Author Topic: Posting Berita Akhbar di PMC  (Read 12054 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Posting Berita Akhbar di PMC
« on: 27 Feb, 10:08:02 AM »
Semenjak 2 menjak ni banyak sangat topic baru di buka berdasarkan berita2 di akhbar..boring lah...Sekali sekali apabila ada berita sensasi tu kira OK lah.. >:(

ayiesal

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2107
  • Gender: Male
  • Rimbun Suria
    • True Journey Begins
Re: Posting Berita Akhbar di PMC
« Reply #1 on: 27 Feb, 11:22:37 AM »
Semenjak 2 menjak ni banyak sangat topic baru di buka berdasarkan berita2 di akhbar..boring lah...Sekali sekali apabila ada berita sensasi tu kira OK lah.. >:(

Den setoju... kalau buleh biarlah berito yang ade kene mengene dengan putra mahkota...

Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ************
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Re: Posting Berita Akhbar di PMC
« Reply #2 on: 27 Feb, 11:29:57 AM »
Semenjak 2 menjak ni banyak sangat topic baru di buka berdasarkan berita2 di akhbar..boring lah...Sekali sekali apabila ada berita sensasi tu kira OK lah.. >:(
Hati sy ada juga terdetik perkara yg sama spt apa yg Capt. sebutkan di atas.

Ada baiknya dan ada juga yg kurang baiknya...

Yg baiknya....kita dapat berita/info yg kadang2 kita terlepas pandang atau tak sempat baca di akhbar.

Yg kurang baiknya....jika dah terlampau byk sgt berita yg di copy & paste di forum nii...forum ini dah jadi mcm surat khabar. Thread2 yg berkaitan dgn komuniti PMC tenggelam di sbb kan berita2 ini....tambah lagi jika berita itu ramai yg respon.

Sekadar pandangan sy...
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

Sahabat

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 161
Re: Posting Berita Akhbar di PMC
« Reply #3 on: 27 Feb, 11:33:38 AM »
kalau boleh jangan diamalkan jika sekadar hanya utk menaikkan rating dalam forum....amalkan etika berforum yang menguntungkan semua forumers....

mRs.jeli

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 916
  • Gender: Female
Re: Posting Berita Akhbar di PMC
« Reply #4 on: 27 Feb, 01:57:59 PM »
alamak, capt da mrh la....aiyokkk!!! :-X
miAwW..miAWw..;)

Tetikus Hensem

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1026
Re: Posting Berita Akhbar di PMC
« Reply #5 on: 27 Feb, 02:10:09 PM »
Marah sayang... :)

mRs.jeli

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 916
  • Gender: Female
Re: Posting Berita Akhbar di PMC
« Reply #6 on: 27 Feb, 02:15:57 PM »
miAwW..miAWw..;)

sazzahan

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2916
Re: Posting Berita Akhbar di PMC
« Reply #7 on: 27 Feb, 02:34:05 PM »
ada eloknya berita2 ni disiarkan sebab bukan semua org baca sokkabar. klo xde berita2 tu forum jd suram n asyik2 berkisar topik yg sama especially topik2 yg bercorak domestik n merapu. berita sensasi akan menarik minat forumer untuk berkongsi pendapat n idea. apapun tq pada sedari balqis n lain2 atas usaha2 beliau selama ini  ;D

mRs.jeli

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 916
  • Gender: Female
Re: Posting Berita Akhbar di PMC
« Reply #8 on: 27 Feb, 03:11:01 PM »
ada eloknya berita2 ni disiarkan sebab bukan semua org baca sokkabar. klo xde berita2 tu forum jd suram n asyik2 berkisar topik yg sama especially topik2 yg bercorak domestik n merapu. berita sensasi akan menarik minat forumer untuk berkongsi pendapat n idea. apapun tq pada sedari balqis n lain2 atas usaha2 beliau selama ini  ;D
i agree wit sazz ;)
miAwW..miAWw..;)

Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ************
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Re: Posting Berita Akhbar di PMC
« Reply #9 on: 27 Feb, 03:28:08 PM »
ada eloknya berita2 ni disiarkan sebab bukan semua org baca sokkabar. klo xde berita2 tu forum jd suram n asyik2 berkisar topik yg sama especially topik2 yg bercorak domestik n merapu. berita sensasi akan menarik minat forumer untuk berkongsi pendapat n idea. apapun tq pada sedari balqis n lain2 atas usaha2 beliau selama ini  ;D
Sebut pasal 'merapu' nii ,di forum ini byk juga komen2 yg merapu yg kadang kala menengelamkan tajuk thread itu.
Sesekali merapu atau OT...kira biasalah tapi jika dah hari2 merapu...bosan jugak!

Pada sy jika tiada apa nak komen pd thread tersebut....elok berdiam jer. Komen2 yg merapu ni cuma memanjangkan thread itu jer.

Maaf di atas teguran ini.
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

sazzahan

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2916
Re: Posting Berita Akhbar di PMC
« Reply #10 on: 27 Feb, 03:40:05 PM »
pergi kerja naik motor
singgah sebentar di kedai Pak Lah
apa gunanya ada moderator
klo x bersesuaian, delete jer lah  ;D ;D

mud_ismail

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 1001
Re: Posting Berita Akhbar di PMC
« Reply #11 on: 27 Feb, 03:41:17 PM »
pergi kerja naik motor
singgah sebentar di kedai Pak Lah
apa gunanya ada moderator
klo x bersesuaian, delete jer lah  ;D ;D

Salam Sazzz,

Sampai sini pon ko pantun yek... Wakakakaakaaa....

Sekian.
“Jangan kita berkira dengan Allah, nanti Allah berkira dengan kita. Jangan kita tiada masa dengan Allah, nanti Allah tiada masa dengan kita.”

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Posting Berita Akhbar di PMC
« Reply #12 on: 27 Feb, 03:45:29 PM »
pergi kerja naik motor
singgah sebentar di kedai Pak Lah
apa gunanya ada moderator
klo x bersesuaian, delete jer lah  ;D ;D

pergi kerja naik motor
lebih baik dari jalan kaki
asyik nak delete teruk ler moderator
kerja depa pun bukan bergaji  ::) ::) ::)

sazzahan

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2916
Re: Posting Berita Akhbar di PMC
« Reply #13 on: 27 Feb, 04:00:10 PM »
pergi kerja naik motor
singgah sebentar di kedai Pak Lah
apa gunanya ada moderator
klo x bersesuaian, delete jer lah  ;D ;D

pergi kerja naik motor
lebih baik dari jalan kaki
asyik nak delete teruk ler moderator
kerja depa pun bukan bergaji  ::) ::) ::)

pergi kerja naik motor
singgah sebentar di kampung batu
itu mmg kerja moderator
klo x cukup ramai yg sudi membantu  ;D

Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ************
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Re: Posting Berita Akhbar di PMC
« Reply #14 on: 27 Feb, 04:02:22 PM »
pergi kerja naik motor
singgah sebentar di kedai Pak Lah
apa gunanya ada moderator
klo x bersesuaian, delete jer lah  ;D ;D
Delete tuu mmg mudah...dihujung jari jer! Nanti ada yg jauh hati pulak bila komen2 mereka di delete.

Perkara ini pernah sy beritahu di thread ini http://putra-mahkota.com/forum/index.php?topic=3611.0

Thread itu pun sy buka selepas mendapat email dari forumer yg komplen ttg komen2 merapu di forum ini. Forumer itu yg dulunya aktif di sini...skg dah hilang terus.

Jadi....sama2 lah kita berkerjasama.

Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas