Author Topic: Hilang duit masa cuci kereta  (Read 2499 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

maximus

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 71
Hilang duit masa cuci kereta
« on: September 18, 2012, 12:13:46 PM »
Salam semua.

Isu ni saya share sebagai peringatan utk kita semua. Sebelum ni memang ada baca cerita2 hilang duit /barang masa hantar cuci kereta. Tapi sbg manusia biasa, ada harinya kita terlalai/terlupa seketika.

Hari Sabtu dan Ahad penuh dgn aktiviti memenuhi  undangan rumah terbuka/kenduri kahwin. Jadi adalah duit raya anak2 yg tertinggal dlm compartment dlm dashboard. Sebelum pergi cuci kereta kat car wash di BSP ni, isteri dah pesan suruh ambil duit dlm sampul raya tu. Ada 2 sampul yg tertinggal. Masuk kereta check memang ada sampul raya tu dan tengok amountnya RM 10 dan RM 1. 

Kemudian pergi cuci kereta.Ingat nak save duit jadi saya cuci luar saja tanpa vakum dlm. Duit dlm laci tu biar je sebab pikir budak2 cuci kereta ni tak masuk dlm utk vakum.  Bila sampai rumah, lepak dulu dan petang baru nak vakum sendiri.
Masa vakum ptg tu baru teringat ada duit raya anak tak ambil lagi. Bila check.. tinggal sampul je dlm dah kosong . hehehe.

Mula2 bengang juga, tapi bila pikir balik.. InsyaAllah ada hikmah disebalik kejadian ini.. dan nasib baik bini tak membebel  ;D ;D


WIN

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1056
  • Gender: Female
Re: Hilang duit masa cuci kereta
« Reply #1 on: September 18, 2012, 02:58:05 PM »
Car wash mana 1? Bagi hint..

carlamms

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 227
  • Gender: Male
Re: Hilang duit masa cuci kereta
« Reply #2 on: September 18, 2012, 04:45:37 PM »
yg mane se nih..? baris balai kah..? area haji tapah kah..? ???
TvT166..

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Hilang duit masa cuci kereta
« Reply #3 on: September 19, 2012, 09:54:41 AM »
Ada jugak terdengar cerita yg kereta yg parking dekat pasar malam kena umpil pintu. Jadi berhati-hatilah kalau parking kereta kat pasar malam kawasan dekat sekolah agama tu.

mancis

  • Global Moderator
  • Penghulu
  • ************
  • Posts: 276
Re: Hilang duit masa cuci kereta
« Reply #4 on: September 19, 2012, 11:30:48 AM »
Try bagitau tauke kedai lah, walaupun bukan niat nak refund balik... cuma boleh dia warning pekerja dia lah jgn amek... kalau selalu hilang, orang tk datang, tauke jugak rugi...

Tetikus Hensem

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1026
Re: Hilang duit masa cuci kereta
« Reply #5 on: September 19, 2012, 12:07:45 PM »
Try bagitau tauke kedai lah, walaupun bukan niat nak refund balik...
Biarkan aja lah...
Lagipun tiada bukti... :(

maximus

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 71
Re: Hilang duit masa cuci kereta
« Reply #6 on: September 19, 2012, 04:46:24 PM »
Saya dah halalkan dan doakan yg ambil tu diberi taufik & hidayah drp Allah swt. Carwash mana? tak kisahlah cuma peringatan utk kita semua shj sebab budak2 cuci kereta ni bukan kerja tetap pun. 2/3 bulan dah cari kerja lain.

ben korrie

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 13
  • Gender: Male
  • baru nak join
Re: Hilang duit masa cuci kereta
« Reply #7 on: July 25, 2013, 07:08:45 PM »
duit2 syiling semua disedut masuk vakum. (pengalaman dulu2)