Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Komuniti Putra Mahkota => Putra-Mahkota.com => Topic started by: MsSpectra on 23 Nov, 01:12:19 PM

Title: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: MsSpectra on 23 Nov, 01:12:19 PM
Salam Semua Warga PMC..
Ada idea dari warga PMC untuk aktiviti seterusnyer sebelum 2010 melangkah pergi. So untuk itu, satu aktiviti mendaki / menawan puncak bukit Broga akan di adakan pada :
                       Tarikh                  :  (cuti umum atau cuti skolah.. :) ).
                       Masa                   : 6.30 pagi
                        Tempat berkumpul : Akan di maklumkan kemudian.
 Sy ni tolong war2 kan jer dan sesapa yg nak cabar stamina sendiri marilaaa beramai2 letak nama di sini. Untuk makluman, ada di antara sahabat2 kita yg nak bawak family sekali.. ;D ;D.
Antara nama2 mmpunyai stamina / semangat yg amat tinggi setinggi Bukit Broga ialah :

1. XYZ123
2. fiesal
3. ewok_craz
4. wai
5. cikmelah
6. captrahman
7.

dan sesiapa yg berhajat, sila laa jgn malu2 untuk letak nama anda di dalam senarai.... ;D ;D
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: z1z1 on 23 Nov, 01:29:09 PM
last confirm bila?
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: MsSpectra on 23 Nov, 01:34:54 PM
last confirm bila?

ekceli xder last kompom date pun..tp the best is ari jemaat 3/12/2010 tu sume mereka yg nak pegi tu dah bg name dan pm kat sy or wai no tipon. Jom laa join warga pmc yg lelain...mase nih laa kite nak beramas beramah mesra ngan kenkawan yg seblm ni mungkin xpenah jumpa... ;D ;D
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: akula on 23 Nov, 04:33:04 PM
minat gak nak joint...  anak bujang saya dah lama teringin nak tracking
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: Giemns on 24 Nov, 12:09:19 AM
mesti boleh!! anak saya berusia 7thn telah berjaya!
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: Matahati on 24 Nov, 12:28:04 AM
mesti boleh!! anak saya berusia 7thn telah berjaya!

Boleh tahan gagah anak tuan mendaki! Tuan tak ikut sama ke?  ;D Cantik gambar langit tuuu....

Anak sy kata ...di atas bukit tuu ada buaian utk pengambran perkahwinan angkasawan negara Dr. SMS
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: MsSpectra on 24 Nov, 01:15:03 PM
yes...sesiapa yg nak turut serta jgn malu2 letak name..riadah bersama kluarga.. incik akula..jom kite beramai2 mendaki... ;D ;D
Tuan Matahati...buaian tu tinggal tali jer rasenyer..papan nyer yg ada sign Dr SMS tu dah xder....ganti ngan papan lain.. ::) ::) ::)
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: Giemns on 24 Nov, 01:30:44 PM
Buai tu dah macam ni!! (anak yg berusia 9thn!)
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: Jundullah_232 on 24 Nov, 01:51:59 PM
Cikmelah, terima kasih haritu invite saya haritu..
mintak maaf, nampaknye saya tak dapat nak turut serta kerana ade urusan keluarga...

walaumacam manapun saya ucapkan selamat beriadah.. semoga ukwah kekeluargaan terus mantap..  :)
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: Matahati on 24 Nov, 01:56:45 PM
Ooo....mcm tuu rupa buaiannya. Satu famili mendaki Broga Hill ya.... (sedap sikit dengar sebut omputih  ;D)

Kira Broga ni terkenal juga ek! Ke angkasa raya Dr. SMS menjelajah....bila nak kawen pilih Broga tempat pengambaran.

Dulu (20thn lalu)  Broga ni kira kawasan hulu....bila tgh malam org tak berani lalu kawasan ni sbb byk hantu jepun mengacau. Dulu ada perigi air panas dikawasan nii..sy pernah mandi.

Sblm ada universiti Notingham kawasan perumahan dtk Taman Tasek Semenyih tak hidup. Rumah besar2 tinggal kosong jer.

OT sikit.
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: mossgenio on 25 Nov, 01:15:28 AM
Jom pergi. Sapa nak join boleh bagi nama atau contact petugas pendaftaran  ;D ;D
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: Norfeal1980 on 25 Nov, 05:36:30 PM
Jom pergi. Sapa nak join boleh bagi nama atau contact petugas pendaftaran  ;D ;D

Harap Maaf... Kwn tak dpt pergi coz anak kwn kecil lg dan tgh lasak  ;D ;D ;D
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: WIN on 25 Nov, 05:55:44 PM
Saya pun mmg x rasa nak p dgn anak2 kecil2 ni.
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: MsSpectra on 30 Nov, 10:33:04 AM
up ckittt...

xder lg ker mmber PMC yg nak bersama2 memeriahkan xpdc ker broga nih..semasing sonyap yoo.. ::) ::)
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: z1z1 on 30 Nov, 04:24:29 PM
emmm dari petronas seri putra ke starting broga berapa lama masa perjalanan kalau naik kereta ya? nak start treking pukul berapa? teringin mau join tapi tak boleh nak confirm sebab ada hal gak pagi tu. kalau tetiba free boleh follow, nanti jumpa kat petronas.


Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: namatakpenting on 30 Nov, 04:32:49 PM
Maaflah tak dapat ikut.
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: akula on 30 Nov, 04:35:42 PM
up ckittt...

xder lg ker mmber PMC yg nak bersama2 memeriahkan xpdc ker broga nih..semasing sonyap yoo.. ::) ::)

mungkin cikmelah boleh brief sikit kasi panas topic nie.... i.e tempat berkumpul...aktiviti (dengar nak buat community service?)... time schedule etc..
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: mossgenio on 30 Nov, 05:07:04 PM
Dah makin hampir ni. Jom la meramaikan keadaan. Tapi kalau start bukan kat petronas tu boleh tak? Awal pagi gelap la kat situ. Perompak pun banyak. ;D
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: CaptRahman on 30 Nov, 05:27:54 PM
Maaflah tak dapat ikut.
Jawapan Standard dari AS..dah boleh cut & paste aje jawapan tu untuk semua proposal dari PMC.. ;D ;D ;D
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: namatakpenting on 30 Nov, 05:34:54 PM
Bukan macam tu capt... tunggulah saya free sikit. :)

Jawapan Standard dari AS..dah boleh cut & paste aje jawapan tu untuk semua proposal dari PMC.. ;D ;D ;D
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: mossgenio on 30 Nov, 06:36:29 PM
Maaflah tak dapat ikut.
Jawapan Standard dari AS..dah boleh cut & paste aje jawapan tu untuk semua proposal dari PMC.. ;D ;D ;D

Nak komen gak tadi tapi tak sampai hati. Tapi since Capt dah bukak... kita join je la  ;D
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: namatakpenting on 30 Nov, 07:29:16 PM
Tak pe silakanlah... ada ubi ada batas, ada hari boleh balas..hahaha

Maaflah tak dapat ikut.
Jawapan Standard dari AS..dah boleh cut & paste aje jawapan tu untuk semua proposal dari PMC.. ;D ;D ;D

Nak komen gak tadi tapi tak sampai hati. Tapi since Capt dah bukak... kita join je la  ;D
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: CaptRahman on 30 Nov, 10:02:20 PM
Bukan macam tu capt... tunggulah saya free sikit. :)

Jawapan Standard dari AS..dah boleh cut & paste aje jawapan tu untuk semua proposal dari PMC.. ;D ;D ;D
Bila lah agaknya tu ye? ??? ??? ???
Nanti dah pegang jawatan YDP lagi lah sibuk..tak de free memanjang..kan DD ??
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: daddyvw on 30 Nov, 10:48:12 PM
Bukan macam tu capt... tunggulah saya free sikit. :)

Jawapan Standard dari AS..dah boleh cut & paste aje jawapan tu untuk semua proposal dari PMC.. ;D ;D ;D
Bila lah agaknya tu ye? ??? ??? ???
Nanti dah pegang jawatan YDP lagi lah sibuk..tak de free memanjang..kan DD ??

Betuuuuuullll...... MuaHaHaHa... :D :D :D
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: MsSpectra on 01 Dec, 10:25:32 AM
dd...x mao join ker....jgn berhibernasi lama sangat...nnti beku...yg udah tu udah laaaa... ::) ::)       ;D ;D ;D

buat AS...sy faham nape dia xnak join cz dia dh xplain awal2....sy stuju sgt klu dia x join...lain trip yer AS.. ;D ;D ;D
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: MsSpectra on 01 Dec, 10:27:32 AM
Dah makin hampir ni. Jom la meramaikan keadaan. Tapi kalau start bukan kat petronas tu boleh tak? Awal pagi gelap la kat situ. Perompak pun banyak. ;D

eerrr...x kisah nak kumpul kat mane pun...asalkan org tau tmpatnyer...kat 7 E BSP bleh..kat depan balai BSP pun bleh...(ada kedai mamak kat c2..)..ikut kesenangan dan keselesaan.. 8) 8)
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: MsSpectra on 01 Dec, 10:31:45 AM
mungkin cikmelah boleh brief sikit kasi panas topic nie.... i.e tempat berkumpul...aktiviti (dengar nak buat community service?)... time schedule etc..

Segala nyer dah sy nyatakan incik...please refer 1st page..tq.
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: mImOsaPudiCa on 01 Dec, 02:28:41 PM
assalamualaikum....

sorry... komitmen kje...
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: putramahkota_bangi on 01 Dec, 02:45:24 PM
assalamualaikum....

sorry... komitmen kje...

maaf tk dapek folo .. byk hal2 lain   ;D
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: daddyvw on 01 Dec, 09:38:10 PM
dd...x mao join ker....jgn berhibernasi lama sangat...nnti beku...yg udah tu udah laaaa... ::) ::)       ;D ;D ;D

buat AS...sy faham nape dia xnak join cz dia dh xplain awal2....sy stuju sgt klu dia x join...lain trip yer AS.. ;D ;D ;D

mana ada hibernasi? dan apa maksud yang udah tu udah nyer? tak der apa apa pun... saja jer kawan nak kasi can orang kat belakang kasi kejar sikit... slow sangat... graf tak cantik nanti... ahaks... kawan tekan jer oberdrive, pijak minyak sikit pun dah laju lompat ke depan.... MuaHaHaHa... :D :D :D

lagipun kawan assistant bro AS pada hari tu... ;) ;) ;)
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: namatakpenting on 01 Dec, 10:01:45 PM
ok je nak jadi assistant hehehe... 8)  8)  8)

lagipun kawan assistant bro AS pada hari tu... ;) ;) ;)
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: mossgenio on 01 Dec, 10:55:17 PM
Wah. Ada komplot la pulak.
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: CaptRahman on 02 Dec, 09:35:40 AM
Wah. Ada komplot la pulak.
Ada lah tu..dengar dengar jawatan setia usaha dan bendahari masih kosong lagi. :P :P
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: namatakpenting on 02 Dec, 10:00:27 AM
Capt nak ker???

Wah. Ada komplot la pulak.
Ada lah tu..dengar dengar jawatan setia usaha dan bendahari masih kosong lagi. :P :P
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: CaptRahman on 02 Dec, 10:32:49 AM
Capt nak ker???

Wah. Ada komplot la pulak.
Ada lah tu..dengar dengar jawatan setia usaha dan bendahari masih kosong lagi. :P :P
minta maaf..tak de kena mengena tu..anak anak semua tak de sekolah kat sini :D :D
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: MsSpectra on 02 Dec, 10:45:32 AM
ehemmm..ehemmm.. ::) ::) capt nak ikut ker x? xbg jawapan pun... :P :P
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: daddyvw on 02 Dec, 11:40:29 AM
ok je nak jadi assistant hehehe... 8)  8)  8)

lagipun kawan assistant bro AS pada hari tu... ;) ;) ;)

tapi elaun kasi up ler sikit... minyak dah naik harga ni... ahaks... ;D ;D ;D

Wah. Ada komplot la pulak.

nak buat camna tuan... cari makan... MuaHaHaHa... :D :D :D

ehemmm..ehemmm.. ::) ::) capt nak ikut ker x? xbg jawapan pun... :P :P

garang gak puan pengerusi baru kita ni kan... MuaHaHaHa... :D :D :D

tau takut... ahaks... ;D ;D ;D
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: CaptRahman on 02 Dec, 11:51:05 AM
ehemmm..ehemmm.. ::) ::) capt nak ikut ker x? xbg jawapan pun... :P :P
Tunggu last minit..nanti cut and paste jawapan AS aje.. ;D ;D ;D
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: namatakpenting on 02 Dec, 11:51:47 AM
boleh jer jadi consultant..hehehe

Capt nak ker???

Wah. Ada komplot la pulak.
Ada lah tu..dengar dengar jawatan setia usaha dan bendahari masih kosong lagi. :P :P
minta maaf..tak de kena mengena tu..anak anak semua tak de sekolah kat sini :D :D
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: MsSpectra on 02 Dec, 12:08:59 PM
xkan cut & paste jer capt...  ::) ::) ::)

dd....asyik gelak ngan sokong jer...xnak letak name ker?  :-\
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: namatakpenting on 02 Dec, 12:11:05 PM
Suka hatilah capt... jawapan tu tak di trade mark kan pung

ehemmm..ehemmm.. ::) ::) capt nak ikut ker x? xbg jawapan pun... :P :P
Tunggu last minit..nanti cut and paste jawapan AS aje.. ;D ;D ;D
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: daddyvw on 02 Dec, 12:49:27 PM
xkan cut & paste jer capt...  ::) ::) ::)

dd....asyik gelak ngan sokong jer...xnak letak name ker?  :-\

kalau kat atas bukit tu ada kolam atau lombong atau sungai, letakkan jer ler terus nama kawan... ahaks... ;D ;D ;D

nanti tolong tanya bang misai.. bila plak nak gi cari puyu ni? takat dua ekor buat lekat celah gigi jer... belum sampai kerongkong lagi... MuaHaHaHa... :D :D :D
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: MsSpectra on 02 Dec, 12:58:56 PM
alaaa dd nih...klu nak mancin kite wt trip ke tmpat lain laa... ;D ;D, tu sib baik ada 2 ekor..klu xder langsung...x ker haru..

**utk makluman abg misai terpakse gantung pancing utk 9 bulan akn datang... ;D ;D
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: CaptRahman on 02 Dec, 02:39:01 PM
alaaa dd nih...klu nak mancin kite wt trip ke tmpat lain laa... ;D ;D, tu sib baik ada 2 ekor..klu xder langsung...x ker haru..

**utk makluman abg misai terpakse gantung pancing utk 9 bulan akn datang... ;D ;D
Yeh..yeh...nak dapat adik lagi.... ;D ;D ;D
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: Cityboy on 02 Dec, 03:12:26 PM
alaaa dd nih...klu nak mancin kite wt trip ke tmpat lain laa... ;D ;D, tu sib baik ada 2 ekor..klu xder langsung...x ker haru..

**utk makluman abg misai terpakse gantung pancing utk 9 bulan akn datang...  ;D ;D

cikmelah, abg misai ada pening2 dan muntah2 ke..?? Bahaya ni kena chek mana tahu nak dapat adek lagi... ;D ;D ;D
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: daddyvw on 02 Dec, 03:20:06 PM
alaaa dd nih...klu nak mancin kite wt trip ke tmpat lain laa... ;D ;D, tu sib baik ada 2 ekor..klu xder langsung...x ker haru..

**utk makluman abg misai terpakse gantung pancing utk 9 bulan akn datang... ;D ;D

 :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

ni yang orang lama kata - diam diam berisi... ahaks... ;D ;D ;D
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: CaptRahman on 02 Dec, 03:25:44 PM
alaaa dd nih...klu nak mancin kite wt trip ke tmpat lain laa... ;D ;D, tu sib baik ada 2 ekor..klu xder langsung...x ker haru..

**utk makluman abg misai terpakse gantung pancing utk 9 bulan akn datang... ;D ;D

 :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

ni yang orang lama kata - diam diam berisi... ahaks... ;D ;D ;D
Ishhhh..DD ni...kalau diam aje mana nak jadi... ::) ::) ::)
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: MsSpectra on 02 Dec, 03:38:10 PM
ehemmm...meriah nmpk, nak join buleh.... :o :o 8) 8) ;D ;D
jom laa ke bukit broga...sy buleh..xkan yg lelain segan kot... ::) ::) ::)

Yeh..yeh...nak dapat adik lagi.... ;D ;D ;D

cikmelah, abg misai ada pening2 dan muntah2 ke..?? Bahaya ni kena chek mana tahu nak dapat adek lagi... ;D ;D ;D
adik dah ada..dia xkan minta lg...

ni yang orang lama kata - diam diam berisi... ahaks... ;D ;D ;D

dia yg lama diam..kite lak kene... :P :P
Title: Re: "Menawan Bukit Broga utk warga PMC"
Post by: MsSpectra on 06 Dec, 01:50:35 PM
Salam 1PMC... ;D ;D ;D
Memandangkan beberapa perkara / masalah yg x dpt di elak kan ..xpdc ke Broga terpaksa di tunda ke satu masa yg akan di beritahu kelak... :'( :'( :'( Terima kasih kpd sesapa yg dh bg persetujuan utk pergi ..tp 1000x maaf di pinta kerana xpdc ini x dpt di teruskan. Insya Allah, kita akan pilih satu tarikh lain di waktu terdekat nih.. maybe dlm 2 bulan pertama thn 2011.... ::) ::) tq.