Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Isu Umum Putra Mahkota => Iklan & Promosi => Topic started by: mossgenio on April 17, 2010, 08:05:27 AM

Title: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
Post by: mossgenio on April 17, 2010, 08:05:27 AM
Saya mulakan semula thread untuk Koperasi Putra Mahkota berdasarkan thread di rumah lelong. Harap dapat kongsi idea.

- Keahlian terbuka kepada semua [bergantung kepada syarat SKM]
- Antara aktiviti utama - Jual beli dan pengurusan hartanah dan berkaitan
- Koperasi sebagai 'Holding Company'. Operasi dijalankan melalui anak syarikat.
- Perancangan penubuhan dilakukan offline sehingga cukup keahlian minima. Perkongsian idea boleh dilakukan di sini.
- Target date untuk penubuhan adalah Januari 2011.

Title: Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
Post by: namatakpenting on April 17, 2010, 10:38:20 AM
saya berminat... tapi agak2 berapa modal (individu/koperasi) dan berapa lama pendaftaran?

Saya mulakan semula thread untuk Koperasi Putra Mahkota berdasarkan thread di rumah lelong. Harap dapat kongsi idea.

- Keahlian terbuka kepada semua [bergantung kepada syarat SKM]
- Antara aktiviti utama - Jual beli dan pengurusan hartanah dan berkaitan
- Koperasi sebagai 'Holding Company'. Operasi dijalankan melalui anak syarikat.
- Perancangan penubuhan dilakukan offline sehingga cukup keahlian minima. Perkongsian idea boleh dilakukan di sini.
- Target date untuk penubuhan adalah Januari 2011.


Title: Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
Post by: Matahati on April 17, 2010, 12:48:39 PM
Sy pun turut berminat. Harap2 warga PMC dapat menyokong dgn menyertai penubuhan koperasi ini.

Title: Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
Post by: mossgenio on April 17, 2010, 02:05:40 PM
saya berminat... tapi agak2 berapa modal (individu/koperasi) dan berapa lama pendaftaran?


Ini perlu dibincangkan dalam kumpulan yg berminat nanti dengan terperinci dan biasanya terbuka untuk yg betul-betul mahu terlibat.
Title: Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
Post by: mossgenio on April 17, 2010, 02:07:26 PM
Sy pun turut berminat. Harap2 warga PMC dapat menyokong dgn menyertai penubuhan koperasi ini.



Amat dialu-alukan. Kalau cukup keahlian minima yg berminat nanti, mungkin boleh 'meeting' di rumah tuan sekali. Ramai yg nak jumpa tuan ni.  ;D
Title: Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
Post by: Matahati on April 17, 2010, 04:51:37 PM
Terima kasih... amat di alu2 kan dan berbesar hati akan kedatangan kwn2 PMC   ke rumah  ;D
Title: Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
Post by: cuji on April 17, 2010, 07:17:23 PM
Terima kasih... amat di alu2 kan dan berbesar hati akan kedatangan kwn2 PMC   ke rumah  ;D

salam seme..

menarik nak tubuhkan koperasi ni.. eh, tp bukan ke BSP da ada koperasi? ni koperasi yg sama or nak buat baru?sori kalu dh ada diskuss sebelom ni..tetinggal ketapi lor..:)

btw, kalau bole, biarlah koperasi ni patuh syariah..biar berkat..bukan ape, mmg dh byk melambak koperasi kt luar tu tp kebanyakannye xde pemantau syariahnye..kalau kite (eh, kite?..hehe) ada something diff dari yg lain, insyaAllah ramai yg berminat nk join..

saya mmg minat betul jual beli rumah lelong ni..kalau koperasi kite bole sapu seme umah lelong kt BSP ni, kelasss jugak..:-)

koperasi ni jual beli hartanah je eh? apa kata kita bukak kedai baby kt BSP ni..rasanya insyaAllah dpt sambutan..lagi2 klinik beso nak bukak seblah petronas tu..jauh beno rsnye nk pi kedai bb bangi tu..takut nnti kang last2 'puak2' tu jugak yg bukak kedai baby, kita cuma pembeli yg setia..:(..padahal kita majoriti kt sini..and kalau lah dpt bukak supermarket..best jugak..

hehe..byk dh berangan..btw, dh ada ketua utk inisiatif ni?..:-)
Title: Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
Post by: zai_jnr on April 17, 2010, 09:35:39 PM
sy pon angkat tangan setuju and berminat utk turut serta tubuhkan koperasi nie..  ;)

Title: Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
Post by: namatakpenting on April 20, 2010, 10:44:24 AM
cuji ... koperasi BSP mmg dah ada.. tapi macam ada-tak ada jer... so kita nak buat yg baru
Title: Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
Post by: mossgenio on April 20, 2010, 12:24:52 PM
Kepada yg berminat, bila boleh jumpa? Next week hari rabu/khamis boleh? Kita tengok tentang syarat-syarat penubuhan dulu boleh?
Title: Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
Post by: mossgenio on April 27, 2010, 12:29:07 AM
Kepada yg berminat, jumpa khamis ni boleh?
Title: Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
Post by: namatakpenting on April 27, 2010, 12:39:30 AM
insya-Allah kalau tiada halangan
Title: Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
Post by: M A T R I X on April 27, 2010, 08:58:31 AM
berminat.... dgn syarat xtvt utama jual beli rumah lelong... Seronok tgk Satu Solution punya kejayaan..... ;D

Khamis ni bukan TTC ke ??? Kat mana nak jumpa ??? Letih sikit sbb balik kerja lewat... ;D


Title: Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
Post by: mossgenio on April 27, 2010, 12:30:23 PM
TTC hari esok (rabu). Tapi kalau nak combine bincang Koperasi hari rabu bun ok. Alternatif untuk koperasi adalah buat Sdn Bhd so kalau tak cukup nak buat koperasi, kena pegi Sdn Bhd  la.
Title: Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
Post by: M A T R I X on April 27, 2010, 01:39:53 PM
sebenarnya prefer company dari koperasi... tak ada pengalaman ttg ke 2 2nya tapi rasa company lagi senang manage kot.... ;D insya Allah join jika balik sampai awal.... ;D
Title: Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
Post by: Matahati on April 27, 2010, 02:19:56 PM
sebenarnya prefer company dari koperasi... tak ada pengalaman ttg ke 2 2nya tapi rasa company lagi senang manage kot.... ;D insya Allah join jika balik sampai awal.... ;D

Dua2 pun boleh...janji ada income  ;D

Tengok dari sambutan thread ini macam tak ramai yg ingin turut serta. Kena bagi promosi sikit kot... :)

Sy menyokong walaupun tak dpt hadir.

Title: Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
Post by: nassir on April 27, 2010, 02:43:23 PM
bagus koperasi ni

tp ikut pengalaman kawan2.. idea dari ahli sume bagus2
tp bila sampai part ahli nak curahkan masa dan tenaga tu,tu yang selalu jadi masalah
so tinggal la beberapa kerat je nak kena buat itu ini,selalunya ajk la
last2 ajk jgk yg kena blame
Title: Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
Post by: M A T R I X on April 27, 2010, 05:13:07 PM
AJK buat kerja nak imbuhan, pelabur2 pun yg byk melabur pun nak imbuhan walau tak bekerja.... Gitu ke ???

Boleh ke ditetapkan setiap ahli wajib labur minima RM5k ke atau RM10k ke.... tak lebih dan tak kurang....... Untung bagi sama rata setelah tolak sikit portion utk ahli2 yg bekerja....
Title: Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
Post by: Matahati on April 27, 2010, 05:54:01 PM
AJK buat kerja nak imbuhan, pelabur2 pun yg byk melabur pun nak imbuhan walau tak bekerja.... Gitu ke ???

Boleh ke ditetapkan setiap ahli wajib labur minima RM5k ke atau RM10k ke.... tak lebih dan tak kurang....... Untung bagi sama rata setelah tolak sikit portion utk ahli2 yg bekerja....

Nama pun koperasi...perlu ada kerjasama dari semua ahli. Tak boleh harapkan AJK saja. Pada yg ada kemahiran dan kebolehan mungkin boleh di pertanggung jawabkan utk menyelia dan mentadbir koperasi. Yg kurang berkemahiran mungkin boleh membantu dari segi lain.

Ttg jumlah pelaburan itu terpulang kpd kemampuan ahli. Byk melabur byk lah dividennya. Pelaburan minima perlu dibincangkan nanti agar tak membebankan ahli2.
Title: Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
Post by: zai_jnr on April 28, 2010, 08:51:07 AM
so dh decide ker biler nk buat 1st EGM nie? tonite or tomorrow?....  ;)
Title: Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
Post by: M A T R I X on April 28, 2010, 09:03:19 AM
utk benar benar merealisasikan hasrat penubuhan koperasi ini, boleh tak sesiapa yg benar2 berminat utk PM no tel kpd pembuka thread Sdr Feisal... supaya tindakan dilaksanakan... ;D ;D

Saya dah PM... ;D ;D
Title: Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
Post by: zai_jnr on April 28, 2010, 09:29:07 AM
utk benar benar merealisasikan hasrat penubuhan koperasi ini, boleh tak sesiapa yg benar2 berminat utk PM no tel kpd pembuka thread Sdr Feisal... supaya tindakan dilaksanakan... ;D ;D

Saya dah PM... ;D ;D

sy ingat num sy bro feisal da ader kot...kalo tak silap la..kalo takde bg tau ya tuan feisal... ;D ;D
Title: Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
Post by: mossgenio on April 28, 2010, 09:52:57 AM
sy ingat num sy bro feisal da ader kot...kalo tak silap la..kalo takde bg tau ya tuan feisal... ;D ;D

Dah ada..  ;D

so dh decide ker biler nk buat 1st EGM nie? tonite or tomorrow?....  ;)
Orang tak cukup lagi. Kalau sdn bhd tu cukup la.
Title: Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
Post by: nassir on April 28, 2010, 10:20:58 AM
feisal,saya nak join
tp malam ni tak dapek datang
Title: Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
Post by: mossgenio on April 28, 2010, 11:45:36 AM
feisal,saya nak join
tp malam ni tak dapek datang
Takpe, nanti saya update dalam email/FB/online.
Title: Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
Post by: M A T R I X on April 28, 2010, 07:47:21 PM
masih lagi di ofis @ KL.... Kalu tak sempat dtg malam ni, nanti update ya......  ;D
Title: Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
Post by: pendeta7 on July 12, 2010, 01:11:57 PM

salam semua..

saya berminat untuk menyertai koperasi..bagaimana untuk menyertainya?
Title: Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
Post by: farishah.zfhindustries on April 23, 2013, 08:15:54 AM
Berapa modal yang diperlukan?
Title: Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
Post by: mdazmihasan on April 23, 2013, 12:20:15 PM
Kalau org jauh leh join ke?
Title: Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
Post by: Innowork Venture on February 01, 2017, 04:37:08 PM
berapa eh agak2?
Title: Revisit Koperasi Putra Mahkota
Post by: Ericaybej on October 12, 2017, 06:01:39 AM
It is not logical