Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Komuniti Putra Mahkota => Putra-Mahkota.com => Topic started by: OffshoreMan on 20 Jul, 03:47:56 PM

Title: Level or Rank Forumer...
Post by: OffshoreMan on 20 Jul, 03:47:56 PM
Ranking & Level Forumer Putra Mahkota

Pelawat
Penghuni (Layak melihat kategori yg dilabelkan sebagai HANGAT e.g. Politik dsb)
Pemastautin
Penduduk tetap (Layak Memohon jadi Moderator (http://putra-mahkota.com/forum/index.php?topic=52.msg67#msg67))
Penghulu
HuluBalang
ShahBandar
Penghulu Bendahari
Temenggung
Laksamana
Bendahara
Putra Mahkota
Title: Kekeliruan tentang 'Status' ...
Post by: OffshoreMan on 21 Jul, 02:53:13 PM
Introduction.
Putra-Mahkota.com adalah Portal Maya (Virtual Portal) khas untuk penduduk Bandar Seri Putra, Taman Impian Putra, Bandar Bukit Mahkota dan mereka yang berminat utk menetap di sekitar komuniti ini.

Level/Rank/Status.
Level/Rank/Status diberikan berdasarkan jumlah posts yang anda telah hantar.  Seperti Berikut:

000-xxx : Pelawat
xxx-xxx : Penghuni
xxx-xxx : Pemastautin
xxx-xxx : Penghulu
xxx-xxx : HuluBalang
xxx-xxx : ShahBandar
xxx-xxx : Penghulu Bendahari
xxx-xxx : Temenggung
xxx-xxx : Laksamana
xxx-xxx : Bendahara
xxx-xxx : Putra Mahkota

Pemahaman
Apabila status anda dikategorikan sebagai PELAWAT (Secara Maya di Putra-Mahkota.com), ianya bermaksud anda telah mempost sebanyak 000-xxx posting.  TIDAK SEKALI-KALI SECARA REALITI ianya bermaksud anda adalah pelawat sahaja di kawasan komuniti ini.  Semakin banyak anda post, level ranking anda akan berubah & level tertinggi yang saya letakkan adalah PUTRA MAHKOTA.
Diharap ini dapat menjelaskan segala kekeliruan.

SELAMAT BERFORUM!
Title: Re: Level or Rank Forumer...
Post by: putramahkota_bangi on 21 Jul, 03:00:32 PM
(http://www.melayu.com/v2/sembang2/img/smiley/sm21.gif)

Terima Kasih Sdr ADMIN . .

saya dah memang putramahkota .... ;D


Title: Re: Level or Rank Forumer...
Post by: namatakpenting on 21 Jul, 05:21:50 PM
Betul2.. kalau camtu nak gak level 'Akusempoi'

(http://www.melayu.com/v2/sembang2/img/smiley/sm21.gif)

Terima Kasih Sdr ADMIN . .

saya dah memang putramahkota .... ;D



Title: Re: Level or Rank Forumer...
Post by: mentarimerah on 21 Jul, 06:58:56 PM
tak ada jawatan dato demang ke.....kalu nak tahu dato demang tu adalah...dibawahnya ada 5 penghulu...itulah keturunan aku..orang melaka katakan...ulau melangkau ;D ;D ;D
Title: Re: Level or Rank Forumer...
Post by: anna on 22 Jul, 11:06:52 AM
Ranking & Level Forumer Putra Mahkota

Pelawat
Penyewa
Penduduk tetap (Layak Memohon jadi Moderator (http://putra-mahkota.com/forum/index.php?topic=52.msg67#msg67))
Penghulu
HuluBalang
ShahBandar
Penghulu Bendahari
Temenggung
Laksamana
Bendahara
Putra Mahkota

raso den, den ni penduduk tetap... dari tahun 2004 den kek sini...  ;D
Title: Re: Level or Rank Forumer...
Post by: mentarimerah on 22 Jul, 11:41:19 AM
Ranking & Level Forumer Putra Mahkota

Pelawat
Penyewa
Penduduk tetap (Layak Memohon jadi Moderator (http://putra-mahkota.com/forum/index.php?topic=52.msg67#msg67))
Penghulu
HuluBalang
ShahBandar
Penghulu Bendahari
Temenggung
Laksamana
Bendahara
Putra Mahkota

raso den, den ni penduduk tetap... dari tahun 2004 den kek sini...  ;D


i/c  merah ke biru...gurau ajelah ;D ;D ;D
Title: Re: Kekeliruan tentang 'Status' ...
Post by: putramahkota_bangi on 22 Jul, 11:51:25 AM
Introduction.
Putra-Mahkota.com adalah Portal Maya (Virtual Portal) khas untuk penduduk Bandar Seri Putra, Taman Impian Putra, Bandar Bukit Mahkota dan mereka yang berminat utk menetap di sekitar komuniti ini.

Level/Rank/Status.
Level/Rank/Status diberikan berdasarkan jumlah posts yang anda telah hantar.  Seperti Berikut:

000-050 : Pelawat
051-100 : Penyewa
101-xxx : Penduduk Tetap
xxx-xxx : Penghulu
xxx-xxx : HuluBalang
xxx-xxx : ShahBandar
xxx-xxx : Penghulu Bendahari
xxx-xxx : Temenggung
xxx-xxx : Laksamana
xxx-xxx : Bendahara
xxx-xxx : Putra Mahkota

Pemahaman
Apabila status anda dikategorikan sebagai PENYEWA (Secara Maya di Putra-Mahkota.com), ianya bermaksud anda telah mempost sebanyak 51-100 posting.  TIDAK SEKALI-KALI SECARA REALITI ianya bermaksud anda adalah penyewa rumah di kawasan komuniti ini.  Semakin banyak anda post, level ranking anda akan berubah & level tertinggi yang saya letakkan adalah PUTRA MAHKOTA.
Diharap ini dapat menjelaskan segala kekeliruan.

SELAMAT BERFORUM!

Tn ADMIN. .  nk tanya ni. Tahap Dewa Tertinggi  "putramahkota" berapa token nak topap tuhh..?? 
xx - xx tu berapa ??  he he   ;D   saja nk tau
Title: Re: Level or Rank Forumer...
Post by: anna on 22 Jul, 11:54:31 AM
Ranking & Level Forumer Putra Mahkota

Pelawat
Penyewa
Penduduk tetap (Layak Memohon jadi Moderator (http://putra-mahkota.com/forum/index.php?topic=52.msg67#msg67))
Penghulu
HuluBalang
ShahBandar
Penghulu Bendahari
Temenggung
Laksamana
Bendahara
Putra Mahkota

raso den, den ni penduduk tetap... dari tahun 2004 den kek sini...  ;D

KTPnya (Kartu Tanda Penduduk) biru pakkk... Kompem biru... ehe hehe hehe

i/c  merah ke biru...gurau ajelah ;D ;D ;D
Title: Re: Level or Rank Forumer...
Post by: Hairul_Senibina on 22 Jul, 12:33:48 PM
Salam sejahtera,

Cadangan memberi RANKING & LEVEL FORUMER ini sgt BAGUS kerana kita akan dpt mengetahui tahap komitment forumer di putra-mahkota.com berdasarkan jumlah posting.

Cuma.............. Diharap Tuan2 Moderators boleh monitor postings dgn sebaik mungkin. Ini kerana, cadangan utk memberi ranking & level ini mungkin akan menggalakkan SPAM atau posting2 yg tidak sesuai; semata-mata utk meningkatkan jumlah posting bagi meningkatkan ranking & level masing2.

Sekadar memberi pendapat. SELAMAT BERFORUM. Terima kasih.  :)

regards,
senibina   
Title: Re: Level or Rank Forumer...
Post by: bangimen on 22 Jul, 12:41:55 PM
Salam,

Saya bersetuju dengan senibina...perlu ada edit terhadap post2 yang dihantar..terutama spam dan post2 yang dihantar hanya sekadar untuk menaikkan rating...terlalu banyak post yang sepatutnya tidak perlu di hantar menyebabkan semakin hilang minat untuk orang ramai melawat ke forum ini nanti...
Title: Re: Level or Rank Forumer...
Post by: anna on 22 Jul, 12:44:21 PM
Salam sejahtera,

Cadangan memberi RANKING & LEVEL FORUMER ini sgt BAGUS kerana kita akan dpt mengetahui tahap komitment forumer di putra-mahkota.com berdasarkan jumlah posting.

Cuma.............. Diharap Tuan2 Moderators boleh monitor postings dgn sebaik mungkin. Ini kerana, cadangan utk memberi ranking & level ini mungkin akan menggalakkan SPAM atau posting2 yg tidak sesuai; semata-mata utk meningkatkan jumlah posting bagi meningkatkan ranking & level masing2.

Sekadar memberi pendapat. SELAMAT BERFORUM. Terima kasih.  :)

regards,
senibina   

100% agree..
Title: Re: Kekeliruan tentang 'Status' ...
Post by: OffshoreMan on 22 Jul, 03:10:14 PM

Tn ADMIN. .  nk tanya ni. Tahap Dewa Tertinggi  "putramahkota" berapa token nak topap tuhh..?? 
xx - xx tu berapa ??  he he   ;D   saja nk tau


Kalau Value XX-XX tu diberitahu... nanti hilang le THRILL dia.. he he he... (Hasil pengalaman mengendali beberapa forum)
Title: Re: Level or Rank Forumer...
Post by: putramahkota_bangi on 22 Jul, 03:53:13 PM
Salam,

Saya bersetuju dengan senibina...perlu ada edit terhadap post2 yang dihantar..terutama spam dan post2 yang dihantar hanya sekadar untuk menaikkan rating...terlalu banyak post yang sepatutnya tidak perlu di hantar menyebabkan semakin hilang minat untuk orang ramai melawat ke forum ini nanti...

rasanya masaalah sikit kalau nk pantau semua post2 nih. Kena letak post pengawal dan kena sediakan pak2 guard sekali.
(http://www.melayu.com/v2/sembang2/img/smiley/sm22.gif)
Title: Re: Level or Rank Forumer...
Post by: mentarimerah on 22 Jul, 04:16:26 PM
buatlah apa yang patut kalau fikir nak delete ...aku tak kisah...mungkin ada yang mengarut...tapi mungkin ada kebenaran..disebalik...mengarut...sebab...1 orang...tak akan sama dia punya fikir untuk 154 orang...
Title: Re: Level or Rank Forumer...
Post by: bangimen on 22 Jul, 04:28:27 PM
pandangan saje wira...sebab kalau tgk ada yang buat tajuk posting pastu bila orang reply dah tinggal begitu je....tak berjawab2 nak bukak forum putra-mahkota ni pun makin lama makin slow...dahle pc aku cap ayam...tapi bak kata sedara 1 org tak mewakili 154...nanti kena letak pak guard la plak kan...nak jaga....
Title: Re: Level or Rank Forumer...
Post by: mentarimerah on 22 Jul, 04:31:49 PM
he...he...kau kenal aku din...aku ingat...kau sorang aje orang luar kenal aku kat forum ni....
Title: Re: Level or Rank Forumer...
Post by: bangimen on 22 Jul, 04:33:31 PM
he...he...kau kenal aku din...aku ingat...kau sorang aje orang luar kenal aku kat forum ni....

hehehehe misai kau tu mana kau nak sorok wira......
Title: Re: Level or Rank Forumer...
Post by: mentarimerah on 22 Jul, 05:29:48 PM
he...he...kau kenal aku din...aku ingat...kau sorang aje orang luar kenal aku kat forum ni....

hehehehe misai kau tu mana kau nak sorok wira......

hantu kau din...itu misai carik makan sepanjang aku hidup baru dia kali potong...buruk rupa tak ada misai
Title: Re: Level or Rank Forumer...
Post by: putramahkota_bangi on 22 Jul, 05:32:18 PM
semenjak sehari - dua nih .... rajin bebeno saya dan sdr2 yg lain posting kat forum KPM nih. .
 ::)  dalam sehari saya dah post/reply  paling kurang pun 20 post. .

ohh yeehh..!!!
(http://img354.imageshack.us/img354/74/lari6qg.gif) larikkkkkk....
Title: Re: Level or Rank Forumer...
Post by: putramahkota_bangi on 28 Jul, 10:09:38 AM
putramahkota_bangi
Bendahara
Posts: 1999
become to
Posts: 2000

bila nk bertukar bintang emas ni ?

Title: Re: Level or Rank Forumer...
Post by: daddyvw on 28 Jul, 11:50:35 AM
putramahkota_bangi
Bendahara
Posts: 1999
become to
Posts: 2000

bila nk bertukar bintang emas ni ?



tak BERTUKAR!!! lagi ker?  ::) ::) ::)
Title: Re: Level or Rank Forumer...
Post by: Trojan5 on 28 Jul, 04:00:42 PM
dia dpt bintang belang2 tu pun dah cukup baik......  ;D ;D ;D ;D

lambat lg de..... 2000++ baru dapat.....

xpe usaha lg..... usaha tangga kejayaan....
Title: Re: Level or Rank Forumer...
Post by: putramahkota_bangi on 28 Jul, 04:37:53 PM
dia dpt bintang belang2 tu pun dah cukup baik......  ;D ;D ;D ;D

lambat lg de..... 2000++ baru dapat.....

xpe usaha lg..... usaha tangga kejayaan....

plus plus tu braper de. ? tk sabau2  ;D
Title: Re: Level or Rank Forumer...
Post by: daddyvw on 28 Jul, 04:59:15 PM
dia dpt bintang belang2 tu pun dah cukup baik......  ;D ;D ;D ;D

lambat lg de..... 2000++ baru dapat.....

xpe usaha lg..... usaha tangga kejayaan....

plus plus tu braper de. ? tk sabau2  ;D

kalau nak bintang cepat pasal dah tak sabar sabar... ambik kat sahabat malam ni... ;D ;D ;D
Title: Re: Level or Rank Forumer...
Post by: putramahkota_bangi on 29 Sep, 10:59:42 AM
wai
Bendahara
Posts: 2013

kamon wai... lagi 7 post.

..majlis anugerah bintang2 PUTRIMAHKOTA  


Title: Re: Level or Rank Forumer...
Post by: daddyvw on 29 Sep, 02:55:31 PM
wai
Bendahara
Posts: 2013

kamon wai... lagi 7 post.

..majlis anugerah bintang2 PUTRIMAHKOTA  




dari pagi ke petang tak dapat dapat lagi ker?  :P :P :P
Title: Re: Level or Rank Forumer...
Post by: acya on 29 Sep, 05:04:20 PM
wai
Bendahara
Posts: 2013

kamon wai... lagi 7 post.

..majlis anugerah bintang2 PUTRIMAHKOTA  






dari pagi ke petang tak dapat dapat lagi ker?  :P :P :P

wai tgh pening kepala tu.... ;) ;) :D
Title: Re: Level or Rank Forumer...
Post by: daddyvw on 29 Sep, 08:44:08 PM
wai
Bendahara
Posts: 2013

kamon wai... lagi 7 post.

..majlis anugerah bintang2 PUTRIMAHKOTA  






dari pagi ke petang tak dapat dapat lagi ker?  :P :P :P

wai tgh pening kepala tu.... ;) ;) :D

tekan brek sakan nampak... ::) ::) ::) ahaks... ;D ;D ;D

alar... ape salah nyer... wakil kaum hawa yang pertama mencapai posting tahap gaban... MuaHaHaHa... :D :D :D
Title: Re: Level or Rank Forumer...
Post by: namatakpenting on 29 Sep, 09:09:55 PM
awat tekan2 brek... tekan je minyak... potong mana2 yg patut :)
Title: Re: Level or Rank Forumer...
Post by: daddyvw on 29 Sep, 10:31:41 PM
awat tekan2 brek... tekan je minyak... potong mana2 yg patut :)

kalau nak potom, wai kena potom PMB dulu... tu yang member asyik dok intai, toleh toleh belakang tu... stand by nak Wrroooommmmm...... MuaHaHaHa... :D :D :D
Title: Re: Level or Rank Forumer > WAI : Jangan tekan brekk. !!
Post by: putramahkota_bangi on 30 Sep, 10:48:17 AM
awat tekan2 brek... tekan je minyak... potong mana2 yg patut :)

kalau nak potom, wai kena potom PMB dulu... tu yang member asyik dok intai, toleh toleh belakang tu... stand by nak Wrroooommmmm...... MuaHaHaHa... :D :D :D

naper ni ..??  patut dh semalam dh Majlis watikah ni selesai.
budak2 kompang dh merajuk dh tu..  ;D
Title: Re: Level or Rank Forumer > WAI : Jangan tekan brekk. !!
Post by: daddyvw on 30 Sep, 10:52:40 AM
awat tekan2 brek... tekan je minyak... potong mana2 yg patut :)

kalau nak potom, wai kena potom PMB dulu... tu yang member asyik dok intai, toleh toleh belakang tu... stand by nak Wrroooommmmm...... MuaHaHaHa... :D :D :D

naper ni ..??  patut dh semalam dh Majlis watikah ni selesai.
budak2 kompang dh merajuk dh tu..  ;D

ntah... langsung tak nampak hari ni... :P :P :P
Title: Re: Level or Rank Forumer...PENGUMUMAN : WAI dh jadi putramahkota ke-6
Post by: putramahkota_bangi on 30 Sep, 02:38:27 PM
wai
Putra Mahkota
Posts: 2020

PENGUMUMAN ... wai  dh jadi putramahkota ke-6
sila beri ucapan tahniah ..  ;D
Title: Re: Level or Rank Forumer...PENGUMUMAN : WAI dh jadi putramahkota ke-6
Post by: daddyvw on 30 Sep, 02:40:09 PM
wai
Putra Mahkota
Posts: 2020

PENGUMUMAN ... wai  dh jadi putramahkota ke-6
sila beri ucapan tahniah ..  ;D


wai punya pasal siap paksa suruh bagi tahniah nampak... kawan dulu tak der tahniah pun... >:( >:( >:(
Title: Re: Level or Rank Forumer...PENGUMUMAN : WAI dh jadi putramahkota ke-6
Post by: putramahkota_bangi on 30 Sep, 02:43:51 PM
wai
Putra Mahkota
Posts: 2020

PENGUMUMAN ... wai  dh jadi putramahkota ke-6
sila beri ucapan tahniah ..  ;D

wai punya pasal siap paksa suruh bagi tahniah nampak... kawan dulu tak der tahniah pun... >:( >:( >:(

sbb wai ni dia special kes. . admin kata koata utk putri mahkota tak ada.. ( tak dapat buat sbb tiada calun lain. hanya seorg .)
so.. wai terpaksa jugak terima watikah putra
Title: Re: Level or Rank Forumer...
Post by: Wazzatldmuchampions on 30 Sep, 02:44:55 PM
tahniah juga...dengan ucapan bila nak buat open house + doa selamat ;D ;D
Title: Re: Level or Rank Forumer...
Post by: namatakpenting on 30 Sep, 02:49:03 PM
dia tunggu masa yg sesuai... tum... terus buat kejutan :)

ehh.. dah naik pun
Title: Re: Level or Rank Forumer...
Post by: namatakpenting on 30 Sep, 02:50:00 PM
saya tambah.. plus jadi main sponsor utk open house PMC Sabtu depan...:)

tahniah juga...dengan ucapan bila nak buat open house + doa selamat ;D ;D
Title: Re: Level or Rank Forumer...
Post by: Wazzatldmuchampions on 30 Sep, 02:51:36 PM
saya tambah.. plus jadi main sponsor utk open house PMC Sabtu depan...:)

tahniah juga...dengan ucapan bila nak buat open house + doa selamat ;D ;D

gathering raya tu kalau buat kat rumah org yg baru naik pangkat...kawan rasa sesuai sangat....kita mintak PMB baca doa (berani ke dia ke TIP ???)..... ;) ;) ;)