Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Komuniti Putra Mahkota => Bandar Bukit Mahkota => Topic started by: OffshoreMan on May 31, 2008, 12:19:24 PM

Title: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: OffshoreMan on May 31, 2008, 12:19:24 PM
Memang le kalau tak biasa mesti mereka yang nak masuk Bukit Mahkota mlm mlm rasa seram.  Sebab start dari guard hingga ke simpang 3 tu, memang lampu tak de.  Gelap semacam je...

So, dekat mana nak complaint n siapa yg bertanggungjawab menghidupkan lampu tu..?
Title: Re: Lampu Jalan Masuk Ke Bukit Mahkota... Awat GELAP !!!
Post by: mazuki on May 31, 2008, 01:12:36 PM
complaint dah banyak kali dibuat ke MPKj tapi tiada tindakan susulan diambil (saya ada 2 copy surat aduan dan maklum balas dr MPKj). Rasanya kita kena panjangkan ke pengetahuan ADUN Y.B Dr Shafie Abu Bakar untuk tindakan susulan. 
Title: Re: Lampu Jalan Masuk Ke Bukit Mahkota... Awat GELAP !!!
Post by: aniswardah on June 02, 2008, 09:05:43 AM
setuju !!
Title: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: OffshoreMan on June 08, 2008, 12:32:58 AM
Saya rasa ini akibat dilalui oleh kenderaan berat...  Lebih teruk kalau hujan, air bertakung & berlopak, bahaya kalau bawa kereta sebelah tayar kena air sebelah lagi tak.... boleh terbalik oooo... (itu pun kalau bawa laju)...

Jalan dekat petronas tu lagi la teruk... mana tak nya, kadang kadang saya tengok lori FELDA & mcm mcm lori lagi yang lalu kawasan tu, termasuk depa short cut lalu bukit mahkota...

Persoalannya; Adakah menjadi kesalahan dari segi undang-undang kepada lori komersil yang melalui taman perumahan, contoh Bukit Mahkota?
Title: Re: Lampu Jalan Masuk Ke Bukit Mahkota... Awat GELAP !!!
Post by: frugalife on June 10, 2008, 03:05:48 PM
complaint dah banyak kali dibuat ke MPKj tapi tiada tindakan susulan diambil (saya ada 2 copy surat aduan dan maklum balas dr MPKj). Rasanya kita kena panjangkan ke pengetahuan ADUN Y.B Dr Shafie Abu Bakar untuk tindakan susulan. 

korang cek dulu status lampu jln tu.. dibwh mpkj atau masih lion gp pegang.
bila dah tahu status.. paham2 ler mana opis nak panjat.
Title: Masalah Jalan ... TERUKKK !!
Post by: putramahkota_bangi on July 23, 2008, 11:31:19 AM
(http://www.melayu.com/v2/sembang2/img/smiley/sm21.gif)

Saudara adalah pengguna dan penduduk di Bukit Mahkota . . . Sdr tentu perasan dengan
keadaan jalan yg sangat tidak memuaskan..  tidak rata..

1/-  dekat roundbout sek 6 ( beralun dan tak rata )
2/-  depan sempang sek. 4 ( jkeadaan jalan yg berlekuk )   
3/-  perumahan seksyen 6  ( jalan dah ler sempit . . . tak sempurna )

sila beri komen... yg lain
Title: Re: Masalah Jalan ... TERUKKK !!
Post by: mentarimerah on July 23, 2008, 12:11:27 PM
tulis surat kat majlis mintak sain semua pengerusi taman...cc kat lion tapi kat bsp ...semua ok...adalah sikit2...tapi kira ok....bukan nak kutuk tapi kat mahkota bila aku nak gi nilai(pasar) jalan memang teruk...lompat2
Title: Re: Masalah Jalan ... TERUKKK !!
Post by: anna on July 23, 2008, 12:19:10 PM
tulis surat kat majlis mintak sain semua pengerusi taman...cc kat lion tapi kat bsp ...semua ok...adalah sikit2...tapi kira ok....bukan nak kutuk tapi kat mahkota bila aku nak gi nilai(pasar) jalan memang teruk...lompat2

tak anggap sebagai kutukan pun bro... dah mmg jalan tu teruk.. org yang jarang2 lalu situ pun bleh terasa bagai, bayangkan le org yg mmg mastautin kat BBM.. sure panas ati jer... dah tu je jalan yg ada, pulun je laa.. kalu bleh terbang, lama dah terbang..  ???

Title: Re: Masalah Jalan ... TERUKKK !!
Post by: bangimen on July 23, 2008, 12:26:47 PM
Buat lapuran kat MPKj...sebab bawah pentadbiran dia dan dah serah kawasan...pastu kalau repair pun pakai duit pembayar cukai MPKj gak....
Title: Re: Masalah Jalan ... TERUKKK !!
Post by: putramahkota_bangi on July 23, 2008, 12:31:12 PM
tulis surat kat majlis mintak sain semua pengerusi taman...cc kat lion tapi kat bsp ...semua ok...adalah sikit2...tapi kira ok....bukan nak kutuk tapi kat mahkota bila aku nak gi nilai(pasar) jalan memang teruk...lompat2

tak anggap sebagai kutukan pun bro... dah mmg jalan tu teruk.. org yang jarang2 lalu situ pun bleh terasa bagai, bayangkan le org yg mmg mastautin kat BBM.. sure panas ati jer... dah tu je jalan yg ada, pulun je laa.. kalu bleh terbang, lama dah terbang..  ???



" Patah sayap terbang jua "...  silakan lah terbang....   ;D     up .. upp .....awayyy!!
Title: Re: Masalah Jalan ... TERUKKK !!
Post by: putramahkota_bangi on July 23, 2008, 12:41:23 PM
Buat lapuran kat MPKj...sebab bawah pentadbiran dia dan dah serah kawasan...pastu kalau repair pun pakai duit pembayar cukai MPKj gak....

harab2 adalah yg sudi buat kerja2 amal mcm nih.. bukan susah . tulis surat .. minta tandatangan pengerusi2 penduduk

dan Hantar ke MPKJ

Cik Fadilah Binti Razali
Pemangku Ketua Jabatan
fadilah@mpkj.gov.my

Jabatan Kejuruteraan
Tingkat 5B, Menara MPKj,
Jalan Cempaka Putih, Off Jalan Semenyih,
43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan.
No. Fax : 03-87369035


sk/ - Araprop Development mr David NG

(http://i47.photobucket.com/albums/f156/kasilaju/pictures1/naruto.gif)
Title: Re: Masalah Jalan ... TERUKKK !!
Post by: mentarimerah on July 23, 2008, 02:26:46 PM
tulis surat kat majlis mintak sain semua pengerusi taman...cc kat lion tapi kat bsp ...semua ok...adalah sikit2...tapi kira ok....bukan nak kutuk tapi kat mahkota bila aku nak gi nilai(pasar) jalan memang teruk...lompat2

tak anggap sebagai kutukan pun bro... dah mmg jalan tu teruk.. org yang jarang2 lalu situ pun bleh terasa bagai, bayangkan le org yg mmg mastautin kat BBM.. sure panas ati jer... dah tu je jalan yg ada, pulun je laa.. kalu bleh terbang, lama dah terbang..  ???



" Patah sayap terbang jua "...  silakan lah terbang....   ;D     up .. upp .....awayyy!!


peh...bukan macam lagu"patahnya sayap malam"...
Title: Re: Masalah Jalan ... TERUKKK !!
Post by: mierock on July 27, 2008, 12:47:19 AM
david ng tak dapat nuat apa apa. hantarkan kepada cy tan. gm araprop
kena mintak dia tukar security service tu. tahan semua lori. this is residential road. not designed for heavy vehicle
Title: Cat Jalan (Cat yg kat tengah tu) tak ada... Penin nak drive..
Post by: OffshoreMan on August 01, 2008, 11:43:21 AM
Jalan kat Bukit mahkota tak ada cat.. .yg kat tengah tu... so kadang kadang ada kereta yang memandu kat tengah tengah jln (mungkin nak ngelak lubang)... tapi bila tak da cat tu, tu yg susah nak tau nak lalu sebelah kanan or sebelah kiri...
Title: Re: Cat Jalan (Cat yg kat tengah tu) tak ada... Penin nak drive..
Post by: mentarimerah on August 01, 2008, 03:23:27 PM
majlis tak ada duit ko...cukai ambil ...utk pengetahuan cat tu mahal ..termoplastik....
Title: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: Muhammadon on January 15, 2009, 11:37:57 AM
Assalamualaikum...
saya ingin bertanya sedikit, mengapa jalan di BBM bertampal-tampal? xmcm BSP. maksudnya jalan tidak rata. saya salah seorang pengguna jalanraya disitu, agak risau juga nak lalu situ. kena berhati-hati. nak ikut laluan kiri, jalan xelok. risau gak nk lalu. cian kat kenderaan "besar" yang lalu, terpaksa slow. siapa yang dipertanggungjawabkan hal ini? :o :-[ ??? :-\
Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: kiroroe on January 15, 2009, 05:19:39 PM
sy pn tak tau sapa yg tampal..pemaju ke sendirian bhd....camne kasi pekena pemaju ni buat maintenance kat jalan di BM? amik gambar pastu htr ke pemaju ok ke?
Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: Wan Z on January 16, 2009, 08:26:28 AM
nasib baik dia tampal...
kalu dibiarkan berlubang-lubang lagi ler haru... 8)
Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: putramahkota_bangi on January 16, 2009, 10:10:49 AM
nasib baik dia tampal...
kalu dibiarkan berlubang-lubang lagi ler haru... 8)

Keadaan jalan di Bukit Mahkota ini sama saja dengan Keadaan jalan di Mahkota Cheras. . .terukk !!   Almaklum dari pemaju yang sama Araprakk !!

Bukit Mahkota + Mahkota Cheras = Apaprakk  ::)
Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: kiroroe on January 16, 2009, 11:34:06 AM
apa kata alang2 korang dh selalu online ni...korang fill up for lion ni...beramai-ramai kita komplen kat dia...kalau dah ramai2 komplen pasal keadaan jalan....baru best

http://www.lion.com.my/WebCorp/Homepage.nsf/FeedbackUser (http://www.lion.com.my/WebCorp/Homepage.nsf/FeedbackUser)

aku dh hantor sekeping dua pasal jalan berlubang2...letak je...kasi congest database dia...
Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: F4iring on January 16, 2009, 11:52:45 AM
apa kata alang2 korang dh selalu online ni...korang fill up for lion ni...beramai-ramai kita komplen kat dia...kalau dah ramai2 komplen pasal keadaan jalan....baru best

http://www.lion.com.my/WebCorp/Homepage.nsf/FeedbackUser (http://www.lion.com.my/WebCorp/Homepage.nsf/FeedbackUser)

aku dh hantor sekeping dua pasal jalan berlubang2...letak je...kasi congest database dia...

bagus idea tu... ;)
Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: muhim on April 16, 2009, 08:55:21 PM
den ada 1 masalah kat jln bm 3/12...

ada 2 eko raksaksa 1 caler hijau 1 lg caler kuning..

parking kat simpang...
Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: F4iring on April 17, 2009, 08:21:02 AM
den ada 1 masalah kat jln bm 3/12...

ada 2 eko raksaksa 1 caler hijau 1 lg caler kuning..

parking kat simpang...

raksaksa apa la pulak ni.... ;D....ader 2 eko lagi....nak tolong panggilkan ultraman ke.... ;D ;D
Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: Trojan5 on April 17, 2009, 10:24:10 AM
Waahh.... smalam jln main road telah ditampal oleh kontraktor mana tah.... tp tampal je la.... apsal x turap terus..... pastu jgn bagi lori/treller masuk kat BM ni.... tu yg punca jalan beralun tu... yg Guard tu plak cam patung je.... Tengok je.....
Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: mierock on April 17, 2009, 11:21:14 AM
pada pendrapart aku la, letak muka david ng dengan cy tan just several inches dari road surface, kalau jalan beralun, muka diaorang kena sagat kat jalan.... heeee.... baru la dapat jalan yang amat rata.....
Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: muhim on April 18, 2009, 12:01:24 AM
den ada 1 masalah kat jln bm 3/12...

ada 2 eko raksaksa 1 caler hijau 1 lg caler kuning..

parking kat simpang...

raksaksa apa la pulak ni.... ;D....ader 2 eko lagi....nak tolong panggilkan ultraman ke.... ;D ;D

tuula..........

bas sekolah ngan bas pesiaran tu....x sesuai la parking kat situ

dah belobang2 surface jln dkejeknnye.....

sape nak tggjwb tuh??????????.......
Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: jebateja on April 18, 2009, 06:13:40 AM
Last week...wife En Razali ( yg jual air kelapa dan air tebu tu...ada van bawak budak sekolah ) xcident pasal jalan berlubang. Keta lain elak lubang..masuk jalan keta yang wife nyer bawak....terkejut meyebabkan wife nyer hentam 2 batang pokok.

Keta remuk..katanyer dah tak leh pakai.....tapi sib baik wife nyer tak apa2....

Sebabnyer apa.....JALAN BERLUBANG...pehhhhh
Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: Trojan5 on April 18, 2009, 09:07:44 AM
Last week...wife En Razali ( yg jual air kelapa dan air tebu tu...ada van bawak budak sekolah ) xcident pasal jalan berlubang. Keta lain elak lubang..masuk jalan keta yang wife nyer bawak....terkejut meyebabkan wife nyer hentam 2 batang pokok.

Keta remuk..katanyer dah tak leh pakai.....tapi sib baik wife nyer tak apa2....

Sebabnyer apa.....JALAN BERLUBANG...pehhhhh

Dah ditampal pun..... tp tak tau la berapa lama bleh tahan....
Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: Wazzatldmuchampions on April 18, 2009, 02:50:01 PM


jalan tu berlubang satu hal...pas tu design jalan pun cam trek lumba cub prix....selekoh semua tajam...pemaju kena repair semua n design balik...
Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: jebateja on April 18, 2009, 02:53:37 PM


jalan tu berlubang satu hal...pas tu design jalan pun cam trek lumba cub prix....selekoh semua tajam...pemaju kena repair semua n design balik...

betul2..kadang2 sedap gak layan....bukan apa....bila terasa rindu kat Jalan Bukit Putus, situ bole je lepaskan gian.....

Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: Wazzatldmuchampions on April 18, 2009, 03:12:07 PM


cam ni kita kena tubuhkan KAPCAI PUTRA-MAHKOTA CLUB bleh buat aktiviti...sembang2...pasal repair motorke...spare part ke..kena motor sangkut kat highway..bleh on call member...
Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: Trojan5 on April 19, 2009, 08:59:00 AM


jalan tu berlubang satu hal...pas tu design jalan pun cam trek lumba cub prix....selekoh semua tajam...pemaju kena repair semua n design balik...

betul2..kadang2 sedap gak layan....bukan apa....bila terasa rindu kat Jalan Bukit Putus, situ bole je lepaskan gian.....



Ilang akal ko.... banyak batu/pasir...... mau bersepah kat kona tu kang.... Kat Sek 4, tp padang bola tu.... pehhh.... nk layan kona pn kene pikir 8 ratus kali..... dah la beralun, berpasir, berbatu plak tu..... Mat Scrambler Nilai Impian pn goyang nk amik kona tu...  ;D
Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: jebateja on April 19, 2009, 09:06:53 AM


jalan tu berlubang satu hal...pas tu design jalan pun cam trek lumba cub prix....selekoh semua tajam...pemaju kena repair semua n design balik...

betul2..kadang2 sedap gak layan....bukan apa....bila terasa rindu kat Jalan Bukit Putus, situ bole je lepaskan gian.....



Ilang akal ko.... banyak batu/pasir...... mau bersepah kat kona tu kang.... Kat Sek 4, tp padang bola tu.... pehhh.... nk layan kona pn kene pikir 8 ratus kali..... dah la beralun, berpasir, berbatu plak tu..... Mat Scrambler Nilai Impian pn goyang nk amik kona tu...  ;D

Bonar arr..den bawak Modenas cabuk yang lajunya tahap penyu bunting sulung pun takut gak kat kona tu....silap haribulan leh jadi superman atas jalan..pehhhhh
Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: Trojan5 on April 19, 2009, 09:52:22 AM
Jangan wo.... salin kulit ko nnt....
Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: sbj_s5 on April 20, 2009, 02:05:18 PM


jalan tu berlubang satu hal...pas tu design jalan pun cam trek lumba cub prix....selekoh semua tajam...pemaju kena repair semua n design balik...

betul2..kadang2 sedap gak layan....bukan apa....bila terasa rindu kat Jalan Bukit Putus, situ bole je lepaskan gian.....



Layaaan...... jangan tak layan!!!!
Best wooo.... turun bukit........ terusssss konar...  ;D  ;D ;D

Free fall gituuuu...hehehe!!!

Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: Wan Z on April 21, 2009, 09:50:04 AM
jatuh tergolek...
memang free fall.. masuk longkang...  ;D ;D ;D
Title: Re: Lampu Jalan Masuk Ke Bukit Mahkota... Awat GELAP !!!
Post by: Sahabat on April 30, 2009, 03:59:00 PM
Petikan hari ini dari :www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=0430&pub=Utusan_Malaysia&sec=Kota&pg=wk_01.htm

Taman Bukit Mahkota gelap

Oleh Dg. Ku Mahirah Ag. Binting
kota@utusan.com.my


TAMAN Bukit Mahkota, Seksyen 2, Bangi hanya indah pada waktu siang tetapi gelap dan menakutkan penduduk pada sebelah malam kerana lampu jalan tidak berfungsi. - UTUSAN/MOHD. FARIZWAN HASBULLAH

BANGI 29 April - Kami mahu lampu jalan! Itulah yang diharapkan oleh penduduk yang tinggal di taman perumahan Bukit Mahkota, Seksyen 2 di sini kepada pemaju perumahan tersebut.

Permintaan mereka dibuat semata-mata kerana bimbang terhadap kejadian jenayah yang semakin menjadi-jadi di situ. Sekurang- kurangnya, mereka berharap, dengan adanya lampu yang menerangi jalan dan sekitarnya akan membuatkan orang berfikir dua kali untuk meneruskan niat jahat mereka.

Penduduk berpendapat, ketiadaan lampu jalan di kawasan tersebut menyebabkan penjenayah berani untuk melakukan kegiatan mereka di kawasan kediaman itu.

Bagaimanapun, masalah mereka itu umpama tiada siapa yang peduli. Menurut penduduk, mereka telah mengadukan masalah lampu itu kepada pemaju, namun sehingga kini pihak pemaju masih belum mengambil apa-apa tindakan berhubung perkara itu.

Seorang penduduk, Azlan Abdul Aziz, 42, berkata, dia telah kehilangan kereta tiga bulan yang lalu.

"Saya percaya kejadian tersebut berlaku sekitar 4 pagi. Saya dan keluarga tidak sedar kejadian tersebut kerana saya tidak mendengar sebarang bunyi yang mencurigakan.

"Kejadian hanya disedari ketika saya hendak keluar dari rumah apabila mendapati kereta saya sudah hilang," katanya ketika ditemui.

Seorang lagi penduduk, Muhd. Hazlan Hamzah, 31, berkata, rumahnya pernah dipecah masuk oleh penjenayah melalui pintu dapur.

"Bila saya masuk rumah, barang-barang sudah bersepah. Penjenayah tersebut turut meninggalkan pisau di sofa.

"Penjenayah itu mengambil komputer riba serta barang kemas isteri dan anak-anak. Kesemua barang-barang yang diambil bernilai kira-kira RM7,000," ujarnya.

Selain itu, ketiadaan lampu jalan turut menjadikan kawasan sekitar perumahan itu sebagai port sesuai bagi sebilangan remaja melakukan perbuatan sumbang dan juga tempat menggunakan dadah.

Menurut Marban Taliban, 46, ketika melakukan pemantauan bersama beberapa rakan-rakannya mereka pernah menangkap pasangan remaja melakukan perbuatan sumbang di bangunan pencawang elektrik berdekatan di taman itu.

Selain itu tambahnya, sebuah bilik gerakan yang masih belum digunakan di kawasan itu turut menjadi tempat bagi pasangan kekasih melakukan perkara yang tidak sepatutnya.

"Keadaan yang gelap di kawasan tersebut menyebabkan sesetengah penduduk dan juga pelajar dari kolej yang berdekatan memilih tempat itu untuk berkelakuan tidak senonoh," katanya.

Seorang lagi penduduk, Muhd. Ghazali Mustaffa, 41, berharap pihak pemaju dapat memasang lampu jalan dan juga pemantul cahaya di kawsan perumahan tersebut dengan kadar segera.

"Untuk keselamatan semua penduduk di kawasan ini, lampu-lampu jalan perlu dipasang untuk mengelakkan sebarang kejadian yang tidak diingini berlaku," jelasnya.
Title: Re: Lampu Jalan Masuk Ke Bukit Mahkota... Awat GELAP !!!
Post by: sunny on April 30, 2009, 09:34:29 PM
Petikan hari ini dari :www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=0430&pub=Utusan_Malaysia&sec=Kota&pg=wk_01.htm

Taman Bukit Mahkota gelap

Oleh Dg. Ku Mahirah Ag. Binting
kota@utusan.com.my

Saya baca dah artikel di atas. Ntah le. Ada satu macam je yg tak kena dengan pelan pembangunan BM ni. Waktu malam, kat pat kita ni macam suasana 20 tahun terbelakang. Dahsyat sungguh perancangan dan pelaksanaan pihak pemaju yang tak maju. bukan namanya Bukit Mahkota, indah sangat untuk dimahkotakan. Harapan kita semua, biarlah artikel ni akan mendorong pihak tertentu mengambil tindakan positif lagi drastik. Kalau tidak......
Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: kedainasfa on May 01, 2009, 09:10:13 AM


jalan tu berlubang satu hal...pas tu design jalan pun cam trek lumba cub prix....selekoh semua tajam...pemaju kena repair semua n design balik...

betul2..kadang2 sedap gak layan....bukan apa....bila terasa rindu kat Jalan Bukit Putus, situ bole je lepaskan gian.....



slalu lalu bukit putus ke?  ;D org n9 ke?
Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: kedainasfa on May 01, 2009, 09:19:52 AM


jalan tu berlubang satu hal...pas tu design jalan pun cam trek lumba cub prix....selekoh semua tajam...pemaju kena repair semua n design balik...

tu la pasal.bahaya untuk orang luar tu.kita yang dah biasa lalu ni xpe la.tu pun da gak yang terbabas.camna la pemaju ni pikir masa nak design tu.dia nak latih kita jadi pemandu f1 kot ;D ;D ;D
Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: kiroroe on May 02, 2009, 12:16:57 AM
kita ni brbincang je ke...apa cara nak selesaikan masalah ni?
Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: MsSpectra on May 07, 2009, 01:46:49 PM
kita ni brbincang je ke...apa cara nak selesaikan masalah ni?

stakat bincang je laaa....nak selesai masalah cmner klu pemaju sendri bermasalah nak selesaikan masalah...ontah lahhh..
Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: H.E.I.U on May 10, 2009, 08:07:05 PM
betul2..kadang2 sedap gak layan....bukan apa....bila terasa rindu kat Jalan Bukit Putus, situ bole je lepaskan gian.....
wah!!! syoknye...
ada alternatif selain kuala Kelawang...mcm best jer...!!! 8)
Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: jebateja on May 11, 2009, 03:31:52 AM


jalan tu berlubang satu hal...pas tu design jalan pun cam trek lumba cub prix....selekoh semua tajam...pemaju kena repair semua n design balik...

betul2..kadang2 sedap gak layan....bukan apa....bila terasa rindu kat Jalan Bukit Putus, situ bole je lepaskan gian.....





slalu lalu bukit putus ke?  ;D org n9 ke?

Lahir Melaka tapi mak ayah dapat felda di felda palong 13?...ahakz
Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: kedainasfa on May 12, 2009, 08:44:02 AM
ooo.... orang palong.den palong gak.palong 7.tapi asal johor
Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: mImOsaPudiCa on May 12, 2009, 08:55:55 AM


johor kt mna? ;D
Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: kedainasfa on May 12, 2009, 11:24:30 AM
mak labis, segamat.arwah ayah muar
Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: mImOsaPudiCa on May 12, 2009, 11:46:46 AM

muo? muo kt ne? ;D...jejak kasih le plk... ;D ;D ;D
Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: kedainasfa on May 12, 2009, 01:35:39 PM
parit nawi...tau ke  ;D ;D
Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: hamisha on May 12, 2009, 05:11:28 PM
salam....tumpang lalu..aik.ada org muo ke..sy pun org muo dkt hj jaib..
Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: iqyniqaa on May 12, 2009, 05:18:47 PM
org muo gak.. tumpnag lalu yeaa...  ;D
Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: F4iring on May 13, 2009, 08:50:16 AM
salam.....cam ader yg off topic jer......
tak salah kalu nak bertegur sapa, bertanya khabar dan beramah mesra....bole PM jer
kalu ader yg tersinggung...harap maaf
jgn marah kalu ader message kena delete kang....

Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: mImOsaPudiCa on May 13, 2009, 09:01:09 AM
Pt Nawi?? cm pnh dengo...kt pt jawa ke?x sure la...sy ni muo gak...tp dh dkt ngan B.pahat...

iqyniqaa n hamisha....muo gk? kt blah mane?... ;D ;D

cm dh tuko ke thread org muo plk ni.... ;D ;D ;D


Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: mImOsaPudiCa on May 13, 2009, 09:04:51 AM

sory F4iring... ;D
Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: F4iring on May 15, 2009, 12:24:59 PM

sory F4iring... ;D

wai....u perkenalkan diri kat mana ni.....cari tak jumpa laa....


hamisha
Penghuni

Gender:
Posts: 23


    Re: Taaruf : Kenalkan Diri anda...
« Reply #132 on: February 20, 2009, 12:28:55 AM » Quote 

--------------------------------------------------------------------------------
Assalamualaikum...salam berkenalan..nama saya Shahariah dari D'puncak putra 2/4C
isteri kepada Hamizan...anak 3 cucu seorang...surirumah sepenuh masa (dulu pernah kerja di HSBC muar...
ambil vss 10 tahun yg lepas)....duduk di BSP dah setahun tapi baru dapat nak join forum ni..
Alhamdulillah dengan adanya forum ni dapatlah update hal2 semasa di sekitar kawasan kita ini...
 
 

 
 
kedainasfa
Pemastautin

Gender:
Posts: 93


     Re: Taaruf : Kenalkan Diri anda...
« Reply #139 on: March 18, 2009, 10:27:03 PM » Quote 

--------------------------------------------------------------------------------
assalamualaikum & salam sejahtera

nama: mohd. nazri b. rubaee
panggilan: nazri
alamat:no. 6, jln bm 6/16a,bandar bukit mahkota
mula menetap: april 2008
asal: bahau, negeri sembilan
status:berkahwin, anak sorang (mohd. nabil nabhan)
isteri:fajar
keje:kakitangan kerajaan
hobi:memancing,jalan2
email: nasfa24@gmail.com
Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: mImOsaPudiCa on May 15, 2009, 01:18:37 PM
salam F4iring....

hehehe...x jumpa yer? ;D... sy ni dr impian putra, so perkenalkn diri kt impian putra la.... ;D ;D ;D

x pe, xpe... cilok sini jer aee... x yah ssah2 cari... kire spesel kes la ni... ;D

pas ni mr mod delete jer...sy x kisah ;D ;D

nick nme sejak kecik: wai
asal: jhr
keje:MARDI
hubby: nizam
asl:jhr
keje:MPOB
umah:fasa 1, impian putra

 ;D ;D ;D ;D ;D


Title: Re: Jalan di Bukit Mahkota
Post by: F4iring on May 15, 2009, 02:51:39 PM
salam F4iring....

hehehe...x jumpa yer? ;D... sy ni dr impian putra, so perkenalkn diri kt impian putra la.... ;D ;D ;D

x pe, xpe... cilok sini jer aee... x yah ssah2 cari... kire spesel kes la ni... ;D

pas ni mr mod delete jer...sy x kisah ;D ;D

nick nme sejak kecik: wai
asal: jhr
keje:MARDI
hubby: nizam
asl:jhr
keje:MPOB
umah:fasa 1, impian putra

 ;D ;D ;D ;D ;D





sori2.....baru jumpa tadi..... ;D ;D....mana tau kot ader lagi insan yg nak berkenalan dengan u nanti lepas ni.....  ;D ;D ;D

dah2....back to topic.....



 
wai
Pemastautin

Posts: 88



     Re: PERKENALKAN DIRI ANDA-warga impian putra
« Reply #65 on: March 20, 2009, 11:21:04 AM » Quote 

--------------------------------------------------------------------------------
salam semua....

sy wai, hubby=nizam...

insyaallah next month pndh T.I.P, 2/6

ishhh... ramai keje kt UPM n UKM je...x de ker  MARDI sbelah UPM 2?