Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Komuniti Putra Mahkota => Bandar Seri Putra => D'Punchak putra => Topic started by: indraloka on 30 May, 12:04:24 AM

Title: streamyx okay tak di sini?
Post by: indraloka on 30 May, 12:04:24 AM

salam....saya ingat nak pasang streamyx kat rumah (baru nak pindah)...ada line telefon ke kat kawasan ni?
Title: Re: streamyx okay tak di sini?
Post by: cynaitan on 30 May, 12:33:44 AM
ntah le susah nak ckp.....sbb line die ade yg dpt ade yang x,
dlu mse sy kat uma lama dpt elok jer. tpi bla sy pndah da xdpt le plak, xde le bengang sgt bla tggu smpai 3bln pon xdapt, mcm cra ni sy wat cal centre, cal 2, cal ni sume xberhasil akhirnye potong jer le....
skrg da guna broadband maxis......
Title: Re: streamyx okay tak di sini?
Post by: putra88 on 30 May, 09:48:40 AM

salam....saya ingat nak pasang streamyx kat rumah (baru nak pindah)...ada line telefon ke kat kawasan ni?


....saya dah guna streamyx kat Puncak Putra lebih dari 2 tahun. Servis OK dan connection pun OK tapi kalau baru nak apply tu tak sure masih ada line yang available lagi tak?
Title: Re: streamyx okay tak di sini?
Post by: Azlan on 30 May, 03:11:04 PM
masa pindah sini dulu 2007 , call TM minta pindahkan line dari PJ ke sini , dia kata line tak der ..... pastu saya antar gambor kotak kecik belakang rumah menunjukkan line wujud baru ler diorang proceed , pastu lagi pelik bila jiran nak masuk line tel ...diorang kata jiran tak de line ... so bila jiran bagi no tel saya diorang kata saya bangi , jiran kajang so tak der ....... punya lah jiran angin .... but that all story almost 3 years ago ....

tengok ler kotak tel kat belakang umah kalau ada ...... kemungkinan besar line dah ader , system TM ni agak doragui .....

Streamyx so far ok cuma bila ada org gatal mengusik kotak kat simpang ngan toen house tu , ada ler hilang connection ...... overall not too bad ...... wish can upgrade ke 2mb to 4 mb soon .... but tm kata line tak available lagi ....
Title: Re: streamyx okay tak di sini?
Post by: jabbar4aiman on 07 Jun, 05:08:11 PM
Saya takde internet di rumah.. online cuma di pejabat dan jika perlu menyelesaikan urusan Mafia Wars & Farmville di Facebook saya akan meluangkan masa ke Restoren Ehsania 3 selama sejam  ::)

 ;D
Title: Re: streamyx okay tak di sini?
Post by: aishah on 11 Jul, 09:18:43 PM
ok je streamyx connection kat cni.bersesuaian dengan speed 1mb ni.cume sama la yg mcm azlan ckap tu,kalo ada yg gatal tangan usik 'kotak TNB' depan town house tu mmg terganggu jgak la connection..

hurm..ramai ke yg pakai streamyx?rase mcm tak je....mcm yg pakai broadband celcom n maxis lg ramai... ???
Title: Re: streamyx okay tak di sini?
Post by: infins on 15 Nov, 05:06:53 PM
So far pakai streamyx ok jer.. speed pun laju.. connection jarang terputus berdasarkan modem punya web management log... setiap hari bukak la... terputus masa kena kilat jer tu pun jarang beno..