Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Isu Umum Putra Mahkota => General Discussion => Topic started by: dokidoki on 18 Jan, 03:42:11 PM

Title: Slow time naik bukit
Post by: dokidoki on 18 Jan, 03:42:11 PM
Nak tanya kenapa kalau kereta i naik kawasan berbukit jadi lambat?
Baru perasan sebab baru - baru ni pergi offis lalu jalan lain.
Title: Re: Slow time naik bukit
Post by: flyffanatic on 20 Jan, 09:38:29 AM
bila last servis kereta tuuu.. pakai manual ke auto?
Title: Re: Slow time naik bukit
Post by: amyraros on 20 Jan, 02:28:16 PM
Nak tanya kenapa kalau kereta i naik kawasan berbukit jadi lambat?
Baru perasan sebab baru - baru ni pergi offis lalu jalan lain.

macam masalah enjin ni. takde pergi check ke
Title: Re: Slow time naik bukit
Post by: amyraros on 20 Jan, 02:30:29 PM
bila last servis kereta tuuu.. pakai manual ke auto?

kalau kereta manual memang susah naik bukit kan lagi lagi kalau kereta lama
Title: Re: Slow time naik bukit
Post by: comeylote on 21 Jan, 12:52:20 PM
bila last servis kereta tuuu.. pakai manual ke auto?

kalau kereta manual memang susah naik bukit kan lagi lagi kalau kereta lama

yela enjin dah tak berapa nak kuat.
Title: Re: Slow time naik bukit
Post by: comeylote on 21 Jan, 12:54:00 PM
Nak tanya kenapa kalau kereta i naik kawasan berbukit jadi lambat?
Baru perasan sebab baru - baru ni pergi offis lalu jalan lain.

macam masalah enjin ni. takde pergi check ke

minyak yg kita isi ada effect ke pada enjin
Title: Re: Slow time naik bukit
Post by: flyffanatic on 21 Jan, 11:06:36 PM
ak terpikir mcm tuuu gak.... sb tu ak nanya kerap servis enjin ke x?? ni mesti ad yg mslh niii....
Title: Re: Slow time naik bukit
Post by: comeylote on 22 Jan, 11:52:07 AM
ak terpikir mcm tuuu gak.... sb tu ak nanya kerap servis enjin ke x?? ni mesti ad yg mslh niii....

tu la nak servis pun kena tengok tempat gak, salah pergi habis duit jela tapi problem still ada
Title: Re: Slow time naik bukit
Post by: amyraros on 22 Jan, 11:54:34 AM
ak terpikir mcm tuuu gak.... sb tu ak nanya kerap servis enjin ke x?? ni mesti ad yg mslh niii....

tu la nak servis pun kena tengok tempat gak, salah pergi habis duit jela tapi problem still ada

tu la aku pun memang pergi tempat yg aku selalu pergi je tak berani nak gi tmpat lain
Title: Re: Slow time naik bukit
Post by: tayar_butak on 23 Jan, 02:03:07 AM
halah halahhh.. simple je masalah ni. keter xde pickup la tu..
biasanye kena tgk petrol jenis ap yg digunakan. Pastu cek sekali minyak hitam enjin. Jangan lebih paras maksimum oit. eh byk la lg yg berkaitan. Nak pasti lg g je bgkel senang citer
Title: Re: Slow time naik bukit
Post by: tayar_butak on 23 Jan, 02:05:22 AM
tu la aku pun memang pergi tempat yg aku selalu pergi je tak berani nak gi tmpat lain

mang penting hal ni derr.. jgn dpt pomen sakai.. semua dia balun masalah kat kete ko nnti. padahal kete tu x pickup sb minyak x power ja pun.. haihh
Title: Re: Slow time naik bukit
Post by: amyraros on 23 Jan, 11:57:34 AM
halah halahhh.. simple je masalah ni. keter xde pickup la tu..
biasanye kena tgk petrol jenis ap yg digunakan. Pastu cek sekali minyak hitam enjin. Jangan lebih paras maksimum oit. eh byk la lg yg berkaitan. Nak pasti lg g je bgkel senang citer

nak enjin bagus pakai minyak 97 lagi lagi yg primax pro race tu.. serius enjin jadi bersih
Title: Re: Slow time naik bukit
Post by: amyraros on 23 Jan, 11:59:21 AM
tu la aku pun memang pergi tempat yg aku selalu pergi je tak berani nak gi tmpat lain

mang penting hal ni derr.. jgn dpt pomen sakai.. semua dia balun masalah kat kete ko nnti. padahal kete tu x pickup sb minyak x power ja pun.. haihh

haha tu ah aku sekarang memang pakai pro race je, takde masalah enjin lembab dah. laju kemain
Title: Re: Slow time naik bukit
Post by: comeylote on 24 Jan, 11:58:37 AM
tu la aku pun memang pergi tempat yg aku selalu pergi je tak berani nak gi tmpat lain

mang penting hal ni derr.. jgn dpt pomen sakai.. semua dia balun masalah kat kete ko nnti. padahal kete tu x pickup sb minyak x power ja pun.. haihh

haha tu ah aku sekarang memang pakai pro race je, takde masalah enjin lembab dah. laju kemain

sama la. minyak tu pakai teknologi f1 kot tu yang laju kemain
Title: Re: Slow time naik bukit
Post by: comeylote on 24 Jan, 12:02:11 PM
halah halahhh.. simple je masalah ni. keter xde pickup la tu..
biasanye kena tgk petrol jenis ap yg digunakan. Pastu cek sekali minyak hitam enjin. Jangan lebih paras maksimum oit. eh byk la lg yg berkaitan. Nak pasti lg g je bgkel senang citer

nak enjin bagus pakai minyak 97 lagi lagi yg primax pro race tu.. serius enjin jadi bersih

tak silap aku kuasa membersih enjin tu memang tinggi, 99.99% deposit removal from main engine component
Title: Re: Slow time naik bukit
Post by: flyffanatic on 24 Jan, 07:54:15 PM
sama la. minyak tu pakai teknologi f1 kot tu yang laju kemain

mslhnyeeee highway kt mesia ni xleh bawak lajuuuu.... mau kena saman nntiii.... hahaaa
Title: Re: Slow time naik bukit
Post by: amyraros on 28 Jan, 11:26:25 PM
mslhnyeeee highway kt mesia ni xleh bawak lajuuuu.... mau kena saman nntiii.... hahaaa
Tak suruh pun bawak laju, cuma beza pakai yang ron 97 dulu dgn sekarang lain je. Sekarang mmg rasa lagi responsif laa. Tu yang senang je masuk gear.