Author Topic: Nak beli rumah semi-D seksyen 5  (Read 9931 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Trojan5

  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: Nak beli rumah semi-D seksyen 5
« Reply #15 on: June 12, 2009, 10:20:27 AM »
Yg ada "menara kawalan\skodeng" tu ker????



corner lot yg korang cakap tu tentera Kem sungai udang dah sewa...nak buat pusat latihan komando... ;D

Rumah ko dekat tu......

zawang

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 188
  • Gender: Male
Re: Nak beli rumah semi-D seksyen 5
« Reply #16 on: June 12, 2009, 12:15:37 PM »
sedih tengok kawan aku sorang ni, sampai ganu bini teropong
-Bravo Zulu Alfa-

Trojan5

  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: Nak beli rumah semi-D seksyen 5
« Reply #17 on: June 12, 2009, 12:22:19 PM »
sedih tengok kawan aku sorang ni, sampai ganu bini teropong

Org kg ko gak....

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: Nak beli rumah semi-D seksyen 5
« Reply #18 on: June 15, 2009, 08:44:10 AM »
sedih tengok kawan aku sorang ni, sampai ganu bini teropong

bukan sedih je pilu....sket hari lagi kena black list la tu
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

Trojan5

  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: Nak beli rumah semi-D seksyen 5
« Reply #19 on: June 15, 2009, 10:20:45 AM »
sedih tengok kawan aku sorang ni, sampai ganu bini teropong

bukan sedih je pilu....sket hari lagi kena black list la tu

OK le tu......  MAT BLACK kene BLACK list....  :D :D :D

miz2mess

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 8
  • Gender: Female
Re: Nak beli rumah semi-D seksyen 5
« Reply #20 on: August 17, 2009, 11:34:16 AM »


kebetulan semalam jumpa owner rumah kata nak jual.....dlm 230K...jln BM 5/16

Salam. saya ni orang luar, nak cari rumah di BM.. suka sangat jumpa info the legend ni..
boleh tahu x no phone owner ni the legend? time kasih sangat2..

Trojan5

  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: Nak beli rumah semi-D seksyen 5
« Reply #21 on: September 29, 2009, 11:20:43 AM »
Dipetik dari bmsek5@yahoogroups.com

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh,
 
Kepada semua warga BBM, terlebih dahulu saya dan isteri menyusun jari memohon ampun dan maaf di atas segala salah laku, tutur kata termakan terminum dsbnya. Hari ini sudah sebulan lebih kami pindah rumah dari BBM Sek 5. Oleh kerana ramai yang bertanya, maka di sini di umumkan bahawa kami telah membuat keputusan untuk menjual rumah kami beralamat di No. kepada sesiapa yang menawarkan harga yang berpatutan ONO on first come first serve basis.
 
Kepada sesiapa yang berminat untuk membeli rumah semi-D satu tingkat, 3 bilik, 3 toilet luas tanah 40 x 80 kaki sila hantar emel kepada saya atau berhubung dengan no. hp .
 
Harga asal RM 201,000.00
Tambahan: Depan, belakang, loteng, grill penuh, wiring tambahan & lampu/kipas, wall paper living room and master bedroom, wardrobe master bedroom, full kitchen cabinet/solid top, dinding pemisah kitchen, rumput karpet, pokok2 pisang, dokong etc RM 80,000.00
 
Harga jualan: RM 280,000.00 tak termasuk current market value.

Sekian dulu. Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.
 


Kepada yg berminat jgn tunggu lama-lama.......  ;D ;D ;D ;D


« Last Edit: October 15, 2009, 06:05:16 PM by XYZ123 »

kiroroe

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 231
Re: Nak beli rumah semi-D seksyen 5
« Reply #22 on: September 29, 2009, 12:44:34 PM »
market value utk rumah semi d seksyen 5 ialah 250k...so buyer kena standby topup...kalau dah renovate pun paling kuat 270k..cimb lagi siut..evaluate 230k je

Kanisa

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 30
Re: Nak beli rumah semi-D seksyen 5
« Reply #23 on: October 01, 2009, 08:24:54 AM »
Assalamualaikum dan SELAMAT HARI RAYA kepada WarGa Bukit Mahkota Seksyen 5 Khasnya

1) Harga Rumah di Seksyen 5 dah naik ke????

2) Saya beli Double Storey di Seksyen 5 sekitar tahun 2004 pada Harga RM126k apabila tanya dengan CIMB dan Bank Islam mereka punya VALUER nilai  harga rumah RM110k (pada bulan january 2009) walaupun dah Renovate harga nya hanya lingkungan RM130k

Jom Discuss......



nando

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 158
Re: Nak beli rumah semi-D seksyen 5
« Reply #24 on: October 01, 2009, 09:01:44 AM »
double storey kat seksyen 2 plak ada office mate beli..dah renovate belah dalam...160k..intermediate

Trojan5

  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: Nak beli rumah semi-D seksyen 5
« Reply #25 on: October 01, 2009, 09:10:37 AM »
market value utk rumah semi d seksyen 5 ialah 250k...so buyer kena standby topup...kalau dah renovate pun paling kuat 270k..cimb lagi siut..evaluate 230k je

Klau market RM250K.... standard..

Renovate RM80K...

Kureng2 pn mgkn market up sket lagi.kot....

Tp pe2hal pun... klau ada buyer tp xde rumah nk jual pun payah gak.... tp klau byk rumah nk jual tp xde buyer pun masalah gak.... pandai2 la ejas....


aseela

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 316
Re: Nak beli rumah semi-D seksyen 5
« Reply #26 on: October 06, 2009, 01:49:08 PM »
Salam
saya sedang mencari bunglow 2 tingkat kalau tak salah di seksyen 5 jugak. bole tahu jika ada kenal tuan rumah yang hendak let go rumah masing2. amat lah di alu2kan.

terimakasih

aseela  :)

manis1977

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 3
Re: Nak beli rumah semi-D seksyen 5
« Reply #27 on: October 28, 2009, 01:33:45 PM »
double storey kat seksyen 2 plak ada office mate beli..dah renovate belah dalam...160k..intermediate

Ada lagi ker saya berminat ....sekarang tengah cari rumah kat Bukit mahkota ...boleh pm saya tak ...atau email zatul_man1977@yahoo.com.my

mie broz

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 17
Re: Nak beli rumah semi-D seksyen 5
« Reply #28 on: May 01, 2010, 01:44:45 PM »
saya mau cari rumah sksyen 5 gak...
bro TLD bila boleh usya2???

mierock

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 470
  • Gender: Male
Re: Nak beli rumah semi-D seksyen 5
« Reply #29 on: May 02, 2010, 11:49:11 PM »
baru lagi ada nampak rumah di 5/12 ada nak jual. kalau sempat esok aku tolong tengokkan.

bungalow tak pulak trernampak ad nya. kalau ada kesempatan, aku try tolong intai^2 kan