Author Topic: UM Land bangun rumah mampu milik di Bandar Seri Putra  (Read 6180 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mancis

  • Global Moderator
  • Penghulu
  • ************
  • Posts: 276
UM Land bangun rumah mampu milik di Bandar Seri Putra
« on: September 29, 2012, 01:03:14 PM »


KUALA LUMPUR 22 Sept. - United Malayan Land Bhd. (UM Land) bakal membangunkan beberapa lagi projek perumahan mampu milik di Bandar Seri Putra di sini.

Pengerusinya, Tun Musa Hitam berkata, perancangan itu berikutan permintaan tinggi golongan berpendapatan sederhana golongan bumiputera yang kini telah menguasai 90 peratus kepadatan penduduk di kawasan itu.

Bagaimanapun, jelas beliau, golongan bukan bumiputera turut menunjukkan minat ekoran pelbagai kemudahan telah dibangunkan seperti pusat beli-belah dan kompleks perniagaan.

''Pada ketika ini, Bandar Seri Putra mempunyai kepadatan penduduk seramai 30,000 sejak ia dibangunkan pada 1997.

''Kita menjangkakan pertambahan sekali ganda untuk beberapa projek yang akan dibina selepas ini seperti pangsapuri berkonsep moden mampu milik selain banglo di kawasan eksklusif,'' katanya.

Beliau berkata demikian selepas merasmikan pejabat jualan Seri Putra dan penyerahan kunci kedai pejabat Fasa 2(1B), di Bangi dekat sini hari ini.

Turut hadir ialah Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan UM Land, Charlie Chia dan Pengarah Operasinya, Zulkifly Garib.

Pada majlis itu, UM Land turut meraikan 40 kanak-kanak Yayasan Chow Kit dan memberikan sumbangan berjumlah RM3,000 sebagai satu tanggungjawab sosial korporat mereka.

Musa berkata, masyarakat kini lebih memilih untuk menginap berjauhan sedikit daripada bandar kerana mahukan keselesaan dan bebas daripada kesesakan bandar walaupun bekerja di kota.

''Mereka tidak kisah walaupun terpaksa melalui perjalanan jauh berulang alik ke tempat kerja kerana suasana keselesaan itu yang mereka mahukan,'' katanya.

Terdahulu dalam ucapannya, Musa berkata, Bandar Seri Putra yang dibangunkan Bangi Heights Development Sdn. Bhd. iaitu anak syarikat UM Land telah melalui beberapa fasa pembangunan yang dahulunya hanya merupakan sebuah ladang kelapa sawit.

Kata beliau, kini, pembangunan di kawasan itu telah menawarkan pelbagai kemudahan kepada penduduk seperti balai polis, pejabat pos, sekolah, rumah ibadat dan klinik.

sbj_s5

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 325
Re: UM Land bangun rumah mampu milik di Bandar Seri Putra
« Reply #1 on: October 01, 2012, 12:47:35 PM »
Noticed  that UM Land ni CSR di ada bagus sikit kalau compare dgn Kumpulan Singa (Lion Group) ... motto diaorang  nak ngap duit orang je kot....  ;D :D

zul

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 504
Re: UM Land bangun rumah mampu milik di Bandar Seri Putra
« Reply #2 on: October 01, 2012, 05:28:17 PM »
nampaknya lion group khasnya pemaju araprop  dalam proses re-branding...papan tanda bukit mahkota pun dah bertukar.siap ada kipas lagi...nyaman, selesa elegan & close(tertutup). 8) 8) 8)

sang_karibut

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 565
  • Gender: Male
  • ~pulau pinang kita~
Re: UM Land bangun rumah mampu milik di Bandar Seri Putra
« Reply #3 on: October 01, 2012, 06:54:54 PM »
nampaknya lion group khasnya pemaju araprop  dalam proses re-branding...papan tanda bukit mahkota pun dah bertukar.siap ada kipas lagi...nyaman, selesa elegan & close(tertutup). 8) 8) 8)

harap2 tue betullah apa yang diperkatakan tue, diharapkan juga kumpulan singa ini dapat menyambut seruan kerajaan untuk membina rumah kos sederhana lingkungan 150-k-350k...

sbj_s5

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 325
Re: UM Land bangun rumah mampu milik di Bandar Seri Putra
« Reply #4 on: October 05, 2012, 09:19:39 AM »
nampaknya lion group khasnya pemaju araprop  dalam proses re-branding...papan tanda bukit mahkota pun dah bertukar.siap ada kipas lagi...nyaman, selesa elegan & close(tertutup). 8) 8) 8)

harap2 tue betullah apa yang diperkatakan tue, diharapkan juga kumpulan singa ini dapat menyambut seruan kerajaan untuk membina rumah kos sederhana lingkungan 150-k-350k...

Mano ado... semuo eaa lebih 350k!!!

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: UM Land bangun rumah mampu milik di Bandar Seri Putra
« Reply #4 on: October 05, 2012, 09:19:39 AM »



wanzizou

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 120
  • Gender: Male
  • Zinedine Zidane
Re: UM Land bangun rumah mampu milik di Bandar Seri Putra
« Reply #5 on: October 05, 2012, 04:35:05 PM »
klu seri putra...rasa nya status "mampu milik" tue sudah tentu dalam lingkungan RM300 K ke atas.. heheheh..  ;D

mancis

  • Global Moderator
  • Penghulu
  • ************
  • Posts: 276
Re: UM Land bangun rumah mampu milik di Bandar Seri Putra
« Reply #6 on: October 06, 2012, 02:51:59 AM »
klu seri putra...rasa nya status "mampu milik" tue sudah tentu dalam lingkungan RM300 K ke atas.. heheheh..  ;D

Rasanya condo baru (yg ada swimming pool, bersebelahan anjung suasana) yg akan launch hujung tahun ni / awal tahun depan tak cecah 300k... so masih ada harapan untuk rakyat malaysia, ehehe  8)

sbj_s5

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 325
Re: UM Land bangun rumah mampu milik di Bandar Seri Putra
« Reply #7 on: October 07, 2012, 11:46:50 AM »
Perkembangan agak aggresif sekarang, dah nampak 'gondol' bukit tepi highway tu....

wanzizou

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 120
  • Gender: Male
  • Zinedine Zidane
Re: UM Land bangun rumah mampu milik di Bandar Seri Putra
« Reply #8 on: October 08, 2012, 12:18:41 PM »
klu seri putra...rasa nya status "mampu milik" tue sudah tentu dalam lingkungan RM300 K ke atas.. heheheh..  ;D

Rasanya condo baru (yg ada swimming pool, bersebelahan anjung suasana) yg akan launch hujung tahun ni / awal tahun depan tak cecah 300k... so masih ada harapan untuk rakyat malaysia, ehehe  8)

alaaa..condo ke..? ...ingatkan teres 2 tingkat ke..huhuuu

WIN

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1056
  • Gender: Female
Re: UM Land bangun rumah mampu milik di Bandar Seri Putra
« Reply #9 on: October 08, 2012, 02:14:11 PM »
Apartmen with condo facilities.  Launch Jun 2013 kalau tak silap la...  Dah tu skbsp ke-2 tak jadilah sebelah AS tu ye?

sazzahan

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2916
Re: UM Land bangun rumah mampu milik di Bandar Seri Putra
« Reply #10 on: October 08, 2012, 02:31:12 PM »
betul ker penduduk BSP mencapai 30,000 org???  :o :o :o

my

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2882
Re: UM Land bangun rumah mampu milik di Bandar Seri Putra
« Reply #11 on: October 08, 2012, 02:54:20 PM »
betul ker penduduk BSP mencapai 30,000 org???  :o :o :o


iyo la kot  ;D ;D ;D ;D

Kancil perak

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 77
Re: UM Land bangun rumah mampu milik di Bandar Seri Putra
« Reply #12 on: October 09, 2012, 08:32:54 AM »
Apartmen with condo facilities.  Launch Jun 2013 kalau tak silap la...  Dah tu skbsp ke-2 tak jadilah sebelah AS tu ye?

bila bila skbbm siap, separuh pelajar akan berkurangan di skbsp

sazzahan

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2916
Re: UM Land bangun rumah mampu milik di Bandar Seri Putra
« Reply #13 on: May 21, 2013, 03:49:25 PM »

Apartmen with condo facilities.  Launch Jun 2013 kalau tak silap la...  Dah tu skbsp ke-2 tak jadilah sebelah AS tu ye?

ader ker kondo tu? dah dkt setahun dah huhuhu

ibnhussin

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 191
  • Gender: Male
  • Begin With The End In Mind
    • Follow Your Heart
Re: UM Land bangun rumah mampu milik di Bandar Seri Putra
« Reply #14 on: May 22, 2013, 12:15:24 PM »
nampaknya lion group khasnya pemaju araprop  dalam proses re-branding...papan tanda bukit mahkota pun dah bertukar.siap ada kipas lagi...nyaman, selesa elegan & close(tertutup). 8) 8) 8)

harap2 tue betullah apa yang diperkatakan tue, diharapkan juga kumpulan singa ini dapat menyambut seruan kerajaan untuk membina rumah kos sederhana lingkungan 150-k-350k...

dah lama dah ada (less than 150K lagi.. dan bukan flat kos rendah ye), saya tabik kat Singa Lapar ni bab ni je la..  ;)

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: UM Land bangun rumah mampu milik di Bandar Seri Putra
« Reply #14 on: May 22, 2013, 12:15:24 PM »