Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Komuniti Putra Mahkota => Bandar Bukit Mahkota => Topic started by: Asrar Azzahra on November 10, 2011, 11:14:43 PM

Title: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: Asrar Azzahra on November 10, 2011, 11:14:43 PM
klau kita tgok,bandar seri putra cepat je naik..mana2 tanah yg kosong atau berbukit akan ditarah utk buat perumahan..

tp di bukit mahkota n,punya la lama nak tunggu..

agaknya the lion group nak buat projek jutawan2 je kot mcam banyan close tu..hee..klu perbanyakkan semi-d dn banglo mcam syksyn 6 kan ok..
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: my on November 10, 2011, 11:44:48 PM


on the way ....semi D...
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: Asrar Azzahra on November 11, 2011, 01:05:07 AM
ye ke?kat syeksyen brapa yer..dari mana dpat perkhabaran ni.klau la betul,alhamdulilah.bkan apa,bukit mahkota n sunyi je..slalu pecah masuk rumah.
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: namatakpenting on November 11, 2011, 05:28:05 AM
Asrar... penjenayah ni buat kerja bukan kira sunyi atau sibuk.. sama je.
yg penting apa yang kita boleh buat adalah menidakkan 'peluang'.
sebab kejadian yang tidak diingini selalu berlaku bila ada (1) Ada penjenayah. (2) Ada mangsa. (3) Ada peluang.
yg dua pertama tu kita tak boleh kawal. tapi yg ke-3 tu kita boleh kawal sedikit.
Contohnya dengan tidak membiarkan pagar rumah terbuka. Atau menunjuk-nunjuk barangan perhiasan.
Ini sudah mengurangkan peluang penjenayah untuk melakukan jenayah terhadap kita.

seterusnya terserah pada yang Maha Esa kerana walaupun kita dah usaha, ianya masih terjadi. Mungkin sahaja ada hikmahnya.

ye ke?kat syeksyen brapa yer..dari mana dpat perkhabaran ni.klau la betul,alhamdulilah.bkan apa,bukit mahkota n sunyi je..slalu pecah masuk rumah.
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: my on November 11, 2011, 07:40:02 AM
ye ke?kat syeksyen brapa yer..dari mana dpat perkhabaran ni.klau la betul,alhamdulilah.bkan apa,bukit mahkota n sunyi je..slalu pecah masuk rumah.

dalam tahun dopan... :D :D :D
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: sazzahan on November 11, 2011, 08:35:44 AM
ye ke?kat syeksyen brapa yer..dari mana dpat perkhabaran ni.klau la betul,alhamdulilah.bkan apa,bukit mahkota n sunyi je..slalu pecah masuk rumah.

dalam tahun dopan... :D :D :D

3 tahun yg lopeh pun cakap cenggitu gak. cakap nak buek semi-d n superlink terrace kat seksyen 7. x buek2 gak huhuhu
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: akula on November 11, 2011, 08:42:56 AM
diorg tunggu sekolah naik dulu kot.. nnt harga boleh up lagi.... sekolah pun dah keluar tender
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: sazzahan on November 11, 2011, 08:53:29 AM
the lion sleeps tonight. and tonight and tonight and.... zzZZZzzzzZZzzzz
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: daddyvw on November 11, 2011, 09:15:26 AM
Kumpulan singa sebenarnya lebih suka mengambil konsep "save the planet" dan "green peace"... ;D ;D ;D
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: sazzahan on November 11, 2011, 09:18:54 AM
Kumpulan singa sebenarnya lebih suka mengambil konsep "save the planet" dan "green peace"... ;D ;D ;D

mungkin kot. satu lagi kena tengok kalender cina ada ong ka tada ong worrr huhuhu
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: daddyvw on November 11, 2011, 09:21:58 AM
Kumpulan singa sebenarnya lebih suka mengambil konsep "save the planet" dan "green peace"... ;D ;D ;D

mungkin kot. satu lagi kena tengok kalender cina ada ong ka tada ong worrr huhuhu

singa mana reti baca kalender... dia gigit jer terus... MuaHaHaHa... :D :D :D
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: ayiesal on November 11, 2011, 10:36:44 AM
Mengikut orang cina, singa bukanlah salah satu binatang yang terdapat dalam kalendar zodiak mereka. Yang paling hampir dengan singa ialah harimau. Tahun harimau yang akan datang ialah pada tahun 2022. Oleh itu, mungkin pada tahun itulah pembangunan akan dijalankan  ;D ;D ;D
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: dinikal on November 11, 2011, 10:48:18 AM
2 minggu lepas saya saja gi sales office tu, betul la tahun depan nak start projek semi d seksyen 7 dan shop lot d tepi jalan menghala nilai 3 (yg tempat jual cendol mahkota tu) .  tahun..... tahun.... akan datang tak tau bila , semua tanah lot banglo kosong tak terjual akan dibuat banglo dan akan dijual dgn banglonya sekali di sepanjang sek 7, 8, hingga club house, dan jalan yg berkaitan situ akan di up gradekan...... gitu... harap harap jadi lah... jangan janji manismu je
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: Asrar Azzahra on November 11, 2011, 12:15:40 PM
btul tu..ramai yg ternanti2 kmnculan rumah baru bukit mahkota dan harap servisnya pun berbaloi..umah pun ok..hehe.kalau nak tggu sekolah siap,of corse harga mlambung..apapun,sekolah dah mula nak buat.dah msuk tander dah..
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: my on November 11, 2011, 12:19:52 PM


harga dalam 380k +++.... 8) 8) 8) 8)
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: Asrar Azzahra on November 11, 2011, 12:25:29 PM
my:betul ke info  price n..hehhehe

standby duit kita bli tahun depan.huahua
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: my on November 11, 2011, 12:28:39 PM
my:betul ke info  price n..hehhehe

standby duit kita bli tahun depan.huahua

lobih kurang...tapi single storey semi D... ;D ;D ;D
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: daddyvw on November 11, 2011, 12:34:39 PM
my:betul ke info  price n..hehhehe

standby duit kita bli tahun depan.huahua

lobih kurang...tapi single storey semi D... ;D ;D ;D

luas braper? bilik air ada braper?  ::)
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: my on November 11, 2011, 12:36:10 PM
my:betul ke info  price n..hehhehe

standby duit kita bli tahun depan.huahua

lobih kurang...tapi single storey semi D... ;D ;D ;D

luas braper? bilik air ada braper?  ::)

banyak tu yo info yg den ado... ;D ;D ;D ;D
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: Asrar Azzahra on November 11, 2011, 12:40:35 PM
oo..ingatkan doble storey..

single storey mcam mahal la harga tu..huahua

lg suka double storey..snang klu family sanak sedara dtg lepak2.clearkan bawah je..atas buat apa yg patut..hee
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: daddyvw on November 11, 2011, 12:41:04 PM
my:betul ke info  price n..hehhehe

standby duit kita bli tahun depan.huahua

lobih kurang...tapi single storey semi D... ;D ;D ;D

luas braper? bilik air ada braper?  ::)

banyak tu yo info yg den ado... ;D ;D ;D ;D

takkan brocure tak ambik... tempek jer kek sini... ;D
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: my on November 11, 2011, 12:44:13 PM
my:betul ke info  price n..hehhehe

standby duit kita bli tahun depan.huahua

lobih kurang...tapi single storey semi D... ;D ;D ;D

luas braper? bilik air ada braper?  ::)

banyak tu yo info yg den ado... ;D ;D ;D ;D

takkan brocure tak ambik... tempek jer kek sini... ;D

lon ado brocure eh...tggu ap & dl approve kek mpkj dulu... ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: sazzahan on November 11, 2011, 12:45:42 PM


harga dalam 380k +++.... 8) 8) 8) 8)

klo single storey x berkonan laa den huhuhu
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: sazzahan on November 11, 2011, 12:48:21 PM
Mengikut orang cina, singa bukanlah salah satu binatang yang terdapat dalam kalendar zodiak mereka. Yang paling hampir dengan singa ialah harimau. Tahun harimau yang akan datang ialah pada tahun 2022. Oleh itu, mungkin pada tahun itulah pembangunan akan dijalankan  ;D ;D ;D

sobab eh singo xdo kek negara China kot. yg ado banyak kek Afrika tu.  ;D ;D
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: my on November 11, 2011, 12:48:37 PM


harga dalam 380k +++.... 8) 8) 8) 8)

klo single storey x berkonan laa den huhuhu

ari tu kato lon kawin laie...sst kiro ok la tu bang...kah kah kah.. ;D ;D ;D ;D
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: sazzahan on November 11, 2011, 12:53:54 PM


harga dalam 380k +++.... 8) 8) 8) 8)

klo single storey x berkonan laa den huhuhu

ari tu kato lon kawin laie...sst kiro ok la tu bang...kah kah kah.. ;D ;D ;D ;D

status jo single tapi rumah nak double  ;D ;D
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: daddyvw on November 11, 2011, 12:58:07 PM


harga dalam 380k +++.... 8) 8) 8) 8)

klo single storey x berkonan laa den huhuhu

ari tu kato lon kawin laie...sst kiro ok la tu bang...kah kah kah.. ;D ;D ;D ;D

sst tu apo?  ::) ::) ::)

MuaHaHaHa... :D :D :D menjak kawan ngan MsSpectra ni, pandai plak short form yer... ;D ;D ;D
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: Norfeal1980 on November 11, 2011, 01:01:41 PM


on the way ....semi D...

Mano ekau tau lion group nak buek semi D my  ??? ;D ;D ;D
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: Norfeal1980 on November 11, 2011, 01:03:37 PM
ye ke?kat syeksyen brapa yer..dari mana dpat perkhabaran ni.klau la betul,alhamdulilah.bkan apa,bukit mahkota n sunyi je..slalu pecah masuk rumah.

dalam tahun dopan... :D :D :D

Ekau biar boto my  ;D ;D ;D ;) ;) ;)
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: mud_ismail on November 11, 2011, 02:24:03 PM
my:betul ke info  price n..hehhehe

standby duit kita bli tahun depan.huahua

lobih kurang...tapi single storey semi D... ;D ;D ;D

luas braper? bilik air ada braper?  ::)

Salam Dd,

Boleh laaa geng2 TT beli sorang satu.... esok rumah Dd, lusa rumah My.. lepas tu rumah Sazz.. lepas tu rumah KM...
lepas tu rumah AS... cukupkan  7 orang dah boleh round table untuk satu minggu.. Pekena teh 0 dengan biskut Merry pon dah ok dah ...

Sekian.
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: daddyvw on November 11, 2011, 02:59:47 PM
my:betul ke info  price n..hehhehe

standby duit kita bli tahun depan.huahua

lobih kurang...tapi single storey semi D... ;D ;D ;D

luas braper? bilik air ada braper?  ::)

Salam Dd,

Boleh laaa geng2 TT beli sorang satu.... esok rumah Dd, lusa rumah My.. lepas tu rumah Sazz.. lepas tu rumah KM...
lepas tu rumah AS... cukupkan  7 orang dah boleh round table untuk satu minggu.. Pekena teh 0 dengan biskut Merry pon dah ok dah ...

Sekian.

boleh juga... minggu depannya plak kita buat kat anjung singgahsana... ramai gak member kita dalam ni yang dok sana... ::) ::) ::)
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: mud_ismail on November 11, 2011, 03:01:47 PM
my:betul ke info  price n..hehhehe

standby duit kita bli tahun depan.huahua

lobih kurang...tapi single storey semi D... ;D ;D ;D

luas braper? bilik air ada braper?  ::)

Salam Dd,

Boleh laaa geng2 TT beli sorang satu.... esok rumah Dd, lusa rumah My.. lepas tu rumah Sazz.. lepas tu rumah KM...
lepas tu rumah AS... cukupkan  7 orang dah boleh round table untuk satu minggu.. Pekena teh 0 dengan biskut Merry pon dah ok dah ...

Sekian.

boleh juga... minggu depannya plak kita buat kat anjung singgahsana... ramai gak member kita dalam ni yang dok sana... ::) ::) ::)

Salam,

Mau muntah karipap nanti.. hehehee... jgn mare ye..

Sekian.
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: sazzahan on November 11, 2011, 03:04:11 PM
Salam,

Mau muntah karipap nanti.. hehehee... jgn mare ye..

Sekian.

nampaknya x bleh join makan karipap nanti. sbb org rumah xde  ;D ;D
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: zaharah on November 11, 2011, 03:10:27 PM
 ;D ;D
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: my on November 11, 2011, 03:13:14 PM


harga dalam 380k +++.... 8) 8) 8) 8)

klo single storey x berkonan laa den huhuhu

ari tu kato lon kawin laie...sst kiro ok la tu bang...kah kah kah.. ;D ;D ;D ;D

sst tu apo?  ::) ::) ::)

MuaHaHaHa... :D :D :D menjak kawan ngan MsSpectra ni, pandai plak short form yer... ;D ;D ;D

single storey terrace...he he he.. ;D ;D ;D
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: mud_ismail on November 11, 2011, 03:22:02 PM
Salam,

Mau muntah karipap nanti.. hehehee... jgn mare ye..

Sekian.

nampaknya x bleh join makan karipap nanti. sbb org rumah xde  ;D ;D

Salam Sazzzzz,

Tak pa.. dr K kan ada....

Sekian.
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: Norfeal1980 on November 12, 2011, 01:46:15 PM
my:betul ke info  price n..hehhehe

standby duit kita bli tahun depan.huahua

lobih kurang...tapi single storey semi D... ;D ;D ;D

luas braper? bilik air ada braper?  ::)

Salam Dd,

Boleh laaa geng2 TT beli sorang satu.... esok rumah Dd, lusa rumah My.. lepas tu rumah Sazz.. lepas tu rumah KM...
lepas tu rumah AS... cukupkan  7 orang dah boleh round table untuk satu minggu.. Pekena teh 0 dengan biskut Merry pon dah ok dah ...

Sekian.

Betui ... betui ... betui ...  ;D ;D ;D
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: sazzahan on November 13, 2011, 03:37:15 PM
Salam Sazzzzz,

Tak pa.. dr K kan ada....

Sekian.

dr K tu my yg punya hihihi
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: my on November 13, 2011, 04:23:17 PM
Salam Sazzzzz,

Tak pa.. dr K kan ada....

Sekian.

dr K tu my yg punya hihihi

bg la kek sesapo yg ngaku lon kawin tu...he he.. ;D ;D ;D ;D
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: mud_ismail on November 14, 2011, 05:16:39 AM
Salam,

Mau muntah karipap nanti.. hehehee... jgn mare ye..

Sekian.

nampaknya x bleh join makan karipap nanti. sbb org rumah xde  ;D ;D

Salam Sazzz,

Orang rumah balik kampung bersalin ka? Wakakakakakaaaaa....

Sekian.
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: my on November 14, 2011, 06:31:21 AM
Salam,

Mau muntah karipap nanti.. hehehee... jgn mare ye..

Sekian.

nampaknya x bleh join makan karipap nanti. sbb org rumah xde  ;D ;D

Salam Sazzz,

Orang rumah balik kampung bersalin ka? Wakakakakakaaaaa....

Sekian.

atau kono rantai ... ;D ;D ;D ;D
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: sazzahan on November 14, 2011, 08:33:18 AM
Salam Sazzz,

Orang rumah balik kampung bersalin ka? Wakakakakakaaaaa....

Sekian.

haah bersalin laa sgt  ;D ;D
Title: Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
Post by: sazzahan on November 14, 2011, 08:34:08 AM
bg la kek sesapo yg ngaku lon kawin tu...he he.. ;D ;D ;D ;D

den xnak kaco line hihihi