Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Komuniti Putra Mahkota => Pemaju & Hartanah => Topic started by: OffshoreMan on December 30, 2011, 10:25:22 AM

Title: Consultant to inspect newly built house...
Post by: OffshoreMan on December 30, 2011, 10:25:22 AM
Seorang sahabat saya sedang mencari-cari perkhidmatan Inspection oleh consultant bertauliah utk rumah bungalow beliau yg baru di beli... kalau kat luar negara, perkhidmatan mcm ni memang ada, tapi tak tau kat malaysia ada ke tak?  kalau ada boleh share contact no, mereka tak..
Title: Re: Consultant to inspect newly built house...
Post by: mossgenio on December 30, 2011, 05:10:14 PM
Belum ada yg betul-betul ditauliah berdasarkan undang-undang. Paling hampir, boleh dilakukan oleh civil engineer. Kalau berminat nak employ building surveyor jugak, boleh try contact UITM.
Title: Re: Consultant to inspect newly built house...
Post by: OffshoreMan on December 30, 2011, 06:44:20 PM
ada specific contact yg boleh saya hubungi?
Title: Re: Consultant to inspect newly built house...
Post by: mossgenio on December 30, 2011, 08:01:31 PM
Kalau UITM boleh rujuk Sr Ellemy Iskandar Khalid
Head of Programme
Bachelor of Building Surveying (AP229)
Tel : 03-5544 4345
E-mail : ellemy@salam.uitm.edu.my

Ni pun direct dari website aje.