Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Komuniti Putra Mahkota => Bandar Seri Putra => Putra Villa => Topic started by: AdiPutra on 29 Aug, 01:02:55 AM

Title: Kejiranan Putra Villa
Post by: AdiPutra on 29 Aug, 01:02:55 AM
:o :-[ :o :( >:( :-\
Title: Re: Kejiranan Putra Villa
Post by: esmiyusri on 21 Apr, 01:55:18 PM
mana org ni?
mana abg man, darwis, padil, Uncle, abg hisham, abg zahari, haji sarwan...
mana semua pegi??bz ke?
huhuhu
Title: Re: Kejiranan Putra Villa
Post by: namatakpenting on 23 Apr, 01:12:14 PM
tak de streamyx lagi kot... tu yg depa tak masuk
Title: Re: Kejiranan Putra Villa
Post by: pak itam on 21 May, 12:28:20 PM
salam

betulla senyap kan putravilla ni....

wa .... smalam itu air keluar lagi kat lereng jalan 7/5 ye..

takut juga ma....
Title: Re: Kejiranan Putra Villa
Post by: neosue on 01 Oct, 09:42:02 AM
salam.. baru tahu ada community kat sini.. hehhehe
dah dok lama cuma baru tahu ada forum..
sy dok kat No.8A, jlan seri putra 7/3
Title: Re: Kejiranan Putra Villa
Post by: neosue on 01 Oct, 09:43:01 AM
nnt nak invite neighbours jugak masuk sini..
Title: Re: Kejiranan Putra Villa
Post by: niechen861102 on 29 Oct, 01:41:21 PM
Saya nak beli rumah di townhouse putraville tingkat bawah. Market value sekarang berapa ye sekolah pun da nak bukak kan taun depan..agak2 berapa sekarang..Harga asal dulu berape ye??k...ada pandora beads (http://www.pandorabeadsjewellerymall.com/)sesapa dapat bagi info
Title: Re: Kejiranan Putra Villa
Post by: zerrypvilla on 05 Nov, 03:58:57 PM
Ramai2 kan keahlian putra villa yang semakin menyepi...& kongsi isu dan maklumat terkini

Nazri
18 Jln 7/3

Title: Re: Kejiranan Putra Villa
Post by: wsl3347 on 24 Feb, 04:25:42 PM
Senyap sunyi je geng2 townhouse ni..aku baru tau ade forum rupenye utk residence BSP..gempak siyot!dah dekat 2 tahun duduk baru tau..anyhow..salam perkenalan..aku duk 2/5E..kalo sala forum tolongla tunjukkan forum yg sebenonye yob
Title: Re: Kejiranan Putra Villa
Post by: auntjunk on 25 Feb, 04:45:57 PM
bagus juga ada forum ni......

Nak bagi info sikit berkenaan khariat kematian bagi penduduk Putra Villa TH.
Untuk makluman, bagi penduduk putravilla.... surau yang bertangunggjawap bagi meguruskan berkenaan tabung khariat kematian ni ialah Surau Dahlia. Kepada sapa2 yang nak join tabung kahriat kematian ni boleh hubungi saya (telah di amanahkan oleh pihak surau untuk war2 kan perkara ni kepada putravilla th) .... Dia punya collection lebih kurang macam ni...

ahli tetap beserta tanggungan - RM60.00 untuk seumur hidup
ahli semasa - RM20.00 setahun
sekiranya berlaku kematian  kutipan derma sebanyak RM 5.00 akan dikutip daripada setiap ahli

Begutulah lebih kurang......nak detail lg ...boleh contact saya.




Zhaidi
No 12, jalan seri putra 7/5
0192147764
Title: Re: Kejiranan Putra Villa
Post by: arissa on 05 May, 03:51:24 PM
tak berape kenal org putra villa nih... balik keje jer masuk umah..
nape bnyk sgt lelong kat jalan 7/4 yer... ramai yg dah xmau duk sini lagi ke...
Title: Re: Kejiranan Putra Villa
Post by: jabbar4aiman on 05 May, 10:35:08 PM
Senyap sunyi je geng2 townhouse ni..aku baru tau ade forum rupenye utk residence BSP..gempak siyot!dah dekat 2 tahun duduk baru tau..anyhow..salam perkenalan..aku duk 2/5E..kalo sala forum tolongla tunjukkan forum yg sebenonye yob

Jalan 2/5E Townhouse D'Puncak Nusa. Board dia kat sini --> http://putra-mahkota.com/forum/index.php?board=40.0 (http://putra-mahkota.com/forum/index.php?board=40.0)
Title: Re: Kejiranan Putra Villa
Post by: scroll on 09 May, 03:52:33 PM
Saya ada beberapa perkara yang memerlukan perhatian pihak yang berkenaan terutamanya pihak persatuan penduduk Putra Villa. Perkara ini telah lama saya perhatikan dan harap pihak yang berkenaan ambil lah tindakan yang sewajarnya.

1. Memastikan kebersihan di sekitar kawasan Putra Villa. Kerapkan kutipan sampah dilakukan. Rumput dan kawasan longkang perlu dibersihkan.

2. Memastikan kawasan Putra Villa senantiasa cerah pada waktu malam bagi mengelakkan sebarang aktiviti jenayah. Keadaan pada waktu malam amat lah gelap pada setiap lorong.

3. Mohon kerjasama penduduk yang menggunakan kenderaan untuk berhemah ketika memandu. Ini kawasan perumahan dan seharusnya kita bertolak ansur dan senantiasa peka dengan sekeliling. Janganlah memandu dengan laju dan jalan sehala seharusnya sehala bukan sesuka hati memandu melawan arus.

Harap tindakan sewajarnya dapat dilakukan.

Terima kasih.

Yang Mengharapkan Perubahan