Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Komuniti Putra Mahkota => Bandar Seri Putra => D'Punchak putra => Topic started by: kudozero on 07 May, 08:49:15 AM

Title: broadband ape yang sesuai?
Post by: kudozero on 07 May, 08:49:15 AM
saya nk tanya..broadband ape yang sesuai kat kawasan ni..
coz abgz ipar saya ade pkai maxis nyer..
nk bukak page pun slow..

so sape2 yang pakai broadband ade cadangan??
Title: Re: broadband ape yang sesuai?
Post by: PrinceCharm on 07 May, 11:33:16 AM
Saya guna Maxis broadband di BM..7.2 mbps..Kadang-kadang okay, kadang-kadang tak okay..Tapi overall, still puashati jugak la walaupun ada gangguan sikit..Dulu guna Celcom 512 kbps, pun kadang2 ada juga gangguan..Saja tukar maxis sbb dpt offer maxis one club RM38 aja sebulan..Dulu celcom byr RM68 sebulan then pendrive kena beli RM499..Pendrive celcom tu kiranya terbengkalai dah tak guna lah..Kira-kira balik, saya ambik maxis la sbb long term jimat sikit..dgr celcom pun dah ada offer baik, tapi tak sure secara detail camner offer tu..Kiranya, sekarang nie semua telco company dah ada offer yg bersaing sesama diorg.. elok la tu..makin murah kos nak memiliki broadband nie..
Title: Re: broadband ape yang sesuai?
Post by: mossgenio on 07 May, 12:19:09 PM
Saya pakai streamyx. Dah bertahun dah. Keseluruhannya ok la.
Title: Re: broadband ape yang sesuai?
Post by: izzamel on 07 May, 02:04:02 PM
pakai maxis power broadband. better la dari mobile broadband tu. asik putus je.
Title: Re: broadband ape yang sesuai?
Post by: zarin on 08 May, 12:51:50 PM
so far if area bkt mahkota dua dua slow (maxis & celcom) esp waktu malam... siang boleh lah juga layan .. btw saya pakai celcom 384kb rasanya (yg rm68/mth) - better go for streamy , thanks
Title: Re: broadband ape yang sesuai?
Post by: jabbar4aiman on 07 Jun, 05:14:12 PM
Tunggu WiMAX masuk offer service..  ::)
Title: Re: broadband ape yang sesuai?
Post by: Suffian on 07 Jun, 11:32:37 PM
Saya pakai celcom broadband... modem alcatel. Baru tadi test speed dan paling tinggi speed ave 910kbps dan paling rendah speed average 410kbps. Saya buat test lebih daripada sekali.

Saya buat aduan dan Orang Celcom mintak saya tukar browser daripada IE kepada Google Chrome atau Firefox. Lucky them saya tak install lagi dua-dua browser tersebut. Saya plan nak switch daripada pelan RM98.00 permonth (3.6mbps for 5 GB downloadable data) kepada RM68.00 per month (384kbps downlodable 5GB data) kalau tukar browser tak selesaikan masalah speed lembab.

Buat apa bayar lebih? Baik bayar untuk apa yang kita dapat.

Title: Re: broadband ape yang sesuai?
Post by: kakcik on 18 Jan, 05:03:42 PM
saya pakai umobile, broadband. broadband paling murah, RM68 utk unlimited bandwidth.
setakat ni ok, cuma masa hujan2 kadang2 dia terganggu.