Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Komuniti Putra Mahkota => Bandar Seri Putra => Putra Terrace => Topic started by: irzary on February 03, 2009, 04:03:31 PM

Title: Kejiranan Putra Terrace
Post by: irzary on February 03, 2009, 04:03:31 PM
Salam,

Saya adalah kejiranan baru di Putra Terrace.
Dimaklumi bahawa Putra Terrace adalah Fasa Awal di BSP...
Jadi saya rasa banyak info, komuniti dan mungkin aktiviti di Putra Terrace yang boleh dikongsi bersama...
Jadi saya harap, mana2 sahabat di putra terrace dapat berkongsi cerita di sini...

Wassalam
Title: Re: Kejiranan Putra Terrace
Post by: Sahabat on February 03, 2009, 04:50:06 PM
Salam,

Saya adalah kejiranan baru di Putra Terrace.
Dimaklumi bahawa Putra Terrace adalah Fasa Awal di BSP...
Jadi saya rasa banyak info, komuniti dan mungkin aktiviti di Putra Terrace yang boleh dikongsi bersama...
Jadi saya harap, mana2 sahabat di putra terrace dapat berkongsi cerita di sini...

Wassalam

Salam..fasa terawal di bandar Seri Putra adalah Vista Seri Putra,Pangsapuri Seri Mawar,Town House yg kt bawah Sekolah Rendah Baru tu pastu Pangsapuri Seri Melati pastu teres pertama kat B.S.Putra Acasia sebelah Seri Mawar then Putra Teres dan diikuti phase yg baru2 tu ;D
Title: Re: Kejiranan Putra Terrace
Post by: irzary on February 04, 2009, 09:40:34 AM
Terima kasih atas info....
Title: Re: Kejiranan Putra Terrace
Post by: irzary on March 01, 2009, 03:50:26 PM
erm..
kejiranan ramai tp forum sepi...
erm...
Title: Re: Kejiranan Putra Terrace
Post by: Matahati on March 01, 2009, 04:15:39 PM
erm..
kejiranan ramai tp forum sepi...
erm...

Mungkin ramai yg belum mengatahui adanya forum ini. Mungkin tiada talian internet utk mereka turut sama berforum. Mungkin juga mereka lebih suka melihat dari luar dari turut sama berforum.  ;D

Segalanya....mungkin  ;D ;D
Title: Re: Kejiranan Putra Terrace
Post by: irzary on March 01, 2009, 04:33:01 PM
itulah... cuma kejiranan d putra terrace ni kalau dilihat dr sudut persatuan, keselamatan kejiranan dan jawatankuasa, agak baik dan tersusun...
Tapi berforum, mungkin juga, talian tel dan internet xde...
xpe la...
mungkin juga selepas ni ada rakan2 dr kejiranan putra terrace nak berheboh di forum ini....
Title: Re: Kejiranan Putra Terrace
Post by: MEEA on April 15, 2009, 10:36:58 AM
Putra teraace yang kat belah mana ye....saya org baru, saja nak tahu........
Title: Re: Kejiranan Putra Terrace
Post by: irzary on May 06, 2009, 09:35:06 PM
Putra teraace yang kat belah mana ye....saya org baru, saja nak tahu........

dr tol kemudian simpang ke kanan dan straight sampai jumpa simpang 3...
area perumahan teres dua tingkat belah kanan tu.. putra teres....
tq
Title: Re: Kejiranan Putra Terrace
Post by: Sahabat on May 07, 2009, 12:50:48 AM
Putra teraace yang kat belah mana ye....saya org baru, saja nak tahu........

dr tol kemudian simpang ke kanan dan straight sampai jumpa simpang 3...
area perumahan teres dua tingkat belah kanan tu.. putra teres....
tq

Depan kedai haji tapah tu.... ;D ;D ;D
Title: Re: Kejiranan Putra Terrace
Post by: Oren4013 on May 15, 2009, 07:44:14 PM
Salam buat ahli2x kejiranan PT,

Dah lama sebenarnye nak join you all... Almaklum la.. kesibukan keja kekadng tak mengizinkan.

Yg lain2x mana?? mgkin sibuk gak kut.. atau lebih selesa sembang dgn capteh.

Apa pun Salam perkenalan buat you all..
Title: Re: Kejiranan Putra Terrace
Post by: locume on August 24, 2009, 12:30:16 AM
Assalammualaikum dan Salam Ramadhan untuk semua  :).

Saya, Azmi Omar, jiran baru di kejiranan ni. Baru hari ni masuk forum ni. Memandangkan saya tak berapa faham dengan kejiranan2 yang ada di sini, boleh tak dari kalangan saudara yang boleh bercerita serba sikit tentang Bandar Seri Putra ni. Saya tinggal di No. 38, Jalan Seri Putra 2/4D, tapi saya tak tau panggilan untuk kejiranan saya tu. Jiran2 di sini pun, saya tak berapa kenal.

Selama saya di sini, ketua blok pun saya tak kenal dan tercari2  :(. Diharap, ada sesiapa yang dapat membantu saya tentang maklumat tersebut.

Sekian, wassalam
Title: Re: Kejiranan Putra Terrace
Post by: rodzi on June 03, 2010, 10:41:08 PM
baru- baru kecoh tentang kedai mamak yang pengotor , tak halal, dan.. macam-macam.. ada sesipa yang nampak atau dengar tentang restoran tapah dan kedai seangatannya ditempatkita.. info lah sikit.. supaya kita makan dari makanan yang bersih dan halal
Title: Re: Kejiranan Putra Terrace
Post by: Taska & Tadika Duniaku Ceria on October 27, 2010, 07:59:44 PM
Salam perkenalan. Saya baru je join forum ni eventhough dah tinggal kat PT since 2006. Baru je tau pasal forum ni. Bagus jugak ada forum ni. Ye la, masing-masing sibuk nak berinteraksi selalu pun bukannya ada masa.  ;D
Title: Re: Kejiranan Putra Terrace
Post by: netroais on September 23, 2013, 06:17:33 PM
mmg sepi betul forum putra terrace nie..last orang comment tahun 2010....3 tahun sudah berlalu..just nak tanya..ada sesiapa dari Putra terrace yg jiran nak jual rumah, or dah jual rumah area nie...saya nak tau berapa harga market semasa untuk kawasan putra terrace nie...?? untuk rumah kosong, tak renovate..terima kasih
Title: Re: Kejiranan Putra Terrace
Post by: cikenet on November 13, 2013, 11:37:54 AM
sy baru jer beli (baru x baru dh setahun ler gak)...end lot tp thru agen...
ms tu rega yg sy dpt 300k....itu pn setelah sekian lama mencari....pada masa yg sama survey endlot kt cni smuanya rata2 dh 340k ke atas....
Title: Re: Kejiranan Putra Terrace
Post by: netroais on November 26, 2013, 12:43:06 PM
Nie betul ke harga semasa nie?

Putra terrace End Lot - Rm480k...tuan umah up kan harga or mmg value semasa mmg harga tur? Agent dari rescom, so pttnya value yg letak tur mmg around that price ke?? siapa siapa ada idea pasal harga rumah di putra terrace?

http://www.mudah.my/Double+Storey+End+Lot+Bandar+Seri+Putra+22x82sf-23779066.htm (http://www.mudah.my/Double+Storey+End+Lot+Bandar+Seri+Putra+22x82sf-23779066.htm)