Recent Posts

Pages: 1 ... 8 9 [10]
91
General Discussion / Re: Bulu haiwan belaan
« Last post by raniafwen on 22 Mar, 09:10:45 PM »
Wow guna uv light bagai ni mesti harga mahal. Tula x basuh tub mmg bau busuk sikit. Kain lap kat dapur yg kena minyak tu jgn duk campur sekali basuh baju

Harga murah je kalau nak bandingkn dgn front load yg brand electrolux 11kg pun dh 4 ribu lebih. Panasonic front load ni 11kg jugak tpi harga x sampai 4 ribu pun.
92
General Discussion / Re: Bulu haiwan belaan
« Last post by Kiran on 22 Mar, 01:50:19 PM »
Ada je yg mesin basuh front load panasonic. Auto tub care guna uv light. Baru la baju x bau hapak kalau lupa cuci tab mesin basuh

Wow guna uv light bagai ni mesti harga mahal. Tula x basuh tub mmg bau busuk sikit. Kain lap kat dapur yg kena minyak tu jgn duk campur sekali basuh baju
93
General Discussion / Re: Bulu haiwan belaan
« Last post by Hanna on 22 Mar, 01:46:45 PM »
Baju baby mmg leceh sikit nak basuh. Kalau guna air panas kang cepat nampak buruk. Okay la ni sekali matikan kuman bakteria kat baju
94
General Discussion / Re: Bulu haiwan belaan
« Last post by jai_ho on 22 Mar, 06:50:49 AM »
Ada je yg mesin basuh front load panasonic. Auto tub care guna uv light. Baru la baju x bau hapak kalau lupa cuci tab mesin basuh

Mesin basuh ni pun ada technology blue ag+ yg matikan kuman bakteria kat baju. Baju baby pun boleh basuh sekali sebab guna air sejuk je.
95
General Discussion / Re: Bulu haiwan belaan
« Last post by raniafwen on 22 Mar, 06:47:49 AM »
Ada je yg mesin basuh front load panasonic. Auto tub care guna uv light. Baru la baju x bau hapak kalau lupa cuci tab mesin basuh
96
General Discussion / Re: Bulu haiwan belaan
« Last post by Kiran on 22 Mar, 05:55:14 AM »
Kalau dah nampak bulu tu bersepah, cepat2 vacuum dari biar bnyk jap lgi habis melekat kat baju. Satu hal pulak bila basuh baju semua baju penuh bulu kucing n arnab
Alaaah i pun kalau baju lekat kat baju, sebelum keluar rumah guna roller yg boleh buang2 habuk ke bulu kat baju.. Tapu tu lah kalau dah lambat tu lupa nak buat hahaha

Lama pulak nak guna roller buang bulu2 kat baju. Kalau basuh dgn mesin basuh ni pun ni mesti melekat kat tab mesin basuh. Kena make sure tab tu bersih dulu sebelum guna

Leceh jugak kena selalu check tab mesin basuh ni sebelum basuh baju. Ada tak mesin basuh yg auto basuh tab ni baru senang sikit tpi harga mesti mahal sikit
97
General Discussion / Re: Bulu haiwan belaan
« Last post by Hanna on 22 Mar, 05:52:19 AM »
Kalau dah nampak bulu tu bersepah, cepat2 vacuum dari biar bnyk jap lgi habis melekat kat baju. Satu hal pulak bila basuh baju semua baju penuh bulu kucing n arnab
Alaaah i pun kalau baju lekat kat baju, sebelum keluar rumah guna roller yg boleh buang2 habuk ke bulu kat baju.. Tapu tu lah kalau dah lambat tu lupa nak buat hahaha

Lama pulak nak guna roller buang bulu2 kat baju. Kalau basuh dgn mesin basuh ni pun ni mesti melekat kat tab mesin basuh. Kena make sure tab tu bersih dulu sebelum guna
98
General Discussion / Re: Bulu haiwan belaan
« Last post by Merican10 on 18 Mar, 01:43:49 PM »
Letak dlm sangkar la kucing arnab hamster tu baru la bulu tu x bersepah merata-rata. air purifier x sure boleh kurangkan ke tak tpi baju yg ada bulu tu make sure basuh asing dgn baju lain.
Ohhh punah lah nak check satu2 baju tgk ade bulu ke tak hahahahahaha.
Kesian dorg kena kurung dalam sangkar macam aku suka bebas kan je dorg dalam rumah.. Senang cari je lah mesin basuh yg boleh buang semua tu
99
General Discussion / Re: Bulu haiwan belaan
« Last post by Canyusma on 18 Mar, 01:39:11 PM »
Kalau dah nampak bulu tu bersepah, cepat2 vacuum dari biar bnyk jap lgi habis melekat kat baju. Satu hal pulak bila basuh baju semua baju penuh bulu kucing n arnab
Alaaah i pun kalau baju lekat kat baju, sebelum keluar rumah guna roller yg boleh buang2 habuk ke bulu kat baju.. Tapu tu lah kalau dah lambat tu lupa nak buat hahaha
100
General Discussion / Re: Bulu haiwan belaan
« Last post by OffshoreMan on 18 Mar, 01:22:52 AM »
betul juga tu.
Pages: 1 ... 8 9 [10]