Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Isu Umum Putra Mahkota => General Discussion => Topic started by: wahidan on January 17, 2020, 02:47:40 PM

Title: SETEL ewallet
Post by: wahidan on January 17, 2020, 02:47:40 PM
Ade sape2 kat sini dah try guna ewallet setel? Boleh share mcm mana korg pakai?
Title: Re: SETEL ewallet
Post by: montyashley on January 20, 2020, 07:10:05 PM
saya baru install je apps tu and nak try esok. apps tu selamat sebab and kita boleh collect points tau.
Title: Re: SETEL ewallet
Post by: bunnyfana on January 20, 2020, 10:39:00 PM
betul tu mesra point tu boleh redeem directly tak perlu bawak card dah
Title: Re: SETEL ewallet
Post by: bunnyfana on January 20, 2020, 10:40:39 PM
Ade sape2 kat sini dah try guna ewallet setel? Boleh share mcm mana korg pakai?

saya dah pakai memang best nak isi minyak, buat payment dalam keta je.
Title: Re: SETEL ewallet
Post by: comeylote on January 20, 2020, 10:43:00 PM
Ade sape2 kat sini dah try guna ewallet setel? Boleh share mcm mana korg pakai?

saya dah pakai memang best nak isi minyak tak perlu keluar kereta dah kalau guna apps ni

iyela kita ni anak ramai kadang nak keluar kena tinggal anak...sekarang dah tak payah risau
Title: Re: SETEL ewallet
Post by: comeylote on January 20, 2020, 10:44:47 PM
betul tu mesra point tu boleh redeem directly tak perlu bawak card dah

senang la tak payah queue panjang dekat counter dah if guna apps setel
Title: Re: SETEL ewallet
Post by: sonaa on January 21, 2020, 11:57:35 AM
Ade sape2 kat sini dah try guna ewallet setel? Boleh share mcm mana korg pakai?
Install pun sebab nak dpt rm5 tu je, pastu x pakai dah
Title: Re: SETEL ewallet
Post by: sonaa on January 21, 2020, 11:58:41 AM
saya baru install je apps tu and nak try esok. apps tu selamat sebab and kita boleh collect points tau.
I pakai tng ewallet je. Boleh dapat cash back instead of point
Title: Re: SETEL ewallet
Post by: montyashley on January 21, 2020, 07:52:58 PM
betul tu mesra point tu boleh redeem directly tak perlu bawak card dah

senang la tak payah queue panjang dekat counter dah if guna apps setel

lagipun selamat untuk orang yang bawak baby. takpayah nak bawak beratur sekali.
Title: Re: SETEL ewallet
Post by: blankspc21 on January 21, 2020, 10:22:59 PM
Ade sape2 kat sini dah try guna ewallet setel? Boleh share mcm mana korg pakai?

blh ke pakai phone dekat petrol station?
bahaya lah... beratur sikit x pe kan..
Title: Re: SETEL ewallet
Post by: kuin123 on January 21, 2020, 10:34:00 PM
Ade sape2 kat sini dah try guna ewallet setel? Boleh share mcm mana korg pakai?
pernah nampak iklan yg takluk dekat Petronas, tapi x ade download apps setel tu
Title: Re: SETEL ewallet
Post by: montyashley on January 22, 2020, 09:43:48 PM
Ade sape2 kat sini dah try guna ewallet setel? Boleh share mcm mana korg pakai?

blh ke pakai phone dekat petrol station?
bahaya lah... beratur sikit x pe kan..


dalam apps tu ada safety and guidelines. dia akan terangkan semuanya. plus, phone memang boleh guna dalam kereta so jangan risau sebab kita boleh unlock pump pun dari dalam kereta.
Title: Re: SETEL ewallet
Post by: comeylote on January 22, 2020, 10:46:45 PM
saya baru install je apps tu and nak try esok. apps tu selamat sebab and kita boleh collect points tau.
I pakai tng ewallet je. Boleh dapat cash back instead of point

actually setel pun dapat cashback 10% after 3 times usage
Title: Re: SETEL ewallet
Post by: comeylote on January 22, 2020, 10:48:16 PM
betul tu mesra point tu boleh redeem directly tak perlu bawak card dah

senang la tak payah queue panjang dekat counter dah if guna apps setel

lagipun selamat untuk orang yang bawak baby. takpayah nak bawak beratur sekali.

betul tu untuk female drivers pun selamat especially time malam... kadang balik lewat kan, lepas bayar cepat2 pam minyak.
Title: Re: SETEL ewallet
Post by: comeylote on January 22, 2020, 10:49:35 PM
Ade sape2 kat sini dah try guna ewallet setel? Boleh share mcm mana korg pakai?

blh ke pakai phone dekat petrol station?
bahaya lah... beratur sikit x pe kan..

boleh je tapi dalam keta je la, dia ada bagi reminder time u guna app tu.
Title: Re: SETEL ewallet
Post by: bunnyfana on January 22, 2020, 10:51:13 PM
Ade sape2 kat sini dah try guna ewallet setel? Boleh share mcm mana korg pakai?
pernah nampak iklan yg takluk dekat Petronas, tapi x ade download apps setel tu

download la if pakai android ada je dekat playstore, dekat app store pun ada untuk iphone user
Title: Re: SETEL ewallet
Post by: blankspc21 on January 22, 2020, 11:08:20 PM
Ade sape2 kat sini dah try guna ewallet setel? Boleh share mcm mana korg pakai?

blh ke pakai phone dekat petrol station?
bahaya lah... beratur sikit x pe kan..

boleh je as long as ikut safety guidelines yg dia bagi

ape yg tulis dekat atas setel apps tu?? dah ramai user download ke??
Title: Re: SETEL ewallet
Post by: kuin123 on January 22, 2020, 11:15:21 PM
Ade sape2 kat sini dah try guna ewallet setel? Boleh share mcm mana korg pakai?
pernah nampak iklan yg takluk dekat Petronas, tapi x ade download apps setel tu

download la if pakai android ada je dekat playstore, dekat app store pun ada untuk iphone user

macam boleh guna setel apps tu dekat petronas saje, petrol lain macam tak pernah nampak
Title: Re: SETEL ewallet
Post by: titipoh on January 23, 2020, 07:07:00 PM
Cashback 10% tu guna 3 kali dalam tempoh sebulan kan... terbaik la
Title: Re: SETEL ewallet
Post by: titipoh on January 24, 2020, 11:42:46 PM
pernah nampak iklan yg takluk dekat Petronas, tapi x ade download apps setel tu
Apps tu ada je dekat playstore atau apple store. Atau boleh search dekat google, setel.my nanti akan keluar site and button untuk download apps tu.
Tak pun boleh je try guna link ni https://app.adjust.com/xnl9uy4
Title: Re: SETEL ewallet
Post by: bunnyfana on January 26, 2020, 04:21:00 PM
Btw, yess, setel only for petronas je, shell , petrol x boleh guna. Then kalau nak suggest tempat yang korang nak letak setel boleh masukkan detail kat sini https://www.setel.my/where-next (https://www.setel.my/where-next)
Title: Re: SETEL ewallet
Post by: sonaa on January 26, 2020, 10:37:51 PM
Ade sape2 kat sini dah try guna ewallet setel? Boleh share mcm mana korg pakai?

blh ke pakai phone dekat petrol station?
bahaya lah... beratur sikit x pe kan..
Untuk safety x digalakkan guna phone Kat petrol station. Takut apa2 jadi Kita pun Tak Tau jugak
Title: Re: SETEL ewallet
Post by: sonaa on January 26, 2020, 10:43:32 PM
saya baru install je apps tu and nak try esok. apps tu selamat sebab and kita boleh collect points tau.
I pakai tng ewallet je. Boleh dapat cash back instead of point

actually setel pun dapat cashback 10% after 3 times usage
Kadang2 kalau sorang2 pun susah jugak. Nak kena sampai Kat station tu, pastu nak buat tengok no berapa agak mkn Masa jugak. Kalau lenggang ok la kut
Title: Re: SETEL ewallet
Post by: sonaa on January 26, 2020, 10:44:56 PM
Ade sape2 kat sini dah try guna ewallet setel? Boleh share mcm mana korg pakai?

blh ke pakai phone dekat petrol station?
bahaya lah... beratur sikit x pe kan..

boleh je as long as ikut safety guidelines yg dia bagi

ape yg tulis dekat atas setel apps tu?? dah ramai user download ke??
Pernah install tapi x perasan pulak. Xtau lah kalau dah update app tu ada user guide tu
Title: Re: SETEL ewallet
Post by: amyraros on January 28, 2020, 10:49:33 AM
I pakai tng ewallet je. Boleh dapat cash back instead of point
Tapi u still kena beratur klu pakai ewallet lain. Lain cara dia daripada u pakai setel.
Title: Re: SETEL ewallet
Post by: amyraros on January 28, 2020, 11:05:26 AM
Kadang2 kalau sorang2 pun susah jugak. Nak kena sampai Kat station tu, pastu nak buat tengok no berapa agak mkn Masa jugak. Kalau lenggang ok la kut
Klu u biasa pam kat petronas actually dari jauh u dah nampak pam no berapa, semua pam pun macam ni rasanya, tapi klu rasa tak leh nampak jugak, ada tampal setel mmg satu level dgn driver sight dkt pam tu.
(https://i.ibb.co/jkjLLxH/setel-round.jpg)
Title: Re: SETEL ewallet
Post by: amyraros on January 28, 2020, 11:08:54 AM
Pernah install tapi x perasan pulak. Xtau lah kalau dah update app tu ada user guide tu

Kita isi minyak pun dia tunjuk step by step jugak, register pun ada step, tak caya try update app from this direct link
https://app.adjust.com/xnl9uy4 (https://app.adjust.com/xnl9uy4)