada makna je Nombor tu...30 dan 36?? Tak gentar...bak datang adik beradik lu...jemput ke rumah....musabahah sket ngan aku... (*Sorry ye petik sket...hati tgh panas)



Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: wanna be R3 owner on August 14, 2009, 03:58:39 PM
Orang jenis ni kita boleh buat laporan kepada persatuan penyamun (mcm cerita P.Ramlee) geng2 yang asyik pecah rumah kat bukit mahkota ni cuba pergi samun rumah dia.. ikat sikit dia.. pas tu larikan diri dengan kereta honda dia tu.. polis nak kejar pun susah... nak kejar pun kena pakai peronda evo 10 tu.. tgk dia mintak tolong jiran ke tidak.. Ahaks! Ahaks!  ;D ;D ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: zawang on August 14, 2009, 04:04:20 PM
aku kesian sangat kat kau cipansedut dapat jiran spt itu, nasib baik lah jiran2 aku kat jln 5/23 sek.5 ni spt adik beradik.apa kata kawan2 kat sini print ramai2 lepas tu pos kan kat umah dia. baru dia tahu ramai org perkatakan pasal dia kat BBM.
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidu
Post by: Kay on August 14, 2009, 05:21:52 PM
Kalau tak silap 30, 36, 77.. kod yang diguna oleh satu pertubuhan dengan "3 stripe".



Kami ingat lagi..sewaktu baru beli rumah kat sini....ada ke patut dia SLAM pintu terus...sebab budget dia bagus....Kami tercegat kat luar rumah...baru nak bertegur...tapi reaksi dia anggap kami ni macam sampah....tak patut di layan..so kami dpt tahu perangai dia memang macam tu...masa ada sessi tolong menolong buat bunga telur untuk perkahwinan adikku...masa tu macam ada rombongan cik kiah ke rumah...semua geng2 perempuan....heheheh biasa la...dah seangkatan ngan mak aku.....Dari situ la ..diaorang bercerita ...memang macam tu perangai dia dari dulu sampai sekarang....jenis tak pernah bertegur orang....dia rasa dia bagus la tu...tapi takper...Allah tu Maha Mengetahui.

Korang tak tgk lagi klu dia buat BBQ ...dia jemput kawan2 dia semua...no plat semua sama je...3036....apa kes...kereta tak mengalah...semua gempak2??? Macam ada makna je Nombor tu...30 dan 36?? Tak gentar...bak datang adik beradik lu...jemput ke rumah....musabahah sket ngan aku... (*Sorry ye petik sket...hati tgh panas)




Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: akula on August 14, 2009, 05:31:11 PM

carian di google 3036

http://www.symbols.com/encyclopedia/30/3036.html (http://www.symbols.com/encyclopedia/30/3036.html)

30:36 ·  A sign from the French hobo or gypsy sign system meaning avoid this place; it is dangerous.???


Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: fauzi on August 14, 2009, 05:37:54 PM

carian di google 3036

http://www.symbols.com/encyclopedia/30/3036.html (http://www.symbols.com/encyclopedia/30/3036.html)

30:36 ·  A sign from the French hobo or gypsy sign system meaning avoid this place; it is dangerous.???




Aku rasa better print dan masukan dalam post box die....tak guna face to face ngan die and cakap tak puas hati, silap2 gaduh time tu gak... Buat malu je.....

Print je...biar die tahu ramai warga putra mahkota tak suka dengan perangai die..Buat jiran sebelah die tu...seelok-eloknye delete ler..sebab die kenal dan tahu anda....kalau tak tahu ni senang cite

Salam
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: matpayung on August 15, 2009, 01:23:55 AM
hai macammacam hal ...apa2pun kena bertimbangrasa la sikit kita idup berjiran,kesian yg ada anak kecik tu
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: silvershadow on August 15, 2009, 08:10:02 AM
AGR 44, ooo dia mmg laju, pagi masa nak gi keje aku duk kanan tgh potong bas dgn kelajuan 120kmj telah di high beam dr belakang. Memang laju dan kuat bunyi ekzosnya. Tapi aku telah berjaya potong dia balik time jam lps kuar tol sungai besi. Huhhu... berjaya jugak aku potong dia balik....plat A pulak, terasa teman yop hehhehe.... ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidu
Post by: mossgenio on August 15, 2009, 11:49:38 PM
Dia tak pakai smart tag ke?  :P  ;D ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidu
Post by: Trojan5 on August 16, 2009, 09:17:16 AM
Dia tak pakai smart tag ke?  :P  ;D ;D

Pakai le smart tag besar manapun..... lepas tol.... jam gak....
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidu
Post by: zarin on August 16, 2009, 01:06:53 PM
Salam,
Dah mcm mcm dgr pasal AGR 44 - dari segi kejiranan dan juga kehebatan HONDA CIVIC type R ni.
Jika kita dah tak mampu nak tegur secara terus so berdoa ajelah semua terbuka hati nya utk semangat kejiranan yang lebih baik, insya Allah.
lgpun menurut CIpansedut dia pun AGR 44 dah pasang radio mengaji Al Quran .. maknanya dah nak Ok lah tu.. :)

rgds,
zarin
p/s: mcm kenal aje cipansedut ni hehe
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidu
Post by: cipansedut on August 16, 2009, 06:50:22 PM
Sedara cakap ok klu dia pasang mengaji Al-quran tu?? sedara....untuk pengetahuan sedara....klu dipasang untuk sekadar di rumah mendengar takper....ni saya keluar rumah pun boleh dengar lagi mengalahkan speaker surau. Kalau punca dari surau...sejuk hati mendengar....tapi kalau dari jiran yang tak pernah ada adab berjiran, baik tak payah nak tunjuk kebaikan begitu sehingga terbit lagi mengumpat dan kutukan dari orang lain..Bayangkan la...dari kul 11 malam....perhatian...MALAM....hingga ke subuh....kalau dia yang ngaji...Alhamdulillah....ni dari Mp3 atau radio...

Jangan tambah lagi Exos Besar luar dan dalam rumah....dah cukup perit dah dengar bising kereta dia...
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidu
Post by: mossgenio on August 16, 2009, 07:52:14 PM
Dia tak pakai smart tag ke?  :P  ;D ;D

Pakai le smart tag besar manapun..... lepas tol.... jam gak....

Owh, yeke? Tak biasa ke sana pagi-pagi.
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: OffshoreMan on August 16, 2009, 08:38:33 PM
Wah, saya ingatkan saya sorang je bermasalah dgn bunyi bising kereta tu.  Sehingga ke hari ni, kami terpaksa tutup semua tingkap hadapan utk mengelakkan bunyi bising.  Maklumlah ada baby dalam rumah.  Dibarap kalau beliau terbaca la post ni, boleh le bertimbang rasa sedikit.  Kita semua hidup berjiran dan berkomuniti.. tak kira la anda siapa.. dato ke, geng 3 line pangkat bapak ke or even pangkat datuk... tapi sejauh mana pangkat tu boleh bawa kita... 5 kali sehari minimum dahi sujud ke tanah jugak...
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: siti7 on October 06, 2009, 11:44:02 AM
eheh  baru pagi terserempak ngan honda putih ni. Gilenye kuat ekzos ingat heli lalu kat hway ehehe pehtu dok gile cucuk org depan. Mesti tensen gile mamat bawak myvi depan dia tu.

Macam2 pangai org yer..semoga Allah bukakkan pintu hati dia...aminn
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: APAI on October 09, 2009, 04:18:25 PM
Salam;

Ingatkan AGR ## ni dah insaf...
Pi mai pi mai tangtu gak...
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: wanna be R3 owner on October 09, 2009, 04:42:51 PM
Perkiraan Matematik mudah:

Honda Putih = (Selimut Putih+Bacaan Al Quran x Bawak Laju2) maknanye tak lama lagi la tu....  ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: APAI on October 12, 2009, 09:18:18 AM
Bro R3;

Saya tak pernah encounter AGR/Wish dia...tapi wife saya yg keluar awal gi keje kata memang dia bawak laju giler n zig zag...
so saya "Amin" kan la...

Alfatihah....tak baik kan!!! ;D ;D ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidu
Post by: Wan Z on October 12, 2009, 09:42:54 AM
tak abis lagi mamat honda putih nie...
tunggu jer pengajaran untuk dia... kita pun ambil pengajaran juga...
tunggu dan lihat..  8)
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: mImOsaPudiCa on October 12, 2009, 10:47:59 AM
Perkiraan Matematik mudah:

Honda Putih = (Selimut Putih+Bacaan Al Quran x Bawak Laju2) maknanye tak lama lagi la tu....  ;D



emm..... klu pkiraan math mdah cmtu ::)....kesian gk klu dia ade anak yg msh  kecik :)...
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: ridz on October 12, 2009, 11:47:22 AM
Mamat ni rasanya memang takda org nak geng ngan dia kot..ari tu nampak dia mkn sorang2 je kat sahabat..dah berumur pun nampak dia..botak lagi tu..hehe..tapi kalu dia rasa keta dia kuat..apa kata kalu kita ajak dia test..tgk sapa lagi laju..keta dia ke moto aku..hahaha..tapi kalu dia betul2 nak main boleh jer try, aku buat kuar wira je atau civic 1.6..kita tgk sapa kena tapau..rasanya mamat ni baru dpt keta laju masa muda2 dulu tak dapat tu yg melaram semcm je..

p/s: bro AGR kalu lu baca post ni kalu rasa2 tercabar boleh PM gua..kita set time..main 300m aje la for wira..tapi kalu civic 1.6 tu boleh main 2, 3 kilo..ada bran..sebab slalu gua terserempak dgn lu mesti tgh naik moto..tapi kalu tgh naik keta, kena cucuk plak ngan lu mmg nahas la..mmg kena block trus la ngan gua..
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: APAI on October 12, 2009, 04:29:07 PM
Bro WDD318;

Saya tabik keberanian anda...

Saya dulu kaki race gak...tapi bila anak dah dua...terus hilang semangat tu.
Lagi2 sekarang ni bawak MPV...nak race mesti saya tertinggal 5 tiang punya. apa nak buat umur dah meningkat.
Tapi bila bro WDD 318 nak race pm saya/post kat sini ye...kita orang akan datang bagi sokongan.
Apa2 hal kalau AGR tak puas hati...kita cover bro WDD318 punya belakang. amacam??? ;D ;D ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: ridz on October 13, 2009, 09:02:29 AM
Bro APAI,

Orait kalu jd aku roger dlm ini forum..bukan nak tunjuk hebat tapi kalu dah ada org macam tu punya perangai kita kasi ajar sikit sama dia..aku pun skrg bknnya race sgt tapi kalu ada org main cucuk blkg sendiri mau ingat la..dia blum kena buku dgn ruas..kita skrg dah ada anak pun kena la beringat skit..nak tunjuk hebat pun kena la dgn tempatnya..bukan main sebarangan tempat..walaupun tak kena lagi kat aku tapi bila baca dlm forum ni, bikin panassss aje..tapi mmg ada terserempak ngan dia lepas tol sg besi mesti tarik kaw kaw punya..pastu depan tu jem..hahaha..padan muka..ari tu pun dia ada tarik kat jln besar depan umah aku..pastu main gear rendah..punya la bingit telinga..
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidu
Post by: mossgenio on October 13, 2009, 09:10:10 AM
Sedangkan Evo Polis pun boleh accident, inikan pulak Civic putih.  :D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidu
Post by: ridz on October 13, 2009, 09:26:05 AM
Sedangkan Evo Polis pun boleh accident, inikan pulak Civic putih.  :D

Hahaha..
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Atan on October 13, 2009, 11:20:03 AM
Rasanaya tak payah nak layan sangat mamat AGR nie..kalau dia cucuk angin, kita bawa normal je..tak perlu nak ikut rentak dia (takut sama2 lak nanti masuk longkang)...jangan beralah….kita tengok berapa lama dia boleh tahan..

Tapi kalau Bas or lori cucuk angin..beralah je lahh.. ;D
 
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: APAI on October 13, 2009, 12:41:11 PM
Bro Atan;

takpun masa kat lane kanan sekali atas hiway...bila AGR cucuk2...kita bawak 60km sejam...
baru best !!!! ;D ;D ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Trojan5 on October 13, 2009, 01:25:38 PM
Bro WDD318;

Saya tabik keberanian anda...

Saya dulu kaki race gak...tapi bila anak dah dua...terus hilang semangat tu.
Lagi2 sekarang ni bawak MPV...nak race mesti saya tertinggal 5 tiang punya. apa nak buat umur dah meningkat.
Tapi bila bro WDD 318 nak race pm saya/post kat sini ye...kita orang akan datang bagi sokongan.
Apa2 hal kalau AGR tak puas hati...kita cover bro WDD318 punya belakang. amacam??? ;D ;D ;D

Klau race haram.... yg berlumba + yg menyokong..... Polis datang semua kene kantul.....

P/s : Nk race jgn lupa bgtau..... seronok gak.... Polis dtg pandai2 la lari.....  ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: APAI on October 13, 2009, 02:15:58 PM
Bro XYZ123;

Ingatkan nak menghalang...rupa2nya nak join ye  ;D ;D ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: mierock on October 13, 2009, 02:29:46 PM
aku pun baru nak ajak bro agr rentap dengan aku, tak sempat nak hantar posting. nanti aku tengok kereta ke30 bapak aku tu dah ready ke belum. aku tak main la 200 - 300 m. kalau nak main 200km - 300 km. sapa sampai dulu..... kalau boleh kat hi way plus. kalau dah sampai kena tunggu la. .... ehem ehem... aku dah siapkan khemah untuk camping kat mana mana.... biar bro agr tu tunggu aku 2 -3 minggu   hehehee....
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: APAI on October 13, 2009, 02:44:52 PM
Bro mierock;

lagi power ko ye!!! :o
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: wanna be R3 owner on October 13, 2009, 03:39:33 PM
Hua... ramei pulak yang nak race ni, rasa2 nye kalo race atas jalan raya bahaya pulak bro, nanti dari bincang kat topik ni ada yang berpindah ke topik "Penghuni yang ke ........" Gua rasa kalo betul2 nak race pergi le ke sepang masa open track day tapi kena bayau sikit la, pas tu rakam dalam video (kalo mamat tu kalah le) kalo mamat tu menang kita buat tak tau je la... Kui! Kui! Kui!Tapi gua kompiden dengan Bro WDD 318.. macam kaki drag je bro!. Tapi kalu wira dah masuk GSR gua rasa padam Civic tu. Kete gua kalo Civic baru 1.8 tu dah banyak kali gua tinggalkan kat sepang n plus hiway (ini kaki yang cucuk gua jgk ni). Tapi kalo Type R tu kena practice dulu le. ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: ridz on October 13, 2009, 03:51:56 PM
Eh..ramai plak yg menyokong ni..ni yg best..tapi kalu gua pakai civic 1.6 kalu kena tapau ngan civic 2.0 type R gua tak malu..tapi kalu civic type R tu kena tapau ngan civic 1.6, sapa yg malu..rasa2nya mau dijualnya civic yg hampir berharga RM200k tu (kalu beli baru la)..tapi kalu lu org nak tgk video EK9 type R kena tapau ngan wira tu gua ada..tapi takleh masuk dlm ni la, kang AGR taknak main trus..
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: APAI on October 13, 2009, 05:15:03 PM
Bro(s);

alamak dah masuk bab GSR ngan civic ni...saya tak boleh masuk dah...maklumlah kereta kita kereta org berkeluarga..
tapi kalau bab tambah kaki tangan...gua onnnnnnn
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: ridz on October 13, 2009, 05:31:36 PM
Bro(s);

alamak dah masuk bab GSR ngan civic ni...saya tak boleh masuk dah...maklumlah kereta kita kereta org berkeluarga..
tapi kalau bab tambah kaki tangan...gua onnnnnnn

Bro, aku pun pakai kete standard jer..dah berkeluarga jgk..tapi kalu AGR nak mencuba blh jgk..hehehe..
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: nassir on October 13, 2009, 05:57:53 PM
kalau kete MPV boleh join tak?

list no baper ni nak letak
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Trojan5 on October 13, 2009, 06:03:49 PM
kalau kete MPV boleh join tak?

list no baper ni nak letak

MPV bawak supporter je......  ;D ;D ;D ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidu
Post by: mossgenio on October 13, 2009, 11:52:33 PM
Ala-ala MPV macam V50 T5 dengan Caldina boleh kut.
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: APAI on October 14, 2009, 09:34:53 AM
Bro(s);

apa kata kita lepak kat kedai kopi bukak topik ni/lain2 topik...
lagipun kita ni macam dah kenal lama je kan...
Macam "Brotherhood of Putra-Mahkota" ala2 cerita perang "band of brothers"
 ;D ;D ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidu
Post by: mossgenio on October 14, 2009, 09:39:34 AM
Dah buat. Yg datang dalam 2-3 orang je. NAk join jom la.
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: kedainasfa on October 15, 2009, 10:45:14 AM
semalam dalam kul 10 pagi masa nk p kl terserempak ngan brother AGR ni kt highway area kajang, tarik punyalah panjang,pastu siap cucuk orang depan dia.saya tengok pun bengang.bunyi pun bingit
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Mal75 on May 10, 2010, 05:52:16 PM
Sejak kebelakangan ni ada satu kereta... Honda Putih.  Kalau lalu depan rumah saya memang mcm nak pecah semua tingkap... Taulah Eksoz kereta hang power! tapi be considerate sikit... BABY NAK TIDOR!!! 

btw: Kereta Ferari Merah yg selalu lalu depan rumah saya pun tak de lah nak VROOOOM VROOOM mcm lu bro!

mungkin dia gian nak main trek sepang tu.
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: PrinceCharm on May 11, 2010, 09:12:25 AM
ada 4 jenis manusia;
a) dia tahu apa yang dia tahu
b) dia tahu apa yang dia tak tahu
c) dia tak tahu apa yang dia tahu
d) dia tak tahu apa yang dia tak tahu

tapi ada lagi satu jenis species dia buat tak tahu apa yang dia tahu.. ???
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: cipansedut on July 30, 2011, 11:11:55 AM
Eh..dah lama tak bukak forum ni....AGR 44 dah kena curik 4-5 bulan lepas.....aku rasa bersyukur sebab dah hilang satu seksa ataupun pencemaran tahi telinga aku....aku siap buat majlis doa selamat seorang diri berbekalkan pulut kuning + telur rebus 3 biji.....bersyukur sangat...hahahaha

itu baru AGR 44 kena curik dalam pagar rumah.....ni pulak W** 3036 Mitsubishi Triton kena tarik depan2 muka aku.....siap leh eksen cakap kat india tarik kereta....." Oi!..Lu tahu itu kereta melayu punya? Ada berani ambil!" India tu jawab balik " Ini owner triton saya kenal, lu abang long dia ka? ayahanda dia ka? sekarang saya di arah oleh pihak bank ambil kereta ini memandangkan tiada pembayaran sebanyak 5 bulan"

Hamik ko!!!!.....india tu leh cakap lebih elok dari mamat ni....terus selenyer muka.....pesen dia ni..kalau jumpa gu / kawan2 dia...bukan main baik...kalau jumpa Rakyat 1Malaysia pandang macam tgk yahudi.....
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: mossgenio on July 30, 2011, 07:36:09 PM
ow... begitu citernya....
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: zahidee_taat on July 31, 2011, 01:02:38 AM
Selamat menyambut bulan Ramadhan dan Selamat Berpuasa.
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: amran on July 31, 2011, 09:12:44 AM
Selamat berpuasa.  hari ini memantai.....
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: cipansedut on October 17, 2011, 11:01:12 PM
jangan susah hati....AGR 44 tu sudah kehilangan taring...rasa2 kereta tersebut sudah dicuri(kata tuan punya kereta...) tapi kalau tak silap ditarik kerana tidak dibayar...memang suka memekak laa....sekarang tak berani nk buat bising lagi...takut kene sumpah dgn org sekeling...
memang JIRAN YANG SENGALLL!!!!!...bila kereta di curi baru ingat ada jiran nk bertanya...kalo tidak satu family menyombong...
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: my on October 17, 2011, 11:05:50 PM
jangan susah hati....AGR 44 tu sudah kehilangan taring...rasa2 kereta tersebut sudah dicuri(kata tuan punya kereta...) tapi kalau tak silap ditarik kerana tidak dibayar...memang suka memekak laa....sekarang tak berani nk buat bising lagi...takut kene sumpah dgn org sekeling...
memang JIRAN YANG SENGALLL!!!!!...bila kereta di curi baru ingat ada jiran nk bertanya...kalo tidak satu family menyombong...

kek mano peristiwo ni bang...BSP ko bkt mahkota.. :D :D :D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: cipansedut on October 17, 2011, 11:13:05 PM
Si SENGAL ni duk kt bandar bukit mahkota..nk tau hobi bru skrg ni selepas kete memekak tu dh xde?
mmbakar smpah sarap bukan yer daun tp segala
tin,plastik,mknn basi berulat smua dibakar depan umh..merosakkn pemandangan n alam sekitar.ntah ape ntah mentaliti org mcm ni.xserik2..
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: my on October 18, 2011, 07:38:00 AM
Si SENGAL ni duk kt bandar bukit mahkota..nk tau hobi bru skrg ni selepas kete memekak tu dh xde?
mmbakar smpah sarap bukan yer daun tp segala
tin,plastik,mknn basi berulat smua dibakar depan umh..merosakkn pemandangan n alam sekitar.ntah ape ntah mentaliti org mcm ni.xserik2..

apo nak buek...dio dulu hidup mgkin takdo jiran tetanggo...skrg nie dio ado jiran dah..dio nak tunjuk la sikit dio pandai bakar sampah n tunjuk la kek jiran2 yg dio ado keto ekzos bosar...bunyi pun kuat...mgkin bule serasi dgn pepatah ""macam beruk dapek bungo""... ;D ;D ;D ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: CaptRahman on October 18, 2011, 09:57:22 AM
Si SENGAL ni duk kt bandar bukit mahkota..nk tau hobi bru skrg ni selepas kete memekak tu dh xde?
mmbakar smpah sarap bukan yer daun tp segala
tin,plastik,mknn basi berulat smua dibakar depan umh..merosakkn pemandangan n alam sekitar.ntah ape ntah mentaliti org mcm ni.xserik2..

apo nak buek...dio dulu hidup mgkin takdo jiran tetanggo...skrg nie dio ado jiran dah..dio nak tunjuk la sikit dio pandai bakar sampah n tunjuk la kek jiran2 yg dio ado keto ekzos bosar...bunyi pun kuat...mgkin bule serasi dgn pepatah ""macam beruk dapek bungo""... ;D ;D ;D ;D
Ado cerito laiee ruponya...
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: my on October 18, 2011, 12:47:26 PM
Si SENGAL ni duk kt bandar bukit mahkota..nk tau hobi bru skrg ni selepas kete memekak tu dh xde?
mmbakar smpah sarap bukan yer daun tp segala
tin,plastik,mknn basi berulat smua dibakar depan umh..merosakkn pemandangan n alam sekitar.ntah ape ntah mentaliti org mcm ni.xserik2..

apo nak buek...dio dulu hidup mgkin takdo jiran tetanggo...skrg nie dio ado jiran dah..dio nak tunjuk la sikit dio pandai bakar sampah n tunjuk la kek jiran2 yg dio ado keto ekzos bosar...bunyi pun kuat...mgkin bule serasi dgn pepatah ""macam beruk dapek bungo""... ;D ;D ;D ;D
Ado cerito laiee ruponya...

pepatah ado kato ""yg patah tumbuh hilang borganti""...ewah.. ;D ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: daddyvw on October 18, 2011, 12:57:44 PM
Si SENGAL ni duk kt bandar bukit mahkota..nk tau hobi bru skrg ni selepas kete memekak tu dh xde?
mmbakar smpah sarap bukan yer daun tp segala
tin,plastik,mknn basi berulat smua dibakar depan umh..merosakkn pemandangan n alam sekitar.ntah ape ntah mentaliti org mcm ni.xserik2..

apo nak buek...dio dulu hidup mgkin takdo jiran tetanggo...skrg nie dio ado jiran dah..dio nak tunjuk la sikit dio pandai bakar sampah n tunjuk la kek jiran2 yg dio ado keto ekzos bosar...bunyi pun kuat...mgkin bule serasi dgn pepatah ""macam beruk dapek bungo""... ;D ;D ;D ;D
Ado cerito laiee ruponya...

pepatah ado kato ""yg patah tumbuh hilang borganti""...ewah.. ;D ;D

jangan sampai "yang patah bertumbuk hilang gigi"...  ;D ;D ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: my on October 18, 2011, 01:08:19 PM
Si SENGAL ni duk kt bandar bukit mahkota..nk tau hobi bru skrg ni selepas kete memekak tu dh xde?
mmbakar smpah sarap bukan yer daun tp segala
tin,plastik,mknn basi berulat smua dibakar depan umh..merosakkn pemandangan n alam sekitar.ntah ape ntah mentaliti org mcm ni.xserik2..

apo nak buek...dio dulu hidup mgkin takdo jiran tetanggo...skrg nie dio ado jiran dah..dio nak tunjuk la sikit dio pandai bakar sampah n tunjuk la kek jiran2 yg dio ado keto ekzos bosar...bunyi pun kuat...mgkin bule serasi dgn pepatah ""macam beruk dapek bungo""... ;D ;D ;D ;D
Ado cerito laiee ruponya...

pepatah ado kato ""yg patah tumbuh hilang borganti""...ewah.. ;D ;D

jangan sampai "yang patah bertumbuk hilang gigi"...  ;D ;D ;D

kah kah kah...sodap lak pepatah tu.. ;D ;D ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Norfeal1980 on October 19, 2011, 01:48:27 PM
Kira aman ler buat mase nie coz kete yg mmekak tue dah tak ader laie  ;D ;D ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: cipansedut on January 09, 2012, 07:05:48 AM
hahah semalam kami bergaduh...dia ingat dia punya simpan lama.....yang duduk berjiran dengan dia...nak simpan berapa lama?? sampai jadi tahi besi terasa di hati kami??? damn....

Dah la tak reti nak bertegur siapa...siap leh tegur ayah kata kami tak reti nak tegur dia...padahal sejak kami pindah dari tahun 2005 hari pertama....salam pertama dia bagi kat kami..."SLAM THE DOOR LIKE HELL"

Bilo den masuk campur dio cakap " KAU DIAM....JANGAN KURANG AJAR!!" eh eh??? ekau cakap ngan ayah den KAU AKU tu tak kira kurang ajar??? den cakap awak tu mudo laie dari ayah den...hormat la...tak perlu kau aku kau aku....

Kalau tak kena tegur ngan ayah aku...dan makan kerambit mamat ni...standby je...

Ingat ada punching bag...ajar anak anak cara nak bertumbuk....tak gentar ar....dan tak takut....boleh simpan semua tu....

CUBA LA AJAR DIRI SENDIRI CARA NAK MENGHORMATI ORANG SEBELUM NAK AJAR ORANG MENGHORMATI DIRI KAMU YANG SEMAKIN LANJUT USIA TU.....

Dia ada pesan..."Sesiapa yang tak puas hati ngan dia...sila jumpa dia direct...."

Saya ada cadangan....sesiapa yang tak puas hati dari Seri Putra atau BBM...sila tetapkan tarikh dan datang ke rumah dia...datang beramai ramai....biar dia tahu berapa ramai orang tak puas hati ngan attitude poyo dia tu.....HAHAHAHA

Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: my on January 09, 2012, 07:55:42 AM
hahah semalam kami bergaduh...dia ingat dia punya simpan lama.....yang duduk berjiran dengan dia...nak simpan berapa lama?? sampai jadi tahi besi terasa di hati kami??? damn....

Dah la tak reti nak bertegur siapa...siap leh tegur ayah kata kami tak reti nak tegur dia...padahal sejak kami pindah dari tahun 2005 hari pertama....salam pertama dia bagi kat kami..."SLAM THE DOOR LIKE HELL"

Bilo den masuk campur dio cakap " KAU DIAM....JANGAN KURANG AJAR!!" eh eh??? ekau cakap ngan ayah den KAU AKU tu tak kira kurang ajar??? den cakap awak tu mudo laie dari ayah den...hormat la...tak perlu kau aku kau aku....

Kalau tak kena tegur ngan ayah aku...dan makan kerambit mamat ni...standby je...

Ingat ada punching bag...ajar anak anak cara nak bertumbuk....tak gentar ar....dan tak takut....boleh simpan semua tu....

CUBA LA AJAR DIRI SENDIRI CARA NAK MENGHORMATI ORANG SEBELUM NAK AJAR ORANG MENGHORMATI DIRI KAMU YANG SEMAKIN LANJUT USIA TU.....

Dia ada pesan..."Sesiapa yang tak puas hati ngan dia...sila jumpa dia direct...."

Saya ada cadangan....sesiapa yang tak puas hati dari Seri Putra atau BBM...sila tetapkan tarikh dan datang ke rumah dia...datang beramai ramai....biar dia tahu berapa ramai orang tak puas hati ngan attitude poyo dia tu.....HAHAHAHA




takpo bang...perangai beruk utan jangan di layan..... ;D ;D ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: mRs.jeli on January 09, 2012, 06:50:46 PM
den x paham mentaliti org yg pentingkn diri ni,
kot iyo nk glemer beragak la ckit,
nk jugak makan maki berbakol2 jiran kiri kanan sepelosok taman.
manusia2......
lenkali anta yo memo d0pan umah beliau tu tuk bagitau betape meluat dgn kepoyoan beliau,
peh tu signature reramai, lotak dopan umah eh,
klu x, dio xtaw org x suko kek dio.klu den la berjiran dgn org cmtu, xtaw la cmno agak eh,
 >:(
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: my on January 09, 2012, 06:59:13 PM
den x paham mentaliti org yg pentingkn diri ni,
kot iyo nk glemer beragak la ckit,
nk jugak makan maki berbakol2 jiran kiri kanan sepelosok taman.
manusia2......
lenkali anta yo memo d0pan umah beliau tu tuk bagitau betape meluat dgn kepoyoan beliau,
peh tu signature reramai, lotak dopan umah eh,
klu x, dio xtaw org x suko kek dio.klu den la berjiran dgn org cmtu, xtaw la cmno agak eh,
 >:(

email kan kek dio dulu... ;D ;D ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: Peugeot on January 09, 2012, 10:53:00 PM
Dia nih kerabat mana-mana kot..species kebal..itu yang berani semacam.
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: mRs.jeli on January 10, 2012, 09:07:31 AM
iyolah tu kebal,
mmg kebal sebab tahan kene maki,
ekekekekekk ;D
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: sbj_s5 on January 10, 2012, 10:15:48 AM
Den ghaso,  orang2 yg x berkenaan dan xdo tekono bahang perangai hamba Allah ni xyah lah nak mengapi2kan laei isu ni...

Bukan apo den kesian gak kek tuan punyo diri, dan org  yg mengutuk2  (dlam forum, luar forum) sobab eaa, ntah tau ntah tidak tuan punyo diri yang dio dah jadi isu bosa kek forum neh.... kalu boto di ado posan suruh jumpo dio, apo kato jumpa dio ompek mato, sepuloh mato ko, cakap boto2 apo isu ea...

kan sonang, xdo da org nak buek dosa kering, ngumpek sano, ngumpek sinun....!!!!


******sorry yo tuah ghumah... kalu den OT...  ;D ;D ;D PEACE no WAR!!!!
Title: Re: Kereta Exos Besar! Bunyi Dengar Satu Kampung! HEBAT! PleaseLah Baby nak Tidur!!
Post by: OffshoreMan on January 10, 2012, 10:54:42 AM
Bunyi pun dah tak ada.
'Maybe' sebab kereta tu pun dah tak ada.
Maka thread di tutup.

Kalau ada lagi kereta lain yg pakai exhaust buluh ni, kita bincangkan di thread yg lain.