Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Komuniti Putra Mahkota => Pemaju & Hartanah => Topic started by: Hazael on 27 Aug, 11:37:31 AM

Title: Rakyat tidak mampu beli rumah???
Post by: Hazael on 27 Aug, 11:37:31 AM
Hmm saya rasa ramai yg ada masalah sama. lagi budak budak muda yg baru lepas kahwin. kewangan pun tk stabil lagi. harga rumah skrg ni tinggi sangat sangat

https://www.sinarharian.com.my/article/53874/BERITA/Nasional/Rakyat-tidak-mampu-beli-rumah-dedah-Bank-Negara
Title: Re: Rakyat tidak mampu beli rumah???
Post by: montyashley on 01 Sep, 03:04:00 PM
nak buat mcm mana... makin lama makin mahal. rumah ni siapa dah beli mmg untung sangat sangat. sbb anak muda nak beli rumah skrg mmg susah. gaji dh la kecik. tp kos hidup tinggi
Title: Re: Rakyat tidak mampu beli rumah???
Post by: Pieja on 03 Sep, 12:02:10 PM
Hmm saya rasa ramai yg ada masalah sama. lagi budak budak muda yg baru lepas kahwin. kewangan pun tk stabil lagi. harga rumah skrg ni tinggi sangat sangat

https://www.sinarharian.com.my/article/53874/BERITA/Nasional/Rakyat-tidak-mampu-beli-rumah-dedah-Bank-Negara
chill mula mula kahwin sewa rumah dulu, jangan mimpi nak beli rumah terus. lain la kalau kau kaya raya
Title: Re: Rakyat tidak mampu beli rumah???
Post by: Pieja on 03 Sep, 12:03:01 PM
nak buat mcm mana... makin lama makin mahal. rumah ni siapa dah beli mmg untung sangat sangat. sbb anak muda nak beli rumah skrg mmg susah. gaji dh la kecik. tp kos hidup tinggi
sbbtu kena rajin and usaha lebih. byk je budak muda beli rumah skrg ni. tp yelah mmg kena kerja keras kaw kaw
Title: Re: Rakyat tidak mampu beli rumah???
Post by: titipoh on 03 Sep, 12:37:39 PM
Hmm saya rasa ramai yg ada masalah sama. lagi budak budak muda yg baru lepas kahwin. kewangan pun tk stabil lagi. harga rumah skrg ni tinggi sangat sangat

https://www.sinarharian.com.my/article/53874/BERITA/Nasional/Rakyat-tidak-mampu-beli-rumah-dedah-Bank-Negara
nak beli property kena ada ilmu. baru urusan semua mudah tkdelah kita serabut sangat. mcm sebelum ni before beli rumah saya buat appointment dgn property agent and dia explain semua benda dkt saya
Title: Re: Rakyat tidak mampu beli rumah???
Post by: titipoh on 03 Sep, 12:39:07 PM
Hmm saya rasa ramai yg ada masalah sama. lagi budak budak muda yg baru lepas kahwin. kewangan pun tk stabil lagi. harga rumah skrg ni tinggi sangat sangat

https://www.sinarharian.com.my/article/53874/BERITA/Nasional/Rakyat-tidak-mampu-beli-rumah-dedah-Bank-Negara
chill mula mula kahwin sewa rumah dulu, jangan mimpi nak beli rumah terus. lain la kalau kau kaya raya
tulah jangan malu kalau kena sewa rumah. ikut kemampuan kita je jangan nak nampak mewah tp seksa diri sendiri
Title: Re: Rakyat tidak mampu beli rumah???
Post by: titipoh on 03 Sep, 12:44:12 PM
nak buat mcm mana... makin lama makin mahal. rumah ni siapa dah beli mmg untung sangat sangat. sbb anak muda nak beli rumah skrg mmg susah. gaji dh la kecik. tp kos hidup tinggi
sbbtu kena rajin and usaha lebih. byk je budak muda beli rumah skrg ni. tp yelah mmg kena kerja keras kaw kaw
nak kaya bukak business sendiri. kerja dengan org sampai lebam ko tak kaya. paling paling pun setahun RM100 je naik gaji
Title: Re: Rakyat tidak mampu beli rumah???
Post by: Dekwan on 04 Sep, 11:27:19 AM
Hmm saya rasa ramai yg ada masalah sama. lagi budak budak muda yg baru lepas kahwin. kewangan pun tk stabil lagi. harga rumah skrg ni tinggi sangat sangat

https://www.sinarharian.com.my/article/53874/BERITA/Nasional/Rakyat-tidak-mampu-beli-rumah-dedah-Bank-Negara
nak beli property kena ada ilmu. baru urusan semua mudah tkdelah kita serabut sangat. mcm sebelum ni before beli rumah saya buat appointment dgn property agent and dia explain semua benda dkt saya
mana nak cari agent ni semua huh?
Title: Re: Rakyat tidak mampu beli rumah???
Post by: Dekwan on 04 Sep, 11:28:21 AM
Hmm saya rasa ramai yg ada masalah sama. lagi budak budak muda yg baru lepas kahwin. kewangan pun tk stabil lagi. harga rumah skrg ni tinggi sangat sangat

https://www.sinarharian.com.my/article/53874/BERITA/Nasional/Rakyat-tidak-mampu-beli-rumah-dedah-Bank-Negara
chill mula mula kahwin sewa rumah dulu, jangan mimpi nak beli rumah terus. lain la kalau kau kaya raya
tulah jangan malu kalau kena sewa rumah. ikut kemampuan kita je jangan nak nampak mewah tp seksa diri sendiri
tp teringin sangat sangat nak ada rumah sendiri and family semua happy tinggal dlm tu 😭
Title: Re: Rakyat tidak mampu beli rumah???
Post by: Pieja on 04 Sep, 11:31:32 AM
nak buat mcm mana... makin lama makin mahal. rumah ni siapa dah beli mmg untung sangat sangat. sbb anak muda nak beli rumah skrg mmg susah. gaji dh la kecik. tp kos hidup tinggi
sbbtu kena rajin and usaha lebih. byk je budak muda beli rumah skrg ni. tp yelah mmg kena kerja keras kaw kaw
nak kaya bukak business sendiri. kerja dengan org sampai lebam ko tak kaya. paling paling pun setahun RM100 je naik gaji
ingat senang nak bukak business?
Title: Re: Rakyat tidak mampu beli rumah???
Post by: montyashley on 04 Sep, 02:48:35 PM
nak buat mcm mana... makin lama makin mahal. rumah ni siapa dah beli mmg untung sangat sangat. sbb anak muda nak beli rumah skrg mmg susah. gaji dh la kecik. tp kos hidup tinggi
sbbtu kena rajin and usaha lebih. byk je budak muda beli rumah skrg ni. tp yelah mmg kena kerja keras kaw kaw
nak kaya bukak business sendiri. kerja dengan org sampai lebam ko tak kaya. paling paling pun setahun RM100 je naik gaji
kawan kawan saya ramai lepas pkp ni kena buang kerja. terus bukak bisnes dari rumah je. and skrg produk dia dah ramai orang tolong jual. dah ada agent and stokis bagai
Title: Re: Rakyat tidak mampu beli rumah???
Post by: montyashley on 04 Sep, 02:49:23 PM
Hmm saya rasa ramai yg ada masalah sama. lagi budak budak muda yg baru lepas kahwin. kewangan pun tk stabil lagi. harga rumah skrg ni tinggi sangat sangat

https://www.sinarharian.com.my/article/53874/BERITA/Nasional/Rakyat-tidak-mampu-beli-rumah-dedah-Bank-Negara
nak beli property kena ada ilmu. baru urusan semua mudah tkdelah kita serabut sangat. mcm sebelum ni before beli rumah saya buat appointment dgn property agent and dia explain semua benda dkt saya
mana nak cari agent ni semua huh?
cari lah online aiyo. tp kena check bebetul. kalau ada bad reviews pasal agent tu ko jangan pula deal dgn dia. tk sia sia kena tipu je duit ko
Title: Re: Rakyat tidak mampu beli rumah???
Post by: montyashley on 04 Sep, 02:50:44 PM
Hmm saya rasa ramai yg ada masalah sama. lagi budak budak muda yg baru lepas kahwin. kewangan pun tk stabil lagi. harga rumah skrg ni tinggi sangat sangat

https://www.sinarharian.com.my/article/53874/BERITA/Nasional/Rakyat-tidak-mampu-beli-rumah-dedah-Bank-Negara
chill mula mula kahwin sewa rumah dulu, jangan mimpi nak beli rumah terus. lain la kalau kau kaya raya
tulah jangan malu kalau kena sewa rumah. ikut kemampuan kita je jangan nak nampak mewah tp seksa diri sendiri
tp teringin sangat sangat nak ada rumah sendiri and family semua happy tinggal dlm tu 😭
kalau ada duit tkde masalah pun. kalau duit cukup cukup makan je saya sarankan sewa je dulu. kumpul duit pelan pelan. dh cukup semua baru angkat rumah sebijik
Title: Re: Rakyat tidak mampu beli rumah???
Post by: montyashley on 04 Sep, 02:51:22 PM
nak buat mcm mana... makin lama makin mahal. rumah ni siapa dah beli mmg untung sangat sangat. sbb anak muda nak beli rumah skrg mmg susah. gaji dh la kecik. tp kos hidup tinggi
sbbtu kena rajin and usaha lebih. byk je budak muda beli rumah skrg ni. tp yelah mmg kena kerja keras kaw kaw
nak kaya bukak business sendiri. kerja dengan org sampai lebam ko tak kaya. paling paling pun setahun RM100 je naik gaji
ingat senang nak bukak business?
zaman skrg mana ada benda yg senang. tp kita boleh usaha kan??? kalau pemalas nak buat apa pun tk jd
Title: Re: Rakyat tidak mampu beli rumah???
Post by: Dekwan on 04 Sep, 04:18:39 PM
Hmm saya rasa ramai yg ada masalah sama. lagi budak budak muda yg baru lepas kahwin. kewangan pun tk stabil lagi. harga rumah skrg ni tinggi sangat sangat

https://www.sinarharian.com.my/article/53874/BERITA/Nasional/Rakyat-tidak-mampu-beli-rumah-dedah-Bank-Negara
chill mula mula kahwin sewa rumah dulu, jangan mimpi nak beli rumah terus. lain la kalau kau kaya raya
tulah jangan malu kalau kena sewa rumah. ikut kemampuan kita je jangan nak nampak mewah tp seksa diri sendiri
tp teringin sangat sangat nak ada rumah sendiri and family semua happy tinggal dlm tu 😭
kalau ada duit tkde masalah pun. kalau duit cukup cukup makan je saya sarankan sewa je dulu. kumpul duit pelan pelan. dh cukup semua baru angkat rumah sebijik
tulang pening kepala nak fikir. skrg ada tanngungan byr kete and motor. payah ah nak beli rumah
Title: Re: Rakyat tidak mampu beli rumah???
Post by: Dekwan on 04 Sep, 04:19:55 PM
nak buat mcm mana... makin lama makin mahal. rumah ni siapa dah beli mmg untung sangat sangat. sbb anak muda nak beli rumah skrg mmg susah. gaji dh la kecik. tp kos hidup tinggi
sbbtu kena rajin and usaha lebih. byk je budak muda beli rumah skrg ni. tp yelah mmg kena kerja keras kaw kaw
nak kaya bukak business sendiri. kerja dengan org sampai lebam ko tak kaya. paling paling pun setahun RM100 je naik gaji
ingat senang nak bukak business?
zaman skrg mana ada benda yg senang. tp kita boleh usaha kan??? kalau pemalas nak buat apa pun tk jd
betul tu saya setuju...
Title: Re: Rakyat tidak mampu beli rumah???
Post by: titipoh on 07 Sep, 11:43:01 AM
Hmm saya rasa ramai yg ada masalah sama. lagi budak budak muda yg baru lepas kahwin. kewangan pun tk stabil lagi. harga rumah skrg ni tinggi sangat sangat

https://www.sinarharian.com.my/article/53874/BERITA/Nasional/Rakyat-tidak-mampu-beli-rumah-dedah-Bank-Negara
chill mula mula kahwin sewa rumah dulu, jangan mimpi nak beli rumah terus. lain la kalau kau kaya raya
tulah jangan malu kalau kena sewa rumah. ikut kemampuan kita je jangan nak nampak mewah tp seksa diri sendiri
tp teringin sangat sangat nak ada rumah sendiri and family semua happy tinggal dlm tu 😭
kalau ada duit tkde masalah pun. kalau duit cukup cukup makan je saya sarankan sewa je dulu. kumpul duit pelan pelan. dh cukup semua baru angkat rumah sebijik
tulang pening kepala nak fikir. skrg ada tanngungan byr kete and motor. payah ah nak beli rumah
mintak loan dkt bank mmg ah kalau dia tgk ko byk komitmen auto kena reject hahaha mcm saya sebelum ni beli rumah apply loan dkt yayasan dewan perniagaan melayu perlis berhad. ni kira loan company luar ah bukan bank. senang je wei nak lulus tk sampai seminggu haha terkejut saya time tu. lagipun saya percaya sbb yayasan ni syariah compliant company. time agreement nanti akan ada akad hahha mcm nak nikah dh  :P
Title: Re: Rakyat tidak mampu beli rumah???
Post by: titipoh on 07 Sep, 11:46:00 AM
nak buat mcm mana... makin lama makin mahal. rumah ni siapa dah beli mmg untung sangat sangat. sbb anak muda nak beli rumah skrg mmg susah. gaji dh la kecik. tp kos hidup tinggi
sbbtu kena rajin and usaha lebih. byk je budak muda beli rumah skrg ni. tp yelah mmg kena kerja keras kaw kaw
nak kaya bukak business sendiri. kerja dengan org sampai lebam ko tak kaya. paling paling pun setahun RM100 je naik gaji
ingat senang nak bukak business?
mula mula mmg ah susah. nak kena cari modal byk wei. tp slow slow ah... make sure kena cukup ilmu. bab modal tu maybe boleh buat loan dulu. nanti tiap bulan ada untung byr balik slow slow. saya recommend nak buat loan ambik dkt yayasan je... dia punya profit rate rendah wei dalam 6.5%-9.99% je