Author Topic: maket value berapa?  (Read 5079 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

kiroroe

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 231
maket value berapa?
« on: 10 Feb, 10:12:11 AM »
ada sesiapa tau market value rumah double storey kat seksyen 2 BBM

jebateja

  • Kek Gula Hangus Lazat, Home Made..
  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 183
  • Gender: Male
  • jebateja
    • Meh tempah kek gula hangus dan pelbagai lagik
Re: maket value berapa?
« Reply #1 on: 13 Apr, 11:21:26 PM »
Dalam rm120k ~ rm130k kot....pernah nampak kat auction...itu harga starting nyer

Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: maket value berapa?
« Reply #2 on: 14 Apr, 12:38:42 PM »
Dalam rm120k ~ rm130k kot....pernah nampak kat auction...itu harga starting nyer

Harga auction memang la rendah..... kata pun "auction".... Force Sale Value la tu....

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: maket value berapa?
« Reply #3 on: 18 Apr, 02:55:15 PM »


rumah tnb yg kat sek 5 tu tak ke org nak beli?...besar tu...
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: maket value berapa?
« Reply #4 on: 19 Apr, 11:15:37 AM »


rumah tnb yg kat sek 5 tu tak ke org nak beli?...besar tu...

Waahhh.... lu bro... rumah TNB pun lu nak try.... Masyuukkkk byk ni... bleh la payung futsal setahun perrrr.... ;D

Orchid

  • Guest
Re: maket value berapa?
« Reply #5 on: 20 Aug, 09:11:12 AM »
Harga auction memang la rendah..... kata pun "auction".... Force Sale Value la tu...

Salam semua,

1st time nak join.  Nak tahu juga kalau harga bukan auction berapa...ada sapa-sapa tahu..sebab saya berhajat nak jual rumah saya di seksyen 2 tu. 

Terima kasih. :)


Norfeal1980

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 918
Re: maket value berapa?
« Reply #6 on: 28 Sep, 02:01:55 PM »
Harga market price d/s sect 2 di antara RM 140k - RM 160k. Itu tak masuk harga rumah yg di ubahsuai.

Orchid

  • Guest
Re: maket value berapa?
« Reply #7 on: 29 Sep, 04:01:48 PM »
terima kasih norfeal diatas info anda....dah lama saya tunggu info ni.   :)

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: maket value berapa?
« Reply #8 on: 04 Nov, 03:33:16 PM »
Dalam rm120k ~ rm130k kot....pernah nampak kat auction...itu harga starting nyer

Harga auction memang la rendah..... kata pun "auction".... Force Sale Value la tu....

Nak betulkan sket. Harga Auction tak semestinye rendah. Kena buat survey.

Kebanyakan auction jadi rendah apabila tidak ada buyer pada lelongan yang dibuat...  sedangkan bank perlu menyelesaikan kes-kes yang berhutang supaya tidak jadi hutang lapuk.

Adakalanya lelongan dlewatkan supaya nilai hartanah meningkat dan hasil lelongan jika berlebih, akan dipulangkan kepada penghutang. Contohnya, Harga Beli RM100k dan  Harga Lelong RM200k. Setelah hutang habis dibayar, lebihan akan dikembalikan kepada penghutang.

Saya lebih suka kaitkan Force Sale Value ni kepada orang yang menjual rumahnya dengan harga rendah kerana memerlukan wang dengan segera. Pembeli menawarkan rumah jauh lebih rendah daripada harga pasaran. Contohnya: Monyet berhutang dengan Singa. Monyet pajak tanah pada singa dengan nilai RM60k seekar. Monyet telah langgar perjanjian dan tanah itu milik Singa. Harga seekar tanah pertanian di Sepang RM150k. Dengan perjanjian itu, singa mendapat keuntungan atas angin RM90k. Tak baik buat cam tu.

Saya budak baru belajar... betulkan mana yang silap.

zeinden

  • Guest
Re: maket value berapa?
« Reply #9 on: 19 Apr, 10:51:30 AM »
terima kasih norfeal diatas info anda....dah lama saya tunggu info ni.   :)
[pn orchid, sy tinggal kat seksyen 3, berminat utk membeli rumah anda jika anda ingin menjualnya]

nash3010

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 41
Re: maket value berapa?
« Reply #10 on: 11 May, 12:22:07 PM »
Sori lambat reply 2 minggu dapat surat bank lelong rumah no45, 2/20 section 2, bukak harga rm130.000 tak tau la ada pembeli ke belum.