Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Komuniti Putra Mahkota => Bandar Seri Putra => D'Punchak Nusa => Topic started by: huruhara on August 25, 2010, 10:27:07 AM

Title: jalan jem
Post by: huruhara on August 25, 2010, 10:27:07 AM
mm..
ari ni kuar awal(taklah awal,around 7.45am) tp jn belakang bangi lama dah jem...
sbb sumer org bgn awal sedunia kot arini...mmg huru hara la
im still thinking bout that coz never hapen b4..

p/s:slemat berpuasa..
Title: Re: jalan jem
Post by: putramahkota_bangi on August 25, 2010, 10:32:52 AM

salam..

ingatkan D'Punchak Nusa  yg jln jem .. ;D
huruhara betul la.
Title: Re: jalan jem
Post by: huruhara on August 25, 2010, 10:36:16 AM
setakat ni D'puncak boleh dikawal lagi.alhamdullilah... ;D

**tp pelik sbb jem dpd jambatan bengkok nak ke bangi lama tu..
Title: Re: jalan jem
Post by: daddyvw on August 25, 2010, 10:37:31 AM
biasa ler... jalan lari dari tol... semua nak pakai... pastu timing ada sikit problem jer... ;D ;D ;D
Title: Re: jalan jem
Post by: huruhara on August 25, 2010, 10:40:11 AM
mungkin..sumer org timing lari arini..
Title: Re: jalan jem
Post by: daddyvw on August 25, 2010, 10:43:10 AM
nak kata sebab posa, tak patut lar kan... tapi ada gak side effect dia ler... ;D ;D ;D
Title: Re: jalan jem
Post by: Scale Ruler on August 25, 2010, 02:13:03 PM
Orang yg naik moto takde masalah kot... ;D
Title: Re: jalan jem
Post by: daddyvw on August 25, 2010, 02:52:33 PM
Orang yg naik moto takde masalah kot... ;D

moto tak pakai jalan ler tu... baik pakai highway jer... ;D ;D ;D

pengalaman kawan dok merempit ni, kekadang ada masa nyer moto pun tak boleh nak cilok... kena tunggu jugak ler... ada tempat tempat tertentu dan masa masa tertentu... ;) ;) ;)
Title: Re: jalan jem
Post by: CaptRahman on August 25, 2010, 03:00:49 PM
Orang yg naik moto takde masalah kot... ;D

moto tak pakai jalan ler tu... baik pakai highway jer... ;D ;D ;D

pengalaman kawan dok merempit ni, kekadang ada masa nyer moto pun tak boleh nak cilok... kena tunggu jugak ler... ada tempat tempat tertentu dan masa masa tertentu... ;) ;) ;)
Bila kereta dah cilok kat lorong emergency..ataupun kereta tengah nak cilok dari lorong tengah ke lorong tepi atau sebaliknya..
Title: Re: jalan jem
Post by: huruhara on August 25, 2010, 04:15:39 PM
yelah..kalo naik motor mcm bahaya je tgk kalo ikut jln tu..tp sy ni keje kat cyberjaya..so takde jln lain dah nk ikut n shortcut...jln tu jgk la kena tempuh hari2 kan.........
cabaran dibulan ramadhan namanye... 8)
Title: Re: jalan jem
Post by: daddyvw on August 25, 2010, 05:16:20 PM
yelah..kalo naik motor mcm bahaya je tgk kalo ikut jln tu..tp sy ni keje kat cyberjaya..so takde jln lain dah nk ikut n shortcut...jln tu jgk la kena tempuh hari2 kan.........
cabaran dibulan ramadhan namanye... 8)

ke cyberjaya memang tu jalan paling dekat ler... ;D ;D ;D

Orang yg naik moto takde masalah kot... ;D

moto tak pakai jalan ler tu... baik pakai highway jer... ;D ;D ;D

pengalaman kawan dok merempit ni, kekadang ada masa nyer moto pun tak boleh nak cilok... kena tunggu jugak ler... ada tempat tempat tertentu dan masa masa tertentu... ;) ;) ;)
Bila kereta dah cilok kat lorong emergency..ataupun kereta tengah nak cilok dari lorong tengah ke lorong tepi atau sebaliknya..

seremban - KL highway... selepas susur ke jalan istana... :P :P :P jalan kecik, keta sampai 3 lane... :-[ :-[ :-[
Title: Re: jalan jem
Post by: CaptRahman on August 26, 2010, 09:12:21 AM
mm..
ari ni kuar awal(taklah awal,around 7.45am) tp jn belakang bangi lama dah jem...
sbb sumer org bgn awal sedunia kot arini...mmg huru hara la
im still thinking bout that coz never hapen b4..

p/s:slemat berpuasa..
Jalan tu, kekadang malam pun jem. Kena pulak yang depan tu memandu bawah 40km/jam. Tak ada rasa timbang rasa langsung. Tak hiraukan kereta yang berbaris panjang di belakang..dah lah nak memotong tak boleh..
Title: Re: jalan jem
Post by: acya on August 26, 2010, 09:28:06 AM
pagi tadi pun jem gak...rupanya lori rosak dekat ngan klinik desa tu......on d way g keje dgr kat radio jln jem dari kesas ke ampang (MRR2).....masuk plus higway kat UPM dan guna MEX highway ke bulatan kg pandan...tapi lepas jer tol tasik selatan jem jugak dekat 1/2 jam..lenguh kaki dibuatnya....sampai ofis 9.15 am...
Title: Re: jalan jem
Post by: daddyvw on August 26, 2010, 11:25:57 AM
mm..
ari ni kuar awal(taklah awal,around 7.45am) tp jn belakang bangi lama dah jem...
sbb sumer org bgn awal sedunia kot arini...mmg huru hara la
im still thinking bout that coz never hapen b4..

p/s:slemat berpuasa..
Jalan tu, kekadang malam pun jem. Kena pulak yang depan tu memandu bawah 40km/jam. Tak ada rasa timbang rasa langsung. Tak hiraukan kereta yang berbaris panjang di belakang..dah lah nak memotong tak boleh..

kena pulak nak kena ikut budak budak sekolah memandu kan... jenuh... :P :P :P

pagi tadi pun jem gak...rupanya lori rosak dekat ngan klinik desa tu......on d way g keje dgr kat radio jln jem dari kesas ke ampang (MRR2).....masuk plus higway kat UPM dan guna MEX highway ke bulatan kg pandan...tapi lepas jer tol tasik selatan jem jugak dekat 1/2 jam..lenguh kaki dibuatnya....sampai ofis 9.15 am...

MRR2 jem sikit jer sis... masuk dari susur Seremban - KL ke susur BTR jer... pastu line clear sampai Ampang... ;D ;D ;D
Title: Re: jalan jem
Post by: CaptRahman on August 26, 2010, 11:41:24 AM

[/quote]
Jalan tu, kekadang malam pun jem. Kena pulak yang depan tu memandu bawah 40km/jam. Tak ada rasa timbang rasa langsung. Tak hiraukan kereta yang berbaris panjang di belakang..dah lah nak memotong tak boleh..
[/quote]

kena pulak nak kena ikut budak budak sekolah memandu kan... jenuh... :P :P :P

pagi tadi pun jem gak...rupanya lori rosak dekat ngan klinik desa tu......on d way g keje dgr kat radio jln jem dari kesas ke ampang (MRR2).....masuk plus higway kat UPM dan guna MEX highway ke bulatan kg pandan...tapi lepas jer tol tasik selatan jem jugak dekat 1/2 jam..lenguh kaki dibuatnya....sampai ofis 9.15 am...

MRR2 jem sikit jer sis... masuk dari susur Seremban - KL ke susur BTR jer... pastu line clear sampai Ampang... ;D ;D ;D
[/quote]
Dah tentu budak sekolah memandu tak pe lah..memang sedang belajar pun..Ni yang dah berpuloh tahun memandu pun tak reti reti nak melajukan sikit kenderaan..
Title: Re: jalan jem
Post by: daddyvw on August 26, 2010, 11:47:42 AM
Dah tentu budak sekolah memandu tak pe lah..memang sedang belajar pun..Ni yang dah berpuloh tahun memandu pun tak reti reti nak melajukan sikit kenderaan..

MuaHaHaHa... :D :D :D bersepah quote capt... ;D

kekadang situasi sebegitu yang boleh mendatangkan marah tu... ;) ;) ;)
Title: Re: jalan jem
Post by: mImOsaPudiCa on August 26, 2010, 11:50:51 AM
Dah tentu budak sekolah memandu tak pe lah..memang sedang belajar pun..Ni yang dah berpuloh tahun memandu pun tak reti reti nak melajukan sikit kenderaan..

slalu kne kt PLUS.... drive slow & steady kt lorong tengah.... kita nk ke kanan kete laju2... nk ke kiri kete pn slow.... kt blkg dh bjela2.... wlhal kt depan tu kosong.... nk pecut pn blh.... klu nk bhati2 sgt.... dok lane kiri ler....kkdg tu... kete cc bsr.... tgk2 tgh bgayut.... adoiyaiii..... dh bim pn wt bodo jer....  :P
Title: Re: jalan jem
Post by: daddyvw on August 26, 2010, 12:44:35 PM
Dah tentu budak sekolah memandu tak pe lah..memang sedang belajar pun..Ni yang dah berpuloh tahun memandu pun tak reti reti nak melajukan sikit kenderaan..

slalu kne kt PLUS.... drive slow & steady kt lorong tengah.... kita nk ke kanan kete laju2... nk ke kiri kete pn slow.... kt blkg dh bjela2.... wlhal kt depan tu kosong.... nk pecut pn blh.... klu nk bhati2 sgt.... dok lane kiri ler....kkdg tu... kete cc bsr.... tgk2 tgh bgayut.... adoiyaiii..... dh bim pn wt bodo jer....  :P

kalau high bim tak jadi, try ler baling mercun plak... ;) ;) ;)
Title: Re: jalan jem
Post by: WIN on August 26, 2010, 01:20:14 PM
Nak ajar driver camtu? Potong dia n drive laaagi slow dr dia. He..he..
Title: Re: jalan jem
Post by: MsSpectra on August 26, 2010, 01:46:38 PM

slalu kne kt PLUS.... drive slow & steady kt lorong tengah.... kita nk ke kanan kete laju2... nk ke kiri kete pn slow.... kt blkg dh bjela2.... wlhal kt depan tu kosong.... nk pecut pn blh.... klu nk bhati2 sgt.... dok lane kiri ler....kkdg tu... kete cc bsr.... tgk2 tgh bgayut.... adoiyaiii..... dh bim pn wt bodo jer....  :P

kt memane pun mmg ramai driver penyumbang kpd kesesakan / kemalangan.. w/pun jd copilot jer..kenkadang le wt ilang sabar ngan gelagat pemandu cmni...  ??? ???
Title: Re: jalan jem
Post by: mImOsaPudiCa on August 26, 2010, 03:11:06 PM
Nak ajar driver camtu? Potong dia n drive laaagi slow dr dia. He..he..

hehehe.... kita kjr msa WIN.... mls nk wt cenggitu.... sy ptg & hon sbelah jer... tu pn stil slow & stedy bila tgk dr cermin...
smalam lg best.... bila sy potg... tgk tgk teguk air.... Malay tu.... baik sangka jer la.... musafir kot  ::) .... tp ni bkn kt PLUS... kt jln MARDI-UPM  :P

klu nk blg mercun tu..... dd wt dlu la.... sy, nk bkr mercun pn x brani  ;D