Author Topic: Apa kenalah dengan budak-budak sekarang nih?  (Read 1551 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Peugeot

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 124
Apa kenalah dengan budak-budak sekarang nih?
« on: October 01, 2012, 03:04:15 PM »
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Saya perhatikan selama nih gelagat-gelagat budak sekolah menengah nih dah serupa macam budak tadika!

Kenapa saya cakap macamni?  Sebabnya saya rasa macam diorang nih tak faham bahasa..kereta tengah lalu lalang boleh lenggang kangkung berjalan macam takde kereta...Yang naik basikal/motor lagilah ..macam nak bunuh diri!

Jadi tak hairanlah ada yang tersungkur kat tepi jalan kena langgar kereta dulu tu.  Ada sesape tanya/tahu cerita apa sebenarnya jadi pada waktu tu kat driver Honda tu?

Jangankan yang laju drive di situ...saya yang drive slow bila lalu area sekolah tu pun jadi takut dengan keberanian budak-budak ni.

Peugeot

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 124
Re: Apa kenalah dengan budak-budak sekarang nih?
« Reply #1 on: October 01, 2012, 06:08:30 PM »
Adakah patut dilayan seperti budak-budak yang masih mentah?  Kita jangan lupa yang budak zaman sekarang lebih advance dari kekita dedulu. 




jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: Apa kenalah dengan budak-budak sekarang nih?
« Reply #2 on: October 02, 2012, 10:06:47 AM »
Pemikiran advanced tak boleh disamakan dengan KEMATANGAN..
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

ben korrie

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 13
  • Gender: Male
  • baru nak join
Re: Apa kenalah dengan budak-budak sekarang nih?
« Reply #3 on: July 23, 2013, 05:29:48 PM »
keluar kereta, tampar, masuk, jalan. heheh

aseela

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 316
Re: Apa kenalah dengan budak-budak sekarang nih?
« Reply #4 on: February 03, 2014, 01:46:27 PM »
maaf la nak komen...anak2 sedari tingkatan 1&2 dah di benarkan bawak motor ke sekolah..sangat2 merbahaya....agaknya dapat result UPSR cemerlang...keluarga hadiahkan motor...
harap lebih prihatin keselamatan orang lain juga...

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Apa kenalah dengan budak-budak sekarang nih?
« Reply #4 on: February 03, 2014, 01:46:27 PM »