Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Isu Umum Putra Mahkota => Iklan & Promosi => Topic started by: ayiesal on December 21, 2011, 03:21:33 AM

Title: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: ayiesal on December 21, 2011, 03:21:33 AM
Den ingat nak boli video games untuk den dan anak2  ;D ;D ;D

Den tongah pikir nih, agak2 mano yang lobih sesuai antaro PS3, Wii dan XBox 360 with kinect?

Raso2 eh, hargo lobih korang samo. Semuo dalam rm1000++.

PS3 main pakai joystick.
Wii buleh main gorak2 tapi kono pogang alat kat tangan atau berdiri atas alat dio.
XBox 360 dgn kinect boleh berdansa/begusti dopan tv tanpo pakai pogang apo2.

Agak2 mano yang lobih sesuai untuk permainan sesisi keluargo?
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: Wan Z on December 21, 2011, 05:38:20 AM
kinect ler terbaik... mmg enjoy main seisi keluarga...

mak bapak bleh main sport, racing, fitness, dance & action games...
anak-anak bleh main game yg sesuai dgn depa tanpa tercegat depan tv jer, sbb kena ada movement...

bila ada family gathering, ramai boleh main, sbb mudah nak belajar...

satu alternatif untuk exercise/aktiviti luar rumah... baru main 30 minit dah basah dengan peluh...
anak2 tak cepat bosan dgn game macam nie, ada kebaikan disitu... tapi kena kawal time depa main...
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: sazzahan on December 21, 2011, 09:04:25 AM
... baru main 30 minit dah basah dengan peluh...

erm. mcm nak beli gak satu ni hihihi
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: OffshoreMan on December 21, 2011, 09:40:00 AM
Pengalaman..

wii : dah tak main sebab gambar tak cantik n controller selalu terlepas, terutamanya kanak kanak.
xBox 360 + Kinect : ok utk kanak kanak n family... la ni tengah main Dance Central 2.
Ps3 : no comment. sebab tak dak exp.
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: namatakpenting on December 21, 2011, 09:41:40 AM
Pengalaman saya pula


wii : no komen sebab tak ada
xBox no komen sebab tak ada
Ps3 : no komen sebab tak ada
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: mud_ismail on December 21, 2011, 09:43:59 AM
... baru main 30 minit dah basah dengan peluh...

erm. mcm nak beli gak satu ni hihihi

Salam,

Nintendo... PSP... tak boleh join ka?

Sekian.
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: sazzahan on December 21, 2011, 10:20:35 AM
... baru main 30 minit dah basah dengan peluh...

erm. mcm nak beli gak satu ni hihihi

Salam,

Nintendo... PSP... tak boleh join ka?

Sekian.
layankan jer. kat umah ada PS2 jer.
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: ayiesal on December 21, 2011, 12:51:53 PM
Den pon tongah survey nak beli xbox. Agak2 sebolum boli, apo yg nak kene tau. Den dah riki, kat sogo xbox dgn kinect yang dah dicrackkan dlm rm1100 jo. Tapi bilo riki tompat lain, ado rm1200, ado rm1600, kat low yat pon rm 1700... Apo yang buat bezo banyak tu?
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: my on December 21, 2011, 04:56:57 PM
... baru main 30 minit dah basah dengan peluh...

erm. mcm nak beli gak satu ni hihihi

Salam,

Nintendo... PSP... tak boleh join ka?

Sekian.

line tepon takdo camno nak join... ;D ;D
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: my on December 21, 2011, 04:58:15 PM
Den ingat nak boli video games untuk den dan anak2  ;D ;D ;D

Den tongah pikir nih, agak2 mano yang lobih sesuai antaro PS3, Wii dan XBox 360 with kinect?

Raso2 eh, hargo lobih korang samo. Semuo dalam rm1000++.

PS3 main pakai joystick.
Wii buleh main gorak2 tapi kono pogang alat kat tangan atau berdiri atas alat dio.
XBox 360 dgn kinect boleh berdansa/begusti dopan tv tanpo pakai pogang apo2.

Agak2 mano yang lobih sesuai untuk permainan sesisi keluargo?


iyo ko anak yg nak main...abah eh yg beriyo iyo ghoman eh.. ;D ;D ;D
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: ayiesal on December 21, 2011, 08:30:10 PM
Den ingat nak boli video games untuk den dan anak2  ;D ;D ;D

Den tongah pikir nih, agak2 mano yang lobih sesuai antaro PS3, Wii dan XBox 360 with kinect?

Raso2 eh, hargo lobih korang samo. Semuo dalam rm1000++.

PS3 main pakai joystick.
Wii buleh main gorak2 tapi kono pogang alat kat tangan atau berdiri atas alat dio.
XBox 360 dgn kinect boleh berdansa/begusti dopan tv tanpo pakai pogang apo2.

Agak2 mano yang lobih sesuai untuk permainan sesisi keluargo?


iyo ko anak yg nak main...abah eh yg beriyo iyo ghoman eh.. ;D ;D ;D

Hehehehe... anak2 kene baca buku. Hari minggu je buleh main. Abah hari2 pon takpo  ;D ;D ;D
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: my on December 21, 2011, 08:32:56 PM
Den ingat nak boli video games untuk den dan anak2  ;D ;D ;D

Den tongah pikir nih, agak2 mano yang lobih sesuai antaro PS3, Wii dan XBox 360 with kinect?

Raso2 eh, hargo lobih korang samo. Semuo dalam rm1000++.

PS3 main pakai joystick.
Wii buleh main gorak2 tapi kono pogang alat kat tangan atau berdiri atas alat dio.
XBox 360 dgn kinect boleh berdansa/begusti dopan tv tanpo pakai pogang apo2.

Agak2 mano yang lobih sesuai untuk permainan sesisi keluargo?


iyo ko anak yg nak main...abah eh yg beriyo iyo ghoman eh.. ;D ;D ;D

Hehehehe... anak2 kene baca buku. Hari minggu je buleh main. Abah hari2 pon takpo  ;D ;D ;D

kobar kek den nanti mano satu yg sodap...tp ps3 game dio tak byk ler.. ;D ;D ;D
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: namatakpenting on December 22, 2011, 02:34:21 AM
layan xbox kinect

Xbox 360 Kinect Vs. PlayStation Move (http://www.youtube.com/watch?v=ruHLfQjWDa8&feature=fvwrel#)

Microsoft E3 Kinect Video Kinect Demo (http://www.youtube.com/watch?v=LUsiFjeRWjw#)

XboX 360: Kinect Sports - Football (Futebol) (http://www.youtube.com/watch?v=ZQ6Q6BjXKvU&feature=related#)

XboX 360: Kinect Sports - Boxing (Boxe) (http://www.youtube.com/watch?v=HdNH0LID8uY&feature=related#)

XboX 360: Kinect Sports - Table Tennis (Ténis de Mesa) (http://www.youtube.com/watch?v=BPZbgpDAhGg&feature=related#)

Microsoft E3 Kinectimals Demo (http://www.youtube.com/watch?v=Va-NXzhciVM&feature=relmfu#)
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: sazzahan on December 22, 2011, 12:16:34 PM
Den pon tongah survey nak beli xbox. Agak2 sebolum boli, apo yg nak kene tau. Den dah riki, kat sogo xbox dgn kinect yang dah dicrackkan dlm rm1100 jo. Tapi bilo riki tompat lain, ado rm1200, ado rm1600, kat low yat pon rm 1700... Apo yang buat bezo banyak tu?

yg beza tu antara yg ori ngan tak ori jo laa  ;D ;D
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: ayiesal on December 22, 2011, 12:18:28 PM
Makin tak sabo den nak boli xbox nih...
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: my on December 22, 2011, 06:06:01 PM
Makin tak sabo den nak boli xbox nih...

lopeh ni main game minton kek ghumah yola.. ;D ;D ;D
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: azraai on December 23, 2011, 10:37:08 AM
zaman muda2 dulu, kalau nak beli konsol/games saya ke ps-zone kat taman connaught. nelson ni ramai jugak kenal kot. price dia kompetitif
link http://forum.lowyat.net/topic/1313763/all (http://forum.lowyat.net/topic/1313763/all)

la ni sekarang kat bangi pun ada mamat ni jual, sham kot nama dia
link http://forum.lowyat.net/topic/1598164 (http://forum.lowyat.net/topic/1598164)

disclaimer: iklan kedai ni takde kena mengena dengan saya. saya takde untung promote. saya tak bertanggungjawab atas sebarang kehilangan/kerugian  ;D

rule of thumb dulu2, jangan beli konsol/games kat kedai2 sg wang/lowyat. tu semua cekik darah. cari trustworthy seller yang ramai kenal kat forum. la ni tak tau la camna



Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: sazzahan on December 23, 2011, 11:32:14 AM
Makin tak sabo den nak boli xbox nih...

lopeh ni main game minton kek ghumah yola.. ;D ;D ;D

uiks. lain ghaso eh main kek umah ngan main kek sekolah ;D
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: ayiesal on December 23, 2011, 03:49:31 PM
Makin tak sabo den nak boli xbox nih...

lopeh ni main game minton kek ghumah yola.. ;D ;D ;D

uiks. lain ghaso eh main kek umah ngan main kek sekolah ;D

Donga cito game yang ehem ehem pon ado. My suko la  ;D ;D ;D
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: my on December 24, 2011, 04:00:19 AM
Makin tak sabo den nak boli xbox nih...

lopeh ni main game minton kek ghumah yola.. ;D ;D ;D

uiks. lain ghaso eh main kek umah ngan main kek sekolah ;D

Donga cito game yang ehem ehem pon ado. My suko la  ;D ;D ;D

ari tu yg ekau pinjam kek den game ehem ehem tu dah pulang kan lon... ;D ;D
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: mossgenio on December 24, 2011, 09:56:54 AM
Makin tak sabo den nak boli xbox nih...

lopeh ni main game minton kek ghumah yola.. ;D ;D ;D

uiks. lain ghaso eh main kek umah ngan main kek sekolah ;D

Donga cito game yang ehem ehem pon ado. My suko la  ;D ;D ;D

ari tu yg ekau pinjam kek den game ehem ehem tu dah pulang kan lon... ;D ;D

Owh... tu yg segan & sorok-sorok sangat haritu. My punya rupanya..... buat malu company ajer... hahahaha.
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: my on December 24, 2011, 11:38:35 AM
Makin tak sabo den nak boli xbox nih...

lopeh ni main game minton kek ghumah yola.. ;D ;D ;D

uiks. lain ghaso eh main kek umah ngan main kek sekolah ;D

Donga cito game yang ehem ehem pon ado. My suko la  ;D ;D ;D

ari tu yg ekau pinjam kek den game ehem ehem tu dah pulang kan lon... ;D ;D

Owh... tu yg segan & sorok-sorok sangat haritu. My punya rupanya..... buat malu company ajer... hahahaha.

ayiesal suh den bolikan...dio malu kek dd kato eh.. ;D ;D ;D
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: daddyvw on December 24, 2011, 11:54:54 AM
Makin tak sabo den nak boli xbox nih...

lopeh ni main game minton kek ghumah yola.. ;D ;D ;D

uiks. lain ghaso eh main kek umah ngan main kek sekolah ;D

Donga cito game yang ehem ehem pon ado. My suko la  ;D ;D ;D

ari tu yg ekau pinjam kek den game ehem ehem tu dah pulang kan lon... ;D ;D

Owh... tu yg segan & sorok-sorok sangat haritu. My punya rupanya..... buat malu company ajer... hahahaha.

ayiesal suh den bolikan...dio malu kek dd kato eh.. ;D ;D ;D

bilo dah abis main kang bagi ler kat kawan... boleh kawan tolong buangkan... ::) ::) ::)
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: sazzahan on December 24, 2011, 04:10:29 PM
ari tu yg ekau pinjam kek den game ehem ehem tu dah pulang kan lon... ;D ;D

uiks apo yg ehem ehem ni  ;D ;D
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: ayiesal on December 25, 2011, 02:37:28 AM
Nak boli xbox ni kene main kek tv bosar... Kono beli tv plak... umangaihhhh...
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: mossgenio on December 25, 2011, 09:54:23 AM
Nak boli xbox ni kene main kek tv bosar... Kono beli tv plak... umangaihhhh...
Yg TV besar kat umah kau tu tak cukup ke? Nak kena beli besar lagik? ....umangaillllll...
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: my on December 25, 2011, 09:57:06 AM
ari tu yg ekau pinjam kek den game ehem ehem tu dah pulang kan lon... ;D ;D

uiks apo yg ehem ehem ni  ;D ;D

tanyo ayiesal.. ;D ;D
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: sazzahan on December 25, 2011, 09:06:45 PM
ari tu yg ekau pinjam kek den game ehem ehem tu dah pulang kan lon... ;D ;D

uiks apo yg ehem ehem ni  ;D ;D

tanyo ayiesal.. ;D ;D

lopeh tu den pun nak pinjam gak  ;D ;D
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: ayiesal on December 26, 2011, 01:49:11 AM
Nak boli xbox ni kene main kek tv bosar... Kono beli tv plak... umangaihhhh...
Yg TV besar kat umah kau tu tak cukup ke? Nak kena beli besar lagik? ....umangaillllll...

Itu untuk tengok bola, tak buley campur2...  ;D

Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: ayiesal on December 26, 2011, 01:49:48 AM
ari tu yg ekau pinjam kek den game ehem ehem tu dah pulang kan lon... ;D ;D

uiks apo yg ehem ehem ni  ;D ;D

tanyo ayiesal.. ;D ;D

lopeh tu den pun nak pinjam gak  ;D ;D

Tak buleh kongsi2, den suko game tu  ;D ;D ;D
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: my on December 26, 2011, 02:13:04 AM
ari tu yg ekau pinjam kek den game ehem ehem tu dah pulang kan lon... ;D ;D

uiks apo yg ehem ehem ni  ;D ;D

tanyo ayiesal.. ;D ;D

lopeh tu den pun nak pinjam gak  ;D ;D

Tak buleh kongsi2, den suko game tu  ;D ;D ;D

tak yah kongsi...kito main sesamo kek umah ekau... ;D ;D
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: sazzahan on December 26, 2011, 11:10:05 PM


tak yah kongsi...kito main sesamo kek umah ekau... ;D ;D

klo x buleh kongsi, burn laa untuk den satu copy hihihi
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: ayiesal on December 28, 2011, 03:50:34 AM


tak yah kongsi...kito main sesamo kek umah ekau... ;D ;D

klo x buleh kongsi, burn laa untuk den satu copy hihihi

Den baru nak pinjam kau punye jang buat copy. Den mano ado, den donga2 je. Kalau ado pon, den taknak boli... kalau boli pon den tak koba kat sapo2...  ;D
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: sanji on February 18, 2012, 04:32:53 PM
kawe ni, minat PS3 ajo, extreme2 skit
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: mossgenio on February 18, 2012, 05:05:39 PM
PS3 ok dah. Tapi sekarang ramai yg pakai iPad n Android sambung kat TV.
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: rahman on February 17, 2015, 06:06:34 PM
wa mcm best jek.. kt mane ada promotion xbox ni?
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: sekutshop on April 07, 2018, 09:39:52 PM
saya disini ada buat servis/update/download game untuk jtag/rgh xbox 360.... sesiapa berminat untuk  membeli game jtag xbox sila bawa hardisk (CONSOLE) atau pendrive yang besar :}

* boleh request game
* tranfer game
* update game
* servis xbox
* jtag
* beli hardisk yang penuh dengan game
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: sekutshop on April 07, 2018, 09:48:03 PM
wa mcm best jek.. kt mane ada promotion xbox ni?

promotion xpasti kat mana ada.. tapi kalau beli yang secondhand pun ok... ada bnyk dlm mudah or tmpt game community
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: sekutshop on April 07, 2018, 09:50:31 PM
kinect ler terbaik... mmg enjoy main seisi keluarga...

mak bapak bleh main sport, racing, fitness, dance & action games...
anak-anak bleh main game yg sesuai dgn depa tanpa tercegat depan tv jer, sbb kena ada movement...

bila ada family gathering, ramai boleh main, sbb mudah nak belajar...

satu alternatif untuk exercise/aktiviti luar rumah... baru main 30 minit dah basah dengan peluh...
anak2 tak cepat bosan dgn game macam nie, ada kebaikan disitu... tapi kena kawal time depa main...


ye bang.. tu betul... memang berpeluh... tapi untuk yang ada kinnect... game kinnect pun ada bnyk.. untuk senaman.. menari.. lawan.. n macam2..
Title: Re: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: sekutshop on April 07, 2018, 09:52:27 PM
Pengalaman..

wii : dah tak main sebab gambar tak cantik n controller selalu terlepas, terutamanya kanak kanak.
xBox 360 + Kinect : ok utk kanak kanak n family... la ni tengah main Dance Central 2.
Ps3 : no comment. sebab tak dak exp.

yup betul tu... tapi untuk ps3 or xbox sebnarnya ada game yg hanya kuar di xbox dan xkuar di ps3...tp klu untk fmly game.. xbox mmg terbaik la sb mmg bnyk option...
Title: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: EdwardDal on March 25, 2019, 05:34:48 PM
u will get bored of wii over time.
xbox or ps3
i have a xbox coz i got it cheap from a mate, but ps3 is prob better for ya witht eh blue way etc
Title: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: bennieBub on April 25, 2019, 04:07:45 AM
TV is just in my room.

Nothing but games is used for it. Wonder if the Wii U will be graphically superior. Brother likes to play Forza sometimes on Xbox so a few times the off screen Wii U is nice.
Title: PS3 vs Wii vs XBox 360
Post by: byronlom on May 04, 2019, 08:03:35 PM
Just Voted
PS3     46
Wii      42
X-BOX 12

I Voted for the X-box dont really want it but the odds are so much better