Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Komuniti Putra Mahkota => Bandar Seri Putra => D'Sentral Terrace 6A => Topic started by: mydotnet on 21 Jan, 04:40:30 PM

Title: Security Guard !!
Post by: mydotnet on 21 Jan, 04:40:30 PM
Apa pandangan ko orang tentang security guard yg kita bayar gaji tu? (opppsss aku lom byr lagi utk bln ini..hehe )

Pemerhatian aku dlm masa 2 dan 3 minggu ini, hancusss! Tak berbaloi dgn jumlah yg dibayarrrr............Rasanya kalau sebulan dua lagi camni dan rega yg masih MAHAL, aku akan tarik diri!

adiosss
Title: Re: Security Guard !!
Post by: namatakpenting on 21 Jan, 05:16:49 PM
maaf ini org luar nak menyampuk...

pandangan saya kalau boleh perbaiki mana yg tak betul. Kalau ada cadangan, kemukakan. Kalau boleh biar bersatu, ikut kata majoriti. Sebab kalau sorang tarik diri, maka akan ada yg lain ikut.

Apa yg boleh buat... bersabar, dan cuba perbaiki kelemahan. Mungkin bukan sebab idea adakan guard ini tak baik, cuma mungkin company yg jalankan tugas ni je gagal. So, cari company lain... contohnya kat Mawar sebelum ni pakai Ehsan Security, ok jer servisnya. Ker guna Ehsan Security gak????

Mungkin cara lain, boleh gunakan org2 kena retrench atau pekerja kilang yg dikurangkan masa bekerja. Mereka ni ada ada anak bini nak kena tanggung, insya-Allah akan kerja sungguh2... suruh mereka buat part-time.

Hanya cadangan ku.
Title: Re: Security Guard !!
Post by: mossgenio on 24 Jan, 02:04:06 AM

Mungkin cara lain, boleh gunakan org2 kena retrench atau pekerja kilang yg dikurangkan masa bekerja. Mereka ni ada ada anak bini nak kena tanggung, insya-Allah akan kerja sungguh2... suruh mereka buat part-time.

Hanya cadangan ku.

Baik cadangan tu. Sambil menyelam, sambil minum air. Membantu sambil memberi faedah kepada diri sendiri. Ala-ala smart partnership la ni.
Title: Re: Security Guard !!
Post by: mydotnet on 26 Jan, 02:30:29 AM
tak tahu lak comp mana....dgr2 frm Bangi Height!  Mahal gilaa charge diaaa..............time2 dok cut semua belanja, rasa amat besar gak RM45 sbulan..............maybe bg berduit lbh, celah gigi je kot... ;D
Lg pun kat sini ada gakk yg tak amik security pun skrg.....so kalau aku tarik diri, takde sape leh salahkan aku kott....hehehe
Title: Re: Security Guard !!
Post by: Giemns on 26 Jan, 05:53:15 PM
Bangi Heights tiada perkhidmatan pengawal keselamatan utk dikomersialkan.
Title: Re: Security Guard !!
Post by: ziesham77 on 26 May, 04:12:22 PM
No..understand that skg nie tengah gawat tapi utk keselamatan, why not kita sokong this idea (security guard). Kita sepatutnya promote lagi to semua jiran2..then kita bleh plan lagi baik..by transforming community kita to gated area..bayar bulanan pun akan jadik lebih murah..silap2 2 ke 3 ringgit sebulan..why not ?