Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Komuniti Putra Mahkota => Bandar Seri Putra => Anjung Suasana => Topic started by: asfazian on February 01, 2010, 10:33:35 AM

Title: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
Post by: asfazian on February 01, 2010, 10:33:35 AM
Salam buat semua penghuni/bakal penghuni/pemilik premis,

Meyuarat tingkap yang telah diadakan pada 29 Jan 2010 (Jumaat) yang lalu telah bersetuju untuk memanggil satu mesyuarat/perjumpaan penduduk Anjung Suasana bagi menubuhkan jawatankuasa sementara RAAS.  Mesyuarat tingkap ini telah dihadiri oleh asfazian, mat jay, en. syam dan en. salleh.

Surat jemputan akan diedarkan dan akan dimasukkan ke dalam peti surat tuan/puan dia anjung suasana.  Harap dapat panjangkan perkara ini kepada penghuni/pemilik premis anjung suasa yang tidak menyertai forum ini.

Cadangan tarikh pertemuan adalah sepertu berikut:
Tarikh: 6 Mac 2010 (Sabtu)
Waktu: 5.15 petang
Tempat:  Padang permainan Anjung Suasana
Agenda: (i) Cadangan penubuhan RAAS dan pelantikan jawatankuasa sementara RAAS; dan (ii) isu keselamatan AS.

Jika tuan mempunyai sebarang pertanyaan sila hubungi saya, Asfazian Che Ramli (Encik) di talian 019-237 7839 (jika tidak dijawap sila 'text' saya atau diemail [email protected]
Title: Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUANG SUASANA (RAAS)
Post by: matjay on February 01, 2010, 11:11:15 AM

Salam,

Dah forward info to yahoogroup.


BRgds/Matjay
Title: Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
Post by: MonteCarlo on February 04, 2010, 12:53:25 PM
Salam,

Camne nak join yahoogroup anjung suasana?
Title: Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
Post by: matjay on February 04, 2010, 02:43:39 PM
Salam,

Camne nak join yahoogroup anjung suasana?




Salam,


click  http://groups.yahoo.com/group/Anjung-Suasana/ (http://groups.yahoo.com/group/Anjung-Suasana/)
join group



BRgds/Matjay

Title: Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
Post by: MonteCarlo on February 04, 2010, 03:33:00 PM
dah join..
tgh pending membership.
Thanks.
Title: Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
Post by: asfazian on February 24, 2010, 05:32:09 PM
Harap dapat panjang maklumat tentang perjumpaan pada 6 Mac 2010 pada jiran-jiran anda.  Saya hanya dapat edarkan surat jemputan pada 25 Feb 2010.

Maaf atas kelewatan surat jemputan.
Title: Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
Post by: asfazian on February 24, 2010, 05:34:07 PM
Saya mohon kepada yang telah menetap di Anjung untuk mengedarkan surat jemputan ke dalam peti surat.  Salinan surat akan saya emailkan jika ada yang sudi untuk menolong.

Pertolongan tuan & puan amat dihargai.
Title: Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
Post by: Naim on February 28, 2010, 07:54:30 PM
Insya'Allah kami pegi, aritu ada kata nak bagi form apply telephone kan? Boleh isi sekali biar cepat dapat.
Title: Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
Post by: asfazian on March 04, 2010, 08:59:36 PM
Ada sesiapa nak sponsor jamuan?
 ;D
Title: Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
Post by: MonteCarlo on March 05, 2010, 09:09:01 AM
Ada sesiapa nak sponsor jamuan?
 ;D
Nak makan apa? kalau setakat kuih/roti tu, insyaAllah saya boleh sediakan.
Title: Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
Post by: asfazian on March 05, 2010, 09:13:24 AM
Syukur ada yg nak sponsor.  Thanks monte.
Saya bawa air mineral water shj.
Title: Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
Post by: Naim on March 06, 2010, 12:44:30 PM
Maaflah saya tak sure lg nih boleh dtg ker tidak. Last minute ada hal pulak nih. Tengoklah klu sempat saya pegi insya'Allah.
Title: Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
Post by: MonteCarlo on March 08, 2010, 12:21:26 PM
minta maaf la ye, saya tak tahu pulak ramai yang akan datang, sebab tu saya cuma bawak kuih untuk kira-kira 20 org mkn je...
rupa2 nya ramai yg join.
InsyaAllah, di lain masa, kalau ada perjumpaan lagi, saya bawak lebih lagi...
Title: Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
Post by: terra2400 on March 08, 2010, 03:55:03 PM
Tak dapat join, tapi nak tahu apa resolusinya/hasilnya, pasti sokong.
Title: Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
Post by: asfazian on March 09, 2010, 03:33:00 PM
minit mesyuarat masih belum siap... baru siapkan page at Facebook utk Anjung Suasana... masih tercari-cari cara nak tapiskan maklumat.

Dah siap akan di postkan.
Title: Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
Post by: Naim on March 19, 2010, 11:39:26 PM
Yg borang tipon tuh dah ada ker belum?

Dah ada line phone ker?
Title: Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
Post by: MonteCarlo on March 22, 2010, 11:55:02 AM
belum ada apa2 lagi.... :( :(
bukan kat anjung suasana je nampaknya, kat rimbun suria pun masalah sama gak....
Title: Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
Post by: terra2400 on March 22, 2010, 05:02:27 PM
Nak tanya tuan-tuan sikit, penduduk anjung suasana gi surau untuk waktu kat mana? Jumaatnya pulak kat mana? Terima kasih.
Title: Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
Post by: nshamr on March 24, 2010, 10:47:01 PM
Salam.
Saya pegi TM point Kajang semalam sbb ank buat urusan perpindahan line telefon,
kata pegawai tu paling cepat dalam masa 1 bulan ni diorg boleh activatekan line TM kat anjung, paling lewat 3 bulan lg.
Katanya cable semua dah ready, just nak activate je, x pasti la pulak.

Saya dah pindah dlm sebulan ke anjung, so i pakai Celcom broadband, nampak cantik je. 3G most of the time.  :D
Pasal surau, kat anjung mmg x de lagi tp kalau nak solat Jumaat boleh la pergi masjid KUIS.

Rgds
SHAM
Title: Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
Post by: Tunggul on April 05, 2010, 09:18:33 AM
Salam Saudara Terra2400,

Berkenaan surau berdekatan AS, setakat yg saya tahu ada 2 surau, 1 ada di tingkat bawah pangsapuri dahlia (Nama pangsapuri ni saya tak berapa pasti), tapi dari AS kena lalu sekolah rendah tu simpang ke 2 sebelah kiri terus sampai hujung, surau di pangsapuri blok sebelah kanan, atau terus ke surau Syakirin (kena lalu restoran Hj Tapah) masuk kiri berhampiran sekolah menengah yg masih terbengkalai. Bermula 2 April 2010 (Jumat lepas) solat jumaat dibuat disitu. Kalau tak boleh juga solat jumaat di Masjid Al-Azhar KUIS.
Sekian, Terima Kasih
Title: Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
Post by: namatakpenting on April 05, 2010, 12:29:19 PM
Surau kat bawah "Seri Dahlia" dan Syakirin tu dekat "Seri Melati"

Salam Saudara Terra2400,

Berkenaan surau berdekatan AS, setakat yg saya tahu ada 2 surau, 1 ada di tingkat bawah pangsapuri dahlia (Nama pangsapuri ni saya tak berapa pasti), tapi dari AS kena lalu sekolah rendah tu simpang ke 2 sebelah kiri terus sampai hujung, surau di pangsapuri blok sebelah kanan, atau terus ke surau Syakirin (kena lalu restoran Hj Tapah) masuk kiri berhampiran sekolah menengah yg masih terbengkalai. Bermula 2 April 2010 (Jumat lepas) solat jumaat dibuat disitu. Kalau tak boleh juga solat jumaat di Masjid Al-Azhar KUIS.
Sekian, Terima Kasih
Title: Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
Post by: terra2400 on April 06, 2010, 02:50:20 PM
Terima kasih sdr Tunggul dan Akusempoi, maklumler dah berumur ni kena tanya, yang saya tahu kubur memang dekat, masjid seri putra hanya papan tanda saja, insyaalah hujung tahun ni pindah ler. Salam.
Title: Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
Post by: Tunggul on April 12, 2010, 11:41:07 AM
Alhamdulillah bertambah jemaah,
Diharap juga pada pengduduk2 yang lain pun dapat turut serta berjemaah disurau-surau berhampiran untuk keberkatan kawasan perumahan kita.. mudah-mudahan
Title: Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
Post by: namatakpenting on April 12, 2010, 02:50:55 PM
Tuan-puan di anjung suasana kalau nak mendaftar khairat kematian bolehlah datang ke surau Al-Hijrah. Maklumat yg saya dapati AS terletak dibawah penyeliaan Surau Al-Hijrah untuk khairat kematian. Maklumat lanjut tentang khairat kematian dan daftar sebagai ahli kariah (boleh jadi AJK surau) di sini http://putra-mahkota.com/forum/index.php?topic=4347.msg46667#msg46667 (http://putra-mahkota.com/forum/index.php?topic=4347.msg46667#msg46667)
Title: Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
Post by: faizal919 on April 18, 2010, 10:16:59 PM
Salam,

Saya baru disini, belum pindah lagi. My details are as follows:

Nama: Faizal Osman
Status : Married
Isteri : Ruziliah Abd Rahman
Anjung Suasana No 13
Job : HR
HP 0122698997

Ada event apa please update me.

Terima Kasih
Title: Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
Post by: Naim on April 23, 2010, 09:24:06 AM
For safety reasons, maybe elok jgn letak info kat sini. Jom join yahoogroups. Link ada kat thread satu lg. Tq
Title: Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
Post by: WIN on April 23, 2010, 12:11:54 PM
Ya btl. Ptg smlm nmpk mpv yg ada 2 dark men pusg 2 x kat blok sy. 2 2 [email protected] kot. Pmndunya ckp x bhs sy dgn suara kuat. Apahal ni? Cr apa kat cni? Bl rmh no brp? Msk bl? Kl x lg, bl nak msk?? Kl x bl umh kat cni, knp msk???? Saya mmg mdh bprasangka pd org 2 yg msk area sy wktu sun tbenam ni.
Title: Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
Post by: nobita on April 30, 2010, 08:53:25 PM
just a friendly reminder: kepada owner rumah yg sedang buat renovation...sile la bagi tau kontraktor masing2...kalau tapau makanan...lepas habis makan, sile la buang ke tempat yg sepatutnye (tong sampah yg bertutup) atau pon bawak balik ke rumah diorang sendiri...anjing2 kat sini mlm merayau2 dn suka menyelongkar tong sampah dn kawasan2 yg sewaktu dgnnye...sisa2 makanan habis bersepah hingga ke rumah jiran2...kesian la jiran2 yg sudah menetap di sini...lebih baik owner sendiri yg sound sebelum org lain yg sound...

kalau tak silap mase 1st meeting ari tu pon ade seorang kakak dh bagi 1st reminder...

sekian terima kasih...
Title: Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
Post by: Naim on May 06, 2010, 10:37:53 AM
Rumah saya pun ada terkena biasan sampah sarap. Diorang main campak2 ajek bekas makanan tuh. Paling haru toilet ngan sinki dapur mentang2 tak berpintu pun digunanya.

Title: Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
Post by: terra2400 on May 11, 2010, 09:27:08 AM
Apa perkembangan RAAS? Sejak perjumpaan ari tu, bila nak adakan mesyuarat/perjumpaan lagi. Penduduk tetap dah bertambah, lebih meriah.
Title: Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
Post by: Naim on May 28, 2010, 10:25:10 PM
Sekarang nih senyap ajek..masing-masing bizi ler nih.
Title: Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
Post by: terra2400 on June 07, 2010, 08:18:37 AM
zzzz....
Title: Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
Post by: WIN on June 17, 2010, 05:43:15 PM
Perhatian kepada jiran2,
 
Tengahari td entah kali keberapa ntah, saya ternampak seseorang yg bukan tuan rumah dgn selambanya masuk kekawasan sebuah rumah yg pintu pagarnya tak berkunci. Kawannya buat kerja diluar.  Selepas beberapa saat memerhati dr jauh dan tgk tak keluar2,saya pusing dan lalu sekali lg depan rumah tersebut. Dia masih x keluar lg dan saya pun meneruskan pemanduan saya. 
Jadi saya ingin mengingatkan pemilik2 rumah yg dah memegang kunci rumah tetapi masih belum berpindah, kalau boleh letaklah padlock pd pintu pagar rumah anda. Ini adalah supaya kawasan rumah kita tak sewenang-wenangnya diceroboh dan dijadikan tempat membasuh itu dan ini. Terima kasih. :)
Title: Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
Post by: Naim on June 21, 2010, 05:11:11 PM
Win,

Rumah mana?

Risaunya rumah saya selama ni dah berpadlock tapi kena angkut padlocknya. Pehtu yang kat pintu kecik tuh dah stuck.

So semalam masa dah settle defect repair ada gak cakap kat hubby cari padlock baru tapi dia risau lak karang nak kena ketuk pulak kalau dah stuck!

Mana datang pulak diorang tuh?  Takkan masuk2 area situ untuk mandi manda pulak? Ish ish ???

Tengoklah Sabtu nih nak jenguk umah lagi kalau ada masa.  Will put it on, tenkiu Win!

Title: Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
Post by: asfazian on July 06, 2010, 06:44:35 PM
Salam buat semua penduduk Anjung Suasana,

Mohon maaf sebab tak update forum nie.  Buat masa nie wakil yang telah dilantik untuk mewakili Anjung Suasana mesyuarat / aktiviti Persatuan Penduduk Bandar Seri Putra ialah saya, Asfazian, saudara Jaysri dan Syam.

Saya harap Dato', Datin, Tuan dan Puan dapat mendaftarkan email di yahoo group account yang diuruskan oleh saudara Jaysri bagi maklumat aktiviti Anjung Suasana khasnya dan aktiviti Bandar Seri Putra amnya.

Jika ada sebarang pertanyaan sila PM saya.

Terima kasih.
Title: Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
Post by: Naim on July 08, 2010, 04:43:56 PM
Setakat nih takde apa2 hal yg baru kan? Ramai dah pindah masuk rumah.