Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Komuniti Putra Mahkota => Putra-Mahkota.com => Topic started by: OffshoreMan on 29 May, 10:35:57 PM

Title: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: OffshoreMan on 29 May, 10:35:57 PM
Hi,  Putra-Mahkota.com memerlukan beberapa orang untuk membantu memastikan forum ini bersih dari SPAM & menjadi agent 'Check n Balance'...  Kepada ahli yang berminat ingin menjadi moderator, boleh reply dekat sini.

Pra-Syarat :
1. Jumlah post anda dah capai 50 100 200 (utk pastikan anda commited) - Rev. 8 Feb 2010
2. Penduduk Bandar Seri Putra or Taman Impian Putra or Bandar Bukit Mahkota
3. Neutral dalam proses MeModerasi sesuatu topik.
4. Nyatakan Kategori mana anda ingin menjadi moderator.

Senarai Global Moderator
1. MataHati (http://putra-mahkota.com/forum/index.php?action=profile;u=424)
2. @kuSempoi (http://putra-mahkota.com/forum/index.php?action=profile;u=51)


Senarai Kategori Moderator
1. Hairul_Senibina (http://putra-mahkota.com/forum/index.php?action=profile;u=62)
2. Haz232 (http://putra-mahkota.com/forum/index.php?action=profile;u=30)
3. putramahkota_bangi (http://putra-mahkota.com/forum/index.php?action=profile;u=145)
4. F4iring (http://putra-mahkota.com/forum/index.php?action=profile;u=531)
5. Snakatak (http://putra-mahkota.com/forum/index.php?action=profile;u=181)
6. AaM (http://putra-mahkota.com/forum/index.php?action=profile;u=15)
7. MieRock (http://putra-mahkota.com/forum/index.php?action=profile;u=85)
8. jabbar4aiman (http://putra-mahkota.com/forum/index.php?action=profile;u=202)
9. The_Legend_da (http://putra-mahkota.com/forum/index.php?action=profile;u=738)
9. daddyVW (http://putra-mahkota.com/forum/index.php?action=profile;u=1710)
10. wai (http://putra-mahkota.com/forum/index.php?action=profile;u=657)
11. feisal (http://putra-mahkota.com/forum/index.php?action=profile;u=344)

Sokongan dan kerjasama tuan/puan terhadap moderator & sesama members amatlah di hargai.  Terima kasih kerana sentiasa memberikan yang terbaik utk komuniti kita.

Note : Oleh kerana tidak ramai yang offer diri, maka lantikan secara 'paksa' dibuat... he he he.. Sila PM saya sekiranya ada tidak ingin menjadi moderator...
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: namatakpenting on 19 Jul, 10:22:04 AM
Saya dah cukup syarat2 tu, tapi rasa tak boleh nak bagi komitmen... takut tak boleh laksana tugas yang diberikan :)
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: OffshoreMan on 19 Jul, 03:06:02 PM
Terima kasih.  Anda adalah moderator di beberapa kategori berdasarkan statistik ativiti anda. 

Jangan risau tentang tanggungjawab.  Tak de la teruk sgt.  Just pastikan forum bebas dari SPAM dan inappropriate posts.
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: namatakpenting on 19 Jul, 08:03:21 PM
Insya-Allah, akan cuba sekadar yang terdaya.

Terima kasih.  Anda adalah moderator di beberapa kategori berdasarkan statistik ativiti anda. 

Jangan risau tentang tanggungjawab.  Tak de la teruk sgt.  Just pastikan forum bebas dari SPAM dan inappropriate posts.
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: putramahkota_bangi on 21 Jul, 12:36:13 PM
Hi,  Putra-Mahkota.com memerlukan beberapa orang untuk membantu memastikan forum ini bersih dari SPAM & menjadi agent 'Check n Balance'...  Kepada ahli yang berminat ingin menjadi moderator, boleh reply dekat sini.

Pra-Syarat :
1. Jumlah post anda dah capai 50 (utk pastikan anda commited)
2. Penduduk Bandar Seri Putra or Taman Impian Putra or Bandar Bukit Mahkota
3. Neutral dalam proses MeModerasi sesuatu topik.
4. Nyatakan Kategori mana anda ingin menjadi moderator.

(http://www.melayu.com/v2/sembang2/img/smiley/sm21.gif)

saya dan mencapai penduduk tetap (PR)
tapi saya lagilah ..tak boleh jadi mod...
suka gaduh kt forum . . .  ;D
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: Hairul_Senibina on 21 Jul, 12:52:22 PM
saya dan mencapai penduduk tetap (PR)
tapi saya lagilah ..tak boleh jadi mod...
suka gaduh kt forum . . .  ;D

Bukan gaduh tu, bro Putramahkota...... Sekadar pertelingkahan pendapat. Perbezaan pendapat yg dibincangkan secara telus & terbuka akan dapat membuatkan kita akan lebih saling mengenali & diharap akan dapat mengeratkan lagi hubungan silaturrahim sesama kita.   ;)

regards,
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: putramahkota_bangi on 21 Jul, 12:55:11 PM

yupp...

dan sebab tulah saya tak sesuai jadi MOD ..walaupun dah layak..

Allahuakhbar . .
(http://waznorfal.multiply.com/links/item/7/Sajak_Dan_Cerpen_Anna_Abadi)
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: putramahkota_bangi on 21 Jul, 03:26:23 PM

tahniah sdr AKUSEMPOI .. first moderator!
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: BSP on 21 Jul, 03:41:31 PM
 Padangan/cadangan untuk security: To read and participate in this forum, you must be a forum member.  "You are not allowed to access this section" only for forum member register aje. minta jasa baik ada moderator kemaskinikan.salam :o :o 8) 8) 8) 8) ;) ;) 8) 8) ;D ;D ;D 8) 8) 8)


Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: stiletto on 21 Jul, 03:50:04 PM
ye betul tu. saya sokong dgn cadangan azlyvnm. takut nanti kalau ada org luar join, buat kacau aje.
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: OffshoreMan on 21 Jul, 04:54:01 PM
Terima kasih di atas cadangan saudari(s),

Buat masa ni level security implementation adalah seperti berikut.

1. GUEST hanya boleh view, tak boleh post or reply.
2. Hanya REGISTERED MEMBERS boleh reply & post.

Logic disebaliknya:
1. Sekiranya hanya REGISTERED MEMBER boleh view, secara langsung akan menghalang orang umum daripada mendapatkan maklumat tentang Kawasan Sekitar Putra Mahkota.
2. Dengan membenarkan GUEST melihat forum (Tanpa kebolehan post & reply) secara langsung membantu mereka lebih mengenali kawasan Putra Mahkota seterusnya menambahkan populariti & secara tidak langsung boleh membantu meningkatkan harga hartanah kita.
3. Dengan membenarkan Guest melihat forum secara langsung memberikan 100% kebenaran kepada SEARCH ENGINE BOT cth, goole bot, yahooslurp & lain lain bot mengindex setiap post dan membantu meletakkan Putra Mahkota di bahagian teratas search engine.
4. Sekiranya ingin menjadikan forum ini for REGISTERED MEMBER only & memberikan kebenaran kepada search engine bot saya terpaksa menukar ROBOT.TXT file dan meletakkan kebenaran kepada BOT utk setiap search engine yang ada... Sekarang ini ada beribu-ribu & mungkin berjuta-juta search engine...
5. Tidak dinafikan membuka ruang utk SQL injection, tetapi buat masa ini belum ada sebarang cobaan utk penetrate system.  Sekiranya ada pun, saya akan cuba menyelesaikannya secepat mungkin.

Ada banyak lagi technical reason, tapi yg di atas tu le reason yang paling utama. 

Namun masih boleh dibincangkan sekiranya anda reason yg lebih kuat.  Namun, setiap alasan saya yg, diatas boleh diatasi dengan mudah oleh mereka yang expert SEO... Saya tak expert SEO...
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: namatakpenting on 21 Jul, 05:09:56 PM
Terima kasih.. tapi teruja pun dapat status moderator... sampai skr tak buat apa2 lagi

putramahkota_bangi pun perlu dilantik jadi moderator... takkan saya sorang jer


tahniah sdr AKUSEMPOI .. first moderator!
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: namatakpenting on 21 Jul, 05:10:44 PM
setuju kekal setting sekarang

Terima kasih di atas cadangan saudari(s),

Buat masa ni level security implementation adalah seperti berikut.

1. GUEST hanya boleh view, tak boleh post or reply.
2. Hanya REGISTERED MEMBERS boleh reply & post.

Logic disebaliknya:
1. Sekiranya hanya REGISTERED MEMBER boleh view, secara langsung akan menghalang orang umum daripada mendapatkan maklumat tentang Kawasan Sekitar Putra Mahkota.
2. Dengan membenarkan GUEST melihat forum (Tanpa kebolehan post & reply) secara langsung membantu mereka lebih mengenali kawasan Putra Mahkota seterusnya menambahkan populariti & secara tidak langsung boleh membantu meningkatkan harga hartanah kita.
3. Dengan membenarkan Guest melihat forum secara langsung memberikan 100% kebenaran kepada SEARCH ENGINE BOT cth, goole bot, yahooslurp & lain lain bot mengindex setiap post dan membantu meletakkan Putra Mahkota di bahagian teratas search engine.
4. Sekiranya ingin menjadikan forum ini for REGISTERED MEMBER only & memberikan kebenaran kepada search engine bot saya terpaksa menukar ROBOT.TXT file dan meletakkan kebenaran kepada BOT utk setiap search engine yang ada... Sekarang ini ada beribu-ribu & mungkin berjuta-juta search engine...
5. Tidak dinafikan membuka ruang utk SQL injection, tetapi buat masa ini belum ada sebarang cobaan utk penetrate system.  Sekiranya ada pun, saya akan cuba menyelesaikannya secepat mungkin.

Ada banyak lagi technical reason, tapi yg di atas tu le reason yang paling utama. 

Namun masih boleh dibincangkan sekiranya anda reason yg lebih kuat.  Namun, setiap alasan saya yg, diatas boleh diatasi dengan mudah oleh mereka yang expert SEO... Saya tak expert SEO...
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: Hairul_Senibina on 21 Jul, 05:21:41 PM
setuju juga dikekalkan setting sedia ada sekrg ini. senang kwn2/outsiders nak dpt info pasal putra-mahkota ni.

Regards,

Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: mentarimerah on 21 Jul, 06:42:15 PM
buatlah apa yang patut
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: kambing on 27 Jul, 10:06:48 PM
sy setuju setting skrg...
sbb ade kwn sy mengadu dia ingin mendaftar di forum lain kena letak no/alamt rumah plak...
padahal dia just nak view dan baru nak jd potential buyer ...kat sini takpe... sesapa pon leh join...open konsep...
keep up the good work guyss
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: snakatak on 31 Dec, 04:48:00 PM
salam..
saya nubis mod didalam putra-mahkota.com ini..paper hal thanks tu En.Sulaiman dan rakan-rakan di dalam forum ini..untuk perhatian saudara skelian memandang ramai yang mengunjungi forum ini dan ade kala perkara2 sensitip di lotarkan terjadi, izinkan saya bertanyakan soalan kepada otai2 mod ...apakah terma-terma yang boleh dan yang x boleh di lakukan oleh seseorang MOD dan apakah tindakan yang perlu diambil oleh seseorang Moderatorrr sekiranya perkara itu berlaku..kedua saya setuju pada setting yang ada sekarang..
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: OffshoreMan on 31 Dec, 06:41:54 PM
semuanya mengikut budibicara moderator.  Sekiranya anda rasa tidak sesuai dan keterlaluan... delete saja.  Post yang di delete itu akan automatically di transfer ke satu bahagian yang hanya dapat dilihat oleh admin dan moderator.  Deleted post itu akan di REMODERATE by admin or moderator lain.  Buat masa ini semua post yang di delete tu memang LAYAK di delete.  Apa pun semuanya bergantung kepada pertimbangan moderator itu sendiri.

Moderatelah secara NEUTRAL... itu saja...
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: F4iring on 16 Jan, 11:11:41 AM
ni jawatan kosong ada lagi ke? bole apply? berapa gaji sebulan?  ;D ;D
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: OffshoreMan on 22 Feb, 04:23:00 PM
tawaran masih di buka... sila nyatakan board mana anda nak jadi moderator...

BTW, saudara dah di letakkan sbg moderator dekat hobi n kegemaran since area tu saudara F4iring sgt active.
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: F4iring on 19 Mar, 12:36:47 PM
tawaran masih di buka... sila nyatakan board mana anda nak jadi moderator...

BTW, saudara dah di letakkan sbg moderator dekat hobi n kegemaran since area tu saudara F4iring sgt active.

tuan, saya nak minta jadi mod di komuniti putra mahkota di bahagian bandar bukit mahkota...memandangkan tiada moderator di situ....bole ke?  ;D
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: F4iring on 19 Mar, 05:59:52 PM
tuan sulaiman...adakah saya diberi sedikit kuasa untuk ubah, blok or delete thread yg saya rasakan perlu untuk penambahbaikan thread bawah jagaan saya...mungkin saya nak buat sedikit pembaharuan...kalu bole la...untuk kebaikan bersama...thanks...
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: OffshoreMan on 19 Mar, 08:21:55 PM
boleh... buat je asalkan difikirkan baik.  kalau ada komen nanti kita selesaikan bersama.  Terima kasih kerana sudi membantu mengendalikan forum ini...
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: bob@maeps on 11 Apr, 02:25:13 PM
setting sekarang mmg boleh selagi ianya tidak di penetrate...tapi kalau dah sekali terkena..jenuh nak troubleshoot...SMF memang ada kekurangan nya sendiri..setakat nie ada 2 forum smakf base yang aku pernah jaga akhirnya dihack..huhuhu...tapi takpe la..rasa aku admin tahu lah apa dia nak buat ;D ;D
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: saiful.manaff on 20 Apr, 01:58:24 PM
Saya sanggup jadi moderator bagi Desa Mahkota
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: OffshoreMan on 08 May, 08:25:55 PM
Saya sanggup jadi moderator bagi Desa Mahkota

Insaya Allah bila anda dah capai syarat yg diperlukan.  Refer to the first post..
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: fauzi on 20 May, 10:03:00 AM
Terima kasih di atas cadangan saudari(s),

Buat masa ni level security implementation adalah seperti berikut.

1. GUEST hanya boleh view, tak boleh post or reply.
2. Hanya REGISTERED MEMBERS boleh reply & post.


Setuju dengan above security level.  At lease mudah untuk org luar mengenali kawasan kita.  Cuma untuk register jadi member, sapa2 pun boleh kan...maknanye anybody boleh register then dah boleh post...bahaya gak tu...mungkin perlu difikirkan
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: namatakpenting on 20 May, 10:28:30 AM
kalau forum putra tropika, dia sekat hanya utk penduduk sahaja.
tapi saya tak setuju kalau ianya dibuat sini.

Mungkin perubahan yang ingin dilihat adalah boleh kategori ikut kawasan rumah.
Kalau orang luar, boleh dikategorikan sebagai pelawat.
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: azmi_K on 20 May, 11:01:11 AM
kalau forum putra tropika, dia sekat hanya utk penduduk sahaja.
tapi saya tak setuju kalau ianya dibuat sini.

Mungkin perubahan yang ingin dilihat adalah boleh kategori ikut kawasan rumah.
Kalau orang luar, boleh dikategorikan sebagai pelawat.

Memang forum putra tropika hanya untuk penduduk putratropika sahaja.. dan kepada mereka yang menjadi ahli berbayar sahaja. Ini kerana kita menggalakkan warga taman bertanggungjawab atas forum yang disediakan. Sesiapa yang tidak berbayar tidak dibenarkan untuk posting dan mengakses topik-topik tertentu... setakat ini alhamdulillah ramai yang sanggup menjadi ahli berbayar.. bukan mahal pun setakat RM 5 aje setahun.. itu pun untuk pembayaran domain dan selebihnya menjadi tabung forum..
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: snakatak on 22 May, 06:10:39 PM
kalau forum putra tropika, dia sekat hanya utk penduduk sahaja.
tapi saya tak setuju kalau ianya dibuat sini.

Mungkin perubahan yang ingin dilihat adalah boleh kategori ikut kawasan rumah.
Kalau orang luar, boleh dikategorikan sebagai pelawat.

Memang forum putra tropika hanya untuk penduduk putratropika sahaja.. dan kepada mereka yang menjadi ahli berbayar sahaja. Ini kerana kita menggalakkan warga taman bertanggungjawab atas forum yang disediakan. Sesiapa yang tidak berbayar tidak dibenarkan untuk posting dan mengakses topik-topik tertentu... setakat ini alhamdulillah ramai yang sanggup menjadi ahli berbayar.. bukan mahal pun setakat RM 5 aje setahun.. itu pun untuk pembayaran domain dan selebihnya menjadi tabung forum..

Tul tu saya setuju kalau ada bayaran ni baru ada rasa tanggungjawab sket dan data tak de redundancy.. ni masuk thrade orang tak tau citer gi hantam org marah orang...at least kalau ada ahli forum berbayar tu depa yang nak tulis tu ada skiit goyang la kan sebab ada personal detail.. bukan apa cik sulaiman cerita di alam nyata tak sama cam taip di komputer.. tulisan tak nampak perasaan nyer so..paper hal saya sokong la cik azmi katakan tu ..sekian terima kasih
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: snakatak on 22 May, 06:18:12 PM
Di bawah ini adaklah sebahagian dari Info Web Putra-Mahkota.com yang telah di scan oleh software builtwith.com
Server Information
Apache
Apache has been the most popular web server on the Internet since April 1996.

Advertising
Google Adsense
A contextual advertising solution for delivering Google AdWords ads that are relevant to site content pages.

Widgets
Feedburner Subscribe
putra-mahkota.com provides the ability to subscribe via email to its RSS feed, via a feedburner widget on the page.

Frameworks
PHP
PHP is a widely-used general-purpose scripting language that is especially suited for Web development and can be embedded into HTML.

Aggregation Functionality
RSS
A family of web feed formats used to publish frequently updated content such as blog entries, news headlines or podcasts.
Document Information

XHTML Transitional
putra-mahkota.com claims XHTML Transitional status (check). XHTML 1.0 Transitional is the same as HTML 4.01 Transitional, but follows XML syntax rules. It supports everything found in XHTML 1.0 Strict, but also permits the use of a number of elements and attributes that are judged presentational, in order to ease the transition from HTML 3.2 and earlier. These include center, u, strike, and applet.

Cascading Style Sheets
Cascading Style Sheets (CSS) is a stylesheet language used to describe the presentation of a document written in a markup language. Its most common application is to style web pages written in HTML

Javascript
JavaScript is a scripting language most often used for client-side web development. Its proper name is ECMAScript, though "JavaScript" is much more commonly used. putra-mahkota.com uses JavaScript.
Encoding
UTF-8
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: namatakpenting on 22 May, 06:21:19 PM
saya tak ada keputsan lagi sama ada nak setuju atau tidak kalau forum berbayar dibuat.

Cuma kalau diikutkan positif dan negatifnya... macam lebih kurang jer.

Nantilah nak fikir2 dulu.
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: izad on 23 May, 02:50:52 AM
Pada pandangan saya, jangan diletakkan sebagai berbayar tetapi sebagai SUMBANGAN UNTUK OPERASI WEB. Tahniah & terima kasih kepada semua warga kerja putra-mahkota.com. Saya berminat untuk jadi moderator...lagipun memang kerja saya menghadap PC & Internet je dari rumah. Rumah saya dah jadi OFIS saya sejak 2 tahun lepas lagi. Job banyak berkisar pada web design & development....& ada 100 lebih website didaftar bawah saya....selalu kena update beberapa website.... boleh sekadar nak berkongsikan ilmu...Saya mengalu-alukan kepada sesiapa yang berada dikawasan rumah saya untuk menggunakan WIFI saya.....nak password sms je....Thanks


LIHASRIZAD ISMAIL
0126868835
izad@darulmultimedia.com
WWW.DARULMULTIMEDIA.COM
NO.28 JLN BM 2/11, SEKSYEN 2, BANDAR BUKIT MAHKOTA, KAJANG SELANGOR
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: matpayung on 07 Jun, 06:50:10 PM
Pada pandangan saya, jangan diletakkan sebagai berbayar tetapi sebagai SUMBANGAN UNTUK OPERASI WEB. Tahniah & terima kasih kepada semua warga kerja putra-mahkota.com. Saya berminat untuk jadi moderator...lagipun memang kerja saya menghadap PC & Internet je dari rumah. Rumah saya dah jadi OFIS saya sejak 2 tahun lepas lagi. Job banyak berkisar pada web design & development....& ada 100 lebih website didaftar bawah saya....selalu kena update beberapa website.... boleh sekadar nak berkongsikan ilmu...Saya mengalu-alukan kepada sesiapa yang berada dikawasan rumah saya untuk menggunakan WIFI saya.....nak password sms je....Thanks


LIHASRIZAD ISMAIL
0126868835
izad@darulmultimedia.com
WWW.DARULMULTIMEDIA.COM


salam bro...ader buat minisite ke?berapa kos?saya planning nak buat ebook dan nak jual online..boleh diuruskakn ke?
NO.28 JLN BM 2/11, SEKSYEN 2, BANDAR BUKIT MAHKOTA, KAJANG SELANGOR
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: BMAAJ on 07 Jun, 07:14:13 PM
agak panjang jugak thread ni, boleh sahabat2 yang hebat summarize apa yang penting, sebab content macam pokok bonzai lah
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: namatakpenting on 13 Jul, 06:47:50 PM
Pak mod, saya nak memohon menjadi moderator forum putra96
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: OffshoreMan on 14 Jul, 09:42:56 AM
done
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: namatakpenting on 14 Jul, 01:38:07 PM
thanks
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: OffshoreMan on 01 Dec, 08:11:11 AM
Tahniah to our first GLOBAL MODERATOR (http://putra-mahkota.com/forum/index.php?topic=52.msg67#msg67)
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: namatakpenting on 01 Dec, 10:14:57 AM
Tahniah Matahati kerana dilantik menjadi Global Moderator.
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: putramahkota_bangi on 01 Dec, 10:22:26 AM
Tahniah to our first GLOBAL MODERATOR (http://putra-mahkota.com/forum/index.php?topic=52.msg67#msg67)

tahniah ....

(http://img265.imageshack.us/img265/8404/image0106cw.gif)
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: asnuru on 01 Dec, 11:10:36 AM
Tahniah to our first GLOBAL MODERATOR (http://putra-mahkota.com/forum/index.php?topic=52.msg67#msg67)

Tahniah juga dari saya!

Hujah juga mesti lah bertaraf GLOBAL! ;D
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: Matahati on 01 Dec, 11:56:26 AM
Salam..

Terima kasih kepada Tuan Pentadbir forum PMC di atas kepercayaan melantik sy sebagai GM (bukan General Manager ya!..hahaha)

Juga terima kasih kepada rakan2 di sini. Saya cuba menjadi GM sebaik mungkin...Insyaallah.

Beberapa hari lagi genap setahun sy di PMC ini  ;D
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: mImOsaPudiCa on 02 Dec, 08:56:03 AM
Tahniah matahati & selamat menyambut ulang tahun pertama (nexwek kn?) d PMC...  ;D
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: Trojan5 on 09 Feb, 08:12:26 AM
The_Legend_da  
Moderator
Penghulu Bendahari

Gender:
Posts: 1111


THE 'THEATRE OF DREAMS'
 

Tahniah utk Moderator terlatest......  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
 
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: jabbar4aiman on 09 Feb, 09:35:55 AM
Tahniah bro matahati..
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: putramahkota_bangi on 09 Feb, 09:39:51 AM
The_Legend_da  
Moderator
Penghulu Bendahari
Gender:
Posts: 1111
THE 'THEATRE OF DREAMS'
 
Tahniah utk Moderator terlatest......  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D


Pada Mlm Gala BBQ Dinner .. ada majlis extra. Anugerah Moderator .  ;D
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: Trojan5 on 09 Feb, 09:40:51 AM
The_Legend_da  
Moderator
Penghulu Bendahari
Gender:
Posts: 1111
THE 'THEATRE OF DREAMS'
 
Tahniah utk Moderator terlatest......  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D


Pada Mlm Gala BBQ Dinner .. ada majlis extra. Anugerah Moderator .  ;D


Malam ni dia kene payung minum teh tarik la.....
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: Wazzatldmuchampions on 09 Feb, 09:44:11 AM
The_Legend_da  
Moderator
Penghulu Bendahari
Gender:
Posts: 1111
THE 'THEATRE OF DREAMS'
 
Tahniah utk Moderator terlatest......  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D



tah bila-bila lak korang sesuka hati melantik kawan jadi moderator.....apa moderator tu?? ??? ;D ;D


Pada Mlm Gala BBQ Dinner .. ada majlis extra. Anugerah Moderator .  ;D


Malam ni dia kene payung minum teh tarik la.....
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: F4iring on 28 Mar, 01:00:48 PM
The_Legend_da  
Moderator
Penghulu Bendahari
Gender:
Posts: 1111
THE 'THEATRE OF DREAMS'
 
Tahniah utk Moderator terlatest......  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D


Pada Mlm Gala BBQ Dinner .. ada majlis extra. Anugerah Moderator .  ;D


takder pon semalam...hehehe
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: daddyvw on 28 Mar, 01:03:56 PM
The_Legend_da  
Moderator
Penghulu Bendahari
Gender:
Posts: 1111
THE 'THEATRE OF DREAMS'
 
Tahniah utk Moderator terlatest......  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D


Pada Mlm Gala BBQ Dinner .. ada majlis extra. Anugerah Moderator .  ;D


takder pon semalam...hehehe

asal nak kenakan orang... tapi last last dia sendiri terkena... MuaHaHaHa... :D :D :D tu yang tak der tu...
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: F4iring on 28 Mar, 01:11:50 PM
The_Legend_da  
Moderator
Penghulu Bendahari
Gender:
Posts: 1111
THE 'THEATRE OF DREAMS'
 
Tahniah utk Moderator terlatest......  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D


Pada Mlm Gala BBQ Dinner .. ada majlis extra. Anugerah Moderator .  ;D


takder pon semalam...hehehe

asal nak kenakan orang... tapi last last dia sendiri terkena... MuaHaHaHa... :D :D :D tu yang tak der tu...

daddyvw
Moderator
Putra Mahkota

Posts: 2034

tahniah...hahahaha
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: daddyvw on 28 Mar, 02:07:32 PM
The_Legend_da  
Moderator
Penghulu Bendahari
Gender:
Posts: 1111
THE 'THEATRE OF DREAMS'
 
Tahniah utk Moderator terlatest......  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D


Pada Mlm Gala BBQ Dinner .. ada majlis extra. Anugerah Moderator .  ;D


takder pon semalam...hehehe

asal nak kenakan orang... tapi last last dia sendiri terkena... MuaHaHaHa... :D :D :D tu yang tak der tu...

daddyvw
Moderator
Putra Mahkota

Posts: 2034

tahniah...hahahaha


kawan mod kecik jer... tak contribute per per pun... omputeh kata "got or no got, make no different..."  ;D akusempoi ngan TLD lagi power...
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: putramahkota_bangi on 28 Mar, 02:12:24 PM
The_Legend_da  
Moderator
Penghulu Bendahari
Gender:
Posts: 1111
THE 'THEATRE OF DREAMS'
 Tahniah utk Moderator terlatest......  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Pada Mlm Gala BBQ Dinner .. ada majlis extra. Anugerah Moderator .  ;D
tader pon semalam...hehehe
asal nak kenakan orang... tapi last last dia sendiri terkena... MuaHaHaHa... :D :D :D tu yang tak der tu...
daddyvw
Moderator
Putra Mahkota

Posts: 2034

tahniah...hahahaha

kawan mod kecik jer... tak contribute per per pun... omputeh kata "got or no got, make no different..."  ;D akusempoi ngan TLD lagi power...


..tu pasal la bintang kau ..kojap omehh .. kojap ijauuu ..  ;D
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: daddyvw on 28 Mar, 02:18:20 PM

..tu pasal la bintang kau ..kojap omehh .. kojap ijauuu ..  ;D

tu teknik mengelirukan lawan... dan bagi TLD jeles jer... MuaHaHaHa... :D :D :D
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: Trojan5 on 28 Mar, 02:46:13 PM

..tu pasal la bintang kau ..kojap omehh .. kojap ijauuu ..  ;D

tu teknik mengelirukan lawan... dan bagi TLD jeles jer... MuaHaHaHa... :D :D :D

TLD pun sama cam ko la...... pingat omeh di sesetengah tempat je..... x di iktiraf di tempat lain....

ko tgk kat sini.... omeh tu...

http://putra-mahkota.com/forum/index.php?topic=1858.30 (http://putra-mahkota.com/forum/index.php?topic=1858.30)
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: daddyvw on 28 Mar, 02:54:41 PM
TLD pun sama cam ko la...... pingat omeh di sesetengah tempat je..... x di iktiraf di tempat lain....

ko tgk kat sini.... omeh tu...

http://putra-mahkota.com/forum/index.php?topic=1858.30 (http://putra-mahkota.com/forum/index.php?topic=1858.30)

betul ler teori PMB kata bila jadi mod tak dapek bintang omeh... XYZ ngan TLD pun pakai bintang hijau jer kat seksyen5 thread...

maka, tak merasa langsung ler GM nak pakai bintang omeh... :P :P :P
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: Trojan5 on 28 Mar, 03:07:26 PM
TLD pun sama cam ko la...... pingat omeh di sesetengah tempat je..... x di iktiraf di tempat lain....

ko tgk kat sini.... omeh tu...

http://putra-mahkota.com/forum/index.php?topic=1858.30 (http://putra-mahkota.com/forum/index.php?topic=1858.30)

betul ler teori PMB kata bila jadi mod tak dapek bintang omeh... XYZ ngan TLD pun pakai bintang hijau jer kat seksyen5 thread...

maka, tak merasa langsung ler GM nak pakai bintang omeh... :P :P :P

Sama lo ko dgn Wai nnt....  ;D ;D ;D

Hijau...emas....hijau...emas..... berkelip-kelip tu...
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: OffshoreMan on 28 Mar, 03:31:41 PM
Hanya matahati je pingat hijau di merata-rata...
sesiapa nak pingat hijau merata-rata, boleh PM saya...  ;D
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: Trojan5 on 28 Mar, 08:29:34 PM
Hanya matahati je pingat hijau di merata-rata...
sesiapa nak pingat hijau merata-rata, boleh PM saya...  ;D

sy yakin betul.... daddyVW  x layak utk dapat bintang omeh..... kasik dia yg hijau sepenuhnya....  :D

sbb warna hijau memang sepadan dgn daddyVW...

ada bantahan.........
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: daddyvw on 28 Mar, 09:39:03 PM
Hanya matahati je pingat hijau di merata-rata...
sesiapa nak pingat hijau merata-rata, boleh PM saya...  ;D

tunggu apa lagi XYZ? tuan sulaiman dah offer tu... cepat cepat ler PM dia... tu hari beria ria sangat sampai merenggek renggek masa TT kat sahabat nak jadi GM... sampai merajuk rajuk bagai... posting pun dah tekan brek ABS habis... ::) ::) ::)

note: cerita di sahabat sebagaimana yang diceritakan oleh TLD kepada kawan... ;D ;D ;D
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: F4iring on 29 Mar, 07:44:45 AM
Hanya matahati je pingat hijau di merata-rata...
sesiapa nak pingat hijau merata-rata, boleh PM saya...  ;D

sy yakin betul.... daddyVW  x layak utk dapat bintang omeh..... kasik dia yg hijau sepenuhnya....  :D

sbb warna hijau memang sepadan dgn daddyVW...

ada bantahan.........
aku sokong jer....nak komen lebih2 kan nanti jadi sasaran lak....hehehe
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: Trojan5 on 29 Mar, 09:13:32 AM
Hanya matahati je pingat hijau di merata-rata...
sesiapa nak pingat hijau merata-rata, boleh PM saya...  ;D

tunggu apa lagi XYZ? tuan sulaiman dah offer tu... cepat cepat ler PM dia... tu hari beria ria sangat sampai merenggek renggek masa TT kat sahabat nak jadi GM... sampai merajuk rajuk bagai... posting pun dah tekan brek ABS habis... ::) ::) ::)

note: cerita di sahabat sebagaimana yang diceritakan oleh TLD kepada kawan... ;D ;D ;D

ko cam org politik la.... suka wat fitnah..... dosa tau.....

aku sokong jer....nak komen lebih2 kan nanti jadi sasaran lak....hehehe

jgn takut bro..... berani kerna benerrrrr....... dada daddyVW memang layak per....
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: putramahkota_bangi on 29 Mar, 09:21:35 AM
Hanya matahati je pingat hijau di merata-rata...
sesiapa nak pingat hijau merata-rata, boleh PM saya...  ;D
tunggu apa lagi XYZ? tuan sulaiman dah offer tu... cepat cepat ler PM dia... tu hari beria ria sangat sampai merenggek renggek masa TT kat sahabat nak jadi GM... sampai merajuk rajuk bagai... posting pun dah tekan brek ABS habis... ::) ::) ::)

note: cerita di sahabat sebagaimana yang diceritakan oleh TLD kepada kawan... ;D ;D ;D
ko cam org politik la.... suka wat fitnah..... dosa tau.....
aku sokong jer....nak komen lebih2 kan nanti jadi sasaran lak....hehehe
jgn takut bro..... berani kerna benerrrrr....... dada daddyVW memang layak per....

..saya tak sokong pun TLD, XYZ ataupun DD utk jadi GM ,
pada saya biar sorang je jadi GM ..iaitu sdr Matahati.

bila mereka2 ni dh jadi GM ...automatik cara posting pun jadi lain dah..
ala2 skema gitu ..  ;D
..kawan larikkkkk dulu.



Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: daddyvw on 29 Mar, 09:52:36 AM
..saya tak sokong pun TLD, XYZ ataupun DD utk jadi GM ,
pada saya biar sorang je jadi GM ..iaitu sdr Matahati.

bila mereka2 ni dh jadi GM ...automatik cara posting pun jadi lain dah..
ala2 skema gitu ..  ;D
..kawan larikkkkk dulu.


tak per ler bro... kawan pun tak nak... kalau kawan nak, kawan dah PM tuan sulaiman dah pun... yang ada sekarang ni pun orang bagi jer... nak ambik balik pun kawan tak kesah... I got nothing then i'll loose nothing...  ::) ::) ::)

Spiderman's uncle said "With great power, comes great responsibility..." ;D
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: Wazzatldmuchampions on 29 Mar, 10:01:25 AM
..saya tak sokong pun TLD, XYZ ataupun DD utk jadi GM ,
pada saya biar sorang je jadi GM ..iaitu sdr Matahati.

bila mereka2 ni dh jadi GM ...automatik cara posting pun jadi lain dah..
ala2 skema gitu ..  ;D
..kawan larikkkkk dulu.


tak per ler bro... kawan pun tak nak... kalau kawan nak, kawan dah PM tuan sulaiman dah pun... yang ada sekarang ni pun orang bagi jer... nak ambik balik pun kawan tak kesah... I got nothing then i'll loose nothing...  ::) ::) ::)

Spiderman's uncle said "With great power, comes great responsibility..." ;D

kawan pun sama...dan kalau boleh tak nak....kawan lebih senang dengan cara  masa join PMC dulu....free n easy... ;) ;)
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: Trojan5 on 29 Mar, 10:04:42 AM
..saya tak sokong pun TLD, XYZ ataupun DD utk jadi GM ,
pada saya biar sorang je jadi GM ..iaitu sdr Matahati.

bila mereka2 ni dh jadi GM ...automatik cara posting pun jadi lain dah..
ala2 skema gitu ..  ;D
..kawan larikkkkk dulu.


tak per ler bro... kawan pun tak nak... kalau kawan nak, kawan dah PM tuan sulaiman dah pun... yang ada sekarang ni pun orang bagi jer... nak ambik balik pun kawan tak kesah... I got nothing then i'll loose nothing...  ::) ::) ::)

Spiderman's uncle said "With great power, comes great responsibility..." ;D

tp klau Pakcik Tupaiman plak.... dia cakat..... "sepandai-pandai tupai melompat.... akhirnya jatuh ke tanah...."
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: namatakpenting on 29 Mar, 01:41:42 PM
TLD, XYZ atau DD kena gak tolong Matahati tu... cian dia sorang2 wat kerja. Kawan sakit kepala ni ... tak dapat nak bantu.
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: Wazzatldmuchampions on 29 Mar, 02:30:18 PM
TLD, XYZ atau DD kena gak tolong Matahati tu... cian dia sorang2 wat kerja. Kawan sakit kepala ni ... tak dapat nak bantu.

on off ni...ada sket keleja kt opis... ;D ;D
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: Trojan5 on 29 Mar, 02:42:33 PM
TLD, XYZ atau DD kena gak tolong Matahati tu... cian dia sorang2 wat kerja. Kawan sakit kepala ni ... tak dapat nak bantu.

Sy pantau di Sek 5......  ada je..... sy cantassss.......  ;D
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: F4iring on 29 Mar, 02:50:57 PM
Hanya matahati je pingat hijau di merata-rata...
sesiapa nak pingat hijau merata-rata, boleh PM saya...  ;D
tunggu apa lagi XYZ? tuan sulaiman dah offer tu... cepat cepat ler PM dia... tu hari beria ria sangat sampai merenggek renggek masa TT kat sahabat nak jadi GM... sampai merajuk rajuk bagai... posting pun dah tekan brek ABS habis... ::) ::) ::)

note: cerita di sahabat sebagaimana yang diceritakan oleh TLD kepada kawan... ;D ;D ;D
ko cam org politik la.... suka wat fitnah..... dosa tau.....
aku sokong jer....nak komen lebih2 kan nanti jadi sasaran lak....hehehe
jgn takut bro..... berani kerna benerrrrr....... dada daddyVW memang layak per....

..saya tak sokong pun TLD, XYZ ataupun DD utk jadi GM ,
pada saya biar sorang je jadi GM ..iaitu sdr Matahati.

bila mereka2 ni dh jadi GM ...automatik cara posting pun jadi lain dah..
ala2 skema gitu ..  ;D
..kawan larikkkkk dulu.


baik nko sokong jer....lepas ni nko sorang jer yg dapat bintang emas....hehehehe
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: Wazzatldmuchampions on 29 Mar, 02:54:51 PM
Hanya matahati je pingat hijau di merata-rata...
sesiapa nak pingat hijau merata-rata, boleh PM saya...  ;D
tunggu apa lagi XYZ? tuan sulaiman dah offer tu... cepat cepat ler PM dia... tu hari beria ria sangat sampai merenggek renggek masa TT kat sahabat nak jadi GM... sampai merajuk rajuk bagai... posting pun dah tekan brek ABS habis... ::) ::) ::)

note: cerita di sahabat sebagaimana yang diceritakan oleh TLD kepada kawan... ;D ;D ;D
ko cam org politik la.... suka wat fitnah..... dosa tau.....
aku sokong jer....nak komen lebih2 kan nanti jadi sasaran lak....hehehe
jgn takut bro..... berani kerna benerrrrr....... dada daddyVW memang layak per....

..saya tak sokong pun TLD, XYZ ataupun DD utk jadi GM ,
pada saya biar sorang je jadi GM ..iaitu sdr Matahati.

bila mereka2 ni dh jadi GM ...automatik cara posting pun jadi lain dah..
ala2 skema gitu ..  ;D
..kawan larikkkkk dulu.


baik nko sokong jer....lepas ni nko sorang jer yg dapat bintang emas....hehehehe

ayat ni boleh mencetuskan peperangan ;D
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: Trojan5 on 29 Mar, 02:59:34 PM
ayat ni boleh mencetuskan peperangan ;D

Kita tabur paku kat umah dia nk...... biar tayar moto dia kene paku....  :D :D :D :D
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: F4iring on 29 Mar, 03:02:19 PM
ayat ni boleh mencetuskan peperangan ;D

Kita tabur paku kat umah dia nk...... biar tayar moto dia kene paku....  :D :D :D :D

ooooo...angkat geng yer.....nak kena bergabung tenaga dengan musuh ketat ni....muahahahahaha
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: daddyvw on 29 Mar, 05:50:02 PM
kan kawan dah cakat dulu... yang bising sini pun mod jugak... angkat semua ler jadi mod... habis cerita... ::) ::) ::)
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: Trojan5 on 29 Mar, 06:50:13 PM
kan kawan dah cakat dulu... yang bising sini pun mod jugak...

DaddyVW, Akusempoi, TLD memang mod kat sini.....  nk mintak GM le tu...... taktik lammmmmaaaaaaa brooo..  ;D
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: daddyvw on 29 Mar, 08:14:41 PM
kan kawan dah cakat dulu... yang bising sini pun mod jugak...

DaddyVW, Akusempoi, TLD memang mod kat sini.....  nk mintak GM le tu...... taktik lammmmmaaaaaaa brooo..  ;D

kawan kan orang baru lagi... mana tahu taktik ni telah diguna pakai... ::) ::) ::)
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: F4iring on 30 Mar, 08:16:48 AM
kan kawan dah cakat dulu... yang bising sini pun mod jugak...

DaddyVW, Akusempoi, TLD memang mod kat sini.....  nk mintak GM le tu...... taktik lammmmmaaaaaaa brooo..  ;D

kawan kan orang baru lagi... mana tahu taktik ni telah diguna pakai... ::) ::) ::)

Summary - daddyvw
Name:  daddyvw
Posts:  2091 (21.121 per day)
Position:  Putra Mahkota
Date Registered:  December 20, 2009, 12:47:28 PM
Last Active:  Today at 01:31:54 AM
 
tapi aktif....hari2 bukak forum....memang sesuai jadi GM...
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: daddyvw on 30 Mar, 09:23:47 AM
kan kawan dah cakat dulu... yang bising sini pun mod jugak...

DaddyVW, Akusempoi, TLD memang mod kat sini.....  nk mintak GM le tu...... taktik lammmmmaaaaaaa brooo..  ;D

kawan kan orang baru lagi... mana tahu taktik ni telah diguna pakai... ::) ::) ::)

Summary - daddyvw
Name:  daddyvw
Posts:  2091 (21.121 per day)
Position:  Putra Mahkota
Date Registered:  December 20, 2009, 12:47:28 PM
Last Active:  Today at 01:31:54 AM
 
tapi aktif....hari2 bukak forum....memang sesuai jadi GM...

amboi, amboi, amboi... ada gak moto besar pancit tengah jalan nanti kang... ::) ::) ::)

nota: teknik ugutan yang paling berjaya untuk F4iring... MuaHaHaHa... :D :D :D
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: namatakpenting on 30 Mar, 11:27:05 AM
oit jgn gaduh2... silap tabur paku, leh kena org lain tu.
Title: Re: Moderator Forum Diperlukan...
Post by: namatakpenting on 30 Mar, 11:27:55 AM
Kawan mmg dah lama tahu daddy memang berkaliber jadi GM. Statstik tu membuktikan...hahaha.

kan kawan dah cakat dulu... yang bising sini pun mod jugak...

DaddyVW, Akusempoi, TLD memang mod kat sini.....  nk mintak GM le tu...... taktik lammmmmaaaaaaa brooo..  ;D

kawan kan orang baru lagi... mana tahu taktik ni telah diguna pakai... ::) ::) ::)

Summary - daddyvw
Name:  daddyvw
Posts:  2091 (21.121 per day)
Position:  Putra Mahkota
Date Registered:  December 20, 2009, 12:47:28 PM
Last Active:  Today at 01:31:54 AM
 
tapi aktif....hari2 bukak forum....memang sesuai jadi GM...

amboi, amboi, amboi... ada gak moto besar pancit tengah jalan nanti kang... ::) ::) ::)

nota: teknik ugutan yang paling berjaya untuk F4iring... MuaHaHaHa... :D :D :D